Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 44

• 57 755
  • 292
  •   1
Отговори
# 270
  • София

Производите е Илчовски *94. Но не помня цената ,но май не беше много пари. Ще снимам довечера и ще покажа снимка  Peace
Говорих с борсата в малка разфасофак 1кг има само натурален деликатен кувертюр - този с който работих. Цена 3.70. Бял шоколадов кувертюр,карамел,кафяв,млечен има от по 5 кг цена 2.65 за кг. Ако като кажа цената те устройва мога да ти закупя и пратя  bouquet
Ако пък бял ти идва много мога да се включа към теб за проба  Peace

Мимито, ако решиш да купуваш бял кувертюр и е удобно, разбира се, брой ме за 1 кг. /пък ако се стигне до пращане, ще изнахалствам и 1 кг. кафяв да ми купиш/

# 271
  • София
eee Rumya браво! Много равномерен се е получил цвета. На мен да ти кажа ми кафенее, даже си помислих , че е шоколадов фондан. А фигурата какво представлява, чудех се на какво да го оприлича, ама се предавам.

# 272
  • София
Rumya - супер! Добра ученичка! Много ми хареса - кажи за символа:)

# 273
  • София
Мерси, момичета!

sillsav, чисто черен е, ама дано довечера някой по-кадърен от мен успее да направи по-хубава снимка.
Фигурката е тип стилизиран египетски символ- окото на Ра, декорацията на торта е като обложката на едно любимо на рожденника CD и група, разбира се:

Последна редакция: пт, 08 авг 2008, 17:37 от Rumya

# 274
  • Карнобат
РумиСупер елегантна е тортата ти. Как направи тези плочки отдолу?

# 275
  • София
dimitrina73, благодаря за отговора и съветите! И според мен шахът не е особено подходящ за възрастта му. Идеята ми дойде, защото тази година на морето кака му, която е на 18 години и баба му го учиха да мести шахматните фигури, а и табла се опитваха да играят. За него естествено най-интересното в "играта" беше хвърлянето на заровете, обиране пуловете на противника без грам логика или матирането в 4-5 хода. Книгата вероятно също не е особено подходяща, но не съм си играла досега с моделиращи маси и чаршафи, и като знам колко съм вързана в ръцете ме е страх да опитам нещо по-така. А иначе обожавам да експериментирам в кухнята, но сладкарството не е моята стихия.
В Шварцвалд-а алкохолът всъщност е вишновка, с която се напръскват блатовете. И всъщност, след като прочетох твоят пост се замислих, че не е чак опияняващо количество, особено ако се избегнат "алкохолизираните" череши.
Идеята за 2 торти е супер и мисля да я последвам!

# 276
  • У дома
Rumya , чудесна е!!!   bouquet  за снимането на торти си има тънкости, зависи какво искаш да постигнеш. http://www.cakedalaska.com/Caked_Alaska/Photo_tutorial.html това е нещо, което е хубаво да се види.

Аз така правя - тортата до прозорец, от където влиза естествена светлина. На противоположната страна слагаш или държиш голям бял лист/картон, гланциран, който ще отрази светлината и ще направи тортата равномерно осветена.
Ако сложиш черен картон, тогава постигаш друг ефект - със светлосенките подчертаваш детайли.

Мернах някъде тортичката на Вери - прекрасна е!!!   bouquet
Назад не се връщам да гледам, защото ми се вие свят от принцесите и замъците, део съм замислила за др. седмица.

# 277
  • У дома
Намествам се тук само и единствено да кажа:
Страхотни сте!!!Прекланям се пред умението Ви да създавате Красота!
Поздрави

# 278
Atalanta, на мен много ми хареса този замък с инструкции към него: http://www.culpitt.com/how-to.php?page=151
Някой ден ще направя подобен  Grinning

# 279
  • у дома
Atalanta, благодаря за линка   bouquet
Rumya   smile3501
veri влюбих се в цветята и тортичката   bouquet
Оранжево небето и аз потвърждавам - "торта се съхранява в хладилник! На тъмно и сухо място се съхраняват всякакви други неща, но не и торта.Peace спокойно фигурките може да си ги направиш седмица по-рано, тортата по сглобяване и покриване ден по-рано, и в самият ден си украси и готово Simple Smile поне аз така ще процедирам  Mr. Green
Mimito, малко късно, ама... единствено на мен ми се струва, че главата на момата малее  Thinking иначе си е супер крайният вариант  Peace  bouquet
Elena K., много свежа тортичка   bouquet

доклад, ако някой го интересува   Whistling ето какво се получи от дървото   
"боядисах" го с шоколад (van444e, благодарЪ   bouquet ) и сега вече ще си почива в хладилника, пък да видим в понеделник как ще е  Mr. Green
вижте с каква пеперудка се сдобих, хем за щампи, хем за отделен елемент:

# 280
blueeye® - страхотна ти е "фуфурудката" /така разправяше щерка ми като малка/. Давай повече подробности. От`де я взе, от какво е........ И ако искаш дървото да ти изсъхне, изкарай го навън. В хладилника ще се втвърди, но като постои после на стайна температура, ще бъдеш кофти изненадана. Трябва му въздух да диша и да се изпарява течността в шоколада......
Аз пък.....  никога няма да се сетите с какво си играя ..... още един шах. Имам два абсолютно еднакви шаха за една и съща дата..... ама че скука  Confused.... вече ги въртя на конвейр фигурите.
Silrai - Ако утре не ми мине котка път, ще правя отливка за конете и ще снимам. А, дотогава ти си измисли материал. Аз ще я правя от зъболекарски гипс

# 281
  • у дома
van444eto, слушам и изпълнявам!  Mr. Green извадих дървото от хладилника и покрих със салфетка, да видим  Rolling Eyes
"фуфурудката" е пластмасова и си я купих от Кадемлия за има-няма 25-50 стотинки забравих колко точно  Mr. Green явно не всичко е скъпо там  Laughing мернах я и ми се стори, че ще върши супер работа  Peace явно не само така ми се е сторило  Simple Smile пробата е от готова моделираща маса оцветена с малко какао (просто такова излишно топченце си имах)  Laughing ще видим как ще изсъхне, мисля да я оцветя след това и ако се получи ще я използвам за тортата  Peace
днес и друго ескпериментирах за първи път - marshmallows + натурален шоколад (така както правят рускините  Peace мисля, че _Пепи_ беше споделила веднъж  Hug ) снимката е линк към албума с всички снимки, под всяка съм описала ко, що  Mr. Green 

# 282
Rumya - Чак сега ти видях черната торта. У-НИ-КАЛ-НА ееееее!!!!! Това ми прилича на някакво стилизирано око с вежда.
psichokuk - Кутията ти е препълнена. Не мога да ти пиша.

# 283
Rumya прекрасна торта   bouquet  Ама до 15-ти за Бургас не е ли малко раничко?  hahaha
Мъжът рече, че тортата е сигурно за човек от неговата "кръвна група" ...

# 284
  • София
Аталанта, благодаря за поучителния линк за снимане на торти! Благодаря и за втората група снимки стъпка-по-стъпка на цветя, които прати в другата тема!

blueeye®, много хубаво е станало тестото - как се работи с него, знаеш ли вече?

Някой купувал ли си е онези малки хартиени, накъдрени кошнички, които могат да станаз за мъфини и за ръчни шоколадови бонбони (според големината) - ако да, то въпросът ми е откъде, че на Кадемлия имат, но пакетите са по над и около 1000 броя, а цехът ми още дори не е в проект:))))) Четох за някакви на Fackelman от Кауфланд и т.н., но публикациите бяха от друг форум и година, така че...ако някой скоро е намирал - по-сигурна информация ще е:)

Общи условия

Активация на акаунт