МАРТенските майки и деца са на море или планина!

• 14 214
  • 295
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Nellson, и ние сме с период на зачестили тръшкания  Mr. Green При Ема истерията снощи беше, че не иска да излиза по банята, следващата, че иска да спи по хавлия  Crazy Но редува периодите на истерия с такива на послушание Simple Smile

Иначе и Ема тръгна на ясла отново, в понеделник малко поплакала, ама днес всичко е било ОК. Само че не яде там. И лелите искат да си я вземаме на обяд тази седмица, защото старите дечица от миналата група обявили бойкот на лелите заради новите дечица и не искали дружно да спят на обяд, искали да играят, та лелите се видяли в чудо  Mr. Green

Дани, много са ти сладки дечицата  Heart Eyes А Писи е голяма красавица  Heart Eyes

Денерис, много неприятности са ти се струпали  Hug Пожелавам ти бързо да се оправят нещата и да сте много здрави най-вече. Пари се изкарват, което не прави случката по-малко гадна разбира се  Sad

На всичко дечица които тепърва свикват с яслата пожелавам периода на адаптация да е кратък и лек  Hug

# 241
Nellson нашите истерии и тръшкания запо4наха още като Дани беше на годинка,всъщност отксакто стана 2 дори виждам голямо подобрение и по редки истерии,сега се слу4ва само ако мнооого му се спи и е супер крив.И ние сме на периоди сега май е в период на послушание,а докато бяхме в Бг беше в период на непрекъснато непослушание,направо беше ужасен CrazyПо принцип съм 4увала,4е това поведение отшумява след 3г,така 4е търпение му е майката Hug

# 242
Nellson нашите истерии и тръшкания запо4наха още като Дани беше на годинка,всъщност отксакто стана 2 дори виждам голямо подобрение и по редки истерии,сега се слу4ва само ако мнооого му се спи и е супер крив.И ние сме на периоди сега май е в период на послушание,а докато бяхме в Бг беше в период на непрекъснато непослушание,направо беше ужасен CrazyПо принцип съм 4увала,4е това поведение отшумява след 3г,така 4е търпение му е майката Hug
След което се връщало след навършване на 4  Joy Joy Joy. Така казват препатили... абе няма оправия

# 243
  • София
Нелсън,спокойно,и Дани е голям истерик Mr. Green,аз не веднъж съм писала за сценките които ми спретва на публични места и не само.И аз се надвам,че след 3-та годинка нещата ще се оправят,като,че ли вече е по-добре положението при нас,порасва детето Simple Smile

Наде,ще чакаме компетентно инфо по въпроса за ваксините Hug

# 244
Здравейте и от мен  Hug
Дейзи, мисли позитивно мила, аз когато изпадам в подобни състояния имам чувство, че предизвиквам лошите събития с мислите си... и само чакам какво още лошо ще се случи, а не трябва да е така. Важното е да сте живи и здрави всичко друго се купува  Wink
Аз засега оплаквания от градината нямам като изключим че от 15.09 стават 16 деца в малката група, което не ме изкефи особенно, но поне директорката си призна чистосърдечно... На Михаил за 2 месеца му се събират 3 дни, в които е ревал сутрин и то в самото начало. Госпожите и каките, които им помагат изглеждат мили и нямам забележки. В началото се тръшках, че е малко дворчето и в околността има строежи, плюс това са партерните помещения на една нова кооперация, но важното е, че детето се чувства добре  Peace Някой май питаше в Мария Магдалена е моето дете http://detstvo-bg.com/gallery.html, но местата са запълнени за малката група, разбрах че на една комшийка са и отказали вчера. Още повече това не е яслена група, а се води 1-ва група и Мишо с още едно девойче са най-малките, разбрах че сега ще има още 4 дечица на тяхната възраст.
Аз най-после си останах у дома и смятам да проуча въпроса с ваксините, ние сме по малко объркана схема, защото преди годинката слагах инфарикс, след това пентаксим и акт хиб съм слагала та ще ида при лекарката да видим какво и кога още да му сложа  newsm78

# 245
Nelson - за истериите: В момента сме в тази фаза .Ели навлезе в нея с гръм и трясък реве и се тръшка за каквото си помисли човек.
Всяка вечер заспива с див рев , от който аз не мога да заспя , защото ми става мъчно за нея.
Надявам , се че ще отмине скоро.

Жужи - според мен не чакай да се повтори , а просто им кажи , че не си съгласна детето ти да стои само , и им напомни , че отговорността за евентуални последствия от това е тяхна.Мисля , че ще се стреснат малко.И ние се чудехме как да се оплачем от сестрара , която се караше на Ели , че се  е напишкала , но трябва да ти кажа , че не сгрешихме.Като знаят че не си съгласен с нещо , имат едно наум и се съобразяват. Peace

И в нашата ясла има нови плачещи дечица , което се отразява на по-големите , будят ги , разстройват ги ....но не ги оставят сами.

Дейзи  -  Hug Hug Hug

# 246
Ох, момичета, като чета за тези патки в градините, направо ми се свива сърцето  Cry Как може да са такива, и то с малки дечица  #2gunfire

Аз вчера ходих при педиатърката и говорихме за АктХИБ ваксината. Обясни ми, че тя е разработена за някакви форми, неразпространени в БГ. И че няма в света ваксина против вирусен менингит.  Close

Изписа Broncho-vaxom. Има инфо в нета, та както за всяко нещо - има доволни и недоволни. Но сякаш повече са доволните....  Crazy Абе купих го днес, ще почна да го давам по схема 3 месеца, т.е. септември, октомври и ноември. Дано да са ни болестите по-малко.  Praynig

# 247
  • София
Здравейте,милички! Hug
Да споделя и аз нашите вълнения от първия яслен ден...Сутринта тръгна усмихнат с раничката на гърба,като отидохме беше спокоен и весел и сестрата казва"А,ама той много спокоен,може да изкара и целия ден днес,като го гледам!".Разбрахме се да се чуем към 11 часа и да преценим дали ще остане или да си го прибера.Играл си е 1 час,закусил е и после като се оттегчил и видял ,че ме няма им е спретнал такава истерия,че са идвали сестрите от другите групи да видят кой и защо се дере така.Аз си знаех,че така ще стане,но това което ме изуми е,че се е държал много агресивно с всички деца,хвърлял е играчки по тях,издрал е сестрата по врата,явно докато се е опитвала да го успокои,той също има деруги по лицето...После се е поуспокоил,пял е заедно със сестрата песнички,гледали са приказка на ДВД-то,а като си тръгвахме даже я целуна за довиждане.Но тя каза,че през цялото време са го държали ту тя,ту лелката за да не нападне някое дете ShockedНикога досега не е посягал на никой,да не говорим за толкова силна агресия,просто не знам...А сестрата ми вика:"Вие сигурно всичко му позволявате и го глезите,ама тук не може така..." Ми не е вярно,че всичко му е позволено,то ако беше така и му уйдисвахме постоянно на акъла,че той нямаше да се тръшка така... Crossing ArmsКазал си е,че му се пишка,но пък ми се скараха,че не може да се храни сам с лъжица Embarassed,та вече ще го оставям сам да се храни,да маже,да цапа,ще трябва да се научи.Та така...,утре ще съм на тръни какви ги върши там моя син...а, и им мина мерака да го оставям цял ден,казаха ако имам възможност поне седмица да ходя да си го взимам на обед.Те после какъв зор ще видят и със заспиването на обед!
Уф,извинете,ама трябваше да си излея емоциите...Все се надявам,че ще свикне и няма да плаче и да се държи лошо с децата.

# 248
Тася Hug нормално е в на4алото вси4ки деца да се държат странно,едни ги избива на рев,други на агресия,4увстава се изоставен затова,обясни му,4е примерно ти ще ходиш на работа ,а той ще ходи да си играе с децата,кажи му,4е вси4ки хора са така,дано бързо да свикне HugИ Дани пла4еше в на4алото,а сега с такъв кеф ходи.Междудругото и за него съм 4увала такива исказвания,4е бил страшно глезен,понеже вси4ко му разрешаваме и как ве4е сме го изпуснали с възпитанието и нищо не може да се направи Mr. Green,само 4е от роднини на мъжът ми Whistling

# 249
Тасинка, може би наистина така си изразява все пак негодуванието, че е там  Rolling Eyes А те лелките все са много компетентни  Crossing Arms

И нашата драма с яслите пак започна  Tired Днес не я приеха Маги, защото сестрата вчера забелязала сополи  ooooh! Казаха, че сега връщали всички деца дори с леки наченки на настинка, защото още били сборни групи и така. А на Маги съм й издухала носа точно веднъж вчера и си спи детето без грижи. Но както и да е, тъкмо ще си почина малко.
Само дето още се чудя как да "зарадвам" шефа с поредните болести на Маги  Mr. Green

# 250
Тася , не им се връзвай на тези лелки.Те ,мого обичат да възпитат по - скоро нас по техния режим.
Ти си знаеш , но моя съвет е да си го оставяш Дани по цял ден , така или иначе това е труден период , поне да мине всичко на един път.Иначе после съвсем ще ги вкара в приключение като свикне да чака по обяд да си го вземеш.

Те чак толкова да не се оплакват , а ти не давай вид , че си разтревожена от поведението му , че съвсем ще те свият в ъгъла. Важно е и пред Дани да си даваш вид , че всичко е наред и той малко по малко ще свикне с новата ситуация.

Сега ми хрумна една идея - не знам дали е ефикасна но ще я споделя - Мисля си , че ако за известно време спреш да забавляваш Дани с любимите му игри - ще се отегчи и сам ще иска да ходи при децата - стига там да ги забавляват както трябва.То е ясно , че никой не може да замени мама , но....знам ли.
САМО - в никакъв случй не се втурвай да му купуваш нещо за награда следобяд , защото после ще го очаква всеки ден от теб Peace

# 251
Здравейте на всички.
Аз нещо го закъсах тия дни.Разболях се-повръщане и разстройство,ама много жестоки и вече трети ден едвам се надигам от леглото.Ужас направо,много е неприятно.Нямам сила за нищо.

Дина,съжалявам за неприятната случка.Дано все пак да има щастлива развръзка.А както и другите са казали,вие да сте живи и здрави.
Nellson,ние също имаме силни моменти с истерия,но това си е типично за тяхната възраст.Поводите са най-различни и изненадващи.От началото много се притеснявах,даже и на детски психолог ходих,ама вече претръпнах и не обръщам внимание,което в повечето случаи е правилното поведение (според мен).И така отминава до следващия път.

Големи вълнения с тия дестки градини,значи.Виктор също тръгна от сряда и днес му е третия ден.Досега върви съвсем по очакванията.Първия ден беше идеален-не беше плакал,харесало му беше,играл с децата,ял,спал.Втория ден поплакал малко сутринта и следобеда преди баща му да го вземе.А днес му беше най-тежко.Събуди се сутринта и каза че не иска да ходи на детска градина,защото ще плаче за тати Sad Иначе през деня казват че бил спокоен.Само се чудя с яденето как са нещата,защото напоследък е станал много злояд и какво ли яде там...не знам.Дано не е само сух хляб.От другата седмица ще си го водя и взимам аз и ще разпитам по-подробно.Иначе детската градина е много хубава.На Виктор сме му казали че това е неговата работа.Както мама и тати ходят на техните работи,така и той ходи на работа Simple Smile
Тася,ние от първия ден го оставихме за цял ден по препоръка на директорката.Така и според мен е по-лесно.Но все пак навсякъде е различно.

# 252
Изцяло подкрепям казаното от Цеци.  Peace

Мами, днес започнах да давам Бронхо-ваксон. Дано да свърши работа  Praynig

Моля ви да ми кажете нещо, колко време преди да занеса шишенцата с изпражнения в лабораторията за изследване, мога да ги съхранявам у нас и как точно? Не я знам точно по кое време ще я свърши голямата работа, а лабораторията работи само сутрин, та въпросът ми е мога ли от предишния ден да взема пробичките и да ги сложа в хладилника да речем, някъде където е по-висока Т - на вратата долу или ???  newsm78

# 253
  • София
Добро утро!

Благодаря ви за успокоението и съветите HugДнес още по пътя за градината вървеше с бавна крачка и неохота,а като влязохме и като чу как плачат две дечица,се разрева и той и едва му обух пантофите.Но като го вкараха вътре след 1 мин млъкна Rolling Eyes,ще звънна в 11 часа да видя какво е положението.

деси,да,можеш да вземеш "материала" от предния ден и да го сложиш в хладилника,аз така направих по съвет на педито. Peace

Теди,оздравявай бързо Hug

# 254
Тася,мерси Simple Smile
simba21,и аз мисля че може и от предния ден да се вземат.
Забравих одеве да кажа.Дани,много сте хубави тримата на снимките и много си приличате.А малката госпожица как позира по бански...направо модел. Simple Smile

За ваксините,аз още не съм решила какво ще правим.Все още се чудя за Превенар-а.Наде,за съжаление нямам много наблюдения относно Пнеумо23 и Превенар,защото напоследък много съм се откъснала от нашия "занаят",ама ще чакам ако и ти имаш някаква информация от твоята консултация.Иначе за хепатит А нашата педи ми препоръча да направим още преди заминаването за Щатите,ама аз тогава се отказах,защото Виктор не беше много стабилен здравословно и емоционално и отложихме.

Зори,приятно изкарване на концерта!

Общи условия

Активация на акаунт