МАРТенските майки и деца са на море или планина!

• 14 219
  • 295
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Привет!

Приспах малкото и сядам да драсна 2 реда и да си лягам,че нещо и аз се разболях ,едно гърло ме боли,една гадна хрема,отмаляло ми е,гадост!
Дани днес остана с преспиване в яслата,взех го в 3.30.Много бил послушен,спал е Simple Smile,не е плакал и тъкмо се успокоих,че свикна детето и се държи много добре...и тая вечер ми скъса сърцето.Като си легнахме да спим той сам започна да говори за градинката,как си има две легла- едно в къщи и едно там и изведнъж казва "Искам в къщи,искам при мама!" и това ми го повтори 100 пъти и почти се разплака и не спря да ме целува докато не заспа CryМилото,какво ли му минава през главичката...И хем повтаря мойте думи,че мама винаги ще идва да си го вземе и хем вика,че си иска в къщи, при мен..., явно си го изживява доста тежко или днес ,като остана по-дълго и явно разбра,че ще е така от тук нататък.И аз сега седя и си рева...Знам ,че е нормално и ще свикнем и двамата постепенно ,ама сега се чувствам ужасно.

На Дани аз съм му любимия родител,за сега WinkНямаме ден на таткото,само мама му е в устата.

За дрехите,които не нося вече,или ги оставям в торба до контейнера или по-хубавите ги давам на едно момиченце,което има нужда.Разполагам само с един двукрилен гардероб и два килера и нямам никакво място Peace

Айде,лекичка и целувки!

# 286
Мами, искам да ви успокоя с яслите. ама не мога Joy

иска ми се да се смея по този въпрос, а ми иде и аз да ревна... но това на никой няма да помогне, най-малкото на децата ни.

кайо от сега ме уговаря как няма да ходя на работа, онзи ден пред лекарката твърдо отговори, че го гледа МАМА (??? не го бях гледала поне месец, и беше прекарал 10 дни с баща си и баба си), аз обясних кой го гледа, и той започна да настоява че МАМА си го гледа. Това иска детето. Ама няма как.
Наистина се радва обаче на общуването в яслата и макар че не е ходил от 2 месеца, продължава да говори понякога за преживяванията си там. повечето са хубави спомени.
знам, че когато усети, колебание в мен, веднага го умножава, а когато съм смела и сигурна, това му вдъхва някакъв кураж. 

мен друго ме притеснява обаче. след 10те дни с баби и без деца е започнал да се държи доста антисоциално. види ли хора, ги посреща с НЕнененене . това е за здрасти. как ще се впише в новата среда не знам.

Друг въпрос.... До къде я докарахте със зъбите?
Преди малко пищя около час, събуди се сгърчен от болка, мисля че го нападат последните кътници, определено ще го надвият и ще изникнат, ама зор. Та се чудя дали е това (няма как да проверя) или някакви душевни терзания (за което също имам основания).

и последно, отдавна исках да ви кажа да не подценявате хлапетата в тяхното възприятие, на мен ми се случват почти плашещи неща. нищо не казва на момента това диване, никакви признаци, че нещо от думите ми или случките му прави впечатление или изобщо ги забелязва, и изведнъж месеци по-късно цитира дословно. големи са шпиони, да знаете. нищо не казват, обаче попиват всичко.

# 287
Калина,и аз това го забелязах със "шпионите".Наистина помни неща отпреди месеци какво е казано или станало и го споменава в най-точния момент.Голяма работа са тия деца!
Онзи ден сутринта му се радвах нещо и му казвам "Ти си бебенцето на мама",а той веднага ме поправя "Аз не съм бебе!Аз съм голям!" Simple Smile
Неговите зъби вече порастнаха всички.Слава Богу,поне от това вече няма да се оплаква.
Хайде хубав ден на всички!

# 288
Кали, какво ми говориш... Преславката такива ги върти и точи - както му изнася, ще кажеш, че с голям човек говориш, само езикът му е бебешки: като иска да му дам вода или да му донеса нещо, а аз му казвам "голям си, вземи си го сам", той ми вика "аз сум ма'ък"; да, обаче, като му кажа "не скачай от леглото, че си малък; малките не пият кафе и т.н." той - "аз съм г'ам, не съм ма'ък"... и по въпроса за попиването - онзи ден му викам "Преско?", а той изведнъж "Дааа?", че и с интонация...умрях от смях; та тъй...  Joy

а вашите задават ли въпроси? Преслав сега си има 2 любими с които ни побърква: "Мамо/тате, ко пайш??" с убийствено смешен тон и "Ко та?" = Какво е това?....Ей направо чакам да видя със "защо"-то какво ще бъде....  newsm78

# 289
Добро утро,

Кали, за зъбките идея нямам какво е положението Rolling Eyesпреди месец някъде нали все ревеше, че я болели зъбките и я водихме на зъболекар. Тогава казаха, че й растат последните кътници и едно на ръка, че те я болят, друго, че дъвчи на предни зъби и си е възпалила венеца. От тогава ни звук, ни стон.

Нали ви казах как върнахме нощния памперс...снощи пък без да искам открихме в един шкаф бебешкото й шише с биберон и реши, че иска да пие от него Shockedизпи цяло шише, а сутринта майка ми разправя, че пак така си била изпила млякото Shockedкакво следва??? да почна пак да я кърмя може би ooooh!

Тасинка, много гушки за теб и Дани Hugвремето лекува всичко, ще свикнете с промяната Hug

За дрехите не искам да отварям дума Whistlingнали затова си купихме съседното ателие и го превърнахме в гардеробна, че се бяхме задръстили от вещи.

Уф, моя мъж е много зле с това сецване Confusedвчера е ходил на лекар, изписали са му някакви конски болкоуспокояващи и са му дали седмица болничен. Той разбира се ще ходи на работа, че нали е незаменим ooooh!много ме ядосва понякога.

Разговор от снощи: "какво правихте днес с баба?", "еее, бяхме парка, игахме инги-инги-ае и аз кекнала /тук се показва как точно/, и дошла ена еичка, тя баба на габи и казала - аи земи си ена бон-бона и аз искауа още, а еията казауа - не може, валиш зъбките и аз пачкауа, пачкауа и танчето ме гушнала...оххх, мамо ного бичам бон-бони..." Crazy

# 290
Звъннаха от аптеката - мининго а+с струва към 26 лева.
И иван е малък, когато му изнася и гАлям, когато му изнася  Joy. Малък е, когато трябва да спи сам в детската стая и е гАлям, когато иска голям пакет дъвки.
Мами, новата му мания са ментови бонбони... Мале, като опитах една толкова люто нещо не си бях слагала в устата, а той изяжда по един пакет и реве за още  Sick. Къв е този вкус, кво е това нещо... Иска и люти дъвки, изобщоооо...
И да ви питам - как се обръщат децата ви към приятели и съседи - моят нон стоп им говори на малки имена и ми е доста странно като каже примерно Стефчо на 48 годишен мъж или пък Софче, на 74 годишната продавачка в магазина. Всички са му набори на него и няма сила, която да го накара да използва приетите обръщения. като се опитам да го поправя, че това е баба Софче, той ми казва, че не е баба - баба на Вани се казва Жени  #Crazy, един кой си не е чичо - чичо бил сашо и т.н. изобщооооо... Иначе е доста контактен и нон стоп задава въпроси. Като срещне някой има поне 5 минутна беседа - как си, какво правиш, къде отидаш, кога ще си дойдеш и т.н. Още не сме подкарали въпроса защо, но с всички останали въпроси сме много наясно  Joy. Копира нон стоп. използва чути от нас изрази много на място... Та вече много внимавам какво говоря или какво върша, че е страшно. Имаме и смешни изцепки - мъж ми шофира и минава през една дупка. Иван от задната седалка - Татииии, май направи гАляма беля. Извини се на мама  Joy

# 291
Виктор пък вече е на темата "защо?",по-скоро "що?" И това може да продължи безкрайно. Rolling Eyes

# 292
Герчо, и Маги си пада по лютото. Ръфа си главата кромид, като ябълка  Shocked  Laughing

За съседитеи въобще всички наоколо са "како" и "батко" Е, казвам ви всички се размазват от кеф на тези обръщения  Mr. Green
Иначе имаме приятел, който изрично я учи да му казва по име. Той така си иска.

И Маги си намери бебешкото шише и доста други бебешки неща - пластмасови купички, лъжички, биби. И тя тръгна да иска да ги ползва. Но аз обяснявам, че това ас неща за бебета, а Маги е голяма. И тя се отказва  Rolling Eyes За сега работи.
Въобще вече за всичко трябва да обяснявам кое е за бебето, кое за Маги. Че си купих някои бебешки неща и тя естествено веднага се лепна за тях. Вчера се намести да спи в коша за новородено  Laughing Но, след поредното обяснение, реши че куклата й бебе трябва ад спи там, щом толкова повтарям, че е за бебе  Laughing
Абе, скици. Вече са много интересни и забавни  Grinning И Маги вече започна да се сърди. Като й се скарам и тя явно реши, че несправедливо й се карам и ми вика "Мамо, няма да се караш на Маги, ааааа" и ми размахва заплашително пръст  Joy

# 293
Привет  Hug

Уффф, ние сме с вирус, повръщане и разтройство. В понеделник вечерта се започна и голямо чудо беше, но вече сме го овладяли, надявам се  Praynig Проблема е че нещо не се координирахме с бабите да го гледат и сега съм с болничен, а имам толкова работа за приключване... Да ви кажа това беше първото повръщане на Илин и аз доста се поизплаших, да не споменавам и оцапаната къща   ooooh!

Напълно разбирам всички терзания покрай ДГ, много жално гледат всички сутрин, после цял ден го мисля.

При нас тати е много любим уикенда, че аз не обичам да ставам рано и те излизат по-мъжки за вестници, през останалото време е само "мами".
Думите безспир са : "Защо" и " Това какво прави"  #Crazy

# 294
  • София
Здрасти Simple Smile

Дани заспа за 5 минути,явно доста се е изморил днес в детската,после и на вън тича 2 часа...

Кали,ние вече сме с пълен комплект зъби,много е възможно това да го мъчи Кайо.

Жужи,бързо оздравяване на Илин Hug

Нали ви казах как върнахме нощния памперс...снощи пък без да искам открихме в един шкаф бебешкото й шише с биберон и реши, че иска да пие от него Shockedизпи цяло шише, а сутринта майка ми разправя, че пак така си била изпила млякото Shockedкакво следва??? да почна пак да я кърмя може би ooooh!

Joy Дина,разсмя ме  Laughing

Наистина са големи скици мъниците,хитрушковци! Simple Smile

Аз пък вече имам чувството,че Дани вижда духове newsm43 Като си легнем вечер все ме пита "Мамо какви са тези очи?" Shocked.Снощи ми вика"На кой са тия очи?",аз го питам "Къде,бе мамо,ги виждаш тези очи?",а той "На прозореца!" и после бързо се обърна към мен и се гушна,все едно го достраша.А пък преди няколко вечери,пак си бяхме легнали двамата и всичко беше угасено вече и той ме пита "Мамо кой е този чичко?",на мен ми се изправиха косите направо,викам му "Къде го виждаш тоя чичко?",а той "На компютъра седи!".Отдавам го на богато въображение,но трябва да си призная,че изтръпвам от страх някой път като ми забие някакъв такъв въпрос Crazy

Уф,айде,че стана "Студио Х" направо  Simple Smile

Лека нощ! Hug

# 295

Общи условия

Активация на акаунт