МАРТенските майки и деца са на море или планина!

• 14 214
  • 295
  •   1
Отговори
# 270
ГЕРЧО, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И ОТ МЕН!   bouquet

Мами, Маги вчера пак вдигна 39Т  smile3511 Вече ще подивея. И пак има само сополи и нищо друго съществено  Tired Писна ми вече. Утре пак сме на доктор. Този път още от сега съм пуснала кръв и урина и ще видим какво ще излезне. Не мога да разбера какво става с тези ясли. Цяло лято нищо й нямаше. Дори настинка. А след три дена на ясли веднага сополи и Т. Вече си мисля, че причината не е в децата. Тази седмица бяха много малко деца. Пък и щом Маги я върнаха за едни сополи, сигурно и другите ги гледат повече. Вече се чудя от какво се влошава така  ooooh! Мисля си, дали няма нещо общо с препаратите за почистване  newsm78 Тя явно прави някаква реакция към тях и от тази алергия, като ес отключат нещата...Но защо вдига толкова висока Т всеки път  Rolling Eyes

# 271
Гер4о
Честит рожден ден!
Щастлив живот, прекрасна младост,
Желая ти навред успех!
Да срещаш трудностите с радост,
да бъдеш истински човек.

Веси и аз си помислих да не е алергия някаква newsm78Щом е ве4но хремава заведи я на уши,нос,гърло,може проблема да е в сливиците newsm78Бързо да оздравяват вси4ки болни4ки Hug

# 272
Веси, нищо чудно да е алергия от препарати. Даже преди известно време имаше репортаж по ТВ за препаратите които ползват в ДГ и ясли и че са с хлор, който никак не е подходящ за тази възраст.

Криси пък е почти здрава вече, но пък мъжа ми се тръшна. Май има някакво лятно върусче, като за последно Wink

# 273
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ГЕРЧО / с малко закъснение / ЖЕЛАЯ ТИ ОТ ВСИЧКО ХУБАВО ПО-МНОГО  Hug

# 274
Герчо, Честит Рожден ден (на патерица)!!!!
Бъди жива и здрава, много усмихната и щастлива с любимите си мъже!

# 275
Честит Рожден Ден,Герчо (малко на патерица)!Всичко най-най-най!
Наде,приятно изкарване на вас.Как ми се заминава и на мен някъде на чист въздух...ех.
Аз горе-долу оздравях вече и сега трябва да събирам сили и да се настройвам за търсене и започване на работа.Нещо хич не ми се занимава,особено като е минало толкова много време,ама няма как.
Вики си е на детска градина и вчера и днес не е плакал.Дано така да продължава.
Да ви питам.При вас има ли,как се казва...."предпочитан родител"?Виктор напоследък се е лепнал за баща си и само него иска,за него пита,реве,с него иска да играе и т.н.Мен не ме признава за нищо.Четох че е нормално и се променяли нещата,но все пак доста ревнувам на моменти.

# 276
теди, абсолютно нормално е. и Кайо е на моменти, обикновено е по-лепнат за мен, така че в татковите периоди вместо да се тормозя с ревност, просто се наслаждавам на спокойствието и се възползвам тотално от факта, че някой друг трябва да се грижи за него, да става да му прави мляко сутрин, да го ми е, да го гони да го облича.... ммм... много обичам татковите дни.
ама са рядкост. Simple Smile

ние сме на море, с три лаптопа и безплатен интернет и не мога да ги изкарам мъжете навън.

# 277
Днес ходих при моето педи... Говорихме за ваксините. Според нея най-добрата ваксина в момента е Мининго а+с или нещо такова. Била против един от причинителите на мимингита, които бил на 98% с летален изход (за съжаление в 7.30 сутринта преди кафето не успях да запомня почти нищо). Преневара не го препоръча - незнам защо  Confused. Също така каза, че е добре сега да се бие ваксината против мимингита, защото сега идвал сезона, а хепатита живот и здраве поне след месец-два. Според нея хепатита е най-разпространен лятото  newsm78. Незнам, смятам да и се доверя... Имала едно детенце с минингит вече - 100% глухота и при него. Същият случай като Еличка, даже реших че може да е тя, но не е. Едвам са го спасили... Имплантирали са го във Виена и в момента чува перфектно. Дано и с Еличка всичко е наред тези дни трябва да и е операцията - стискам и палци  Praynig.
Иначе иван вече е 13 кг точно и 96 см. Аз съм доволна. това са 8 см и 2 кг от последната консултация края на декември, което си е супер направо.
Теди, при нас предпочитаната съм аз и положението е страшно. Опищява квартала само като спомена, че ще спя при баща му. Вече от 1 месец спя при него в неговата стая и става поне по 3-4 пъти на нощ да ме проверява да не съм се преместила в другата стая. Сутрин обикновенно баща му го води на градина и няма проблеми, но днес трябваше аз да го заведа и ми спретна такава истерия, че направо се видях в приключения. По целия път ми обясняваше, че трябва за се прибираме, защото детската градина била заключена и учителката казала днес мама да го гледа  #Crazy #Crazy #Crazy - откъде му ражда главата така да лъже не ми е ясно. После го чувах как пищи пронизително, защото плащах таксата - ужас направо. Учителката дойде да ми каже, че не знаела защо така прави и че си влизал спокойно и да не се притеснявам - не го били малтретирали  Joy. Толкоз уплашена изглеждаше жената - явно след като уволниха 1 учителка заради иван са решили, че съм страшилището на годината, то успокоявах и учителката  Joy Joy Joy.
п.п. педито каза, че имало ваксина против вирусите с разтройството и повръщането - 1 прием 150 лева - била много ефикасна за деца с такива проблеми. Приема бил през устата, но не ни я препоръча, защото иван никога не повръща, а честите му разтройства са от проблеми с чревната флора и до момента никога не сме изолирали бактерии и т.н. Тоест при нас досега нито веднъж не е имало проблеми, причинени от бактерии или вируси, а всичките ни беди са заради червата. ако някой се интересува като ходя да бия противоминингитната мога да питам - калинке, май вие сте за такава и май алекс на мики имаше често такива проблеми...

Последна редакция: вт, 09 сеп 2008, 11:11 от Ger4o

# 278
Гер4о, благодарско за изчерпателното инфо. Тази ваксина Менинго А+С се купува, предполагам, от аптеката. Знаеш ли колко струва?

Теди, прави като Калина. И ние сме така. Само чакам да дойдат "татковите" дни  и се радвам на спокойствието да пия кафе, да ям на спокойствие и да зяпам ТВ, докато любимият тати чете книжка или играе на топка с дъщеря си  Whistling Сега сме в частичен "татков" период - иска той да й мие зъбите вечер и сутрин. Понеже беше малко хремава, той да й пръска в носа Стеримар и да слага капки. Вечер след баня, той да й дава киселото мляко ( вече го яде от чашка с лъжичка). И така....

Да ви се похваля - вече имаме детска стая, но не съвсем  Joy Вместо поръчаното легло за двулицев матрак, са ни донесли легло за еднолицев, НО пък двулицев и подматрачна рамка за двулицев. Та сега си имаме секция, бюро и матрак+подматрачка  hahaha Уж казаха, че до утре ще стане готово новото легло, ама още не са се обадили, пък да видим.

Тази сутрин бяхме в поликлиниката за изследвания, пълно беше с деца. Но успяхме да минем бързо. След обяд май ще идем с Криси да вземем резултатите и да видим дали ще харесаме перденца за новата й стая Simple Smile

Хайде лек ден на всички!  Hug

# 279
Симба, не знам колко струва... Поръчах я от аптеката и чакам да я доставят. искаха 20 лева капаро - останалото после. Като я доставят ще пиша

# 280
Здравейте,
Герчо, честит рожден ден на патерица  bouquetмного здраве, спокойствие и късмет  bouquet

Симба, честита стая  bouquetсега остава и да спите в нея Laughing

Алис пак спи при нас. Нали изкара едни сополи, та не я връщахме в нейната стая, после пък като оздравя и заспиваше при нас и като тръгнем да я вдигаме, тя се буди, почва да реве, та набързо ни отказва. Та тук ударихме на камък. Взехме, че върнахме и нощния памперс, че имаше няколко изпълнения и ни накваси матрака. Ние сме на ваксина другата седмица, ако оживея дотогава, че е много гърч нещо. Миналата седмица каръщината не ме пусна и успях да смачкам малко ламарини на колата и да се скарам зверски с една колежка, с която уж сме си близки...после мъж ми се сецна зловещо, а Алис в събота финишира каръшката седмица с яко пребиване на асфалта /при все болката, реването и стреса, който изживя горкото, успя да се вдигне над ситуацията и да заяви, че лейкопласта с картинките е твърде хубав, за да хабим лепенките с лепене по раните и си ги прибра в чантата Crazyслед което продължи да циври/. Та се замислям на какво да я водя - ортопед или може би някоя баячка, че да се научи като тича да не си слага краката един пред друг Whistling друго, друго... newsm78нямам търпение да минат тия две седмици и да си отидем на екскурзийката сами с мъжа ми Rolling Eyes

Относно прилепчивостта, винаги и само аз съм на мода. Когато съм налице не я интересува ни баща й, ни никой друг. Като ме няма е залепена за прабаба си. Изнервящо е, особено като сме навънка и все ме кара да я нося, ръцете ми като на маймуна станаха.

Бременните, как сте Laughingимам си две бременни колежки, много им се радвам...много обичам бременни, стига да не съм аз Rolling Eyes
Тася, какво става в градината?

# 281
Здравейте, момичета!
Ger4o, честит рожден ден и от мен! Желая ти всичко най-хубаво!  bouquet

Сега малко инфо за Катето. Миналата седмица й сложих ваксина срещу хепатит А. Нямаше никаква реакция, даже издържа геройски на боцването. Разбира се всичко това след целодневна "психотерапия" по въпроса. Беше много щастлива, защото на следващия ден на мен ми взеха кръв за Васерман, и видя, че не само тя е "на пангара". За противоменингитната ваксина, педиатърът каза, че Пентаксима е достатъчен.
Днес беше първия й ден на ясла. В кратце, плакала е мноого по-малко от мен.  Joy JoyВ началото се стресира от "посрещането". Докато се усетим сестрата я беше прибрала зад вратата, и аз като чух как гарджето ми плаче, ревнах веднага. Светльо се чуди да се смее ли, да плаче ли. Прибрах се у дома и реших да се "успокоявам чрез трудотерапия". Разчистих й играчките, изчистих у дома и докато се обърна, станало обяд. Отидох да я взема и докато сестрата ми я хвали, колко добре се е "представила" отново ревнах. Била поплакала малко, после им се сърдела и отказала да закуси, но като ги извели навън да играят се отпуснала и чак обядвала след това. Излезе доволна и щастлива, което ме успокои донякъде. Даже казва, че утре пак ще ходи. Сега спи сладко сладко. Аз се изкушавам да отида да си я гушкам, но няма да развалям "дисципината" точно сега. Най-ме радва фактът, че Катето ми има доверие. Цяло лято й обяснявах какво я чака на градината и смятам, че точно заради това тя се чувства добре сега там. Да, ама нямаше кой да ми каже на мен какво ме чака hahaha
Е, това е! Пожелавам си да продължи в същия позитивен дух, а аз да плача все по-малко Wink
Хубав ден, момичета!

# 282
Рози, честито и от мен, на патерици!

Благодаря на всички за инфото за ваксините. НАшето доки също препоръчва Менинго-то, а за лятото Хепатит А. Така че и ние ще караме по тая схема...

Аз пък от 10-ина дни съм подхванала една бясна чистка у нас, защото бяхме на гости у едни приятели, които се оказа, че имат 3 пъти по-малко място за складиране от нас и им е предостатъчно, а аз с 3 4-крилни гардероба до тавана, не мога да си събера боклуците. Та използвам ранното ми прибиране вечер да пречиствам купища какво ли не... Изприщих се цялата от прах и мръсотия, ама съм на финала. Вие какво правите с дрехи, които са ви много любими, но не сте ги носили поне година?  newsm78

И ние май ще връщаме нощния памперс, че тая седмица направо прогизнахме всяка нощ... Добре че е топло, та през деня изсъхва матрака, ама нещо тая работа не ми се нрави всяка сутрин да търкам с гъбата и белината леглото....

# 283
Борива, по въпроса с дрехите. Ако са ми толкова любими, надали ще останат неносени цяла година. Тъй че всичко, което не сме обличали скоро (поне един сезон) и е що-годе запазено, оставям в една торба до контейнера. След около час (макс.) го няма там.  Joy

# 284
Дейзи.... извинявай, но много ми стана забавно с историята с лепенките. жените са си жени от малки, и аз обожавам да си събирам разни мнооого ценни за мен всякакви боклучки. По този повод, БОБИ, понеже не обичам да изхвърлям много внимателно подбирам какво слиза у дома. не купувам нищо, освен ако не е крайно необходимо. колко адски много ми харесва нещо, не го купувам. освен ако не е обектив Simple Smile старите дрехи на кайо ги пазя при майка ми за следващото бебе. тези, които не ми стават в момента, също прибирам при нея, и като отслабна или се нашишкам, имам за всяко смъкнато килце по нещо Simple Smile приятно е да се пъхаш в предбременни дрехи, няма спор.

Общи условия

Активация на акаунт