Re: Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 5-та тема

  • 66 660
  • 293
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 3 770
инеса , много хубава питка си направила , а и сачът сигурно е бил страхотен !   bouquet  Надявам се , че след тази първа крачка , ще те виждаме вече редовно в любимата ни тема !  Peace

labrex , поздравления за чебуреките ! Имаш въображение и предполагам ще ги видим в още много , привлекателни форми !   bouquet

Ето и рецептата за мини-киша :


Киш




Продукти :


3 големи яйца
250 мл сметана
250 мл прясно мляко
щипка индийско орехче
сол и бял пипер
65 гр рендосан кашкавал "Балкански" ( мазен )  Shocked
35 гр рендосан кашкавал "Витоша" ( сух )
22 см-ов изпечен блат за пай или мини-блатчета


Реших , че двата вида кашкавал изобщо няма да се различат един от друг , затова си купих обикновен кашкавал и го комбинирах със синьо сирене.С тази доза напълних 24 мини-блатчета , които изпекох във форма за мъфини.


Приготвяне
:


Разбиват се яйцата , добавят се млякото и сметаната , след това кашкавалите.Сместа се изсипва във формичките и се пече в загрята на 190 градуса фурна.
В рецептата имаше описани различни видове киш възоснова на плънката - вегетариански , с морски деликатеси и т.н. Аз нарязах на дребно каквото имах в хладилника - зелен лук, домат - белен и без семената , малко кренвирш и гъби.В рецептата пише съставките да се добавят към основната смес , но аз предпочетох да ги наръся върху вече напълнените формички.Така стана по-красиво и апетитно , вместо да потънат в плънката и да не се виждат. Вкусни са !

# 91
  • Мнения: 9 785
Чебуреките изглеждат все едно са правени с формичка /има едни такива много елементарни, с които се прегъва тестото с плънката вътре/, та затова попитах. Майстор си значи, щом ги правиш толкова добре оформени Peace. Снимките ти също са хубави, ако не беше споменала, нямаше да се сетя, че са правени с телефон. Поздравления!

# 92
  • Мнения: 4 358
Диди може ли да сложиш линг на 4 - та тема в началото на тази.
Все ми се налага да се връщам и да търся Hug
А дали не може в началото на всяка тема да има линкове ето така:
1 - ва тема
2 - ра тема
3 - та тема и т.н
Че ценни неща има....да си ги припомняме.Иначе се губат и върви търси #Crazy

# 93
  • Мнения: 22 867
Чебуреките изглеждат все едно са правени с формичка /има едни такива много елементарни, с които се прегъва тестото с плънката вътре/, та затова попитах. Майстор си значи, щом ги правиш толкова добре оформени Peace. Снимките ти също са хубави, ако не беше споменала, нямаше да се сетя, че са правени с телефон. Поздравления!

polin_a, с тестото се работи много лесно, не са нужни никакви формички или кой-знае какъв майсторлък - разточваш топчето на кръгче и после оформяш с виличката. Лесно е. Laughing

# 94
  • варненка от София
  • Мнения: 4 883
Привет мацки, аз докато си изпратя гостите и релаксирам позабравих готвенето, но днес се захващам с пълна сила.

Искам само да сподеря, рецептите, за които ме питахте.

Мис арк, рецептата за питката ми е следната:

около 1,5 кг. брашно
1 кубче мая
600 мл леко затоплено прясно мляко
2 с.л. захар
1 с.л сол
масло или маргарин за оформяне.

Маята я втасвам предваритално с малко захар и брашно, забърквам я на каша и я оставям да си утрои обема в голяма чаша за чай.
След това замесвам тестото и го оставям да втаса. След първото втасване оформям питката, тук вече е въпрос на фантазия, докато оформям обилно мажа с маслото или маргарина. Втасва отново и пека около 50 минути.

А тук публикувах рецептата за пълнените пилешки бутчета с манатарки и сирена

# 95
  • Мнения: 3 770
Готово , Бъни Peace

labrex и аз мислих , че си ги правила с формичките ! Още един път браво за майсторлъка !
  Peace

# 96
  • Мнения: 4 358
Диди Hug  bouquet

# 97
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
вчера вечеряхме салата с шунка и задушени диви гъби.
отделно правих бразилски хлебчета с кашкавал  Flutter, към тях се пристрастяваш  ooooh!

# 98
  • Мнения: 3 770
asyalein , много хубава и лека вечеря за лятото !   bouquet Но откъде да купя брашно от маниока ? Не съм срещала такова !  newsm78

# 99
  • Мнения: 6 001
Ето и от мен един тутманик, който приготвих снощи за закуска днес.

Страшно вкусен ми изглежда този тутманик. Ще помоля за рецептата  Praynig, че на мене все не ми се получава сполучлив. Все като клисав става  Crazy

# 100
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
asyalein , много хубава и лека вечеря за лятото !   bouquet Но откъде да купя брашно от маниока ? Не съм срещала такова !  newsm78

от азиатския магазин  Wink, ама не съм в Бг.
иначе има на брашно, на люспи, на кубчета, на топчета, различно оцветени (бели, розови, зелени, трицветни) Crazy
самото брашно няма никакъв вкус и прилича много на нишесте, то май си е нишесте де, но от тапиока  Peace

# 101
  • София
  • Мнения: 3 878
pepi_r , замесвам хлебно тесто /мая, брашно, вода или мляко, сол, захар, олио/, разточвам го малко, поръсвам с яйце и сирене, навивам на руло, нарязвам рулото на колелца и ги редя в намаслена тава. След това разбивам яйца,сиренце и кисело мляко и заливам колелцата, слагам парченца масло отгоре. Може да се настърже и кашкавал. Слагам в студена фурна и докато загрява фурната, тутманика си втасва и се опича. Hug

# 102
  • Бургас
  • Мнения: 1 921
Диди, кажи за блатчетата за киша - как точно? Много вкусно изглежда!
Желева - искам тутманик  Praynig Вечеря не ми трябва!
Онзи ден - пилешки шишчета на жар, че бяхме на гости на приятелка на село.

а снощи успях да снимам само хляба

# 103
  • Мнения: 6 001
pepi_r , замесвам хлебно тесто /мая, брашно, вода или мляко, сол, захар, олио/
Всичко останало го разбрах, но тъй като досега не ми се е налагало да меся хлебно тесто не са ми ясни пропорциите на тези продукти   33uu. Иначе изпълнението на тутманика никак сложно не изглежда   love001

# 104
  • Мнения: 284
Мммммм чета и се облизвам (жалко че няма олигавено емотиконче )
Аз пак скромничко:
Спагети на фурна (благодаря за чудесната идея   bouquet )

и Пилешки гулаш (рецепта на Лабрекс  Hug ,с малки добавки от мен)

Общи условия

Активация на акаунт