Трудно проговарящи деца!

• 226 927
  • 750
  •   1
Отговори
# 435
  • Русе
Много точно казано  Peace  "напряга детето и засилва, вместо мозъчната, двигателната активност" направо се чудя какво да правя  Thinking Ще взема да го занеса при док.тази седмица вместо другата и да се оплача от него и ако е възможно да го заместя с този Брейн Бустер  newsm78

# 436
И аз се включвам пак,нашето обследване приключи в Свети Никола,всичко траа общо 3 дни,понеже детето ми съдействаше и му беше много приятно през цялото време.
Според тях детето ми е напълно здраво психически физически,изключително контактно и социално,разбиращо какво му се говори на 100 процента,но много чувствително и трябващо му време да се отпусне и логопед ,който да го стимулира да прескочи тази бариера на несигурност в говоренето.Засега продължаваме ходенето в лгопедичният център който наистина на нас ни  се отразява чудесно и го научи на дисциплина и концентрация.
Давамх доскоро Ескимо Кидс и това за моето дете е най доброто,единствено от него е спокоен и му действа изключително силно на концетрацията и изобщо мозъчната дейност.Наесен пак ще почна да му давам от него,сега малко да си почине организма му.
Ами това е засега от нас,ако някой има въпроси за обследването и как е протекло в Александровска веднага ще му отговоря и помогна.
Доскоро...

# 437
  • Пловдив
Kezaja как точно даваш Браян Бустера и какъв ме у вкуса, Росонери навремето се изрази, че бил вкуса му" серт" каквото и да е имала в предвид. Тоест ако го смеся със сокче, дали е поносимо за пиене, че моя синковец е мооооого капризен и е много мнителе - като ме види, че за едно нещо го приканвам повече от два пъти, и край, отказва да го приема.

# 438
анаморф, колко време даваше ескимо кидс и правеше ли някакви почивки?
Много се радвам, че имате положителна оценка от обследването и пожелавам успех в работата с логопед. Родителя присъства ли на самото обследване в Св.Никола, какви задачи им дават? И ако нещо друго се сетиш за там пиши, предварително благодарности   bouquet.

# 439
mama mariana,

Точно със сокче го смесвах и му го давах, според инструкцията. № месеца, после почивка 3, после отново 6 месеца. Аз също опитвам всичко, което давам на детето, при прием от една доза Бреин Бустер, усещам силно бъкане в главата си, сякаш нещо се намества и след което се чувствам готова да работя дълго време, без умора. Това е ефекта на концентрацията, който търсим у децата си, за да постигат резултати в цялостното си развитие.

Хранителните добавки за концентрация също са много добри.

# 440
  • там където ме зове сърцето!!!
Kezaja, за каква възраст става Нао Син Шу?  Thinking Синът ми е на 3г.6м.. и понеже го имам у дома се чудя може ли да му давам и по колко .

darinka979
, кутията ти е препълнена и не мога да ти пиша ЛС.

# 441
  • София
Нао Син Шу започнах да давам горе долу на същата възраст - за моето дете беше голяма - ударна дозировка - три пъти дневно по една ампула.

# 442
Здравейте на всички!Може ли да ви попитам, в случай че някой иска да ми отговори:на годинка и 2-3 месеца какви думи използваха вашите дечица и впоследствие ли са спряли да говорят?Искам просто да разбера дали детето се развива нормално до една възраст и после се появява проблема или той си съществува от самото начало, просто след 1,6г.започва да се забелязва от родителите?

# 443
  • Русе
jeniqa Аз мисля, че при всеки е различно  Peace и едва ли можем да сложим всички деца от тази тема под общ знаменател. При моя син ситуацията беше следната. Започна много рано да импровизира звуци като тата, баба, мама от 6тия до 10тия м. После започна съзнателно да ни нарича с тези обръщения. После започна с кратки прости изречения, примерно иж тука; ко туй; тати иде... това до 1,3г след което проходи самостоятелно и "говорът му се ориентира на приключване". След 1,6г започна отново, знаеше кой как се казва, какъв му е и разни такива, започна да пее песнички и тогава на 2г тръгна на ясла... там нещо се случи, но дали е само със съзнанието му или и нещо друго все още немога да разбера, а докторите отказват да му правят изследвания, защото според тях бил здрав, но имал най-общо казано разтройство на речта.  Sad

# 444
  • София и там където не се пуши
Да, ако знаеха докторите, какво да изследват.

Днес отидох с резултати при личната и я питах, как е желязото - Ами малко ниско е, а скоро четох в темата за хипокампалната склероза, че желязото влияе на концентрацията при това дори малко ниско.

# 445
Здр. малко да съживя темичката, че доста изостана.
Днес логопедката, при която започнахме да ходим ми каза, че излиза в отпуск и чак през октомври ще можем да продължим. До сега при нея имаме около 5-6 часа и се чудя дали да търся друга или аз да се занимавам с него през това време. Какво ще ме посъветвате ?

# 446
jeniqa, при моите деца изоставането си личеше преди 1,6 годишна възраст, защото не казваха нито една дума, а трябваше да правят вече изречения с две-три думички. Но на мен ми вълпяват че до навършване на 2 годинки не бива да се притеснявам, защото все още можело да се навакса. Много ми е смешно - по тази логика-на 28 август няма да съм притеснена, а на 29 сутринта трябва да тичам при логопеда за анализ на ситуацията  Laughing Но теория, какво да се прави. Rolling Eyes

# 447
Има нещо вярно за границите на нормалното. Моят брат например до близо 3 години и половина не можеше да говори правилно - смесваше звуците, изпускаше ги, говореше неясно, не правеше изречения, точно по бебешки като децата на под 2 годинки. И - изведнъж си проговори  Laughing

# 448
  • Пловдив
viliko дето се вика от твоите уста в божиите уши. Дано със всички малчовци се случи точно така. При нас на почти 6 години говора е доста беден, изреченията кратки, макар и много смислени и хитроумни ( Не отваряй този прозорец, че ще влязат комари, - отговора е" Влезе Въздух!") но в никакъв случай при моето дете не наблюдавам това "изведнъж" проговаряне. При другите дечица как е?

# 449
Да, и аз пожелавам на всички  Peace
Ако ходите на двама или повече специалисти, с различно мнение - на кого вярвате? Има ли някаква сигурност в поставянето на диагнозите според вас? Знам, че е относително, но като цяло въпроса ми е доколко има развитие в тая насока? Защото например при психиатричните заболявания няма почти никаква информация със сигурност...

Общи условия

Активация на акаунт