Трудно проговарящи деца!

• 226 860
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
намерих. Embarassed

# 511
  • София
Kezaja много благодаря за персонално - отделеното внимание  bouquet,
Когато го заведохме на психолог на 3, В.Матанова препоръча с него да се занимава само логопед, в течение поне на 6 месеца, и ако няма подобрение, тогава да се изследва и да се изписват някакви медикаменти. За които с баща му сме твърдо против. В интерес на истината, за времето, в което посещава Оля, доста дръпна. Не говори, но е много по - съсредоточен, внимателен и разбиращ. Научи се да чака ред, да мисли креативно и да общува.
Далеч съм от мисълта, да отричам, че проблем има, но искам да видя как ще потръгне ходенето ни и тази есен, изостаналостта не е толкова фрапираща, това го прецени психолог в центъра. Ако трябва да цитирам и проф. Матанова, трябва да се държим с него като със съвсем нормално дете и да му даваме фон за самостоятелна изява. Самата тя препоръча ДГ, но нормална такава. Rolling Eyes Каза, че "забавянето" се поправя много често в контакта със себеподобни. На него такъв винаги му е липсвал... Дано да е права, гласувам и огромно доверие. Praynig За това, което изчетох в тази и подобни теми, навсякъдесе препоръчва първо терапия, и едва ако не даде резултат - обследване. Peace
За логопедичните ДГ сигурно сме изпуснали всякакви срокове вече... Confused

# 512
И при логопед ходихме,и при психиатри и психолози,и УНГ,и всеки вика-"най-добре в София".Казаха ни за Исул,а сега от вас чувам и за "св.Никола",затова питам.
Тъй като сте ходили при УНГ, предполагам, че там са Ви казали за ИСУЛ. В ИСУЛ се прави аудиограма на децата, за да се провери доколко са добре със слуха. Ти сега ще ми кажеш - "Но той чува, аз го виждам като пуснат рекламите по телевизора в съседната стая, как тича към телевизора" - примерно  Wink, но това не означава, че детето е с перфектен слух. И точно поради тази причина Ви пращат на проверка в ИСУЛ.

# 513
Олче,

Много е важно детето да не разбере и попие твоите страхове за детската градина. В никакъв случай не трябва да допускаш това. Опитай се да мислиш в тази посока позитивно и така ще ти е по- лесно да предпазиш и него от стреса. Говори му много какви хубави дни го очакват там, ходете и гледайте децата през оградата, разказвай. Децата са много адаптивни, повече от нас. На тази възраст не осъзнават добре, че са с нещо различни. Няма го и деленето между децата. Но пък копирането и подражаването са ежедневие. И така дано да дръпне много бързо като гледа останалите. Нашата логопедка също препоръчва нормална градина пред логопедична. Дано да попаднете на добри учителки, които да помогнат на детето да се почувства на мястото си.
Моето дете от 3 седмици ходи на градина. При него е и по- трудно, защото и не разбира чуждия език, но се справя някак си и ходи с желание. 

Но за това, че терапията е преди определянето на проблема и поставяне на диагноза, не съм съгласна. Можеш да си го позволиш, ако детето беше на 2 години, но вече не. Не спирайте да го водите на логопед, ще е от полза. Но направете в това време и обследване. Така терапията ще е най- точна, като се знае къде е проблема. Успех.  Hug

# 514
  • София
За това, което изчетох в тази и подобни теми, навсякъдесе препоръчва първо терапия, и едва ако не даде резултат - обследване. Peace

Това къде го прочете  Shocked

# 515
Здравейте,   благодаря за отговорите, но все пак искам да попитам  дали  е тук мястото да обсъждам проблема на синът ми. Както вече писах той е на 6 год.   Епикризата която е изготвена е от  Детска неврологична  клиника  Св. Наум  - София  лекуващ  лекар е - др. Томов. Детето ми е  с повишена  двигателна активност, дефицит на вниманието и  импулсивност. Много е  своенравен, изпълнява команди  само избирателно. Прави  изречения, но  към момента те  са с неясно и неразбираемо произношение на използваните думи. Разбира инструкциите  и правилата, но  обикновено отказва да ги  изпълнява, както и не иска  аз да се занимавам с него. Ходил е на ясла, от там не сме имали проблеми, но като тръгнахме на градина положението  стана ужасно. Учителките не го  възприемат. В момента посещава дневен център, където работят логопед, психолог и ресурсен учител, но ни предстои да сме 1 клас, а още не можем добре да говорим,  не можем да четем и пишем - въобще сме много зле. Лекарствата  които сме пили   са - Ноотропил, Енцефабол, Неуротоп, но направихме алергична реакция  пили сме и Хлоропротиксен  който вече сме спрели. Като  обобщение мога да ви кажа, че  водещи на този етап  при нас  са хиперактивността, импулсивността, с дефицит  на вниманието, изявяващи  се на фона на задръжка  в развитието на експресивната реч и артикулацията  при липса на данни от неврологичния  статус  и проведената КТ-гл. мозък за огнищна неврологична симптоматика.   Така че, ако някой има подобен на мен проблем ще се радвам да ми пише  или ако може да ме насочи или  да сподели  как  се справят  защото аз вече съм много очаяна.  Благодаря за отделеното внимание.

# 516
  • София
За това, което изчетох в тази и подобни теми, навсякъдесе препоръчва първо терапия, и едва ако не даде резултат - обследване. Peace

Това къде го прочете  Shocked

С такова впечатление останах, изчитайки тази тема. А и тази, за "Консултация с логопед". Навсякъде се натяква на това, че при проблем детето трябва да се заведе преди всичко на логопед/психолог и да се започне с терапията възможно най - рано. 2 бр. психолози ми го потвърдиха също. Подчертавам, че при нас изоставането не е толкова фрапиращо, като изключим неговоренето. Rolling Eyes
В интерес на истината на 2г го водихме първо на невролог в Св. Наум. Общият неврологичен статус му беше добър, не откриха проблеми. Изследванията не ги направихме, препоръчаха да изчакаме до 3 г (заради упойките), но казаха ясно, че проблемът е с речевия център. Затова сега разчитаме основно на логопедична помощ и дано има защо.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2009, 16:03 от ol4eto

# 517
  • София

С такова впечатление останах, изчитайки тази тема. А и тази, за "Консултация с логопед". Навсякъде се натяква на това, че с терапията трябва да е първа мярка и едва след нея - по - крути мерки. 2 бр. психолози ми го потвърдиха също.

Вероятно са имали предвид първо да опиташ с терапевти, а ако няма ефект да го заведеш на психиатър или невролог за лекарства (крути мерки) Wink
Точно това пише по темите

# 518
  • София

С такова впечатление останах, изчитайки тази тема. А и тази, за "Консултация с логопед". Навсякъде се натяква на това, че с терапията трябва да е първа мярка и едва след нея - по - крути мерки. 2 бр. психолози ми го потвърдиха също.

Вероятно са имали предвид първо да опиташ с терапевти, а ако няма ефект да го заведеш на психиатър или невролог за лекарства (крути мерки) Wink
Точно това пише по темите

Ами аз точно това мисля, че казвам. И в първия си постинг в тая тема. Написах, че ще посещава терапия 6 м (поне) по препоръка на психолог и ако няма ефект, тогава ще го водим по изследвания.
Понякога си мисля, че в подобни теми вместо помощ и съчувствие, единствено постигаш ефекта да издразниш някой и да ти  бъдат направени n на брой забележки и поправки. Tired

# 519
  • София
Скъпа, не се засягай.В клиника св. Никола, която ти бе препоръчана НЕ изписват лекарства.Помислих си, че не го знаеш и затова се опитах да ти го кажа и да помогна.Предположих, че нямаш представа за разликата между обследване и консултация.И никой не си издразнила, питаш - отговаря ти се  Wink.Само те попитах нещичко и аз - за да видя дали си разбрала тънкостите та терминологията  Hug

# 520
Здравейте,
непременно ще прочета 35те страници на тази тема.Но сега искам да ви попитам друго.
Обадих се в център Детско здраве,да питам колко струва консултация с логопед и ми казаха 30-40 лв Shocked
Знаете ли друг център където да не е толкова скъпо?

Благодаря ви Heart Eyes

# 521
  • София и там където не се пуши
Има закована тема със адреси на логопеди, лекари .......  - там съм посочила и аз един адрес и цената.

# 522
Има закована тема със адреси на логопеди, лекари .......  - там съм посочила и аз един адрес и цената.
Не мога да я намеря,ще ти е трудно ли да ми я покажеш? Heart Eyes

# 523
  • София и там където не се пуши
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=282833.0

# 524
Благодаря,трогната съм  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт