ИЗРАЕЛ 11

• 40 925
  • 285
  •   1
Отговори
# 180
   Продава се и сега Ремедия.Имаше скандал за липса на някаква съставка Мислеха , че  защото е  германско и за Израел е произведено нарочно така.Имаше много теории и спекулации. Днес Ремедия е на пазара и се продава.Проверките са толкова зорки , че мисля, сега  имат най-проверяваната храна и  най-често проверяваната да кажа.Бутнаха цените , за да си върнат пазара и клиентите.Успяват.Аз съм купувала, но има едно странно усещане , което ще отнеме време , за да се изчисти името им . По качество Ремедия вече  е безпроблемна.

Оптима е друго  млеко.Ново е , ще трябва да се свикне с него.Ние го пробвахме - дадоха  ни безплатен купон - реклама .Моите деца са големи ( не  бебета ) и не се страхувам.

В БГ изборът е по-голям , знам.Тук има много проверки и тестове и малко продукти минават проверките от  здравословна гледна точка. Не  е  въпрос на вяра , ами на проверки .... Кое какво е вече  е мнение на педиатри , мед.сестри и т.н. 

От време на време аз сменях Матерната със Симилак и Ремедия .Исках ако има липси в едното  да се вземат от  другите - нагласа.

Последна редакция: чт, 21 авг 2008, 21:46 от petia911

# 181
mi6imadi ,  вечерен грим - с очна линия( и роклята с гол гръб без предница )   hahaha Joy Скица!

akhyal_katya , израелките от страх и мързел си избират цезаровото.Още и от сексуална гледна точка - да не се разтягали нали се сещаш.Така да ти кажа ме съветваше и мене една моя бивша педикюристка , която 2 пъти така беше родила , ходих при нея  с големия корем и тя само това намилаше - мъжете , секса , стегнато , разтегнато  Crazy .Стегната била там като момиче се  гордееше.Разни хора , разни идеали ... При тебе се налага , само  живот и здраве и нещата ще си дойдат на место.Нали се изчаква след секцио , та и това отнема време между бременеенията.

hand , започнах да приготвям каша от зеленчуци преди плодовете, защото когато свикнат на сладичко - зеленчуци или зеленчуци с месце  по-трудно приемат.Започнах значи със зеленчуците на 5-6 м. Месец  след като варих зеленчуци , започнах да слагам  парченце пил. гърдичка, а след това - парченце телешко.Това  е малко парченце колкото  половината ти палец да кажа  Simple Smile . После с блендера и така.Без  сол и подправки в началото и без масло, олио, зехтин... Няма нужда.Като казвам зеленчуци - картофче , тиква , тиквичка, сладък картоф , лук малко по-късно, морковче.Да знаеш, че морков , ябълка , картоф , банан - запичат.Грозде , круша, слива - обратно.Правиш си  баланс сама според акото на детето. Предпочитам с храната да регулирам храносмилането, а не с азни лекове против запичане например.Една лъжичка сок от  грозде например за бебе  е достатъчно да се  борите със запека.Когато внесеш нови храни все има малко проблеми, така е.Ще си регулираш нещата сама с времето и по усет , ще видиш.Готови пюрета  малко купувах , предимно плодови за излизане.Предпочитах да смачкам бананче със сокче от  портокалче малко .Разнообразявах им.

Mentha , ми нагримирай си се леко както харесваш, дори и сама.Няма да  догониш арабските булки  Joy Пък и някои еврейки де ...

Последна редакция: чт, 21 авг 2008, 21:47 от petia911

# 182
Пете, мерси за идеите. Много е важно захранването, чета аз в нета и разни книги сложно ми се вижда но като го започнем ще си дойдат нещата на място.

Днес бяхме в Тел Авив и гледам аз няколко просяка седнали да просят и мъжа ми каза, че за да просиш в Израел ти трябва лиценз  Crazy. Кандидатваш и ако не ти дадат не можеш да го правиш. Доказваш първо, че наистина си нуждаещ.

# 183
privet i ot men!

veche sum zabravila kak se izpolzva bg mamma...

# 184
Petia zdravei!  Grinning

na vischki drugi, az sum Ani s bebe jonathan (koito vehce na 3 godinki)

shte triabva da smeniam snimikite, jajajaj

# 185
петя, ти без да се усети, подхвана една тема за другата страна на арабската, а и индийската интимна козметика. Има един вулканичен камък, стрива се на каша и се запалва - дими като ароматните пръчици и се слага в купа, като направи много дим - мирише на рози и треви, не на гадно, жената застава права над тази купа: да речем, купата се поставя на земята, и се възползва от ефекта на парите: за да бъде стегната.
Това нещо ти се казва от свекърва или от жената, която ти прави къната по ръцете, или от мъжа ти, ако сте особено близки. Може и да не ти го кажат де, но примерно този хигиенен препарат се използва много и в Индия. Освен това е и овлажнител.   
Не знампри всяка подготовка на всяка булка ли го казват, но аз разпитвах за всички традиции - вече се променя начинът на живот и на младите там, но има все пак особености при общуването между двата пола - исках да знам как се възпитават.                   

# 186
  • България-София
Привети и от мен, Да честитя и аз на mi6imadi малката Ана. Да ви е жива и здрава и много да ви радва! Поклон пред силата и търпението да отгледаш четири деца!  bouquet

Матерна е израелска.Симилак не е.
Матерна е френска, а симилака - американски продукт. Колкото до скандала с Ремедия липсващата съставка беше витамин В1 в млякото на соева основа - освен двата смъртни случая, други новородени получиха трайни мозъчни увреждания в тежка форма, а по-леките форми ще се установяват в последствие... Много жалко и тъжно, но също трябва да се отбележи, че нямаше толкова деца да пострадат, ако не беше "модата" сред родителите(около 2000 -ата година) на кърмачета да се дава соево мляко, без да е доказана непоносимост към лактозата. Ей така, за всеки случай... Дано да се е променила тази порочна практика, още повече, че напоследък се заговори и за вредата (ползи че има - всеки знае) от соевите продукти върху умственото развитие на децата. А заради кашрута те масово се ползват в детските градини за обяд например (мои наблюдения).
Аз самата ползвах Симилак от самото начало и бях доволна. Колики не сме имали. Зълвата -Матерна - също доволна. Което обаче педиатърът ми обясни, че не се препоръчва честата им смяна.
akhyal_katya - с голямо удоволствие чета твоите постове. Приказка.

# 187
unik , Матерна е израелски продукт.Можеш да четеш тук :
http://www.materna.co.il/htmls/articleLtr.aspx?C2029=12488&BSP=12241

Има и на иврит  ако иска  някой, както и на английски.

Незнам защо се получи объркване по тези бебешки продукти.Аз в повечето случаи когато пиша нещо гледам да е достоверно, а и бебета имам в момента що се отнася до бебешки храни Simple Smile . Надявам се да е полезна информацията.

Annichka,  ,много се радвам , че дойде при нас ! Добре дошла!Пиши на кирилица , сладурка! Горе имаш квадратче  синьо , цъкни на  него и имаш опция  в червено - ВР квадратче. Момичета , това е една  моя дружка , с която родихме на един и същи ден момчетата ! Ако иска ще каже за себе си повечко!   Hug

akhyal_katya , интересно!  Simple Smile

# 188
Разглеждах сайта на Ремедия. Заабелязах, че в момента изобщо не предлагат соево АМ.
Сменили са си външинят вид. Но въпреки това далеч не мисля, че са на онова ниво на продажби от преди 5-6 год.

http://www.new-remedia.co.il/About%20Remedia.php?id=englishProfile

накрая на страницата са коментирали с две думи случая.

Относно соята в детските градини, практикува се повече в яслите и там където няма различни прибори за млечно и месно.
В повечето градини не е така, а в училище са с кетеринг и задалжително месно меню.

# 189
Днес  в супермаркета (хаци хинам) разглеждах   АМ на Ремедия. Цяла стена с млека и техни продукти ...продават се  , но и аз не мисля , че ще стигнат продажбите си от преди инцидента.Все пак  ги има.

Отиваме на обяд у свекърите ... днес  е кефски ден   ....  Party ... Лек ден на всички с леко сърце!

Тали, няма ли да се засилим с  децата  до Кфар Саба  при ханд? Пиши на личен .Мента , и ти ако искаш! Да не пропуснем седмица без срещичка  Joy и харчлък.

Чао ви, сладурки!

# 190
  • T"A
Момичета, аз само за малко се включвам, че съм адски заета тези дни  Confused - видях една реклама за Международен фестивал на уличния театър в Бат Ям (26-28. август)  Grinning Изглежда интересно, ще има клоуни, жонгльори и децата сигурно ще се наслаждават, ето го и сайта: http://batyamfest.co.il/

Освен това през цялата 2009 ще има чествания на 100 годишнината на Тел Авив, обаче самите празници започват още сега с маратон Тел Авив на 31.08.2008: http://www.nikerunning.co.il/. Също може да е интересно...  Wink

Кате, и тук правят подготовка на булката - една религиозна жена, понякога това е функция на жената на равина, учи булката на това как да се подготви за първата брачна нощ, а и не само...  Blush Тя даже вади едно разрешително, че си минала инструкцията и без това равините не биха оженили нито една булка Naughty Друг е въпросът, че в днешно време само силно религиозните се омъжват без да са имали полов контакт преди женитбата  Laughing

Пете, може би след няколко дни, сега имам доста търчане (въпреки че вече минахме по-далечните градове и сме по-съсредоточени в Тел Авив и центъра  Peace...)

Тали, много сладка линийка за Мечтателката и Изследователя  Heart Eyes, от нея нямам лични впечатления, но той е толкова лъчезарно дете!  Hug

# 191
  Мента , и аз имам такова "разрешително" (тя пише  удостоверение , че ни е казала , не е като да не знаем ) ... хаха .. Тук май няма други  ортодоксално омъжени в Израел  да кажат и те .  newsm78 Преди  еврейската сватба - ортодоксалната ни в Израел ...(непосредствено след курса по смяната на религията)  ....аз и още 4 момичета  заедно го направихме. И те  щяха да се женят след  завършването. С някои поддържаме връзка ... Учителката от курса (гиур) и ние  се събрахме в дома на едното момиче - готина румънка , а мъжа й - грузински евреин - учил за доктор в Румъния ... .Пийнахме , хапнахме , говорихме ....Учителката в случая  е длъжна да си каже някои основни правила за чистотата на брака (има изписани книги) , да дава напътствия на бъдещите булки .Аз бях с  огромен корем  Grinning ... Те са длъжни да обяснят на всички, че иначе как да се знае коя  е девствена и коя не.Коя колко знае.Обсъждат се и неща свързани не само с първата брачна нощ.....а мнооого ... и аз имаше какво да  чуя за по-нататъчния интимен  живот според юдеизма.Приятелски разговор беше , получи се хубаво.

Това в Бат Ям другата седмица е чудно ! Ще  водим децата!  Simple Smile  Ей на -  пак място за среща    Party

# 192
  Здравейте,
  ей човек да ви изпусне малко от поглед и няколко страници сте изписали  Mr. Green
  За АМ в Израел, ще ви кажа че и аз давах Симилак и сме нямали проблеми. Има нещо, което според мене повече на психологическа основа, забелязах че майки които се втелясват повече отколкото трябва и се суетят кое да опитат и как обикновенно имат проблеми. Аз взех Симилак за проба първия път, нямахме проблеми и не го смених докато не си дойдохме в БГ, само взех няколко кутии резерва за всеки случай, ако не му понесе тези които в БГ. Имам приетелки и познати, които смениха цялата гама от предлагани продукти в БГ и децата им пак имат проблеми, амам като казвам цялата гама включае тези за алергични деца. Така че, hand пробвай нещо, естествено като следиш реакцията, амам ако и няма нищо или коликите са в реда на нормалното за възраста, не бързай може би да сменяш. А ако пък ще останете само още няколко седмици в Израел, според мен не систрува да опитваш още АМ щом имаш кърма, амам въпрос на личен избор.
А за пюретата наистина в Израел няма никакъв избор, амам според мен това се дължи първо на целогодишната наличност на пресни плодове и целенчуци, а пък и там педиатрите препоръчват бебето да се захранва чак от 6тия месец и то доста по-бързо отколкото в БГ.
Ама мойто чудо-юдо се захрани по принуда още във втория месец с доматено сокче  Crazy, че имаше запек и това беше единственото което ни каза лекаря и подейства.  А след това действах само на посоки и някакси много естествено до днес, без да чета дебели книги човека мина на обща храна. Така че Hand, чети, от четене вреда няма, случай и другите какво ти казват, та даже и лекаря слушай  Mr. Green амамнакрая направи това което детето ти подсказва.   bouquet Нищо че още не говори, обикновенно без думички си казват абсолютно всичко, поне при нас е така.

# 193
  • България-София
unik , Матерна е израелски продукт.Можеш да четеш тук :
http://www.materna.co.il/htmls/articleLtr.aspx?C2029=12488&BSP=12241

Има и на иврит  ако иска  някой, както и на английски.

Не знам защо се получи объркване по тези бебешки продукти.Аз в повечето случаи когато пиша нещо гледам да е достоверно, а и бебета имам в момента що се отнася до бебешки храни Simple Smile . Надявам се да е полезна информацията.

Наистина е израелски продукт, моля за извинение аудиторията.
Петя, не се ежи толкова! Не вярвам, че всяко нещо, което получиш някакво инфо (чуто или прочетено) поставяш под съмнение и хукваш да го проверяваш... Когато родих "лелчето" от Типат халав ми каза да избирам между "френската" Матерна и Американския Симилак, така и го приех. Затова си позволих да изкажа мнение, за което пак - съжалявам. Peace

# 194
  За сватбите забравих да добавя, че и аз съм омъжена с ортодоксална церемония, но при мен нямаше инструкции на 4 очи с равина. Правих само микве и си говорихме заедно с мъжа ми и равина.

Общи условия

Активация на акаунт