ИЗРАЕЛ 11

• 40 926
  • 285
  •   1
Отговори
# 195
  • София-България, Израел - където си поискам
Ханд, не съм сменяла млеката.Започнах да давам Симилак ( и на мен лекарката ми каза да избирам между Симилак и Матерна) понесе му добре  и нямаше причина да го сменям.Когато си дойдохме в България бях купила 1-2 кутии да имам за първите седмици, а след това преминах на НАН.
Мисля,че докато бях бременна се случи това с  Ремедия и изобщо не съм си помисляла да купувам от нея, а помня че беше значително по-евтина от Матерната и Симилака.

# 196
unik ,  твоят речник към мен го бях позабравила .  Whistling Не се "ежа". Ти и друг път си била остра към мен.За изказване на мнение не съжалявай .Ние сме тук , за  да обсъждаме.Поправките в информацията не се приемат лично , за да  е обективно. 

Karol&Erik  , в БГ беше твоята сватба или греша? Какво ти разказа равина  Joy по женските въпроси, той  жена няма ли  Mr. Green ... Тук разговорите са без мъже , за да са свободни. Ние изнесохме мъжете  вънка на разходка 4 часа  hahaha Ама то не бе пиене , не бе ядене , не бяха и клюки ...  Whistling Иначе и работа свършихме . bowuu

Wink

# 197
Момичета, благодаря за съветите   bouquet

Искаше ми се започна отсега да заместя поне едно хранене с АМ за да мога септември в България да я отбия изцяло когато стане на 6 месеца, че октомври летим за Канада и искам да съм я отбила дотогава. Няма да я мъча засега милата защото когато преди месец вземах антибиотик й дадох Фризо за около 5 дни заедно със замразена кърма го понесе превъзходно а пък сега още от първият път а сега  от Симилак и от Матерна едни ревове, едно чудо  Sad. Нищо малко остана в България ще отбивам.

Айде чакам групата на Шаро да идва към Кфар Саба   bouquet.

Разглеждам сега сайта на еврейската общност във Ванкувър. Имат страхотен център с всякакви забавления за семейства с деца и не само: басейн, пилатес, йога и тн, уроци по иврит, забавачница за деца

http://www.jccgv.com/

Имат около 85 $ на месец такса на семейство, плюс еднократна такава от 500 $  Crazy

# 198
  Охо, ти като идеш там , от място  ще разказваш.Това ще обогати с информация от преживяно доста форума.Интересно ще  ни  бъде ! На мене - определено ! И за  живота като цяло там ....

Flutter Hug 

Шабат шалом на вички!

http://i269.photobucket.com/albums/jj71/gavrielaw/ShabbatShalomYerushalayim.jpg

Каква хала ( хлябът) :
http://lh3.ggpht.com/_XDotNpnoHUk/R2K9wlby-4I/AAAAAAAABZE/tdJe7W … s/IMG_2664a-1.jpg

Вижте  Стената на плача пак от линка на Мента .Хубавото е , че  е със  свук , не само картина  :
http://www.thekotel.org/cameras.asp

# 199
  • T"A
hand, много внушителен център! За какво е тази такса, не разбрах  newsm78

Ударило ме е тази вечер на вълна разкази на равини  Blush Нашият равин ни разказа от къде е тръгнала традицията за чупенето на чашата на сватбата (една от версиите). Някога имало една много пищна сватба, всички се радвали, танцували и по едно време равинът на сватбата взел и строшил чиния, която струвала 400 зуза -  ужасно висока сума  ooooh! Всичко го питали защо, какво, а той казал, че и в най-голямата си радост не трябва да забравяме, че в живота не всичко е цветя и рози и че тази единствена вечер е илюзорна, защото създава преувеличено усещане за щастие - т.е. внесъл е тъга (по счупената скъпа вещ) в един кулминационен на радостта момент...

Тази вечер поканихме роднини на мъжа ми в български ресторант - шеги, смях, но по средата на вечерята ни се обади чичо му с новина за починалия му тъст. Такива случки наистина те свалят на земята...  Sad Това бе в контекст на разказа на равина

За адрахат калот (упътването на булката) исках да кажа, че има различия - има една организация цоар (http://www.tzohar.org.il/nisuim_hadrach.asp?id=5912), която допуска и присъствието на мъжа (а там равините са ортодоксални); един мой бивш шеф пък разказва, че като се е женил за жена си, са попаднали на много свестна мадриха (условно да я наречем съветничка), която дори не е задължила булката да минава микве, а и е казала да отиде една вечер гола в морето  Laughing (но булката и това не е направила)

Аз получих книжка на организацията Итим, където пише за тези процедури http://itim.org.il/?CategoryID=206&ArticleID=593&Page=1 Безплатни са, тематични (моята е за женитба, но има и за другите еврейски церемонии), печатат ги на 4 езика Peace В сайта предлагат и от Интернет да се поръча, ако някой се интересува...

# 200
hand, много внушителен център! За какво е тази такса, не разбрах  newsm78

ами и аз не знам да ти кажа, при положение, че пак си плащаш да кажем урок по йога за майки с бебета но на по-ниска цена от хора, които не са членове на центъра. Освен това басейна е без пари, фитнес и по големите празници правят тържества и други такива. Безплатен обяд няма  Wink

# 201
Здравеите от мен,
аз из4езнах за няколко дни, защото бяхме на Таба за 3 дни, малко по4ивка. Остават ни 2 дена преди да си заминем и утре искам да отидем до Тел Авив, най-накрая.
Със сигурност ще знам сутринта, защото ние вси4ко решаваме в последната минута, но все пак ако някой има време и желание може да се видим.

# 202
  Таба е в Египет , до границата с Израел .Как изкарахте ? (Там имаше атентати срещу израелски туристи преди време , но те пак ходят ).Египет си печели от израелските туристи.Как не се засилихте го Кайро и до Пирамидите - така и така сте били на египетска земя  Simple Smile.А може би вече сте ги видяли Flutter ...

Среща мога аз в края на седмицата ако е вечер.Имаме на едно обрязване да ходим и на   нова къща - парти . Кога ще си ходите ? Ти рядко пишеш , а можеше по-ранко да се организираме.Може пък и да  се получи нещо ако идвате към Ришон (моя град) . Тогава няма да се наложи да оставям едното дете на свекъра , а ще си дойда  с двете и  ако е сутрин не прчи на празненствата , на които сме канени. Каквото стане в крайна сметка.Ако идваш насам  -  кажи ... Имаме чудна Градска Градина (Ган аИр) , МОЛ , кафета.

Вижте какво намерих - СМяНА на УлиЧнИ ЛампИ   - видео ... Аз си викам как ще се качат сега толкова високо , а то .... Grinning  :

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3585919,00.html

Лека събота!

# 203
na gosti , то ни снимка, ни име , ни опция за ЛС (лично съобщение) имаш, скица!  Crazy Simple Smile Ха ,дано хубаво сте си изкарали в Израел , че то не ви остана много!  Успехи!

# 204
  • T"A
Аз в Таба не съм била, но имаме от Синай пълен комплект бедуински дрехи (и преди съм споменавала, че синайските бедуини са слабост на мъжа ми)  Hug
na gosti, вие там в Хилтън ли отседнахте или продължихте навътре в полуострова?
Сега заради опасността там по-рядко пътуват израелци, но наши познати ни казаха за възможност да се качиш на корабче за гмуркане в Червено море Heart Eyes - по-безопасно е, но е само за хора, които умеят да се гмуркат подводно...

Продължавам си от снощи разказите на равините... Преди десетина дни бяхме на сватба и равинът откри церемонията с този разказ:

Дошъл при него един младоженец и го попитал "Щом на сватбата си младоженецът е като крал, а булката - кралица, колко време те са с такъв специален статус? До кога ще съм крал?"

Равинът се почудил, но нямал отговор...
Младоженецът му казал "Аз сам се досетих за отговора на въпроса ми, но ще ти го кажа само, ако обещаеш, че след това ще го разкажеш на всяка сватба..". Равинът му обещал, че, ако отговорът е добър, ще започва всяка хупа с тази история  Peace

Отговорът на младоженеца бил, че мъжът е крал до тогава, до когато се отнася към жена си като към кралица  Hug

Предвид това, че напоследък само жени пишем тук, разказът е много подходящ  Mr. Green
 newsm23 Вчерашният сайт, който препоръчах, има и версия на руски, но не бях обърнала внимание 
(сега ще вметна едно линкче: http://ru.itim.org.il/?CategoryID=205&ArticleID=229&Page=1)

# 205
  • На дивана, под юргана
Е, не съм изчезнал... просто нямам много време за да пиша.  Wink

# 206
Мента , ами как без  снимки на този комплект бедуински дрехи ... Flutter.... Аааа , не може така  Naughty  Grinning .

Сватбени вълнения , а ... ?  Hug

Тигре , здравей!

# 207
Мари моми вие май отпускарски малко заспахте,обикаляте страната,за да я опознаете и обикнете,снимате се ,зарибявате народа да види и чуе за Израел,ама аз ще си пропадна с евтините билети до вас.Намерих едни за 510 евро отиване  и връщане за двама души до Израел след Коледа,но като се има предвид,че бременея нямаше смисъл да ги резервирам.Имам въпрос проблем ли е летенето със самолет по време на бременност.

# 208
криси, лекарят ти трябва да каже дали ще можеш да летиш. Ако си бойно мамче, тогава може би в 7-мия месец нататък се опасяват да има такъв пътник 2 в 1, защото току-виж от вибрации, стрес и какво ли не, се излегнеш да раждаш в салона на бизнес-класата. Това с най-добри чувства го казвам де.
Ох, в Мароко никак го няма това разпространено мъжът да присъства на раждането, а за консултациите гледах -  има един монитор и таткото е в друга стая и гледа как е бебока.
А моят мъж ако присъства, ще му стане лошо и трябва да го мисля и него.           
А пък при нас като се оженят хората, и има разговор с имама. Това се оказва много полезно между другото, ако особено си от друга култура. А булката си говори с жената на имама, казват ти се разни неща - да не сърдиш мъжа си, да му искаш каквото е нужно и разумно за семейството, ама по разумен и мил начин, да си нежна и любвеобвилна. На мъжът казват да те обича и подкрепя, а ако си от друга култура ... общата вяра е едно нещо, но различията в начина на живот досега, са друго, да е толерантен, да те разбира и напътства. Най-хубавото, което казват е "Научете се да мислите и казвате "ние", а не "аз"!"
Няма обаче кой да ти даде сертификат, че си подготвена булка.
То нали в Исляма жената няма материални задължения - цялата грижа е на мъжът й. Ако тя работи и има доходи, те са си за нея. Това от една страна е било разпространено, тъй като преди време жените са имали повече трудност да намерят работа, но и ако мъжът почине, жената си има независимост. Сега вече не е така: животът се променя и е скъп, има повече международни бракове - децата, доброто образование взимат ресурсите на 2-мата в семейството. Все пак, ако жената пожелае, доходите са за нея, а "каквото отдели за мъжа, той трябва да приеме с благодарност!"

Съвсем като разказаното от Мента....   цял живот принцеса...

Но по принцип имамът ти казва "Сега вече той..... който е...." се грижи за теб, обичайте се и се подкрепяйте. Особено много се говори за интимния живот и взаимността, да. Книжки не дават, но има сега и сайтове и къде да се чете.           

# 209
През първото тримесечие: пътуването може да засили гаденето и повръщанията, а също така да увеличи риска от спонтанен аборт (той намалява след 12-та седмица).

През второто тримесечие: намалял е стресът от първите месеци. Чувстваш се по-добре и вече можеш да пътуваш. 

През последното тримесечие: пътуването е рисковано. Може да се окаже причина за преждевременно раждане.

Повечето авиокомпании настояват да се попълни декларация след 34г.с., че пътуваш на собствена отговорност и те не носят отговорност при усложнения.

Мента ,мерси за милите думи за Вик  Hug

Общи условия

Активация на акаунт