Лятото е във разгара, януарчето расте в кор&#

• 13 624
  • 302
  •   1
Отговори
# 240
Ето ме и ме, че не съм се включвала от вчера.
Тъкмо нямах никаква работа, сега пък като ме натовариха със 150 неща едновременно, че моите тъпи шефове  не пропускат да ми натякват колко "сложно е сега положението, тъй като съм забременяла", та решиха да ме изцедят преди да съм излязла майчинство  #2gunfire. Но на всичкото отгоре и колегите не ми помагат, въпреки че могат. Сутринта се събудих с главоболие и зверски световъртеж, та едвам успях да дойда на работа.  smile3515
Утре съм на доктор и ще видим какво е положението. После ще докладваме с Бръм, че заедно сме на ЖК.

Ха, честити ви розови и сини гащи.   smile3525 newsm51
И успех на всички мами със серклажа.  newsm17

Може ли да задам тъпия въпрос, как ви гледат маточна шийка и плацентата? На мен досега нищо не са ми казвали по въпроса. Как решават, че се налага серклаж?

Сега като ви четох как сте се размислили за обзавеждането и количките, направо се депресирах. Изобщо не съм мислила по този въпрос. То и без това бебето ни идва малко изненадващо, че мислехме да се местим в друго жилище, ама това ще е догодина, т.е. тъкмо ще стане на 8-9 месеца и ще трябва да сменяме апартамента, да обзавеждаме на ново. Но в новото жилище ще има детска стая, но дотогава.....?????. Идея си нямам къде да сложим легло и т.н. В спалнята има място, но дъщерята на мъжа ми идва през събота и неделя и си е свикнала да спи там, а не върви да се мъчи и да се буди от бебето особено в началото. Остава в хола, но там пък ще ни се развали цялата обстановка. Незнам какво ще правя  newsm12.

А пък и за количка... май по-нататък ще мисля и ще питам какво трябва да гледам да има количката, че хич нямам опит и идея си нямам. Направо се плаша отсега. Честно казано не ми се дават много пари за нещо, което после ще трябва да изхвърля.
Отсега обаче съм си харесала бебефон и помпа за кърма от ebay.com. Там всичко е по-евтино и има много добри неща, които тук не могат да се намерят. Едни приятели ги бяха проучили и ще ми кажат точно кои са най-добрите. Те всичко си взеха от САЩ по интернет и са много даволни.

Evjeni ти май си късметлийка със Мазнейкова. На мен никакъв диск не ми даде  smile3516. Възмутена съм! Радвам се, че си доволна все пак от ФМ.

Lorini ще пробвам този експеримент за пола като си отида вкъщи и ще ти пиша какъв е разултата, че при мен 99,9% е МЪЖ.

Хайде до после, че много дълго стана пак моето постингче.

# 241
Свързах се с док. току що. Плацентата се е вдигнала малко, супер!!! Започвам да пия УТРОГЕСТАН. За какво се пие това чудо??? Забравих да го попитам   Embarassed Embarassed Embarassed

Как ти е предписан утрогестана - орално или вагинално?

честитита ти девойка! newsm51

# 242
  • Пловдив
Бръм,Жени,Къдравелка-честито ви 100%мъже
Бръм и Жени-благодаря за инфото за кошарата.Щом не е стабилна,май не е много подходяща.Ще го мисля пак.
За бабините девитини-аз ям много солено и кисело и мразя сладкото,но това си е така при мен от как се помня.Сега не съм си променила хранителните навици.......или май ям още по-солено hahaha
Дано пък аз да съм в групата с розовите гащи.......и без това мъжете вече са ни множко................
Шегувам се разбира се.Само да са живи и здрави-аз нямам никакви притенции за пола.
От гледане на кошарки и колички в Нета направо се "замотах".Мисля,че най-добре ще си харесам декември/живот и здраве/с едно голя-я-я-ямо ходене по магазините.Обичам да ходя по магазините Embarassed

# 243
доня Коприва, сигурна ли си за Утрогестана- той се пие за поддържане нивата на Прогестерон, като е ефикасен до 13 седмица най-много, другото аналогично лекарство е Дуфастон- същото действие, но е ефективен до 16 седмица, в този срок на бременността ти наистина се чудя за чий дявол ти е да го пиеш /или слагаш влагалищно, защото това е най-честия прием на Утрогестан/
я за по-сигурно пак се обади и питай това ли трябва да пиеш  Rolling Eyes

# 244
Добро утро мамчета...прекрасен и усмихнат ден на всички ни...

suny4 това при нас никога не може да стане традиция с организирането на парти преди бебето да се е родило...а е толкова хубаво...моята приятелка, която чакам да роди всеки момент(термина и беше за 12.08) каза на всички чак след третия месец(от суеверие), питам ги име избрали ли са(да но не казват,от суеверие)...и куп неща, сега защото се притеснявам за нея всеки ден ги питам какво става, те ми викат добре сме няма да раждаме скоро...викам как така бе хора, десет дена минаха вече, тя може и да е в болница, но няма да кажат докато не роди....за мен това е тъпо, наистина има много суеверни хора, техен избор..аз нито съм си връзвала червен конец на ръката, нито на бебето ще вържа...много ми е странно...аз съм на мнение, че ако има да става нещо, ще стане, пък ние да си правим каквото си наумим...нещо като съдба...и такива суеверни неща на мен лично само биха ми пречили...не искам да обидя суеверните мами тук...просто така мисля...
аз ако имах къде да си я направя още сега бих си направила детската стая, но чакам свекърите да си ходят в новия апартамент и тогава...не ме притеснява това че още е рано...

лорини, с две ръце те подкрепям за суеверията. И аз нямам червен конец.  Simple Smile Не знам, просто не вярвам на такива неща. Не че няма злонамерени хора например, има ги, но си мисля, че ако човек не се поддава на лошите мисли и влияния, които ни заобикалят, то той просто си създава една предпазна обвивка и така... Hug

# 245
ЕЕЕ Доня Коприва радвам се, че нещата при теб са в абсолютно розови отенъци и в буквалния и в преносния смисъл  Hug х 100. Малко останахме тумбачетата, които не знаем пола newsm78 а така сме се "наточили" с моя мъжо за една хубава мома... Blush

# 246
Привет, коремчета! Аз днес пак видях бебо, лежеше си спокойно и беше стиснало крака, така че пак не можахме да видим пола. Аз май съм от малкото , дето още не знаят какво чакат, ама важното, че е добре.
Евжени, Бръм, Къдравелка, честити ви мъже! Евжени, не се притеснявай, ще се оправиш с пишлето. Всички мъжки майки сме се притеснявали, ама сега бубите са наред.
Аз май си хапвам като преди, не съм си променила вкусовете, различното май е, че хапвам повечко  Laughing

# 247
Ехоо, момичетааа, здравейте най-после и от мен... Оф, в тоя офис човек не може да си почине малко  Laughing  Blush
Айде сега, по ред на номерата - за пола - аз първо исках да е момиче, после исках да е момче, а сега не знам какво искам - объркана съм и, честно казано, радвам се, че е така, щото няма да се разочаровам ако е другото... За съжаление сигурно ще разбера на 12-ти септември чак, понеже тогава ми е ФМ-то... Иначе на нормалния преглед съм другия петък, дано вс да е наред  Praynig
За килцата - да ви се похваля - вече качих 1 кг! Има надежда да кача още 2 до 20-тата седмица  Simple Smile Абе, много ми е чудно наистина това с килцата - аз по принцип хич не съм слаба (нормална съм си) и съм си предразположена към напълняване - даже се шегувах, че и водата ми се лепи... Та си мислех, че като забременея ще стана слончето Сиси..  Laughing То не че е късно де...  Embarassed ма да видим - важно е вс да е наред  Simple Smile
Копривке, браво - много си се постарала   bouquet И двете ми харесват, първата е по-тематична, да.. Която и да сложиш - все ще е хубаво  Grinning Браво, че има напредък при теб! Радвам се много, дано така продължава  Praynig  А за бедрата -  Peace - и на мен последно ми казаха, че моето бръмбазъче щяло да бъде високо, щото имало дълги крака  Wink Ама не знам сега как ще е..  Mr. Green
Лорини, супер заглавие  Peace Не знам за това с пръстена, ама другото поверие е, че ако се разхубавяваш цялостно по време на бременност - ще е момче..  Thinking Така че - не знам за теб...  Wink При мен в офиса е мн интересно - развиват се всякакви бабини деветини и се разделиха на два лагера - кой за момче, кой за момиче.  Ама повечето казват - момче, ще ги видим тея..  Simple Smile Аз пак на пол го обърнах, ама това мн ме вълнува в момента - нали не го знам още... Абе ти кво ще ги правиш 3 моми?  Shocked То и аз искам все някога да имам мома, ама... чак пък 3.. хваща ме шубето като си помисля  #Crazy
За пазаруването - ох, и аз така се изкушавам - и то не за дрешки и чорапки, а за тези неща, които обсъждате - количките, кошарки, столчета... Ама майка ми (нали е суеверна) абсолютно ми забрани да купувам квото и да било - ама нищо - докато съм била в болницата щели да вземат всичко..  Crazy Е, на мен ми се иска и тя да е щастлива и спокойна, та сигурно ще се съобразя с това... Въпреки че  Twisted Evil - вече си запазихме столче за кола - не съм го виждала, ама на Митко шефът му има бебе на 9-10 месеца, та това столче ставало за до 6 месеца и нямало как да го ползват вече и го предложил на Митко, та аз му казах - взимай без да питаш Wink
Та така - квото и да е - стига да върши работа - екстра!
Абе, мами, можете ли да ми обясните какво значи точно комбинирана количка - със столче за кола и кошче за носене ли напр.?
За baby shower - и аз не мисля, че тук е възможно това... Не само заради суеверията, но и заради цените на бебешките хм.. "консумативи" - някак като поканиш 20-тина човека те най-много 1 количка да ти купят - което пак не е малко де, ама става трудна организацията.. Иначе идеята е страхотна! И друга идея от САЩ ми харесва доста - тя Сънич го е казала де - това с gift list-а - да си избереш 20 стоки в 1-2 магазина и от там да ти избират.  А - за снимките на бебоците - страхотни са!!! Айде да си сложим 1 муцунка там - която и да е - всичките са много сладки! Сънич, този магазин го обожавам просто!!!! Аз там бачках едно лято - на бригада, ама мноооого ми хареса, така искам и тук до отворят такъв... ех... Simple Smile
Ох, щях да ви питам още нещо, ама пусти му акъл - не свикнах, че забравям бързо и не си създадох навика да си записвам  Close Айде, като се сетя - тогава
Целувки, момичета, сигурно скоро няма да мога да се включа, че сега ще си гледам мъжа  Blush, пък утре... пак на работа  #Cussing out
  bouquet  Hug

Лелеее, сори за дъъългия пост... Simple Smile

# 248
Мами, забравих да ви питам има ли още някоя от вас контракции?
Аз от известно време имам и ми изписаха обичайните но-шпа и магнерот.
Стаите на дечицата ви са много хубави  newsm10.
Стела Русева и Мурвет и аз ви пожелавам успех.
стела русева, кога беше сватбата? После непременно да сложиш снимки. Междудругото моя приятелка ражда в Русе, в някаква частна клиника и доста скъпичко е било, но е доволна. В моя град / Свищов/ напоследък все предпочитат да раждат в Плевен или в Русе. newsm12

# 249

Здравейте момичета!
Аз съм бъдеща януарска мама с термин на 15.01.
Най-накрая се престраших-пресрамих да се включа!  newsm44 newsm44 newsm44
Много ще ми бъде приятно да съм част от вашата мила компания и да споделяме ежедневните
си радости и тревоги. Аз още не знам пола на бебчо, но очаквам на 1.09. доки да успее да го
види!
Приятна вечер от мен и  love001

# 250
Здравей, Радостчо!!! Добре дошла!  Grinning
Ех, как се радвам като се увеличаваме!!!  Hug Лека бременност ти пожелавам - разкажи ни малко повече за теб, да навлезем в крачка  Wink
Аз пак пиша де, ама ... все едно съм изтървана - така се чувствам  hahaha
Та някой беше попитал за тъмната линия - аз пигментация нямам (поне не още), но пък за сметка на това - окосмяване - яко - и над, и под пъпчето...  Blush Разчитам на това, че ще изчезне.. А пък за пъпчето - хм.. аз си мислех, че изскача само на тези, които по принцип не са с вдлъбнати пъпчета, ама явно не  newsm78 - странно ми звучи- значи и моето може да изскочи по някое време хи хи  Laughing

# 251
Аз пак да де включа.  Laughing
Смайлинг Сиси, комбинирана количка е зимна и лятна в едно, т.е. има си кош, там, където бебето лежи; после кошът се маха и става лятна и съответно по- лека. Нека и другите мами да обяснат.
И аз за първото ту исках момиче, ту момче, ама сега като си имаме момче, определено искам момиченце, ама ще видим.
Лорини, това с пръстените не мисля да го пробвам, посто защото не вярвам в такива неща. Ще си изчакам бебо да се разкрие, надявам се да е скоро.

# 252
Добър вечер!И аз,макар и късно,да се запиша.Много съм изпуснала,но утре ще наваксам!Лека нощ,ДАМИ!

# 253
Добър вечер мами бъдеши и настоящи,
да се похваля: дългоочакваната трапезна маса дойде, много е хубава съвсем изчистена, само дето столчетата не сме купили, но лека полека.
Доня Коприва, аз пих прогестерон до 14 седмица, след това мисля че няма смисъл, радвам се че плацентата се е вдигнала нагоре.
Евжени, това раето е тапет, а от втория пост ще купим само леглото, това е новият модел на кола-леглото. Продава се в Нов Дом Симеонов, 1250 лв без матрак+280 лв за матрака. Аз мисля да го купя от Турция, там е по-евтино, 1000лв леглото, мъжа ми така или иначе пътува често.
Сладурчеста, на мен шийката ми я следи с видеозона, колко см е.
Лорини, на мен ми направиха сумати тестове за пола, още като не знаех че съм бременна една психоболна (свекърва ми е мед. сестра при психоболните ) ми гледа на турско кафе и каза че идва момиче, малко проблеми ще съм имала, но краят бил добър. После с конеца, първото излезе момче, второто момиче. Караха ме да седна върху на скрити под хавлия нож или ножица, аз седнах върху ножицата, съотертно момиче. При големия, макар че аз много обичам сладко като хванах едни туршии, сладко не ми се гледаше. А сега точно обратното, само сладко да ям. Ама много не искам да вярвам, зашото ако си втълпя че е момиче а после излезе момче, няма да ми е много хубаво. Да е живо и здраво, каквото Бог даде.

# 254
Здравейте момичета, имам новина ,доня коприва ,хайде да пробваме новите щъркелчета с розовата торбичка как ще стоят на новата темичка /добре си ги спретнала/.ще си имаме  мома    stork-girl  newsm68 newsm44  много се радвам,въпреки че почти бяхме сигурни че ще е момче.
лорини    метода с пръстена го знае моя мъж и до сега на всички беше познал, но сега се оказа че на нас не е  rotfImbo.Пръстена показа момче ,но доктора каза момиче.За сега е 90% но моят мъж продължава да вярва на пръстена и се надява доки да е сгрешил.За мен няма значение какво ще бъде само да е живо и здраво.Правихме фетална морфология и всичко е наред.Видяхме стомахче,бъбреци,мозък,кръвоносна система,сърце и всичко останало.Много беше вълнуващо.Само където доки се измъчи че то ще да е доста дивичка момата, не се спря за секунда ,доки ми се извинява че ми намаза целия корем с гел ,но понеже бебка много бяга се налагаше да я гони навсякъде newsm62,голям смях падна.

pepi_slanchogledche и аз мисля че имам от време на време контракции но доки каза че щом са за по няколко секунди и не са болезнени и няма кървене не са опасни ,не ми каза нищо да пия,каза че е нормално.Сигурно са от щурата мома Laughing newsm32

Радвам се че муцунките са ви харесали,много са сладки.

За килограмите ,качила съм 7 кг. ,уж не изглеждам дебела и не ям много но като видях кантара онемях  smile3505.

За американския обичай съм съгласна с вас, че в България не би се получило,но тук всеки може да си го позволи и е голяма помощ за родителите.А като цени то май тук е по евтино от България.Какви са тези колички по 2000лв, тук количките на чико са едни от най скъпите и са около  $300 /количка плюс кошче за кола/.
http://www.toysrus.com/search/index.jsp?fbn=Brand+Name+Secondary … 6189&view=all

Хайде стига че пак се унесох ,лека вечер на всички и много  love001  love001  love001

Общи условия

Активация на акаунт