Ноемврийчета 2005 - 18 тема

• 17 506
  • 285
  •   1
Отговори
# 135
тити по колко наддава
Спомням си че зейна наддаваше първите три месеца по 200гр, но тя не искаше да суче много, и аз не дохранвах, казвах и че ако е гладна да суче колкото ще, кърмата ще стане повече ако трябва но шишета няма да давам, и после нещата се наместиха,
не знаеш просто как ме радваш. А той постоянно суче, аз му давам, сигурно по 10 часа кърмене ми се събират на денонощие. Пишка и ака както си е редно, а стои слаб, прилича на новородено, я е наддал 300 грама за месеца, я не.
микки, жега жега, ама всички наддават с по 1 кило поне, въпреки жегите. А за гривнички като на Ангел не смея да си мечтая Simple Smile

# 136
  • Карлово
Тити, аз точно заради Ангел казвам, че от жегата, този месец е свалил 100 грама, Мартина и тя летните месеци имаше такъв период. А и си е до структура и ген, може би.

# 137
  • София-там нейде в западната част
тити по-миналия месец Деа, наддаде 200 гр.,а принципно расте повече на височина,за разлика от кака си,много по-подвижна е и поведението и пампите нормални,пак беше жега,не знам дали е от това или е ген но тъй като съм кърмила Ема не се притеснявах много но виж какво прочетох и мисля,че има нещо вярно в това

Наддаването на тегло се определя и от други неща освен от диетата, което е причината да има толкова разнообразни вариации в нормалните модели на наддаване при бебетата. Например, бебета с различен тип тяло, дължащо се на наследственост, имат различна скорост на метаболизма и оттам по различен начин изгарят калориите.
Дългите и слаби бебета (ние ги наричаме “бананови” бебета)  са хиперметаболитни. Те изгарят калориите по-бързо от по-пухкавите “бебета-ябълки” и “бебета-круши”. Банановите бебета вероятно ще наддават по-бързо на ръст, отколкото на тегло, така че нормално ще се намират над средното за ръст и под средното за тегло по таблиците.
Бебетата-ябълки и круши имат обратния модел, като показват по-бързо наддаване на тегло, отколкото на ръст според таблиците. Всички тези модели са нормални.

http://www.biberonbg.com/info/naddavane.htm

днес ми ден за чистене и форумстване ... за вечеря таратор и палачинки  Mr. Green

# 138
тити може би вторият ти малък мъж ще е по дребен,
Зейна и до сега си е под минимума за година, тя сега е 70см и 7 и половина кила, което е колкото за 7м бебе, ама е подвижна даже е напред с координацията, педито каза че си е ок, нищо че е по дребна,
Пий лактогонни чайове, и чай от копър, и ще се нормализират нещата  Peace

# 139
Тити не мисля, че има нещо притеснително! Племенника ми си седи слабушко! Сестра ми все още го кърми(1,3г. - 8кг.) и си похапва и кюфтаци, но не надава! Та си спомних за една случайна среща която имах с учителката ми по биология! Тогава Криста беше на около 9 м. (все още я кърмих)!Та тя я погледна и ме пита : "Защо е толкова слабичка?", а аз притеснено и отвърнах, че не знам, после тя ме попита дали я кърмя - аз казах ДА......"Еми доказано е, че повечето деца, които се кърмят не надават по много, а тези на адаптирани млека качват по ~1-1,500кг. на месец.Затова ти е слабичка!"... Не знам доколко е вярно, но кърмата ми свърши в края на 9м, началото на 10м, а Криста на годинката си беше едва 7кг, та после като дръпна...сега е двойно на това което беше! Надявам се да съм те успокоила малко поне! Peace
Майче СтраОтни стеееее!!! Party  Ето я подобната "идилия" Криста -Петра и Кирил-Камен (нали са си наборчета по отчетни) http://img134.imageshack.us/img134/1682/picture019ke8.jpg http://img219.imageshack.us/img219/2526/picture022le3.jpg , само дето не съм ги раждала и двамата аз  Laughing , ама то нали сме близначки делим си всичко, та все едно си е мой и той! Joy
Юки И аз се притеснявам малко за детската градина!Криста е адаптивна и манипулативна -това не ме притеснява, сигурна съм, че ще свикне бързо!НО други две неща ме плашат : първо - буйния и неукротим нрав, ко ше я правятттт  Tired и второ - в детската наказват  Laughing , та на ден поне по два пъти ще е в ъгъла сигурно!Не ми се мисли просто от сега! ooooh! Whistling
И нещо любопитно: Преди малко пуших цигарка на терасата и нещо гръмна на вън? Confused Някоя от варненки в моя район чу ли нещо?Да не е пак "Пикадили", че са две тук! newsm78

# 140
Здравейте,
изгубих се задълго, но при нас новините не са никак добри!

Първо искам да се извиня на Майчето, че не се видяхме! Същия ден, когато се уговорихме, следобеда ми звъннаха майка ми и баща ми, че се връщат от Румъния и ще преспят у нас. Хванах се яко да чистя и готвя и изобщо секунда време не ми остана от бързане и притеснение ( пък вкъщи всичко беше наопаки  Embarassed). Вечерта на маса решихме, че с Ади ще им отидем на гости за няколко дни. И така още рано сутринта стегнах багажа, натоварихме се в колата и ги закарах до Монтана ( те там живеят). И одисеята започна  Confused Ади още на следващия ден вдигна висока температура и повърна. Получи запек и 2 дни се мъчи да се изходи, като температурата почти не спадаше. С триста зора с помощта на свещичка Ади свърши голямата работа и направо изпитах облекчение! Дойде време да се прибираме. Като се върнахме мен ме тръшна вируса с повръщането, разстройството и температурата. Вече 3 дни съм така. Едва сега се чувствам по-добре и нямам температура. За капак Ади от вчера получи ужасна задушаваща кашлица и днес бяхме на лекар. Има силен трахео-ларингит с голяма опасност за пневмония  Cry След половин час ще и дам антибиотика, лошото е че е дълбоко заспала и събудя ли я, после няма сън до сутринта  Tired

Та така ...
Не съм чела назад, затова по-късно ще се включа по-компетентно!

Прегръдки  Hug Hug Hug

# 141
Dominika дано бързо се оправите,
аз нощем давам най лестно антибиотик, защото нур е в просъница и докато се усети го глътнала, а принципно през деня не ще и да чуе да пие такива работи
При нас нищо ново, хайде да си направим срещичка,
Моите диванета вече почти се изравниха интелектуално, разликата е че Нур прави неща съзнателно а зейна ги повтаря, и Нур може да говори макар и вече рядко, общуват си на бебешки двете

# 142
Днес Ади ни е именичка, затова виртуално ви черпя за нейно здраве!

# 143
Dominika дано за оправяте по-бързо  Praynig
Честит имен ден на Ади. Да е жива и здрава!

# 144
                             ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА АДИ!!!!!!!!!!ЩАСТИЕЕЕЕЕЕЕЕЕ И ВЕСЕЛИИ ИГРИИИ!!!        bouquet

# 145
доминика, честит имен ден на ади! пожелавам й да е здрава, весела и усмихната! и да се разминете с тази диагноза. не се шашкай предварително. за съжаление го казвам от опита си през последния месец.  ама какви вкусотийки си пуснала. отивам да ровя из шкафовете за нещо подобно  Embarassed

# 146
  • Пловдив
Доминика, да ти е здрава и весела Ади!   bouquetКак е тя? По - добре ли е?

Тити, щом детето си е живичко, храни се и пълни памперса, няма място за притеснение. Росен първото лято наддваваше по 200 гр и педи само ме навиваше да го отбивам и да си почвам АМ, караше ми се, че закъснявам със захранването, но пък ей стана човек. Mr. Green Мисля си, че опитът ти като мама няма да те подведе и ще се справиш. Не се притеснявай Hug

Да питам - в София от 15 септември ли всички тръгвате на детска градина?
При нас е в деня на навършване на 3 години

# 147
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА АДИ!!! МНОГО ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ ДА И НОСИ ИМЕТО!

Майче, много готина банда сте Филкови, ей  Heart Eyes

Еххо, я признавай ти ли беше днес по Витошка  Twisted Evil

Тити, макар да съм загубила тренинг с бебешките истории, си мисля, че не бива да се притесняваш толкова за наддаването. По- добре наистина си упорствай с кърмата, че добавката най- лесно ще дадеш! Щом буболечката си върши всички други "ангажименти" по план- няма какво да те притеснява.

Момичета, сърцето ми е свито от притеснение за нещо, което ми се иска да споделя, но не смея още. И трябва поне две седмици още да чакам, за да видя на къде ще отидат нещата, което е още по- тъпото....За какво ли ви занимавам с недомлъвки не знам, но поне искам да ви помоля за малко стиснати палци  Hug

# 148
анелето, доколкото знам от 1 септември е новата учебна година. нашата директорка ни помоли да пуснем кейти след 15.09., защото дотогава са сборни групите.
милейди, най-искрено ти пожелавам да ни се похвалиш. стискам силно палци!

# 149
Милейди къде те пропуснах аз? Да, аз бях с една колежка по магазините, но каквато съм блейка не съм те видяла  Embarassed
Детски градини от 15 ще сме и ние.

Общи условия

Активация на акаунт