Отговори
# 150
Здравейте! Не помня откога не съм се включвала тук, но пък за сметка на това почти успявам да изчета темичките. Няма повече да се заканвам да ставам редовна, че все не ми се получава. Първо да се отчета за 6 месечието и то не заради възможно изтриване, а наистина смятам, че е хубаво да можем да ориентираме как се движат бебоците. Ние бяхме 7100 и 65 см. След два дни сме на последна ваксина за сега...Зъбки нямаме  Cry, но се събуждаме с ръцете в устата поне по 9-10 пъти на нощ...Дано излязат скоро! Хапваме си добре, особено спанак и броколи. Скоро мисля да започвам и с попарата, та в тази връзка по колко сирене се слага, да кажем на сухар и половина? Знам, че сте го коментирали, но нямам никакъв спомен в кои темички беше  Embarassed

Някой беше споменал за звуци на животни и понеже ми хареса идеята изрових някакъв сайт...но така и само съм си свалила нещата, а не съм ги пускала, та не знам дали става http://www.ilovewavs.com/Effects/Animals/Animals.htm

Приятна вечер на всички!   bouquet

# 151
Някои от тези звуци са много смешни...  Grinning Само не пускайте мечката на децата, че аз първо нея си пуснах и си изкарах ангелите...  Grinning

# 152
Здравейте! Не помня откога не съм се включвала тук, но пък за сметка на това почти успявам да изчета темичките. Няма повече да се заканвам да ставам редовна, че все не ми се получава. Първо да се отчета за 6 месечието и то не заради възможно изтриване, а наистина смятам, че е хубаво да можем да ориентираме как се движат бебоците. Ние бяхме 7100 и 65 см. След два дни сме на последна ваксина за сега...Зъбки нямаме  Cry, но се събуждаме с ръцете в устата поне по 9-10 пъти на нощ...Дано излязат скоро! Хапваме си добре, особено спанак и броколи. Скоро мисля да започвам и с попарата, та в тази връзка по колко сирене се слага, да кажем на сухар и половина? Знам, че сте го коментирали, но нямам никакъв спомен в кои темички беше  Embarassed

Някой беше споменал за звуци на животни и понеже ми хареса идеята изрових някакъв сайт...но така и само съм си свалила нещата, а не съм ги пускала, та не знам дали става http://www.ilovewavs.com/Effects/Animals/Animals.htm

Приятна вечер на всички!   bouquet

Мъниче,аз отскоро давам попара-педиатърката ми каза да започна с 1 сухар,масло на върха на ножа и изкиснато сирене колкото 1/2 от кибритена кутия/аз слагам по-малко,защото с по-малко сирене я харесва повече/.Даже добавям и чаена лъжичка захар,заливам с чай от липа/домашен/.Последните дни си изяжда всичко,явно е свикнал с вкуса и трябва да слагам повече сухар.

# 153
  • Карлово
Катенок, пише на него Bye, bye, bite, а с по-ситен шрифт Baby Cucciolo. Намерих го в сайта им, най-долу на страницата
http://www.natura.it/c.asp?c=Cucciolo_Baby__Cosmetica_&i=_3_59_60
Мажа ги преди излизане и евентуално след 3-4 часа отново, ако не сме се прибрали. Тук няма комари, ползвам го против други гадини.

# 154
  • Варна
Добро утро мами !
Бях обещала да пиша за прегледа при хематолог и ето ме.Далия имаше хемоглобин 91 ,желязо и другите показатели в норма и педито ни изпрати при хематолог в терапията.Там поискаха да останем за един ден да и направят малко изследвания.Взеха и кръв от пръстчето, от вената,урина, прегледаха я на ехограф , кръвта под микроскоп и в крайна сметка всичко си и беше в нормата.Решиха да пием желязо, понеже то беше в норма, но на долната граница и след 3 седмици пак да и пуснем диференциално изследване на кръвта и да си поискаме стъкълцето с натривката.Остана да и се направи изследване за Таласемия, което се правело най-рано на 1г. и 6 м..Било наследствено и можело някой от нас само да носи гена, а да се активизира при нея.И между другото и ние с половинката си правихме изследвания, които бяха ок.Бях споменала преди това , че признаци за анемия са отпуснатост, бледост, длани и ушни миди също бели.
На рождения ми ден който беше на 08.08 на Далито и изби първия зъб, на мен ми дойде първия цикъл, точно когато пътувахме за почивка -изненада от мойто мъжле.Та като стана въпрос за път,да ви попитам,купих столче за кола от втората група и я возих в него когато пътувахме / близо 5 часа/.Как мислите рано ли е още за такова столче, вие още  в кошничката ли ги возите бебоците?Далито ми се струва много сгъната в кошницата ,краката и опират в седалката и като попъпува около час и почва да се протяга и да се напъва да става.А сега в новото столче и изглежда и беше доста комфортно, спа 2ч. събуди се поговири си малко, посмя се и пак 2 часа сън после.
Стана малко дългичко, но аз нали рядко пиша Laughing

# 155
И аз имам от време на време с пипането, аз съм по-така и си премълчавам, но мъжът ми го пази малкия като орлица, имаме една от входа, абе постоянно посяга да го пипа по главата, по лицето, и той моя като го дръпне и тя вика ооо, да чакай, че съм пипала кучето Shockedзначи ако не го дръпне ще го опипа. ShockedОнзи ден решиа пита не го давам, да не е алергичен, казвам не, но е малък още и го пазим, аз ако съм искала да съм си взела куче, а тя ме гледа. все едно не разбира български.
Ама какво се учудвам като собствената  ми леля го омазва с червило. но какво да й кажа, направо само се моля мъжа ми да не го види, че ще стане егати скандала....
Аз да ви кажа опитвах да давам сиренце в пюрето, но резултата беше трагичен, сега не знам кога пак ще опитам, дали ще хареса попарата?

# 156
Добро утро!
Искам да запитам момичетата ,които правят домашни зеленчукови пюрета, само един зеленчук ли слагате или всичките заедно или правите някакви комбинации. Боби прояде най-сетне зеленчуци, но само домашни. Сега  съм в чуденка  по два ли да слагам или всички ,които имам. То не че е голям изборът ама все пак ако си кажете мнението ще съм благодарна.
Между другото за себе си открих идеалното място за игра на бебето. Имам от баба ми 2 юргана/завивки пълни с вълна/ дебели около 1,5-2 см, уших им шарени калъфки и покрих с тях  пода в едната стая. Много хубаво стана и вече няма ревове като си думне главата в пода. Само трябва да ушия още 2 калъфки и да ги сменям. Много съм доволна защото само ми пълнеха гардероба и никой никога не ги е ползвал.
Ewito да питам ти по време на работа ли се изцеждаш или през нощта, на мен май ще ми се наложи да ходя малко на работа и се чудя и се мая, че досега не съм се изцеждала.

# 157
  • София
linay, честито зъбче на Далия!!! И честито ново столче за кола!!! И аз съм се замислила за ново столче, но се чудех дали още не е рано и дали ще е удобно за спане. Че и на нас ни предстои дълъг път до морето. Ама явно по-нататък ще се обзаведем, че този месец нещо ще излезем в преразход. Ама аз съм си виновна. Преди месец удавих почти професионалния фотоапарат на мъжа ми с "неразливащата" чаша на Авент и се наложи бързо да купуваме нов, че предстоеше кръщенето на Ивана. Ама и новия не изтрая много - в понеделник взех че го "подарих" на някой като го забравих на пейка в градинката.  Sad
И понеже явно тази седмица не ми върви, вчера взе че ми дойде за пръв път след почти година и половина.  Sad Все си мислех че като се кърмим денонощно и тази "радост" ще ме пропусне още дълго. Да ама не.... А тъкмо този уикенд най-сетне остана време да отидем на хотелче с басейнче.
Е, от друга гледна точка пък вече може да "работим" за братче .... Laughing
Горско духче , аз сама си правя пюретата и си ги мешам по 2 зеленчука. Чисти правя само като въвеждам нещо, че го добавям полека към вече въведен. Иначе съотношението гледам да е като в някое готово пюре.

# 158
  • Пловдив
Горско духче, аз правя картоф, морков и тиквичка заедно. Понякога само картоф+тиквичка (понякога слагам тук и копър). Чушка не съм и давала. Никъде не прочетох инфо за нея, но чувам, че някои мами дават. Имам също замръзен грах, броколи и спанак домашно производство, но и от тях не съм майсторила нещо (не съм въвела спанак  ooooh! че нали само Сънвал го предлагат, пък не съм ходила до Вис Виталис)
Тъй като морковите увират по-дълго време, аз си направих 5-6 бурканчета само с морков и ги сложих във фризера, с идята само да сваря картоф и да отворя готовото пюре.
Бях замръзила пюре с картоф и нещо друго - Е, наистина става като гъба. Уж не е развалено, но има кофти консистенция.
Майка ми приготви пюрета от ябълки и от кайсии. Моята ламя омита всичко  Laughing
Тъй като вече няма безмлечна каша, дето не сме опитвали - Да питам - Тази безмлечната на Фризо с 4 плода (ананас, портокал .. и т.е.) давали ли сте? Притесняват ме тези портокали, но вече направо незнам какво да давам. Купила съм я. Все посягам към нея и все се спирам ..  Rolling Eyes

# 159
Здравейте и от мен!

Относно домашните пюрета, аз комбинирам зеленчуците и добавям малко масло накрая.Дори в момента права пилешко с тиквички,чушки,лук и морков.И Лъчи мн му се кефи. Даже преди да пасирам супата(пюрето)добавям малко суров магданоз.Общо взето импровизирам с това,което имам за момента.
Лек ден на всички

# 160
Еха браво аз зъбчето  tooth
Митака вече е 7460 кг. и е 70.5см и имаме бузи вече Simple Smile
mirka76 то в бурята на втория ден и тока спря за около 2 часа. Мислех си аз, че моя маймунчо ще е най-малкото фенче на феста, ама не имаше едно мишле на два месеца и съвсем не беше прекалено шумно. Сигурна съм, че сте си изкарали хубаво там на природа, тишина и спокйстеие. Сега ще има събор на Бойково в петък до колкото разбрах, то ние така или иначе ще сме там, ама стига съм ви занимавала. Много жалко за фото апарата (и "подарения" и "удавения")
Лу той е такъв опасник-братовчеда, ходи да бърка в носа и очите на Митя, опъва му ушите, гушка го и си играе с него на сумо като му се мята от гооре и то горкото пак му се радва, ама само да порасне... Mr. Green
Аз също сама гледам да си му правя манджите и са му вкусни иначе готовите пюрета ги плюе и не го кефят много-много newsm32
Ханна аз давам чушка, но грах вече не защото се опъпчи и педиатъра каза, че бобови са силни алергени и да изчакам оше малко Peace

Последна редакция: ср, 13 авг 2008, 11:05 от millenita_g

# 161
Духче, ами то се получи една много сложна система. Първо 2 седмици събирах, за да има да му дам поне за ден, ден и полвона, след като цока, особено като се преспива и пие малко, колкото да се залъже. Докато бах 2 дни на работа кърмата ми слизаше на обяд и малко се поизприщих, защото превеждах на един одит и в обедната почивка в ресторанта, хората ядат. аз се цедя... Rolling Eyesкой знае какво са с мислили, какво правя толкова време в тоалетната, не че ме интересува, ама ми е любопитно. newsm78Мислех, че поне на обед ще мога да си ходя, но те пък бъкел не могат да си кажат без мен, та сметките ми излезоха без кръчмар малко. Whistling
После бурканчетата в дамската чанта и вечер в хладилника... Wink
Сутринта преди да тръгна пак се изцеждах и така.
Абе два дена оцеляхме, ама за повече зорррр.

Последна редакция: ср, 13 авг 2008, 12:27 от Ewito

# 162
  • до една звездичка
Тъй като вече няма безмлечна каша, дето не сме опитвали - Да питам - Тази безмлечната на Фризо с 4 плода (ананас, портокал .. и т.е.) давали ли сте? Притесняват ме тези портокали, но вече направо незнам какво да давам. Купила съм я. Все посягам към нея и все се спирам ..  Rolling Eyes

Аз съм давала веднъж. Много трудно се разбива и е адски сладка  Sick Стела я опита без особен ентусиазъм, но всъщност, това и беше първото опитване на каша и не мога да кажа дали беше от нея, конкретно.
Сега давам Слънчо бананова и я харесва. А откакто разбивам кашите с пасатора, няма каша, която да ми се опира и да става на бучки  Laughing

От два дена обаче имам друг проблем - Стела не иска да яде нищо с лъжица - нито пюрето (а бяхме заместила хранене отдавана, ядеше си така добре...Sad), нито кашата Crossing Arms Не знам какво да правя Thinking

А иначе, най-новият и номер в репертоара е да ми дърпа носа. Явно, като най-изпъкналата част на лицето на мама (не, че е толкова голям Simple Smile) я впечатлява особено Rolling Eyes Хайде, завирането на пръстчетата в ноздрите ми го преживявам някак си, но като започне да го върти и усуква нялаяво-надясно...Същата процедура се повтаря с ухото на баба и. Още ни е рано за прощъпулника, обаче подозирам, че моята мома ще я влече медицината - специалност УНГ  hahaha

Последна редакция: ср, 13 авг 2008, 12:03 от *dega*

# 163
Здравейте.
   И аз правя домашни пюрета с по два или три зеленчука. Единият вариант е тиквичка, картоф, морков и копър. Другия - картоф, морков, чушка. А третият броколи с ориз.
Варя ги на пара и после ги пасирам с малко вода от тенджерата.  Ако случайно стане по-гъсто, преди да го яде разреждам с малко АМ или преварена водичка. Купувам и готови някой път, но Теди харесва домашните повече. Simple Smile

И да попитам - някой знае ли къде има от тези гумирани постелки за под  /които се сглобяват като пъзели /?
Проверих в 2-3 магазина, но нямаше. Някъде по старите теми беше коментирано, но не помня точно кога и къде.

# 164
горско духче, аз се цедя на работа вече 3 месеца. даже сега се цедя - та за това пиша само с малки букви защото пиша с една ръка. веднъж като се влезе в цикъл с цеденето не е толкова трудно, свиква се. но като се върна и бебо се залепя за мен не че е стоял гладен - изяжда около 400 - 450 мл кърма до като ме няма - но така да ме е гушнал.

НО КЪРМАТА ТРЯБВА ВЕДНАГА ДА СЕ СЛОЖИ В ХЛАДИЛНИК.

Общи условия

Активация на акаунт