Отговори
# 270
  • София
Една мама във форума беше разказвала за нейната дъщеричка, която дълго време се страхувала и на около година и половина били отишли в някакъв магазин за техника. Детето видяло цяла редица с прахосмукачки. И като се засилила и им теглила една дълга реч-караница на бебешки език. И след това спряло детето да го е страх.
  Joy Joy hahaha
Ханна, и и Крис го беше страх, но първо му я показвам изключена, после му пея и говоря и я включвам изотзад и му се хиля. При нас действа, макар че таткото не знае и дебне като излеземе да изчисти.  Wink (аз само при спешни случаи  Blush )

# 271
Айде и аз да се разпиша.Ние бяхме на консултация, резултати- +0,800 кг и +2 см. Направо съм мноооооооого щастлива, след като предния месец беше смъкнала 0,200кг това си е направо чудно.
Аз май трябва и да почерпя днес, имам си именниячка...
А на нас се случва нещо странно с тези зъбки.Вечертта се показват, а през деня се скривар, в смисъл такъв, единият ден видяхме всички как беше наболо ...и след ден нищо...като че ли се изпари Shocked #Crazy Shocked
Иначе си хапваме чудесно, 190мг пюрета си ги папка най-доволно!

# 272
  • Canada, ON
Честито на всички именнички и именници, малки и големи!!!

И ние имаме проблем с прахосмукачката. И с епилатора... Тия две неща ми се щеше да не плашат Джулия.

Провокирана от темата за прахосмукачките и споделеното от gab_i да ви попитам нещо: Помагат ли ви мъжете в домакинската работа? 1.Пране; 2.Чистене; 3. Готвене; 4. Миене на чинии; 5. Слагане на масата; 6. Вдигане на масата. Моят мъж се включва само по точка 3 и 5 и то доста рядко. Как е при вас. Ще се радвам да споделите. Пък като споделите ще видя дали да му показвам какво сте споделили или ще си замълча Simple Smile

# 273
Мече, веднага се включвам по този болен въпрос. Казвам болен, защото уж помага, но все ми се струва, че може още нещо... Embarassed
1. Твърдо не, най-много да ми пренесе легена, но вече и това отпадна, защото го боли кръста, но пък и аз не си давам зор, нищо не пера на ръка, само в редки, много петнисти случаи, та прането не ми е проблем, мразя да го прибирам мноооогоооо.
2. Не, но гледа детето, докато аз фуча.
3. Това е неговата територия, той е много добр в готвенето, аз правя по-простите нещя, той е майстор.
4. Имаме машина, не мием.
5. Не, той казва: На мен ми слагат и се смее, малко се глези, но в рамките на допустимото.
6. Да, винаги си взима чинията и мойте, ако съм готова.
Честно казано, съвсем добре се справям с домакинската работа, помага ми много, ноооо чака да му кажа, рядко поема инициативата, иначе като ко изкомандвам, изпълнява, но те май всичките са така, ако мине и може нищо да не правят, по-добре. Joy

# 274
DesiT - Любов от три дни яде по 90-100 мл. пюре и след това кърма, но не знам колко newsm78
Преди това ядеше по 60-70мл. Сигурно може да изяде и повече, но тя следва режима, който аз диктувам Mr. Green

# 275
Не искам да коментирам мъжО, щото няма ама никакви навици. Майчето му така си го е научила, а сега аз трябва да се карам нон стоп за да ме вземе под внимание.

На Алекс и се появиха едни ситни пъпчици по лицето , най-много на челцето. На други места по тялото няма-та се питах дали е от жегата-някой да е имал подобен проблем?! Мажа ги с кремче ПАвлодерм, ама засега няма ефект.

# 276
  • Варна
Мама мечка, ще ни свърши темата, преди всички да са си признали  Mr. Green
1. не. Простираше и прибираше само като бях в болницата. Аз не му давам, защото ми разбърква реда на простирането  Laughing
2. Банята е негово задължение, другото е за мен.
3. И при нас като Еви, в повечето случаи той готви.
4. Само аз мия, освен ако изрично не го помоля.
5. Слагането и вдигането е както дойде, обикновено единия е с децата, другия се занимава с масата.
Забравила си помощ за детето/децата, където държа да похваля моя, който го прави наравно с мен и за Мони и за Маги.

# 277
  • Пловдив
Мацки, как се справяте с къпането на бебетата? Вече тотално незнам как да я държа, че да не излиза от ваната.. Днес обърна ваната и разля водата, защото толкова силно беше хванала и не пуска бее ... все да излиза.. Така ли ще бъде? Кога ще се кротнат, да си стоят седнали, да си играят с патета .. .у нас е борба, обръща се и да излиза ... че и реве щом я понатисна да мирува (не че успявам) И на колене не иска да стои мирно .. то нали и водата помага да се изправят и съвсем оплескана работа ...

Относно въпросите на Мечето:
1. За пране не помага. Понякога си пере негови неща на ръка.
2. Чистя аз. Той и да се захване аз не харесвам как го прави  Rolling Eyes
3. Виж, понякога готви. Т.е. почти винаги, когато вкъщи се яде готвено го прави той Simple Smile
4. Мие чинии
5. Слага масата
6. Не прибира
За помощ за гледането на Миша - немога да го похваля много  Crossing Arms

Mr. Green Heart Eyes

п.с. Мече, и от епилатора се стряскаше Михаела, но свикна. Личи кое повече се използа вкъщи епилатора или прахосмукачката  Laughing

# 278
аз сьм juju, ама нещо не си спомням паролата
 Sad
моят мьж прави всичко по точките без готвенето, откакто забременях, но аз и сега се правя на ударена и той си продьлжава Laughing
виж сиянка много я глрда , но само като си е в кьщи а той е все на работа, така че не знам какво да кажа Laughing

# 279
  • София
Ханна, май трябва да запознаеме Миша с Крис - от една порода са. Сама не го къпа никога - ще се удави.
http://vbox7.com/play:e80aa59c (малко доказателства за дивачето ми)

А за въпросите на Мечето дето провокирах:
1. Пералнята пере. Има случаи когато я зарежда и простира - веднъж на половин година.
2. Чисти когато аз кажа и обясня какво, инициатива поема само за подреждане.
3. Готви рядко - когато аз нямам време и много рядко по желание.
4. Той мие повече от мен.
5. Заедно слагаме масата.
6. Не прибира или много рядко.
Много ми помага и за Крис. Абе слънчице ми е! Но пък и много цапа и разхвърля, ако не мърляше толкова можеше и да не ми помага изобщо! Thinking

# 280
Леле gab_i, Криско ме разби, браво на него. Hug Маги така му се радваше на филмчето че дори с ръка му маха за здравей Laughing
Да взема и аз да направя един коментар на въпросите на Мама Мечка. Интересна тема се подхвана. Wink
1. пере и той като мъжа на Габи - 2-3 пъти годишно, обикновенно като ме няма Grinning
2. Чисти, банята е негово задължение, боклука, прахпсмукачката, подрежда (повече от мен Embarassed, ами на мен ми писна да върша безрезултатни неща)
3. Неможе да готви, само барбекю прави и се справя чудесно.
4. за миене - не го търси, само при крайна необходимост или ако го накарам
5. за слагане на масата - чака аз да му сложа, все се прави че незнае кое къде и какво да сложи Laughing
6. не прибира, освен ако не му повторя 20 пъти, но така е научен
За децата почна да се включва, но по-често се занимава с Маги, но и това е от полза.
Щях да забравя: Имаме си победителки в конкурса - Мони и Джулка. newsm68 newsm44 Хиляди заслужени благодарности за вас момичета! С вашата сериозна помощ се преборихме с конкуренцията. Още веднъж БЛАГОДАРЯ!!! smile3525 smile3525 smile3525

Последна редакция: пт, 15 авг 2008, 22:56 от nevenska

# 281
  • тук и сега
Честит празник на всички, които имат повод днес.  bouquet
Честито на Мони и Джулка Hug,браво, браво на малките кукли.

DesiT, не само Иванчо е така. Тони по принцип не яде кой знае колко много пюре, но напоследък съвсем отказва. Яде по няколко лъжички - и според мен около 30-тина гр, много рядко по половин малко бурканче (от 125 гр). Оплаках се на нашата педиатърка и тя ми каза, че е възможно да е от жегата или заради зъбки. Посъветва ме да "проявя по-голямо въображение", но в никакъв случай да не го насилвам, защото може да прояви непоносимост към определени храни в бъдеще (аз така и не мога да помириша готвено зеле, заради една "загрижена" лелка в яслата). Заредила съм се с цял куп каши и пюрета, но той отказва дори тези, които харесваше преди, та се кърмим по 100 пъти на ден.

за прахосмукачката - Тони не се страхува засега от подобни звуци, но знам ли какво ще му хрумне след време.

Ханна и нашето къпане е една борба и става все по-трудно. Коритото си все още не е обръщал, но вече знам и това да очаквам. Отскоро му пускам сапуна (на блокче) във ваничката и докато го гони и се опитва да го хване hahaha, а то си е доста време - не се отказва, набързо успявам криво-ляво да го поизмия. Слагам във водата много играчки, които той с такъв кеф изхвърля извън коритото.

за помощта от мъжете - нашият тати е в чужбина, дори не е виждал все още Тони, пък и не знаем кога ще се върне. Затова - радвайте се, че сте заедно, нищо, че ви ядосват понякога. По-добре така, отколкото да са далече от вас. Иначе сигурна съм, че щеше много да ми помага, ако си беше при нас.

gab_i, браво на Криско. Тони прави същите обиколки на леглото Simple Smile. От днес си е измислил една игра - изправя се, хванат за решетката и се пуска по дупе назад, пак се изправя и после се пуска и така без да спира, много си се весели Joy. Слагам една пелена зад него на таблата на леглото срещу решетката, защото много му станаха контузиите напоследък.

Иначе все още е много кисел, особено снощи и през нощта беше такъв кошмар. Не иска да спи, ако не е в мен, буди се през около 30 мин и трудно мога да го успокоя. Днес май е малко по-добре положението, но да не се хваля, има време.

Айде лека и спокойна нощ, че изписах цял роман. Hug

# 282
ЧЕСТИТО НА НАШИТЕ МАЛКИ КРАСАВИЦИ ПОБЕДИТЕЛКИ  Hug
Веселушка: Милата  - ти си майка героиня!  Hug Дано скоро се върне мъжа ти.
Успокои ме, че не сме само ние така. И аз не го насилвам - с времето ще прояде повече. И нашите бебоци ще се научат Hug Аз не съм говорила с нашата педка - тя си мисли, че яде пюрета от 3 месечна възраст и пие сокче от 40-тия ден.

И аз да споделя по въпросите на Мама мече. Много интересно, наистина  Peace
1. Пералнята пере. Той я пуска много рядко. Преди ми помагаше в простирането, но напоследък се е разглезил  Naughty
2. Пуска прахосмукачка, а аз минавам с парцала. От време на време мие банята. Преди предимно той я миеше, но нещо съм го отпуснала  Joy
3. Като гледам повечето мъже готвят, но моето мъжле е като на nevenska - не може да готви, само бъркани яйца със сирене прави (страхотни ги прави) и барбекю - специалист е, но аз да овкуся пържолите  Wink
4. Миялната машина мие. Но преди да я купим се редувахме - една вечер аз, една той  Grinning
5. Аз слагам масата - на него много му харесва и все нещо ме четка, та го правя с кеф  Joy  Joy Но днес например той сложи  #Crazy
6. Много често вдига масата и я бърше. Но оставя чиниите на мивката, аз да ги прибирам в миялната Wink

Много ми е добричък. Много грижовен и любящ татко си имаме. Като го помоля да свърши нещо, го прави (не се сеща сам, но рядко ми отказва - трябва да е много изморен). Не мога да се оплача.
Целувки и лека  нощ. Дано се спи, че е ужасна жега

# 283
  • София
Честит празник на всички, които имат повод днес.   bouquet
Честито на Мони и Джулка! Hug

Веселушка: Милата  - ти наистина си майка героиня!
А по въпросите на Мама мече.....какво да ви кажа.....то направо ме срам.  Embarassed
Може би въпросът към мен трябва да е следния:  newsm03 ПомагаШ ли НА мъжЪТ в домакинската работа?  newsm53 Та в тая връзка....за след ремонта ще се сдобием с миялна, че...."омръзна ми да мия чинии"  smile3521
А иначе днес и моя хубостник падна от спалнята. Whistling Милия, дори не разбра какво стана, аз скочих лед да вадя, да му слагам, толкова се шашнах, а той милия дет се казва по една сълзичка отрони и ме нагушка едно хубаво. После ми се усмихваааа. Hug  Hug  Hug
Хана, нашия не го къпем в корито, опитахме в началото но нещо не можахме да се нагодим и сега таткото го държи д душ кабината пък аз го къпя с душа направо. Peace Сега спортува под душа...набира се на маркуча на душа.  Mr. Green
DesiT дайте месо да видите какво става. Laughing И моя много се пънеше на тез зеленчуци ама от 3 дена не мога да му сваря на темпото. Simple Smile
Хайде лека и...прохладна нощ. smile3524

# 284
  • София
Хайде, 15 страница.....нова тема! Заповядайте!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=322569.new#new

Общи условия

Активация на акаунт