Лятото почти отмина, но дивее Юлската дружина

• 11 034
  • 302
  •   1
Отговори
# 150
  • sf
При нас много често се е случвало следното: Ние на пикник, Роки си намира някоя дупка, локва или нещо подоно и почва да игаре. Знае,че е с дрехи за игра и се маца колкото си иска. Появява се я някой родител, я някоя баба и почват да ахкат и охкат как майка й и баща й ще й се карат щом я видят. След малко ние се приближаваме, казваме й колко хубаво си играе, да продължава все така и всички еййй тъй  #Crazy  hahaha

Или пък идва някое дете и иска да си играят, но детето казва,че техните не му дават да се цапа и Роки пита " Ама, защо? У вас нямате ли пералня?"  hahaha

и да се похваля- имам си един спящ Кико, една пица, чаша вино и филм с ужаси. Ще намина пак след 2-3 часа  Mr. Green

# 151
donsita наздраве  Wine Glass

# 152
Момичета, благодаря за пожеланията  Hug
Янче, пак те подхванахме, но аз съм сигурна, че добре се грижиш за децата си и си идеалната майка за тях  Hug
То никой не е застрахован от грешки. Или ще повтаряме на родителите си, или пък нови ще допускаме. Както казва баба ми "Майка лесно не се става "  Laughing
Ками, честито на сестра ти.    bouquet
Лекар с нож от мен  Laughing

# 153
  • Варна
Гледам, че съм сама тука та да си поразсъждавам и аз малко за възпитанието.Леле кога мина една година, че от бременни с тумбаци сега за възпитание си говорим.От всичко най-мразя глезените деца. Тия дето никой никога тон не им повишава, защото били чувствителни, никой никога не ги е пошляпвал щото боя не оправял нещата.Да, боя не оправя нещата , но един шамар по дупето, когато си е на мястото в ситуацията при мен винаги си е свършвал работата.Много рядко се изпускам/за Преслав говоря, Нелия още малка  Laughing/, ама като го направя той знае , че много е сгафил.Иначе дал господ около мен деца, на които никога не им се прави забележка и те просто не знаят къде е границата.Грозна картинка е да видиш как 5 год. дете се тръшка на земята щото не знам какво си.Иначе за цапането и стоенето по земята- ами то сега им е времето.Аз и да искам не мога да седна на земята в центъра на града.Честно казано понякога ми се приисква  Wink Всякакви крайности не са ми по вкуса.Хайде лека от мен.  

..А не съм била сама ..

# 154
  • София
Честит празник на именниците и на варненци!!!

И аз си мисля, че нас и нашите родители са ни учили да сме прекалено скромни, наистина е било малко крайно и сами трябва да се учим, вече пораснали, да сме по-самоуверени и да ценим качествата си и труда си. Е, със сигурност няма да са толкова скромни нашите съкровища, като ги гледам  Laughing

А по въпроса с това, че не си дават играчките - Кая ме порази в събота - бяхме в една къща в Априлци с компания, батко й на закуска ядеше кисело мляко и искаше някакви бисквити и, понеже нямаше други, аз извадих от чантата на количката пакетчето с обикновени бисквити на Кая. Тя нададе пронизителен гневен писък, аз му дадох бисквитите на батко й и чак после на нея й дадох една и тя млъкна, но наистина подобно нещо не очаквах. А гладна определено не беше. Откъде се учат на такива дивотии?!

И болните да оздравяват бързо!

# 155
Така, и аз да се включа. Дели сяда, където си поиска, играе си, цапа се, но честно да призная е единственото дете в нашата компания от майки , което го прави. Никой не дава на детето  си да лази по земята и да пипа смело в пясъчници и тем подобни.
Аз също не бих ударила Дели. Може би звучи наивно, все пак сега се сблъсквам с непослушание и тръшкане, но засега така си мисля. Просто трябва да има златна среда. И на мен не ми се иска синът ми да е на 5 години да ме прави луда, а аз до безкрай да го оправдавам. Явно, че с времето ще се учим да реагираме и възпитаваме.
Марти, и аз се чувствам объркана. Днес мия чинии. Дели иска внимание, идва и почва да ме хапе по краката, но доста силно. Аз го вдигнах, доста повиших тон, хванах го за ръчичка и го изведох от стаята. Оставих го да пореве 30 секунди. След това се чувствам кофти, но го виждам, че разбира, че не бива и пак го прави. А все пак преди това, бяхме нон стоп заедно, не съм го лишила от внимание.
Гоца, нашето педи каза, че според нея няма никакъв проблем с пъпчето. Сигурна била, че няма нужда от лепенка и ще се оправи само. Ние на своя глава го лепнахме, като няколко човека преди това ни обясниха и показаха как да го направим.
Ние тази сутрин в 5 тръгваме за Бургас на сватба на братовчедка ми. Ще се върнем в неделя вечер. Дано Дели е малко по- кротичък в колата Praynig

# 156
Здравейте момичета  wavey
Да честитя и аз на опашката на всички носещи името Мария   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Да им се чува името с добро  Hug
Да почерпя за имения ден на сестричката ми  Wine Glass, която изненадващо вчера късно вечерта се прибра от Италия за 1 седмица и с Ина отново заминаваме за Кюстендил да се видим и прекараме малко време заедно  Flutter
Много интересни разсъждения за възпитанието чета  Peace
Според мъжа ми аз само викам "НЕ" Rolling Eyes Но Ина е доста палава в интерес на истината Sunglasses Само гарби на другите играчките, поне я научих да дава от своите - един вид правим замяна; ако и откажа нещо сяда на земята и почва да реве - в такъв случай я гушкам и обяснявам, че много я обичам, но така ме може .............. и още много такива случки  ooooh!
Случвало ми се е да я шляпна по дупето или да я оставя да пореве - сърце ми се къса, но .......... направя ли го значи съм изнервена до краен предел  Flushed
за цапането - ми то наистина сега им е времето - няма да се цапат като станат на нашите години Wink
Малко снимки от рождения ден
Хубави почивни дни и ако правите среща в периода 25 - 29 август ме бройте и мен
Досадих, но цяла седмица няма да ме има та моля за разбиране  Wink Hug

# 157
Честито на всички Именници   bouquetСъс здраве да си носят името!

Никола не го спирам да лази където иска,да се цапа ,да бърка в пясъка и тн.Много се цапа по детските площадки,прибираме се и отвсякъде се сипе пясък LaughingАма какво да го правя,като това му е интересно на детето,защо да не му давам да си играе с пясъка и да сяда където иска,при положение че гледа по-големите деца и иска и той да се учи като тях.Според мен  не бива да се обръща внимание на чистотата и къде седяло детето,защото така се слага спирачка в израстването.
 За мен най-трудното е да му обясня,че играчката на другото дете на площадката си е негова и не бива да му я взимаме,или ако то ни я дава,дава ни я на заем и трябва да му я върнем.Ей това ми е най-голямия зор,защото Ники вдига големи панаири понякога.

Между другото когато сме вкъщи и той иска да пипа всичко наред,се хващам понякога как почвам като ненормална да редя едни НЕ НЕ НЕ НЕ НЕ....ужас.Като се усетя и спирам и се опитвам да се контролирам и наистина само най-опасните неща да му забранявам.Но то не е печка,не са кабели,не са стъклени бутилки,не са електроуреди,капака на тоалетната ,вратите,шкафовете....Навсякъде го дебне опасност,как да не казвам НЕ?Вие как постъпвате ?Мен ме е шубе да го оставя ,да не вземе да се нарани нещо,затова вървя подире му и забранявам да пипа . Crazy

# 158
  • sf
уф, изкарах кофти нощ. Страшна жега беше- стоях будна, въртхя се като шашава. Кико и той. На всичкото отгоре и един комар се промъкнал , та го хапал и явно за туй милия се въртя и мрънка доста. А и като няма биба няма с какво да замажа положението.
Днес мисля да го водя до Борисовата, ама сме пеша, та дано оцелеем наобед по жегата обратно.
Весел ден на всички!

# 159
днес цял следобед се занимавам с бебешки велосипеди/триколки, опитвам се да избера нещо такова на Никола, нищо не ми харесва. Харесват ми едни, които ще са му добре другата година. От полови година няколко пъти се опитвам да взема такова колело, но понеже не мога да харесам все взимам нещо друго. Сега по същия начин - рових по някакви сайтове и случайно попаднах на акумулаторни коли, те вече ми харесват, освен това има къде да я кара шушо. Някой взимал ли е вече такава да сподели впечатления?
Цитат
да бе, Марти, ама в кърмата няма растителни мазнини. Както каза, природата го е измислила.
Силве, ще умра с твоите растителни мазнини  Laughing някои път като се видим специално ще ми разкажеш откъде това отношение  Grinning иначе е така, аз го бях писала по-горе  Peace

Цитат
Навсякъде го дебне опасност,как да не казвам НЕ?Вие как постъпвате ?
Ели, аз съм обезопасила цялата къща (пресилено казано къщата де, хола, трапезарията и кухнята, а от спалнята и коридора има какво да се желае, но и с тях ще се заема скоро). Няма нещо, което да е опасно за Никола, телевизора и усилвателят са му достъпни, но съм го оставила да си натиска копченцата на воля (няма как да ги преместя на по-високо). Единствеото, което ме притеснява е, че си включва телевизора и ближе кинескопа, но в тези случай го издебвам, изключвам от дистанционното и го оставям да продължава да си ближе. Нашата къща обаче е много лесна за обезопасяване. Бяхме на една погача миналата седмица и там се видях в чудо, пез цялото време, за да не казвам непрекъснато не, ходих след него и гледах да го разсейвам като му давам някакви предмети...иначе Никола досега не е ревал когато друго дете му вземе играчката (с изключение на едно току що купено пате, което не даваше никой да му го пипа), но за сметка на това вчера отиде при едно момченце с една розова количка за кукли и след като не успя да му я вземе (момченцето си я държеше здраво) започна да му размахва пръст и да бръщолеви нещо (не звучеше дружелюбно в никакъв случай)...аз предполагам, че и при него скоро ще се развиве чувство за собственост към неговите си играчки, мисля, че е нормално
Веси, прекрасна е Инка  Hug

Никола сменя три чифта дрехи на ден - домашни, за сутрешното и следобедното излизане. Безумие е да очакваме от тях да не стават като прасенца...иначе за буклуците навън имам малко двоен стадарт - давам му да взима листа (това е хита напоследък) и клони, но не му позволявам фасове (не мога да си представя, че ще пипа фаса на някои...гадно ми е). Като тръге да вдига някои фас, казвам "не, много мръсно, боклук" и някакви други бръщолевеници, за да му отвлека вниманието, като едновременно настъпвам фаса...ще си я водя тази борба, а междувременно любящите майки от парка могат да се научат да си изхвърлят цигарите в кофите...

Последна редакция: сб, 16 авг 2008, 17:59 от marisasav

# 160
Нали ти бях споменала че му взехме същата количка на чико като тази на твоя сладур на аватара,но я заменихме за ето тази триколка,с идеята че сега можем да го возим ние,а после ще се учи да върти и педалите ,ето снимка

Мен ме притесняваха повечето такива триколки че са супер нестабилни ,но накрая намерихме тази ,която изглежда доста надеждна и здрава.Направена е не само от пластмаса а има и алуминиеви основи.В Бг май видях че тези тип кученца,патенца и ала бала триколки са май целите пластмасови и много леки? Thinking

Хайде ние отиваме пак на разходка ,приятна вечер на всички Hug

# 161
Аз пък гледам предаването "Без багаж'' от Бали и им завиждам яко на водещите за интересния живот,който живеят.Заради професията,която ги зарежда с такива изживявания.Тва ми е мечтата в момента-да намеря такава работа,а и такива преживявания.

# 162
  • София
Знам, че го обсъждахме, но какво се оказа в крайна сметка- в кухнята застройват ли супите? Защото Деличката още не ял цяло яйце.

Пише в сайта на съответната кухня.

# 163
Ели, много е хубава триколката, това, че е с алуминиеви части също е супер, тези, които аз гледах са само пластмаса...каква е и от Германия ли я взехте?

# 164
  • sf
уф, Кико май го болят ушите. Трудно заспа, а преди малко се събуди с як рев. Мята се в мене и по леглото като луд. Сложих му Отипакс и след малко се укроти, може и да е съвпадение обаче. Ква ли нощ ме чака  Tired

Общи условия

Активация на акаунт