Седмица от АВГУСТ мина, намалява нашата дружина

• 14 187
  • 294
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Добро утро Grinning

Валени, на мен акушерката ми каза, че по закон имам право да стоя 8 дена след термин в домашни условия, после трябва да вляза в болница /ако неискам си нося сама отговорността/ и всеки ден ти следят състоянието /води, плацента, тонове, контракции и т.н./, за да се реши кога да се предизвика раждането /в болницата можело да се изчака ако всичко е наред до 14 ден общо от преносването/ Peace
Буби, аз пък си мисля, че моето диване ще го отгледам в корема до 1 клас Joy всеки път като ходя до тоалетната се оглеждам за тая тъпа тапа и нищо..
На мен термина ми е утре, а по ЖК е на 13ти заради високосната година се получи разминаването.. ама здраве да е 1 ден голяма работа.. по ехограф ми е на 15ти /изчислен на ФМ в 22г.с./
Днес ще ходя на преглед в Шейново и най-вероятно и аз ще се сдобия с онзи прословут ужасен преглед /а как исках да ми се размине/ може и с изкуствено разкритие да се сдбоия Confused
Цвети, мила имаш и моито стиснати палци за днешния голям ден, които те очаква. Нека всичко мине наред и да гушнеш здраво и пухкаво бебче Hug

Аз искам да раждам ама нито нещо е изпрано и изгладено, нито леглото е пристигнало.. ако тръгна да раждам все някои ще се погрижи за тея неща.. за какво е иначе мъжо!?? Няма само да пие я Mr. Green

В събота му казах на колко градуса се перат бебешките дрешки в случей, че родя, а не са изпрани и вчера го питам, а той ми отговаря: "Абе от къде да помня!??" #Crazy
Преди малко ми се обажда и ме пита: "Какво правиш?" аз отговарям: "Спя!!!", а той: "Еми аз да проверя спиш ли, раждаш ли!!!" #Crazy #Crazy #Crazy

Честита кукла на buba_85 и честит син на меви  bouquet
Нека малките им съкровища растат здрави, щастливи и послушни деца, за радост на мама и тати!!!
На двете мами желая бързо да се възстановяват!!!

Честита първа месечинка на малкия герой Мони!!!
Нека да порасне здрав и силен, да бъде обграден с много любов и усмивки!!!
   ura

Последна редакция: пн, 11 авг 2008, 13:01 от IntRiGa_GirL

# 196
  bouquet
ЧЕСТИТ БЕБЕШОР НА МАМА МЕВИ  Heart Eyes Heart Eyes ПОЖЕЛАВАМ ИМ МНОГО ЩАСТИЕ   bouquet

# 197
Аз съм от редовно четящите и по-рядко пишештите. Ве още съм 2 в 1, но до термин имам още 2 седмици, така че не съм се притеснила още. Сега да споделя за преносването - с първата си бременност по препоръка на докторката ми постъпих 5 дни след термин. На шестия ден ми насрочиха системи за следващия ден. Вечерта ми дадоха да пия рициново масло, наистина е много гадно, но го изпих. Тогава мисля, че ми го дадоха, за да не се налага да ми правят клизма (въпреки, че преди раждането и с нея не се разминах). На въпроса на Бобито - мисля че е еднократно (най-много двукратно) действието на рициновото. На седмия ден сутринта ми сложиха система за предизвикване (не знам точно с какво беше). До 12 часа системата ми свърши, но болки така и не получих. Станах си и към 13 - 14 часа започнаха леко болезнените контракции (дали са били следствие от системите или само е дошло времето, не мога да кажа). И така към 20,30 часа родих голямата ми дъщеря - само да ви кажа, че бебето нямаше никакви признаци за преносето, така че не се приеснявайте, както са казал хората, тя крушата като си узрее сама пада Grinning!
Успех на всички още неродили и честито на вече щасливите мами, които гушкат вече бебешоците си!
Обещавам вече да се включвам по-често, че наистина редиците уредяха!  bouquet

# 198
Честито на buba_85 и на Меви и на Цвети късмет!
Феб, честит първи месец. Направете едно парти на детето  Laughing

Момичета не съм родила още, вчера гнездих, а днес от 9 до 13:30 бях в майчин дом на консултация.
Измериха шкембето и казаха , отговаря на 40та седмица. Повече на консултации няма да ходя, но ако пренося през ден на тонове..
Имам обменна карта и ново направление, че старото изтича. Резултатите от стерилната урина са ми, че няма развитие на микроорганизми newsm44, но се радвам че наблъсках полижинакса иначе щях да умра от притеснение, ако бебчо беше тръгнал.
Правихме тонове три пъти Simple Smile Първо хартията свърши, после на микрофона се чуваше хълцане и ритниците по апарата, но не и тонове. Пратиха ме да се разхождам аз пих една кола, и кикбокса беше още по-серьозен. Сега след обяд ще ходя на алерголог.. И какво щях да кажа още забравих...

Много голям бизнес на амбуланти се развива около майчин дом:
Една лелка предлага икони Joy, после една циганка тича със здравец и вика na myva mi, дай едно левче и ще имаш момче, а той на най-добрия си бъулгарски: Искам момиче Simple Smile. Купон. Май нещо контракции имам, ще почвам да меря.  Flutter Тая седмица ми е удобно да родя, само 2-3 телефонни разговора да проведа  Outta Joint

А исках да кажа, че от известно време и аз повръщам от киселини. Ама много странно, храната не си я давам само, гадните киселини Sad (сори за натурализма, но се възхищавам как природата сама си избира какво да допусне до бебето и какво не )  Party

Валени, ти сигурна ли си в датата на последната менструация? Аз си мисля, ако ше предизвикват раждане, поне да се види дали бебчо е доносен, как е плацентата и т.н.

Без да се шашкате, защото сигурно това е едно на милион, но на моя колежка и се е случило нещо много странно, извадили бебето на термина 3500 и се оказало седмаче, хайде 3 седмици в кувиоз. Объркала си била датата.

А вчера бяхме в Пигис и вече и ние имаме едно шише (стъклено). Помпа за кърма и стелиризатор ще вземем, ако се наложи. Взехме 2 чифта ръкавички и едно костщюмче тип пижама Simple Smile А мама е взела страхотно якенце на бебчо..
 Всички ме натискат за комплект за изписване, било най-важния ден на беби... Аз съм сложила там дрежки в едно пликче, какво толкова... newsm78

# 199
  • София
Днес в 11:50ч. се е родила принцесата на Kinly - малката тежи 3700гр. и е висока 52см. И двете са добре Grinning

Желая им много здраве и щастие  bouquet

# 200
  • Лондон
Здравейте момичета! Тук съм, още не съм родила, макар че сякаш снощи бях на косъм...

Имаме гости и ги разхождахме цял ден из 'провинцията'. Беше страхотно - тя Англия била красива страна Wink, не ми се връщаше в гадния наблъскан с хора Лондон после... и на океана ходихме... абе много хубав ден беше.

Вечерта обаче като ме хванаха едни болки, студена пот, ужасно главоболие... като вцепенена бях. Много се уплаших...
Бебето и то мърда и боли където ме ръга отвътре... В малкото време, в което успях да поспя сънувах как се е родило в леглото, и си го държа и чакам Рамон да дойде, той никакъв го няма, а аз го държа вързано още с пъпната връв, и не знам какво да правя... В тази връзка знаете ли какво се прави ако случайно бебето излезе преди да има някакъв персонал наоколо?  Не че е много вероятно да се случи, но...

Още ми е зле и ще лежа днес... На всичкото отгоре сега почнаха да правят ремонт на кооперацията ни отвън - цял ден дрелки, чукове, шмиргели... и това ще продължи няколко месеца - как ще спи бебето не знам...все едно в главата ми ги забиват!

И да не забравя... Честито на Меви, буба, цветелинка, мама галка, Кинли и теди! Да са ви живи и здрави бебешоците!
Честито и на малкия красавец Мони за първия му месец!

Късмет на Цвети Иванова утре! И дано на Малкотобуби и Валени бебетата се размърдат довечера! Ох, дано не обърках нещо с пожеланията...

Марта, ако случайно не се върна - успех в сряда! Стига го мисли - реката знае накъде да тече!

# 201
Аз до колкото знам се държи в една равнина с плацентата. Едно време не са раязали пъпната връв, а са слагали плацентата в пелените. (поне така четох, но по-добре Марта да каже)

ЧЕСТИТО БЕБЕ НА КИНЛИ Simple Smile

# 202
честито на всички нови мами, пожелавам ви малките мишочи да ви дарят с най-голямаото щастие на света, и много здраве и кьсмет. а на мамите скорошно вьзстановяване newsm51 smile3525
кьсмет на цвети иванова. а мамите с изтекли термини, да чукнат по кьщурката на бебо за да се сеща да излиза вече hahaha
буби мила тоя клин ми го даде свекьрвата, чисто нов беше, но не го е купувала скоро. прилича на чорапогащник, един ластичен такьв, кремав.
на Мони честита месечинка, много да си хапва и да слуша мама, ама не много, и малко да си полудува от време на време ,че е момченце Joy
едно вьпросче кьм родилите мами нормално, кога отидохте на преглет при аг-то, че аз още не сьм ходила? и дали е проблем?
ооооо буби ти защо още си тук днес е твоя ден хаиде  Peace Praynig
а интрига и тя да не се скьтава утре, и неиния ден доиде какво се оплаква  Mr. Green

Последна редакция: пн, 11 авг 2008, 15:25 от shiiila

# 203
newsm51 Честита Димана на мама Буба_85 newsm51
smile3525 Честит Димитър на мама Меви  smile3525

newsm51 Честита принцеска на Кинли newsm51

smile3525Честита месечинка на Мони ! smile3525

# 204
  • Бургас
Честито бебенца на Кинли, Меви, Буба_85, Цветелинка! Да са им здрави и много послушни.
Честита месечинка на Мони. Да слушка мама.
Стискам палци на очакващите събитието
  Hug
Ние вече почти свикнахме в къщи само дето вечер се буди по-често. Иначе може да седи и час на гърдата ако го оставя  Grinning
А за моето раждане какво да ви кажа. Цял ден се разхождахме, кафета насам натам и който ме видеше "Айде няма ли да раждаш?" Вечерта бяхме на заведение и като ходих до тоалетна ми се стори че така нещо ми се стича... Викам на мъжо "Давай да си ходим, че нещо ми тече" милия направо  #Crazy  както беше пил 2 бири. Доки каза да се успокоя ако мога да заспя... да ама не към 2 часа направо си текнаха водите до към 4ч имах някакви болки и след всяка болка ми изтичаше по малко. Вече в 4,30 мъжо не издържа и вика СТАВАЙ! Тоалет и на колата. Ох за час и 20 мин стигнахме от Бургас до Варна. На половината път ми изтекоха повечето води. Няма да ви казвам как ми олекна като видях доктора Confused Имах само 1,5см разкритие. Сложиха ми нещо за омекване на шийката, до към 10ч обаче още нямах разкритие. На система и в 10,30 доки вика "Хайде пълно разкритие идвай" и в 10,55ч. се роди мъника. Е имам епизиотомия, шевове, и после мускулна треска ама минава.
Само дето се роди 18 дена преди термин по ЖК и го водеха недоносен. А по УЗ термина ми беше 11ти и бях в 38седмица. И се започна - ниска кръвна захар 24 часа на система, тъкмо ми го дадоха да го кърмя и ми го взеха да го сложат на системата. После беше 1 ден при мен и на другия бил жълтнав хайде на фототерапия. Горкото ми бебенце го пекоха 2 дена, ходих на 3 часа да го кърмя, а то само спеше. На 6 ден се оправи и ни изписаха. А пъпчето ни падна още там на 5 ден.
Важното е че вече сме си в къщи и нещата се нареждат  Simple Smile Сега още 2-3 дена и ще излизаме и на разходки.
Извинявам се ако съм отегчила някой с поста си. Мога и по-подробно ама да има и такива на които им предстои  Wink

shiiila не е ли рано за преглед още и аз не съм ходила.

# 205
Честито бебенца на Кинли, Меви, Буба_85, Цветелинка! Да са им здрави и много послушни.
Честита месечинка на Мони. Да слушка мама.
Стискам палци на очакващите събитието
  Hug
Ние вече почти свикнахме в къщи само дето вечер се буди по-често. Иначе може да седи и час на гърдата ако го оставя  Grinning
А за моето раждане какво да ви кажа. Цял ден се разхождахме, кафета насам натам и който ме видеше "Айде няма ли да раждаш?" Вечерта бяхме на заведение и като ходих до тоалетна ми се стори че така нещо ми се стича... Викам на мъжо "Давай да си ходим, че нещо ми тече" милия направо  #Crazy  както беше пил 2 бири. Доки каза да се успокоя ако мога да заспя... да ама не към 2 часа направо си текнаха водите до към 4ч имах някакви болки и след всяка болка ми изтичаше по малко. Вече в 4,30 мъжо не издържа и вика СТАВАЙ! Тоалет и на колата. Ох за час и 20 мин стигнахме от Бургас до Варна. На половината път ми изтекоха повечето води. Няма да ви казвам как ми олекна като видях доктора Confused Имах само 1,5см разкритие. Сложиха ми нещо за омекване на шийката, до към 10ч обаче още нямах разкритие. На система и в 10,30 доки вика "Хайде пълно разкритие идвай" и в 10,55ч. се роди мъника. Е имам епизиотомия, шевове, и после мускулна треска ама минава.
Само дето се роди 18 дена преди термин по ЖК и го водеха недоносен. А по УЗ термина ми беше 11ти и бях в 38седмица. И се започна - ниска кръвна захар 24 часа на система, тъкмо ми го дадоха да го кърмя и ми го взеха да го сложат на системата. После беше 1 ден при мен и на другия бил жълтнав хайде на фототерапия. Горкото ми бебенце го пекоха 2 дена, ходих на 3 часа да го кърмя, а то само спеше. На 6 ден се оправи и ни изписаха. А пъпчето ни падна още там на 5 ден.
Важното е че вече сме си в къщи и нещата се нареждат  Simple Smile Сега още 2-3 дена и ще излизаме и на разходки.
Извинявам се ако съм отегчила някой с поста си. Мога и по-подробно ама да има и такива на които им предстои  Wink

shiiila не е ли рано за преглед още и аз не съм ходила.
миличка твоето раждане много прилича на мото само дето аз бях повече часове на системи и инжекции за омекване на шииката, че при мен май по-трудно доиде арзкритието Mr. Green
ами аз родих на 29, и в епикризата ми пише че на 5 трябвало да отида и 25, но познаи дали сьм отишла.
изобщо не отекчаваш никого Peace, ако искаш някои пьт можем да излезем с количките, голям кеф, само ми   typeuu и сьм на линия

# 206
  • Лондон
Буби, забравих да кажа за предизвикването... Не се шашкай чак толкова.
Тук се смята, че за първо бебе е съвсем нормално и дори се очаква да закъснее с 5 дена.
Предизвикване правят чак на 2-та седмица.

# 207
  • Бургас/Пз
Честита Димана на мама Буба_85 Честит Димитър на мама Меви  Честита госпожица на Кинли
 newsm51 smile3525  love001 Two Hearts

Попи и Шийла да ме чакате за разходките в Бургас. Вие сигурно вече доста ще сте пораснали докато ние се родим, че както е тръгнало, може да си откарам още един месец бременност. newsm62 preggo

# 208
охохохохох ЧЕСТИТА БЕБОНА И НА КИНЛИ Mr. Green Mr. Green Mr. Green БРАВОС МАЙЧИЦИ !

мерси на всички, дето сте се загрижили Flutter много ми става мило, квото такова егати упорития пич е тоя моя  Mr. Green иска да си ме мъчи и това е  Mr. Green

сега мисля да взема едно душче и да ходим в КОМО - мъжа ми милия взе отпуска да гледа бебе а то кво-пак ще го влача по магазините  Mr. Green  Laughing Mr. Green Laughing
после отивам да разходя малкия, искам да кажа кученцето ми и довечера вече очаквам включване чем и писна  Mr. Green ако пък не даму мисли доктора дето ще му рева утре

Шийла, май се сещам за тия бабешките, има ги точно в бабешките магазини за бельо Laughing
е, вече имам някакъв колан, като излезе бебо ще се запрепаша като войвода по команда "глътни корема"  Laughing

# 209
И аз да поздрав обебилите се мамчета:

КИНЛИ, МЕВИ, БУБЕ, ЧЕСТИТИ РОЖБИ! ЖЕЛАЯ ВИ ОТ ВСЕ СЪРЦЕ ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ЩАСТИЕ И КЪСМЕТ ДА НОСЯТ НА СЕМЕЙСТВАТА ВИ!
newsm44 newsm51  ylinfant

ЧЕСТИТ ПЪРВИ МЕСЕЦ НА МАЛЧО МОНИ, ДА РАСТЕ ЗДРАВ И МНОГО УСМИХНАТ БЕБЕШОР!

Общи условия

Активация на акаунт