Отговори
# 180
Ако е по улици, поне всеки да се причисли към 1 ОДЗ и 1 ЦДГ.

# 181
Е при нас градините /и 3-те/не се водят на улици,а до блокове сьседни на моя.А,и са построени /на времето/ наред с тези блокове с цел да ни обслужват.Сега стана лудница пьлна Crazy

# 182
  • гр.София
Сещам се за сериозен недостатък. Примерно ти и аз сме от Младост,но аз влизам в периметъра на ОДЗ и ЦДГ с малък прием, а ти- с голям и с много свободни места.

# 183
Аз затова смятам , че е добре да е по райони. Хем повече избор, хем повече шансове, хем малко се балансира проблема с ЦДГ/ОДЗ.

# 184

Би могло да се районира по този начин, като буферните зони са с две възможности. Т.е. ако има райониране - районите да се припокриват малко.

Не съм виден привърженик на районирането, но мисля че се налага. Ясно е че ще има недоволни, но в много страни родителите си организират живота съобразно нуждите на децата и възможностите за отглеждане. Което често означава смяна на работа, смяна на жилище, професия домакиня и разни други неща. За съжаление в БГ смятаме, че държавата е длъжна да осигури отглеждане на децата срещу 40 лв. на месец и то ако може да няма никакви изисквания към родителите и да им е максимално удобно.

# 185
  • София
Lovi - татко.
Ако се задълбае да се определят райони по улици около всяка една детска градина, няма да Ви стигне поне един месец.
Трябва да се намери универсална формула, която да работи. Времето тече.
Така че, давайте предложения.

# 186
  • София
Ами ако се разпределим по райони, няма ли да стане бързо?
Това с формулата не знам как да стане  и няма ли риск от получаване на недоразумения?

# 187
  • София
Lovi - татко.
Ако се задълбае да се определят райони по улици около всяка една детска градина, няма да Ви стигне поне един месец.
Трябва да се намери универсална формула, която да работи. Времето тече.
Така че, давайте предложения.
Ами то това не е ли регламент за следващата година, така че един месец не е кой знае какво. Разделянето по улици, макар и доста трудоемко, ще е най-точно. Но пък тогава пак ще се ощетят кварталите без детски заведения. Незнам, вече почвам да мисля, че няма някакво лесно приложимо решение.

# 188
  • София
Lovi - татко.
Да, това е регламент за 2009 г. Но това е работен проект, който трябва да бъде завършен цялостно и представен на сесия на столичните общинари, за да го приемат. Тези неща изискват технологично време и то не е никак малко. Не забравяйте, че трябва и време за да бъде публикувано.
Малко по-назад в темата предложих това :

1. Живеещите в София. - адрес по лична карта (6 точки)
2.  Живеещите в София и в района на ДЗ. - адрес по лична карта (8 точки)
3. Живеещите в София, в района на ДЗ и в каретата (определени от улиците) граничещи с карето на ДЗ. - адрес по лична карта (10 точки)             (Тук ще поясня - ДЗ с 4-те (може и да са друг брой) улици около него образуват карето на ДЗ. Другите съседни карета, определени от 4 (може и да са друг брой) улици, граничещи с улиците на карето на ДЗ, са гранични карета.

Под район, поне аз предлагам, да разбираме Западен, Южен, Централен, Източен и Северен.

# 189
  • София
Темата заспа.  smile3524

# 190
  • гр.София
 Simple Smile Ще се събуди,когато заспят децата.

Лови-татко ,на мен ми харсва как си разпределил точките. Значи,най-тесният периметър взима повече точки, по-широкия-примерно цял Южен район-малко по-малко, и цяла София-още по-малко.
 Справедливо изглежда.

# 191
  • София
Lovi - татко.
 Напоследък в тази тема децата почти не спят.  Laughing
Дано и на друг да се хареса идеята. Това е само предложение и може да се доразвие.

# 192
Мисля че е справедливо това точкуване по райони. Подкрепям го изцяло!
Лошото е, че адресна регистация може да се направи дори и без документ че лицето действително живее на посочения ядрес, което не е наш проблем разбира се.
  bouquetВероятността да си смениш жилището е много по малка от тази да смениш местоработата си, и какво става когато родителя записал детето си в ДГ по месторабота си смени работата? Сменя градината, или започва да допринася за лудия трафик по пиковите часове?
Мисля че предимство по местоживеене е най-добре, най-малко конфликтно.
Може би е редно и дъщеря ми, понеже не я приеха в яслата, да има предимство с някоя друга точка при кандидатстването в първа група.
Все пак критерия време остава, но приветсвам горещо идеята ви да се сведе до минимум!

# 193
  • София
И аз харесвам точуването на Лови татко, а за да се избегне варианта за регистрация на адрес само за да се спечелят точки, трябва да има срок някакъв! Дори и година да е! И пак трябва да се определят каретата! А за районите без градини, каретата просто ще са по-големи!

# 194
  • София
И аз харесвам точуването на Лови татко, а за да се избегне варианта за регистрация на адрес само за да се спечелят точки, трябва да има срок някакъв! Дори и година да е! И пак трябва да се определят каретата! А за районите без градини, каретата просто ще са по-големи!
На мен също ми харесва точкуването, само ме притеснява последното ти изречение. Ще се получи така, че за някои градини ще има повече кандидатстващи, точно заради по-големите карета. Така че според мен тази точка не само че не би следвало да носи повече точки, но ако може и съвсем да отпадне. Първите две са съвсем наред, като се уточни какво се разбира под район, защото ако е само южен, северен и т.н. ще много общо.

Общи условия

Активация на акаунт