Отговори
# 945
Благодаря за бързият отговор. И, следва продължение  Laughing ... Как от подобна самостоятелна ясла се минава в детска градина? Сигурно пак с кандидатстване. Но това май мене няма как да ме касае точно сега, като моето дете си кисне вкъщи Sad

Моля Hug

Да, с кандидатстване на ново. За съжаление.

# 946
А някой ще отговори ли на моя въпрос за анонимността и достоверността?   Praynig Hug

# 947
  • софия

3. Дори да нямате никакви предимства, ще имате възможност да участвате в класирането за поне 70% от местата.
4. Естествено, че основните критерии за определяне на предимства са социални. Хората в по-слабо социално положение би трябвало да имат предимство. Разбира се, то не може да е абсолютно и зависи от степента на социална слабост.

Екип на кг.софия.бг

Това за 70% ..- добре..
Кое обаче да му е естественото на това,че основните критерии трябва да са социални?
Извинете ме, ако греша, но..БЕЗРАБОТНИТЕ родители, които нямат желание за работа или са проформа безрабтни т.е. водят се такива, но реално работят без осигуровки, никак не са малко..
Е..какво?
Да си сменя работата сподобна, за да отима детето ми предимство ли? И..после..като го запиша в детска градина, може спокойно да си почна на нормалната работа?
Възмутена съм от подобен критерий..
Мога да допусна,че родител, който повече от...колко години? трябва да е бил безработен за да ползва предимство?.. обаче...ако се изисква от въпросния родител до ...колко месеца? да докаже,че работи!!!
Защото..извинете ме, но..един безработен родител има много повече (всичкото си реално) време да си гледа детето. Друг ее въпроса,че не му се иска да прави точно това (а какво ли всъщност му се иска?).
В този смисъл, смятам,че трябва да има и предимство за деца, чиито родители са не само НЕ СОЦИАЛНО СЛАБи, ами и плащат данъци редовно в общината в която е детската градина за която кандидатстват!
Възмутена съм,че плащам огромни данъци, а място за моето дете няма!
Ами..ако искам да спонсорирам детската градина със сума равна на годишната такса за частна детска градина, но си държа на държавната? ЗАЩО да не може? Не е ли това от полза за всички деца?
Какво печеля?
Печеля това,че детето ми ходи в ДЪРЖАВНА детска градина с подбор на кадрите в нея и ми е близо...Т.е, където ми е удобно.
Печели детската градина, печели косвено и общината, печелят всички..освен социално слабите..
Е..хайде да си говорим честно- в днешно време социално слаби са немотивираните хора.
Ами..дайте да ги мотивираме по друг начин, а не чрез детските градини точно..
Мисля,че на ВСиЧКИ деца ЕДНАКВО им се полагат детски градини..
Ако не..дали да не си дам детето за осиновяване в някое социално слабо семейство..
Възмутително е!
Абсолютно подкрепям всичко написано от *щурчо*!

Говорим за ДЕТСКА ГРАДИНА, а НЕ ЗА ЗАВЕДЕНИЯ ЗА СОЦИАЛНО слаби семейства.

Отказвам да попълвам смехотворната анкета! Въпросите са абсолютно безумни! На някои от тях просто се чудя какво точно да отговоря (напр. 7. Вашето семейство с един родител ли е? Де факто - не, де юре - да. Кой от тези отговори ще ми донесе още 1 заветна точка, защото само на един въпрос мога да отговоря с "Да"? Случайно да се сетихте, че формата съвместно съжителство е доста разпространена?) и не виждам каква информация ще донесат отговорите на подобни въпроси, за да бъдат изработени критерии (напр. 8. Ако сте семейство с един родител, другият известен ли е (записан ли е в акта за раждане)? Каква информация ви носи това и какво отношение има към посещаване на ясла/градина? ).

И хайде стига с глупостите за анонимността! Дреме ми на ...., че някой знае как съм отговорила на някакви въпроси. Въобще, изобщо не е ясно коя анкета от кой акаунт/IP адрес е изпратена (ха-ха). Мен лично въобще не ме е срам от отговорите, които бих дала, ако виждах смисъл да попълвам анкетата, т.е. тя носеше някаква информация, която би помогнала за изработване на критерии за прием.

Последна редакция: ср, 15 окт 2008, 23:49 от zvanche

# 948
Благодаря за бързият отговор. И, следва продължение  Laughing ... Как от подобна самостоятелна ясла се минава в детска градина? Сигурно пак с кандидатстване. Но това май мене няма как да ме касае точно сега, като моето дете си кисне вкъщи Sad
От самостоятелна ясла в ЦДГ духаш супата- демек кандидатстваш по общия ред без никакво предимство. От яслена група в ОДЗ в градинска  в същото ОДЗ минаваш автоматично.

# 949
  • София
А някой ще отговори ли на моя въпрос за анонимността и достоверността?   Praynig Hug

Каква анонимност!!! Няма такова нещо - анонимност и интернет на едно място не виреят. Може да се води анонимна докато не спретнат програмка която да изведе данните ако  им липсва случайно / в което се съмнявам/.

Някой може ли да ми преведе анкетата, защото аз смисъл не видях.  Това което е дадено го има в регламента за тази година и е валидно и предимствата и социално слабите и т.н.  С какво въобще помага тази анкета...............?

# 950

Каква анонимност!!! Няма такова нещо - анонимност и интернет на едно място не виреят. Може да се води анонимна докато не спретнат програмка която да изведе данните ако  им липсва случайно / в което се съмнявам/.

Някой може ли да ми преведе анкетата, защото аз смисъл не видях.  Това което е дадено го има в регламента за тази година и е валидно и предимствата и социално слабите и т.н.  С какво въобще помага тази анкета...............?

Ами и аз съм на принципа, че тази анкета НЕ Е анонимна, защото тогава няма да има
смисъл от достоверността, на анкетата, която наистина ни изнудват да попълним.

Също и аз не виждам каква точно е целта и смисъла. Да разберат колко са социално
слабите ли? Не го ли знаят? Да разберат дали има платежоспособни родители, които
могат да бъдат принудени да си дадат детето в частна детска ясла/градина? За мен
цялата система за кандидатстването е организирано с цел пълнене на частните детски
ясли. Нали и те се регистрират в МОН.  Thinking

# 951
  • София
   От по-долният цитат да го разбирам в прав текст, че лотария с децата ни ще има при всяко положение?

"Със сигурност няма да има фактор "време", за да се избегнат проблемите при първоначалното кандидатстване през февруари 2008 г. Повечето деца ще бъдат приети само на основа на събраните точки. Изборът между деца с равен брой точки ще се извърши по прозрачен начин, изключващ възможност за манипулации. Той предстои да бъде уточнен. Във всеки случай, няма да зависи от времето на кандидатстване или други параметри, които могат да доведат до натрупване на много потребители в един и същи момент. "

Защо оставам с усещането че критериите и системата  е готова, а сега се попълват анкети и какво ли още не?  Thinking

# 952
  • Върху лъчите на Слънцето.
определено мисля, че хората, настояващи за райониране, имат и друг вариант освен отглеждането на детето в детска градина, което пък ме навежда на мисълта за леко разглезване на подобни родители в условията на криза в това отношение.
Това не е вярно! Глупости! Защото аз нямам кола и не желая детето ми да се климбучка и мачка в отвратителния трафик на градския транспорт с часове по два пъти на ден!За това най-удобно е да е близо до дома, и ще си търся работа също близо до дома. Е, работещите на отдалечено място може би имат друга гледна точка. Но не виждам как се *глезя* и какъв е този друг вариант за гледане на детето!

# 953
Мда, ще има да ни връткат на "бар-черешка",
докато не ни се паднат три еднакви. А както
знаем хазарта е опасна игра в която риска да
загубиш е в пъти по-голям от "риска" да бъдеш
победител.  Tired

# 954
определено мисля, че хората, настояващи за райониране, имат и друг вариант освен отглеждането на детето в детска градина, което пък ме навежда на мисълта за леко разглезване на подобни родители в условията на криза в това отношение.
Това не е вярно! Глупости! Защото аз нямам кола и не желая детето ми да се климбучка и мачка в отвратителния трафик на градския транспорт с часове по два пъти на ден!За това най-удобно е да е близо до дома, и ще си търся работа също близо до дома. Е, работещите на отдалечено място може би имат друга гледна точка. Но не виждам как се *глезя* и какъв е този друг вариант за гледане на детето!

Определено районирането като приоритет за класиране,
не може да бъде прието като глезотия или мързел. Съвсем
нормлано е да водиш детето си на градина за 10мин, а не
за 110.  Peace

# 955
И да имам , и да нямам кола, не бих подложила детето на ужасния трафик! А в ГТ пък никога, ако ще да трябва да не работя и да пукнем от глад. Всеки ден пътувам по над час и половина до работата ми и няма да допусна това с децата. Да не говорим, че сега например сменям работата, но смяната на градината е доста по- трудна задача.Не мисля че районирането е каприз, а е логично.

# 956
Още в първия ден съм ги регистрирала,тогава излизаше,че са брат и сестра.А след извесно време влезнах в /"брат и сестра"/ ,НЕ излизаше,че са брат и сестра.Системата им е малко неизмислена "донякъде". newsm78
Това предимство е доста оспорвано и може би половинта от хората не го уважават и с основание! И се отнася само за ДЗ, в което е по-голямото дете!

# 957
Дайте да въведем и още един критерий:

- Налична баба и дядо в София.

Мисля,че при този критерий, ще отпаднат редица деца, които имат алтернатива и ще се даде възможност на децата, които пък нямат такава да минат напред..
Мислено ли е по това предложение? Защото..се оказва,че в днешно време без баба в София си като с един родител почти..ндам...по отношение на детските градини..
Пък ако имаш две баби..просто..за къде си тръгнал?
..

И да се вземе предвид бабите и дядовците работещи ли са или не, ако не - дали имат възможност да се грижат за децата (защото инвалидите не могат!)

# 958
  • София
Lovi – татко.
Относно децата ползващи предимство по критерий – брат/сестра в същата детска градина.

Първо ще цитирам няколко извадки от:
„ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА ОТ ДИСКРИМИНАЦИЯ”

Чл. 1. Този закон урежда защитата срещу всички форми на дискриминация и съдейства за нейното предотвратяване.

Чл. 2. Целта на закона е да осигури на всяко лице правото на:
1. равенство пред закона;
2. равенство в третирането и във възможностите за участие в обществения живот;
3. ефективна защита срещу дискриминацията.

Чл. 4. (1) (Доп. - ДВ, бр. 70 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Забранена е всяка пряка или непряка дискриминация, основана на пол, раса, народност, етническа принадлежност, човешки геном, гражданство, произход, религия или вяра, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично или обществено положение, увреждане, възраст, сексуална ориентация, семейно положение, имуществено състояние или на всякакви други признаци, установени в закон или в международен договор, по който Република България е страна.

Чл. 8. Лицата, съзнателно подпомогнали извършването на актове на дискриминация, носят отговорност по този закон.

Чл. 10. При осъществяване на правомощията си държавните органи и органите на местното самоуправление са длъжни да предприемат всички възможни и необходими мерки за постигане целите на този закон.

Всяко едно дете е гражданин на Република България. И има произхождащите от това права.

Не може да се дискриминира дете, затова че е единствено в семейството, както и дете което има брат(я) и/или сестра(и), независимо на колко години са те, или къде се учат (работят). Това директно води до нарушение на чл.2 (ал.2) и чл.4.

Въпрос 4 – Ще продължи ли да се разглежда критерият за предимство "брат/сестра в същата детска градина"?

Следва продължение ...

# 959
Ох, момичета, търся си работа и ходя по интервюта, ама милички- по- малко въпроси има там, поне за баба и дядо не питат  Joy
Предлагам децата на блондинките и дълго кърмилите да са с предимство, а също и конкурс за "Мистър Татко" с жури- учителките и директорката на съответното детско заведение и победителите да получават мястото с предимство  ooooh!.
Аман вече от глупости.

Общи условия

Активация на акаунт