АГ клиника Селена гр. Пловдив- 4

• 38 311
  • 252
  •   1
Отговори
# 135
.С епидурална,стига да не закъснея за нея,че като гледам моите съфорумки отиват с 5-6 см разкритие без да са разбрали, а тогава вече май е късно.Тя се слага при 4 см.
А а аа не е късно  Naughty На мен при толкова ми я сложиха и родих след 30 мин  Mr. Green

# 136
Браво на теб,бързо си се справила  Hug

# 137
И аз отидох в Селена със 7 см. разкритие. Питаха ме дали искам да ми слагат епидурална, защото почти нямало смисъл, но аз настоях. Отидох в 01.30 и в 02.31 се роди бебчето. Е, верно е, че ми беше второ раждане и много по-бързо и лесно стана. Simple Smile Не се наложи нито системи да ми вързват, нито да ми правят тоалет (аз си го бях направила в къщи). Раждах при Минев. Като отидох в Селена му се обадиха и след 15 мин. дойде, въпреки, че беше посред нощ. Много съм доволна!  Simple Smile

# 138
Става ми хубаво като пишете такива случки и се успокоявам че съм избрала добра болница да родя.За тоалета(нито един косъм ли не трябва да имаш?)да си знам,да си го направя и аз.
Лек ви ден   bouquet

# 139
За тоалета - да, по-добре сама си го направи. На мен даже мъжът ми ми помогна, че с големия корем нищичко не можех да видя...  Embarassed Но си мисля, че дори и да не го бях направила, май нямаше време там да действат с бръснача. Wink
Леко раждане, Диди, в добри ръце си, не се притеснявай за нищо!  Hug

# 140
А друго не правят ли относно тоалета,клизми?

# 141
Ако не си си направила тоалет сама там ти правят, аз си бях направила за това е прескочихме тази процедура.Иначе на мен ми направиха клизма, но с момичето с което бяхме в една стая ми каза,че на нея не са и правили, само че тя беше при друг лекар. Оф дано разбрахте нещо. Crazy

# 142
И при мен нямаше време за клизма. А и като ми започнаха контракциите, сигурно 10 пъти ходих до тоалетна... Просто нямаше никакъв смисъл от клизми. Тя природата го е измислила всичко! Wink Но ако се предизвиква раждане и те слагат на система, може би ще е добре да се направи клизма там.

# 143
  • на Земята
А има ли специален начин за домашна клизма,как го направихте?

# 144
Аз бях планово секцио и се бях погрижила за растителността даже и по корема. Laughing Не исках да ме бръснат. Naughty Клизма обаче ми направиха. Не е нещо толкова ужасно. По-кофти е като слагат катетъра. Ама аз патката като не се сетих да им кажа след упойката да ми го сложат... ooooh!
Леко раждане на всички, на които им предстои такова! Peace

# 145
Здравейте, Мами! Grinning
На мен ми направиха и тоалет, и клизма преди раждането, даже се изкъпах преди да ме преместят в предродилна зала.
Що се отнася за клизма в къщи, в аптеките продават (ако не се лъжа), но аз лично не съм правила, но съм чувала от други мамита, че имало в аптеките. Трябва да провериш.
Леко раждане на всички бъдещи Мамита  bouquet

# 146
  • София
На мен ми направиха клизма, нищо страшно няма, след това се изкъпах.Катетър ми поставиха без да усетя, защото вече бях под упойка.
Леко раждане и спокойствие  newsm10

# 147
За клизмата не се притеснявайте.Е,не е супер кеф, но не е и много неприятно.Не си представяйте старите маркучи, които ти натикват в д...то и ти изливат 1 литър вода.Сега са едни малки шишенца с къс и тънък наконечник и се вкарва р-р под формата на гел.Става бързо и не боли.Изчаква се 10тина минутки,свършвате си работата и после си вземате душ.

# 148
Аз преди да тръгна за болницата като ми почнаха контракциите и първо се изкъпах вкъщи,направих си тоалет и тогава тръгнах.В болницата само клизма ми направиха,но нито е страшно,нито е неприятно! Peace При първото ми раждане не ми правиха клизма и ходих 100пъти до тоалетната като се засилиха контракциите!Сега с клизмата беше много по-добре,защото си спестих това тичане до 00 ....
А за епидуралната-анестезиолога ми каза,че няма ограничение до колко см разкрите се слага-може и на 8см да ми я сложат ако искам.Само не може преди 4см!На мен ми беше второ раждане и ми каза,че може и на 3см да ми я сложи,но по принцип се слага на 4-5см.

# 149
А поставянето на епидуралната болезнено ли е?В какво се състои това поставяне?

Общи условия

Активация на акаунт