АГ клиника Селена гр. Пловдив- 4

• 38 323
  • 252
  •   1
Отговори
# 75
чудесно е, че си се чувствала така, така се чувствах и аз при раждането на Стефания
само тогава не помагаха за кърменето, но аз бях упорита и се справих година и малко
просто ми е тъпо, че месечната ми заплата миналата година беше колкото раждането /даже с някой лев отгоре/, а сяга ще е доста под очакваното увеличение
никой не е казал, че няма да ги дам

# 76
Да,в случая най-неприятното е,че все още клиники като Селена са недостъпни за много майки  Sad
Което е много жалко,защото ми се иска всички бъдещи майки да могат да си позволят такова раждане,а не подобно на моето в окръжна,което си беше живо мъчение... Cry Тъпо е в нашата държава положението-така да разделя хората-не мисля,че майките с по-малки финансови възможности са по-малко майки от други и не заслужават отношение като това в Селена!!! #Cussing out А държавните болници за съжаление са на светлинни години назад в това отношение..

# 77
Момичета, нещата не са само черно и бяло.
Може да се правят сравнения от тези, които са били на различни места.
За съжаление вече имам горчивият опит.
Мит е, че отношението по държавните болници е лошо. Абсолютен мит.
Точно в държавна болница срещнах абсолютно човешко и професионално отношение без да се чака нищо насреща.
И понеже си полежах по доста болници, можах да направя сравнения и разлики и ми се изясниха много неща.
Отношението, без да го подценявам, е най-малкия проблем. Парите също.

# 78
Така е,но всичко,което споделих е на базата на МОЯ личен опит!Сигурно мнения има много-това е моето след  престоя ми в окръжна и след това в селена-просто правя съпоставка.Иначе съм сигурна,че и в държавните болници има такова отношение,но то е по-скоро изключение.

# 79
пенелопи, мисля Каспър имаше предвид, че има ситуации пред които нищо вече няма значение- и отношение, и пари, и обстановка
наистина се моля предчувствието ми да ме лъже и да не е преживяла лична трагедия  Praynig

# 80
А да ви питам кога се плаща в момента на раждането или на изпсването? Може ли предварително да  ни кажат колко ще струва а да платим като си тръгвам???
И пак за почерпката едва ли съм първата, която повдига въпроса ама нямам идея какво се носи. Майка и казва, че се дава букет на акушерката която връчва бебето и бонони ама незнам и там ли е такава практиката newsm78

# 81
  • Пловдив
А да ви питам кога се плаща в момента на раждането или на изпсването? Може ли предварително да  ни кажат колко ще струва а да платим като си тръгвам???
И пак за почерпката едва ли съм първата, която повдига въпроса ама нямам идея какво се носи. Майка и казва, че се дава букет на акушерката която връчва бебето и бонони ама незнам и там ли е такава практиката newsm78
Може да разбереш предварително сумата, която трябва да платиш, но тя зависи от начина на раждане. Плащането става при изписването, а не предварително.
Относно почерпката - ние занесохме цветя и торта. Цветя и бонбони са предостатъчни, от повече няма нужда  Peace Успех   bouquet

# 82
А някой има ли идея как стои въпроса с изкривен гръбнак-скулиоза от училище и епидуралната епойка?Знам,че може да се консултираме с анестезиолога,но ако има някой с такъв проблем-моля да сподели!

# 83
Като влезеш в 9месец ще имаш консултация с анестезиолог-обясни му проблема и му занеси да види епикризи,диагнози,снимки-всички документи,които имаш за заболяването.Той ще ти обясни много добре всичко.И ако заболяването ти не засяга двата прешлена м-у които се слага упойката-няма да има проблем! Но задължително се консултирай с анестезиолога предварително!
Успех!  bouquet

# 84
А някой има ли идея как стои въпроса с изкривен гръбнак-скулиоза от училище и епидуралната епойка?Знам,че може да се консултираме с анестезиолога,но ако има някой с такъв проблем-моля да сподели!

аз също имам изкривяване, но е мнооого леко. Георгиев ме прегледа, каза че не е изобщо на мястото, където се поставя упойката и ми я сложиха без проблем и без усложнения.
като отидеш на консултация, кажи им а това и те ще преценят.

# 85
Аз раждах в АГ Селена - 18 април 2008. Искам да споделя впечатленията си и най-вече недоволството от това, което се случи т.к. имах много препоръки за тази клиника, но те не се оказаха оправдани. При положение, че имах направление за секцио заради ниска плацента и диоптър(от проследяващия бременноста лекар), с направени преглед ( и на видеозон)и изследвания преди раждането при д-р Топалова -резултата беше 11см разрез на главата на бебето при това без да ми се съобщи.Според мен не е възможно ако са гледали на видеозон преди операцията да се получи толкова голям разрез на детската главичка (чувала съм за такива случаи, но не и за толкова големи рани по 11 см). Тяхното оправдание беше, че са засегнали кръвоносен съд, започнало да шурти много кръв и трябвало да действат бързо, главичката на детето била залепена за плацентата и затова се получило така. При разговор с други лекари мнението беше, че толкова голям разрез не е нормален и е най-вероятно лекарска грешка. Аз бях със спинална и епидурална упойка и исках да видя бебето при раждане, но не ми го показаха. Казаха, че трябва да го подготвят. През целия ден от 9 сутринта до 9 вечерта питах за детето , а получавах най-различни отговори- трябвало да дойде лекарката, било в кувьоз защото не било доносено, сега спяло и други. Накрая лекарката се появи в 9 вечерта , за да ми каже че имало 2-3 шева на бебето но нямало нищо страшно. След което си тръгна,а аз се разплаках от притеснение и накрая акушерките ми донесоха бебето с шапка на главата. Като махнах шапката ми стана още по-лошо защото 3те шева бяха повече и разреза беше една четвърт от главата на бебето. Не е нормално да се крие такава информация от майката.Как да им вярвам след това каквото и да ми кажат след като цял ден са ме лъгали. Това не е професионално и не е нормално. Говорихме с единия от собсвениците на клиниката той каза да сме се равали че разреза минава по линията над ухото, ако минавал през лицето щяло да бъде фатално. След излизане от болницата, като си платихма за "добре свършената работа" на д-р Топалова, отидохме при други лекари (невролог и педиатър), за сега бебето е добре- раната е повърхносна  надяваме се да няма последствия за детето.

# 86
van,това което разказваш наистина е УЖАСНО!!!След всички суперлативи,които съм чела за д-р Топалова,разказа ти ме потресе!Но нали знаеш,че и най-големите специалисти също са хора и понякога правят грешки......тежко е,когато са на наш гръб!Аз имах подобно изживяване при раждането на дъщеря ми в Окръжна болница-преживях го много тежко.Сега си мисля,че никой не е застрахован от подобни случаи-където и да си,в която и болница да родиш-ако нещо трябва да се случи,то се случва!!!Дълго обвинявах лекарите и се измъчвах,но с течение на времето проумях,че за съжаление съдбата си е съдба и самите ние не можем да и влияем!Благодаря на Бога,че дъщеря ми е жива и здрава сега и много ни радва!ПОЖЕлАВАм СЪЩОТО И НА ВАС!!   bouquet

П.П.Само не мога да разбера как след всичко случило се могат да те държат в невидение цял ден!!!!!!!!!!!  #2gunfire Това е ужасно!  #Cussing out

# 87
vann,много е лошо това което се е случило с бебенцето ти.До сега все много добри отзиви е имало за "Селена",но сигурно другите не са имали усложнения.Много некоректно отношение от страна на персонала.
Пожелавам ти всичко да е наред.

# 88
vann , наистина много неприятно преживяване, може да се случи на всеки, всички сме хора, но лекарите като сериозни хора трябваше да дойдат и да ти обяснят какво се е случило. Naughty
Аз искам да питам дали в Селена има някакъв абонамент за детска консултация или пакет, или общо взето вечер детето може ли да се заведе на лекар за преглед.

# 89
И мен ме интересува същото-предлагат ли изобщо такъв вид услуга-детска консултация? newsm78
Аз родих там и ми казаха,че в рамките на един месец имаме право на детска консултация безплатно,но не знам дали може след това да си водя детето,ако има проблем(като си плащам естествено).
Аз след 4-5дни ще водя бебчо на консултацията,ще питам на място и ако до тогава никой не се е включил с отговор-ще ви информирам! Peace

Общи условия

Активация на акаунт