Балет или художествена гимнастика?

• 138 522
  • 565
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Ами за да споделя! Cry Преди час разговарях с Вероника Спасова и
тя ме посъветва да изчакаме още малко за да стане
дъщеричката ми на около 3,5 години.
В момента сме близо 3 годинки, но според нея е още мъничка.
Та, естествено ще се съобразя с мнението й и  ще изчакаме до пролетта живи и здрави!
Но.....ще следя темата и ще се надявам на вашите отзиви
и коментари.   Laughing bouquet

# 76
  • somewhere near the sea
Аз съм от Варна.Моята щерка пък беше с наднормени килца.Записах я в школа по танци.Всякакви танци учат-тя е много въодушевена.И отслабна .Ето
=http://www.myspace.com/nevens

# 77
Беше точно на четири години, по-малки не ги взимат. Ходи на заниманията в читалище "Пенчо Славейков" в Лозенец. Освен нашата преподавателка има още две млади  и много мили жени -  Сирма и Радост и една по-възрастна дама Ирина Стоянова. тя изглежда малко по-серт. Но впечатленията са от общите репетиции за годишния спектакъл и не са бегли.
Впечатленията са ти съвсем точни за госпожата./Ирина Стоянова/

# 78
момичета и аз съм в процес на търсене на школа за балет.дъщеря ми сега ще навърши 5 год.още от миналата година много искаше да я запиша, но аз не го направих. но сега вече трябва. бях се насочила към школата на Маша Илиева, но тук прочетох недобри отзиви за нея.Някой може ли да ми препоръча школа в района на Плиска -София

# 79
Здравейте, бихте ли ми обяснили по подробно за балетната школа в читалище "Витоша". Мисля, че дъщеря ми ще е много доволна,тъй като определено я влече.Кога се провеждат занятията и въобще всичко.Тъй като живеем наблизо ще ни бъде супер удобно.Благодаря ви!

# 80
Мен пък ме притеснява часът на заниманията по балет на "Силует" в Дема-та.
Във вторник и четвъртък от 17 часа за мен това е непосилен час. Аз работя до 17 часа и докато ида до ДГ става 17.30. Явно това са занимания за деца неработещи родители или за такива, които имат свободни баби и дядовци.

# 81
   Отговарям на radi_an. Учителката се казва Яна Маринова и е балерина от операта. Завършила е балетно училище в Киев и балетна педагогика в Музикалната Академия в София. Има подход, децата я обичат и с удоволствие ходят на уроци.
   Все още се броим във ваканция, засега, до 15 септември, децата се събират вторник и четвъртък в 17, 30 - 17,45, за да могат да започнат в 18. Урокът трае час, час и 15 минути. Заниманията за предстоящата година още не са официално фиксирани като дни и часове, днес предстои разговор с председателя на читалището на тази тема. Идеята е да се съобразим с удобството на всички родители, доколкото е възможно. Засега групата е от 6 деца - две на 4(миналия път бяха на първи урок) , две на 6 и две 8,5 години. Има и едно дете на 3,5, но то издържа 30-40 минути. На час на дете плащаме 7,50, като 2,50 са наем за залата, а 5 лв. са за учителката(в момента, когато все още се броим във ваканция, плащаме за всеки час отделно, при присъствие).  Предишната година наемът на залата се плащаше авансово за всеки месец(20 лв./месец на дете), независимо от присъствието. Хонорарът на учителката плащахме всеки час, при присъствие на детето. Когато официално започне годината(15 септември), предполагам, че финансовите условия ще са същите, освен ако от читалището не поискат нещо друго.
      Изискването за облеклото е да се виждат коленете и раменете. Най-добре цялото тяло. За целта може да служи както специално балетно трико (около 40 лв. в магазина "Гришко" на Шипка), така и боди от детски магазин с подходящ за сезона ръкав - презрамка, къс, дълъг...(около 10 лв.), както и просто прилепнала блузка и чорапогащник (само че блузката може да се измъква и да не е много удобно). На краката може туфли (в "Гришко" - 17-19 лв.) или чорапки(само че се пързалят, докато туфлите имат отдолу кожено парче). Косата да е прибрана, по желание как. Може би е добре да се уверите дали желаете да посещавате школата(примерно след преминали 1, 2, 3 урока), преди да влагате много пари в специални екипи.
   Може iviche да се включи, ако съм забравила нещо.

# 82
Благодаря и на теб за подробната информация iviche вече ми писа.Във вторник сме при вас, казах на дъщеря ми и тя е много щастлива, надявам се да и хареса.

# 83
Здравейте,
Доста е трудно да се задържи вниманието на едно 3 годишно дете цял час.Казвам го от опит,защото миналата година бях приела деца в моята школа по на 2 години и 10 месеца.Най-голямото дето в 1ва група беше малко над 4 години.Имаше огромна разлика.И все пак,според мен деца в предучилищна възраст имат интерес до около 30-40 минута от часа.След това леееко окапват(съжалявам за израза).Шокирахте ме с тези суми Shocked. 8 лв на час!Явно във всяко едно отношение,София ,си е друга "държава" от нас ,тук в провинцията hahaha.И защо са им тези пачки на децата?Иначе репетиционна пачка може да ви я ушие и обикновен шивач,но не мисля ,че им е толкова нужна(може би с цел цялостно да влязат в роля ).
Тези,които твърдят ,че балет и гимнастика е едно и също-все спорт Shocked ,ще има кажа ,че са далече от истината.М/у другото една балерина изучава доста различни видове танци!По мое мнение 9 години не най-подходяща възраст за балет.За кандидатстване в балетно училище,да но не и за посещение на школа.Не искам да си помислите ,че е късно.Не е,а просто и по-ранното записване няма да навреди,а напротив.

В София има един по-евтин магазин от Гришко.Намира се в една уличка зад хотел Плиска.Някои неща може и да са наполовина по-евтини!!!

успех на всички  bouquet

# 84
Цвети, така е. за съжаление в София резачката минава не през кръста, а през коленете направо. Confused

а когато ти порасне и второто дете и започне и то да посещава някакви странични занимания, нещата излизат извън контрол....

дай, моля те, малко по-подробни координати за магазина зад Плиска.
по гънещата се уличка, която минава покрай хотела и излиза на Хореографското училище ли е?

# 85
  • София
Магазинът зад Плиска се намира преди пицария Трол, но от дясната страна като вървите от Плиска към  Шипченски проход.
Улицата се казва Коста Лулчев и магазина както писах е от дясно малко след като самата улица прави лек завой. На картата пише пресечката, че е проф. Иширков,но магазина се вижда и без да завивате в нея.

# 86
iviche- Да,уличката се пада леко надясно ,но не съм сигурна дали излиза на хореогравското.Да спомена само ,че там бях последно преди 4 години някъде,но тогава ,ако едни скарпини(обувки за характерни танци) струваха 50 лв в Гришко,аз от там си ги закупих за 30 или 35 беше.Още са в употреба.Туфлите също бяха с 3-4 лв поне по-евтини.А в Пловдив пък си купих туфли за 12 или 13 лв.Португалски!Страхотни са,но незнам дали имат магазин в София Rolling Eyes
А за таксите,ами ако и двете ти деца са там,би трябвало да ползвате поне минимално намаление newsm78.Знам ли....

П.П.Поличка,от тази воалестата http://www.sansha.com/dancewear-skirt.htm# , могат също да ви направят много лесно и евтино(моята е със застъпени краеща).Незнам колко струват тези дрешки в днешно време в Гришко,но такава поличка няма да ви излезе повече от 5-6 лв.То има -няма 30 см платче,а за малки дечица(в зависимост от ширината) могат да излязат няколко-ох,дано разбрахте мисълта ми,че шивашките термини са ми съвсем зле  Embarassed

# 87
оооо, да - много добре те разбрахме. Peace
както grizantema е писала, някои от костюмите си ги шием сами. за мен е грехота да се дават толкова пари за нещо, което можем да си  направим. Simple Smile

иначе що се отнася до отстъпките - може и да има, засега малката е още малка, нищо че едвам я вадя от залата. голям мерак има да танцува. но то като сложиш няколко странични занимания и пак си става цифра. дори и да има отстъпка за второ дете. Confused

# 88
  • Sofia
Цвети, много благодаря за полезната информация !   bouquet

Разгледах линка, който пусна и видях че има електронен магазин и се опитвам да се ориентирам в номерата на детските меки балетни обувки.... но никакак не успявам. Дали можеш да ми помогне някой.
Моето дете носи в момента по българския стандарт №26-27 а по USA номерацията №9 или №10

Това, което виждам в този сайт, че детските обувки с номера на букви !? Някой знае ли как да ги приравня на нашата номерация !?

http://www.nydancestore.com/servlet/NewStore?action=mdl&add= … es&childid=36

# 89
  • София
Liviat, сигурно си я  видяла, но има Sizing chart  в сайта.
Може и да ти е от помощ, ако няма кой да те ориентира.

Можеш да погледнеш на езиците на маратонките които имате (поне на Адидас, Риибок и на по-марковите)  има размерите в няколко стандарта вкл. и в USA-ки.

Общи условия

Активация на акаунт