Балет или художествена гимнастика?

• 138 667
  • 565
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Grizantema може ли да помоля на лични да споделиш впечатленията си?
И аз бих помолила за същото. Моята дъщеря също е там и аз изпитвам някои раздразнения. Продължавам да пускам ния там само заради преподавателката, която е страхотно мила жена и детето много я обича.

# 226
Имелда, как се казва преподавателката ви ? а доколкото разбра от Grizantema причините са лични, а не в балета. но въпреки това се чудя някой има ли обяснение за таксата - 250 лв. за 3 месеца ??? ако искаш да ставаш балерина сигурно си струва, но за 3-7 годишни деца, как може такава такса? като чета другите балети предлагат същото  newsm78

# 227
Не се сдържах  Laughing

Поздрав за малките балерини: http://www.youtube.com/watch?v=Krj-QsQvYSc

Това пък за гимнастичките: http://www.youtube.com/watch?v=5l2e-QgEtnM&feature=related

# 228
И двете!

# 229
  • София
Ваня Зографова е преподавателката на Ния. Моето обяснение за цената е единствено, че допълнителни пари за годишните представления - за зала, костюми, гостуващи артисти и т.н не ни се събират. Но цената май е най-високата в София. Мене лично малко ме дразни агресивността на г-жа Спасова по отношение на събирането - наведнъж, без предварително предупреждение - днес казва, вдруги ден ги иска. Ако се решим да ги внесем на чести, както се е случвало - мрънка и създава много неприятно усещане. В края на краищата ние сме клиентите, школи  - бол.

# 230
имелда, колко е голяма дъщеря ти? в стрелбище ли ходите, как е там залата?

# 231
  • София
На 6 години е. В "Лозенец" ходи, в една мааалка заличка. Предишните години беше в читалище "П.Славейков4, където условията бяха страшно мизерни.

# 232
Никъде не искаха и на гимнастика и на балет да я приемат преди 4!На балет съм водила и 1 годишни в чужбина!

# 233
Никъде не искаха и на гимнастика и на балет да я приемат преди 4!На балет съм водила и 1 годишни в чужбина!

Може би са били там просто заради атмосферата. Не мога да си представя занимание по балет за 1 годишно дете. Може би трае 5 минути?
При нас виждам какво става: 10 момиченца, едното е на 3.
То изобщо не се занимава с репетицията. Разхожда се из залата, маха си полата, въобще не е в "час". Не е насилвано да играе. Едно друго дете се умори, и то седна да си почине. И него го помолиха 2 пъти да се присъдини, детето отказа.
Тук сега по-разбиращите от мен сигурно ще кажат, че тази преподавателка е в голяма грешка, но аз пък смятам, че е по-добре така, от колкото да крещи на децата.
Защото от другата зала на модерните танци през това време се чуват нечовешки крясъци.  Naughty
Вероятно ако госпожата е коректна, ще каже на родителите, че на този етап няма смисъл да си дават парите детето да се рее из залата. Peace

# 234
Така е,о се предполага родитялят да е там и да помага на най-малките докато свикнат,та не знам ,много се разочаровах!няма и един свестен детски(бебшки)басейн за плуване да я водя,тенис от 5 и танци пак така!до тогава вкъщи!И после защо затлъстявали децата и нямали движение!Ами през зимата ако няма организиран курс,то тогава къде?

Последна редакция: пт, 12 фев 2010, 11:10 от tanyatais

# 235

Вероятно ако госпожата е коректна, ще каже на родителите, че на този етап няма смисъл да си дават парите детето да се рее из залата. Peace

Това не е точно така, защото и самото стоене в залата е вид учене. Детето попива от атмосферата и не е необходимо непременно да танцува, за да напредва.

Но пък на 1 г. ми се струва рано най-малкото, защото има доста занимателни игри, които могат да се провеждат с децата и без амбицията непременно да са записани на нещо.

# 236
От безуспешните си опити да запиша някъде детето си ое от най-невръстна възраст стигнах до извода, че в България няма нито хора, нито желания и умения да се занимават с малки деца.Защото това е най-трудно - да създадеш занимание по изкуство или спорт за дете на 1 г. изисква огромно желание, познания за психиката, креативност и търпение.
У нас базата е тотално изкривена.
Спортните занимания са предимно с цел някакви спортни постижения, а не изграждане на масова физическа култура.
Балет и танци - засега като че не са толкова амбициозни и са обърнати към децата, но пък предпочитат да се занимават с по-големи деца. Защото е по-лесно.
Друг вид изкуство - рисуване, пеене, театър - с по-големи деца.
В целия наш град с претенции, намерих едно единствено музикално ателие, което работи с деца на по 1 годинка и нагоре.

# 237
В тази връзка си помислих, че за тази възраст по-удачни са заниманията в т.нар. плейгрупи. Където заниманията са с родителите.
Бебешко плуване имаше в Банкя, така знам от нашата лекарка.

# 238
  • София
Добре де, за мен пък е напълно оправдано да не приемат деца под 3-4 години и двата спорта са доста натоварващи върху стави, кости и мускули...а при едногодишно всичко още тепърва се оформя...да не говорим, че доста голяма част от едногодишните едвам ходат...а някои и не могат...къв балет, кви пет лева... но аз така или иначе не бих рискувала едно съвсем малко дете да получи костни изкривявания или травми, заради болните ми амбиции на 1 година да ходи на балет....

Иначе от към 2-3 годинки има разни танци по градините, плуване, на 4 повачват и на ски да ги взимат,  от нашата градина знам 4 момиченца ходещи на балет - 2 от нашата втора група и 2 от първа група....т.е.  на 3 и 4 годинки са....

# 239
Angel_Dust, става въпрос за адаптирани към възрастта упражнения - за по 15 мин, ако щеш, да попиват атмосферата, да свикват с музиката, с миризмата на залата, ако щеш....Разбира се, придружени от родителите си. За какви изкривявания говориш? Естествено, че малките дечица нямат тази моторика, която да им позволи сложни упражнения.
Всичко трябва да е поднесено под формата на игра. Проблемът е, че никой не иска да се занимава с това.

Общи условия

Активация на акаунт