Прахосмукачки и други немски чудачки по схема No 85

• 17 181
  • 282
  •   1
Отговори
# 210
Докато се наканя да пусна телевизора и то свърши тиинпредаването Sad.Ама май не е голям пропуск

# 211
SeA Life се пише и казва. Моля   bouquet
See  на наглийски означава виждам, за разлика от Sea - море
Взех да се втелясвам като Mаймуната, но един път грешка прощавам, втори път грешка - просвещавам. Peace
Лиске, тук си!  Laughing  Ей, настръхнах, че няма да пишеш. Беше ми станало едно минорно. К'о да правя като ми действаш като виагра / съгласно подписа ти лани/
Аз залагам за следния ред > Мамуната, Петка, Вечка, ванче мамче, деси манова / не съм сигурна в термините/ ...другите са далеч
Пипе, къде го дават  така с едно изречение да се разминаваш. Кажи как си?

# 212
  • Немция
Айде,ходим къде ходим и пак на разврат го обърнахме Joy

Ами какво да се прави като на снимката е изобразена спалня. За друго щях да си помисля, ако бе снимана кухня примерно.

Девойки, я кажете, макар и много да ви(ми) е далече като тематика -бихте ли се прибрали за постоянно в Бг,като достигнете пенсионерска възраст? Имате ли в себе си тази нагласа, каквато много чужденци имат в чуждата държава, в която живеят? Знам, че ви е още рано да правите окончателни планове в тази посока, но предполагам ви е идвало наум нещо подобно. Знам, че някои са със смесени бракове, а други не-това също има значение.
Питам, ама и отговарям... Аз съм със съпруг-българин, така че може и по-рано да ни дойде музата за прибиране към Бг-то, но ако се задържим тук, докато станем пенсионери, то ни се иска поне на стари години да се върнем обратно(живот и здраве де).
 afwitch
Макар че е възможно след примерно 30 години  ,изкарани тук,  да усещаме по друг начин нещата от живота и най-вече родината. Thinking

# 213
Бибитке, аз разсъждавам какво да сготвя утре. Къде ме хвърляш в тъча да правя планове , приложими след 30 години...Живот и здраве, един ден като реша да сключа рийстер ренте, ще обмислим сериозно въпроса

# 214
  • Немция
Да, знам, че темата е тежка и разтеглива. Риен, поне ти дадох материал за мислене. Sunglasses

Разсъждаваме си напоследък с моя човек на тази тема, макар и да не сме престарели, и явно сме на такава вълна, която за други още не е от особена актуалност  Crazy

# 215
Ще си позволя и аз да се включа по темата "какво ще правим след години",нищо че съм още невръстна девойка Simple Smile)))  Embarassed. Ние с моята половинка сме мислили на тази тема и определено бихме се върнали в България, имаме една къща на село да си я постегнем за да се живее. Аз си мечтая за градинка с цветя и ягодки, а той за хамак и студена бира Simple Smile)) Тук е хубаво и вече свикнахме,но някак ме влече родината, знам че е изтъркано,но това ми е на сърцето. Колкото и добре да знаеш езика и да си се интегрирал в чуждата страна, не е същото. Все съм като на гости тук Sad(

# 216
  • Немция
Аз общо взето се чувствам добре тук(все пак не съм отскоро в Немция), макар и да усещам , че в много отношения вратите не са широко отворени за мен/за нас. Не на последно място има значение, че имам и рода тук, чието присъствие спомага за душевния ми комфорт.

Дима, дано един ден се чувстваш като у дома си и в Германия! Hug Пожелавам ти да намериш среда, в която да заемаш мястото, което ти желаеш ! Иначе и ние си мечтаем за градинки и ягодки със захарен вкус-даже не е задължително на първо време да са с български адрес. Laughing

# 217
Бибитке, през пенсионерските години ще се запътим накъдето ни запратят децата. Я на Карибските, я в някой старчески дом... Кой ти казва?

Риено, не ми разваляй реномето. Laughing За какво втеляване ми говориш! Това е човешка, не маймунска черта!
Втелясвала съм се била...
Здравей те ,теле та!Незнам кога ще ускубя на Риен вси4ки руси пиро6инки!

Аз залагам първо на Вечка. После може Петка и Деси или обратно. Аз обичам да пренасям, а и имам още много работа за довършване. Mr. Green

# 218
  • Немция
Аз залагам първо на Вечка. После може Петка и Деси или обратно.
А-а,Мамунке, не моЖ така се измъква, прехвърляйки задачката на някой друг! Laughing
Ето и един девиз по темата: "Не оставяй днешната работа за утре!" Party

То вярно, че и от децата зависи къде ще се изкарат старините- в твоя случай Карибските острови са за предпочитане- все пак ти е втора родина, Мамунке! Mr. Green

# 219
БаЩа ми, след 30 години в Германия, се върна в БГ като млад пенсионер. И сега съжалява.

# 220
  • Germany
Аз разсъждавам всеки ден над тази тема - има ли смисъл да се връщам, когато съм пенсионерка /живот и здраве/ като целия ми живот ще е минал тук. Това с една приятелка - като говорим по телефона - винаги стигаме до тази дилема. И все още нямам отговор - аз съм на моменти - някога ми иде да си взема багажа и повече никога да не ми стъпи крака тук - така ме вбесяват по някога, друг път съм благодарна, че съм тук- докога ли ще минавам през тези 2 крайности - вече 2г и половина съм тук.

# 221
Има и момента на разочарование от грозната Българска действителност.Може да се върна в България след 30-40 години и да установя, че съм забравила тамошните порядки или по-точно безпорядки,които царят. Силно се надявам да свикна тук, едва от 1 година съм тук. Вярно понякога се чувствам ужасно самотна,нямам един човек на който да разчитам или който да нарека приятел,освен мъжа ми(той не се брои). Но все пак не съм глупава и искам детето ми да живее в цивилизована държава. Само като си помисля какво чудо е в нашата родина и ми прилошава.Даже се чудя как съм търпяла това, но явно човек свиква с всичко. Там където е семейството , там е и сърцето на човек Simple Smile

# 222
Деси, няма какво да си блъскаШ главата оЩе от сега. Кой zнае какво Ще е положението в БГ след 25 години?  newsm78 Ами децата, ами внуците?  newsm78 Мамунката е права.

БаЩа ми се върна преди 8 години. Тогава беШе сметнал, 4е немската му пенсия (пенсионира се преждевременно, с 18% по малко) Ще му стигне zа прили4ен стандарт. Да, ама не, цените така ско4иха и надминаха и немските, 4е сега трябва да си прави сметката. Е, пак е много по добре в сравнение с бълг. пенсионери и дори хора, които работят, но все пак zа толкова кратко време неЩата се промениха и то немалко.
Освен това се окаzа, 4е 30 години са доста време и 4е са повлияли върху мисленето му. Много работи го драzнят в БГ, при което поzнатите викат "Е ти пък, Германец стана"  Rolling Eyes
За zдравеопаzването няма какво да говорим. Настоях да си zапаzва немската zастраховка, ако трябва аz да му я платя, но да има въzможност да дойде тук да се лекува.

Не zнам. Бих искала той да се мести тук, хем блиzо до вну4ката, хем ако се наложи след някоя година, да мога да го гледам (zа новите в темата да доуто4ня, 4е нямам братя и сестри и 4е майка ми по4ина преди пове4е от 20 год.)....оба4е приятелката му е млада (е, на 45  Laughing ) и не може оЩе да иzлиzа в пенсия, пък и има син който е студент....

# 223
Ние пък си мечтаем да отидем в Кения или Танзания, да си направим (или да работим) в развъдник за маймуни и лъвчета и да ги храним с шише и да им слагам памперси Laughing

# 224
Тука някакви zалагания са се оформили. Каzвайте, ако играят пари... Може да се помъчим да наклоним веzните в някоя посока срещу иzвестна материална облага  Thinking примерно.
А тоя въпрос zа след 20 год. например редовно ме хвърля в паника. Но ми минава, като се присетя как бърzо се променят нещата, та  в края на краищата всички планове и сметки е вероятно да иzляzат криви. Т.е. да не се тормоzим отсега zа неща, които не можем да контролираме и предвидим, викам аz..
Иначе на моменти вzех да се чувствам и тук като у дома си(все още не често), друг път си викам "какво правим иzобщо.." ,там пък като си ида, хем съм си в къщи, хем не съвсем. Имам чувството, че това моето почва да става "ни риба, ни рак" .Което не zнам дали ми допада. Абе сложна работа.

Общи условия

Активация на акаунт