Дюканските теми на брой летят, а килограмите се топят - 119

• 45 718
  • 922
  •   1
Отговори
# 135
Даниа  newsm47
Сещам се и за превода на рецептите преди месеци. Сън, беше и тествала един превод за извара, яйца, подсладител и ароматизатор. Като изстине, става приятен сладкиш. Малко сухичък, но се свиква Simple Smile

# 136
    Здравейте  момичета, чета  ви  редовно  и се  радвам с  вас  на  постиженията ви, но мислех  да не  пиша  докато не се  покаже  двуцифрено  число  на  кантара. Той обаче  като се е  запекъл не мърда  и това  си е. Месец  и  половина  съм  на  режима и  едва -3 кг. Иначе, всички в  къщи  ме  мотивират  и казват  че твърде  много  съм се  променила сякаш  съм  свалила  поне 10 кг. Като  се  върнах  от  отпуска  и  колежките  и те - какво  правиш  бе  много  си  променена. Аз  също  си  усещам  някак  ми е  по леко , по  жизнена  съм. Гушата , корема  се  прибраха, само  кантара не  мърда. Направо  не  вярвах  че  може  да  има  сваляне  в  мерките, не в  килограмите. В  началото не си  проверих  мерките, но  то си  личи  по дрехите, че  има  резултат. Продължавам  и  дано и  килограмите  почнат  да  падат, че то  нали с  тях се  боря.
Е  незнам дали  прозвуча  като  оплакване  или  похвала, но ми се  искаше  да  споделя  с  вас.
Съпруга   ми  вика , ако се  отслабваше  с  четене, щеше  да  изчезнеш до сега. Само вечер  мога  да   седна и  да ви  прочета  и  вече  почти и телевизия  не  гледам. Изчитам  ви  всяка  вечер. Simple Smile
Успех на всички дюканстващи.

# 137
Здравейте на всички !!!
Вещи , хубава темичка Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Преди време си купувах трици , но от едрите и си ги смилях в кафемелачката. Вчера си купих ситно смляни , но да ви кажа имат различен вкус. Да не би да са някакво менте newsm78.
baba iaga първите два месеца имах такава сухота в устата , но после този проблем изчезна- според мен е от отслабването и отделянето на токсините извън тялото. Правих си изследвания за диабет , но резултата бе отрицателен., така че не се притеснявай Heart Eyes

Дороти добре дошла при нас и не се отчайвай!!! дай повече инфо за себе си и какво ядеш???

# 138
Дороти, приветствам те в нашите редици
Имам позната ,която за 2 месеца свали 3 кг, но намали мерките.През третия месец много бързо свали още 7 кг.
Желая ти скоро да се похвалиш с двуцифрено чесло.Успех Hug

# 139
  • Бургас
Бачи,благодаря! newsm51
ЛориХю,както ти казах и преди,и аз си решавам проблемите със слабителни,като ги редувам/по лекарска препоръка/.Няма начин,трудно е,но водим битка с организма си - не пуща завалийката събраната си масчица.
Дороти,радвам се,че отново си тук да споделиш,не се притеснявай,че е бавно,важното е,че е славно!Ти си знаеш,както беше споделила,че си от най-трудните случаи,но щом е тръгнало ще дойде и главоломното смъкване.Само с търпение и постоянство ще го пребориш твоя организъм,а и вече щом всички забелязват промяна във визията,значи действа!Успех! newsm10

# 140
Ниночка, и аз достигнах до заключението, чче триците са различни. пробвах 3 различни вида, сега съм на разтворимите, които са Перфектни за бисквитки и плалачинки.
Купих за децата и ситни ядки. Да ви кажа, няма на вид голяма разлика с едрите трици. Само са по-вкусни. Да не би някой хитър бългрски търговец да ви продава ядки? този въпрос ви го задавам откакто съм в темата и все гледам някакви прозрачни пакети снимани, подобни на нашите ядки.Въпросът е реторичен.Не ми отговаряйте.
Днес пак купон сте спретнали. Много ми беше весело с поста на радиус  Joy
Коте, що ядеш кисело мляко със степ и подсладител, пък не ядеш сладката Екскуиза/ ония големите "плодови", дето ги обсъждахме/. То същата работа, бе душо, не си създавай работа! Мога да ти дам и друг джокер, да не бъркаш степче. Пробвай продукта Quarkfein на Др Йоткер. Има ванилия, ягода , лимон.
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:9ERaSKPGj9iDEM:http://www.vo … rkfeinErdbeer.jpg  http://tbn0.google.com/images?q=tbn:ru6TjEKY3WWjnM:http://www.oe … ne_145_100205.jpg

Я вижте какво намерих в нета по темата сухота в устата >
Сухота в устата
Сухотата в устата е честа нежелателна реакция на антидеперсантите, които имат антихолинергичен ефект, блокират действията на невротрансмитера  ацетилхолин.
Това от своя страна нарушава функционирането на храносмилателния тракт и другите органи и системи, като намалява слюнката в устата.
Стратегии за справяне

* Дъвчете дъвка
    * Използвайте бонбони
    * Дишайте през носа
    * Мийте зъбите два пъти дневно
    * Посещавайте редовно зъболекаря ви, за да предотвратите проблемите със зъбите
    * Говорете с лекаря ви за слюнкозаместители
Източник http://www.evropea.com/side_efects.html
На същата страница малко по-надолу има и за запека
Запек
Запекът е често срещан при приема на трициклични антидепресанти - причината и тук е  невротрансмитера ацетилхолин. Неговото бликиране предизвиква  нарушаване на функциите на стомашно чревния тракт.
Тези реакции са същите, както сухотата в устата и замъгленото виждане
Стратегии за справяне

* Пийте много вода
    * Яжте храни с високо съдържание на фибри
    * Правете редовно упражнения

Забележка риен > Който ги има и двете / например аз/  да се сети, че нещо не му действа нервотрансмитера ацетилхолин. Тоя съм го чела по повод азотния баланс.

Последна редакция: ср, 13 авг 2008, 23:32 от rien

# 141
Даниа , Nino4ka  благодаря за  бързите  отговори, аз  отдавна съм във  форума, но като  нямам с  какво  да се  похваля  реших  да  престана  да  пиша докато не се появи  минус. Иначе  съм  стриктна дюканка   и рецептите преглеждам редовно. Тази  седмица  бях  на П и  изкарах  почти на  готвено, само една  вечер  бях  на  риба  на  скара и  проблема  с  00 се  пооправи. Сутрин или  палачинка  или к.мляко в  2 с.л.трици  и 1 с.л. лелено  брашно. Гледам  и  водата  да  докарвам  до  2  литра. Вечер  си  правех по литър и  половина  минерална  вода със  степче,  но  много  гадна  сладост  остава  в  устата, чак  ми е  гадно  нощно  време. Днес  взех  кока кола  лайт, но гледам  да не  прекалявам и с нея. Иначе  съм  на  схема  5/5. Вие  явно не сте  чели до сега  за мен, затова  да  кажа  че  съм  на  54 години и  явно  климакса ми  играе  гадни  номера. А и  килцата  ми не са  от  вчера. Голям  зор  ще е.

# 142
Дороти, и аз съм от групата лелки-хубавелки /52/, но успях да сваля 20кг. Няма да е лесно, но ако го искаш ще стане.

# 143
Sanny3 , радвам се  че  се  сети  за  мен.
Eй  момичета  олекна  ми като  споделих  и  мнооооооого  ви  благодаря  за  куража.
Cтрахотни  сте.
Даниа, браво - как  бе  мила ги бутна  тези  килограми. Ако не те  затруднявам дай малско съвети на  лични.

# 144
Вещи,Оркуд благодаря,и аз смятам че това ни е богатството на света.
Баци за баницата-тия палачинки от тричавите ли са?
За спорта- преди да почна диетата ходех на народни танци LaughingПри условие,че имам много стаж и с фитнес и всякакви спортове,направо се шашнах какво натоварване на всички групи мускули пада.Ама пак ,чак като влеза в 3,щото си е доста кардио.А иначе си имам кростренажор у дома,ама що така нещо на закачалка съм го обърнала newsm78
Хора аз преди Дюкан бях вечния запек,ама и не хапвах много месо( мъжа все ме гавреше че изпражнениятами, като на кравите плавали а не потъвали от многото трева Embarassed) ей откакто почнах режима Praynigнямам проблеми.Вярно не е всеки ден,ама и през ден два пак ми е добре.
А иначе и аз от доста време задържам,ама си знам причината.Бях хванала Херпангина и падна едно смучене на всякакви стрепсилси и др. подсладени хапчета,сиропи и антибиотици Embarassed Sad Cry
Сега ми е доста криво ама на.Сещам се ,че от 50номер минах на 44,а и той вече ми е широк и съм си една щастлива Hug Joy

# 145
  • Бургас
Дороти,  Hug
Милички,лека и отслабваща вечер желая! smile3524

# 146
Дороти , ще се справиш мила, само не се отказвай Heart Eyes

Риен, пък аз си мислех , че си внушавам. Ще внимавам какви трици купувам newsm78

# 147
Четох, Четох за този нервотрансмитер и намерих някаква, както и никаква логика от забележката ми.

От много четене заключих, че сухотата в устата се появява от диуретичния ефект на диетата, а цялата дейност се опосредства от мускаринарните ацетилхолин рецептори , които също са важни запека, но и за бронхите и гениталиите. Тоест, ако моята логика е вярна и причината за сухотата трябва да се свърже със запека, то следва същия индивид да няма желание за секс и евентуално, ако страда от астма , да му се реши проблема със задушаването.  Mr. Green  Ех, ако всичко толкова лесно фунционираше човешкия организъм...

Сухотата в устата показва или дехидратация/ което няма как да стане в нашия случай/, или цялостно изпразване на пикочния мехур. И се сещам за репликата на моята акушерка по повод непоемането на сол през бремеността с цел избягване на подуване, че единствено ще се припотяваш повече и ще си натовариш сърцето, което и без това е натоварено да носи бебе
Източник википедия http://de.wikipedia.org/wiki/Muscarinischer_Acetylcholinrezeptor  и немската акушерка Улрике Карл / брех ако знае, че чак я цитирам/.

Заключение > всички със сухота в устата да се обръщат по-често към заболекаря си.
Потта на индивида със сухота в устата е богата на Натрий / но не може да се забогатее от това, проверих вече на борсата за сурови метали  Joy.
В цялата работа е натоварено сърцето.  ЗАтова явно Дюкан не я препоръчва на хора със сърдечносъдови проблеми .
Друго няма, докато не ми увесят стетоскоп през врата  Joy и не положа Хипократова клетва /което в този живот няма да се случи/

Ниночка, пуснах ти линк със снимка на лични. Може аз да съм загубила просто доверие в българския търговец  newsm78
Звездопад, забравих да ти кажа, че в деня когато ти си си купила велосипедните гащи до коляно,аз си купих дълги такива. Супер са, пробвах ги 2 пъти на велоергометъра.
По този повод, Саричка, не се набутвай за уреди вкъщи. Няма я мотивацията, събират прах само.

Последна редакция: чт, 14 авг 2008, 00:18 от rien

# 148
Минавам да ви кажа - лека нощ. Хубави и спокойни сънища на всички. А ти Дороти не се отчайвай- с упоритост всичко се постига, а и ти самата ще се промениш много, към хубавко. =) И пиши по честичко..- чуството на съпричастност е велика сила. Лека нощ.

# 149
ЗДРАВЕЙТЕ ХУБАВЕЛКИ И ХУБАВЕЦ.
нЕ ПИША НАПОСЛЕДЪК ЗАЩОТО МНОГО РИСУВАМ-НАПРАВО ПОРЪЧКИ, ПОРЪЧКИ.ЗАСТОЯХ СЕ НА ЕДНО МЯСТО И КАНТАРЧЕТО СЕ ЗАСТОЯ-НА ТОЯ СТОЛ ПО ЦЯЛ ДЕН.
ОБАЧЕ НЕСКА СИ СЕ КАЧИХ ЗА 30МИН. НА ТРЕНАЖОРЧЕТО.-НАПРАВО СУПЕР ВИ КАЗВАМ.
А НЕЩО КАНТАРА ТРЯБВА ДА ГО СМЕНЯМ;-КАЧВАМ СЕ ТРИ ПЪТИ ЕДИН СЛЕД ДРУГ И СЕ РАЗЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ ДАВА И ТО С ПО КИЛО НАДОЛУ ИЛИ НАГОРЕ. Sick
НАПРАВО СТАВАМ РАЗНОГЛЕДА #Crazy
ИНАЧЕ СИ СЕ ХРАНЯ РЕЖИМНО-ПРАВИХ И КАНЕЛЕНИТЕ БИСКВИТКИ НАПРАВО РАЗКОШ СА.
ТОВА ЗА СЕГА ОТ МЕН ЩЕ ГЛЕДАМ ДА ПИША ПО ЧЕСТИЧКО-НЕ СЕ СЪРДЕТЕ-А С МИНУСЧЕТА СЕ СНАБДЕТЕ.
ЛЕКА НОЩ

Общи условия

Активация на акаунт