Юнският бебок обича да го гушка мама, за него радост по-голяма няма!

• 13 454
  • 291
  •   1
Отговори
# 75
Исках да ви питам, понеже чета, че повечето от вас ползват кенгуро, дали може още от сега- нали не трябва да си стоят на дупетата още и по колко време макс ги държите вътре, и да още нещо какви са вашите защото тези на бертони нещо не ми харесват а 100 лв за кенгуро не ми се дават.
АЛИСА, нашето кенгуро е Baby Björn, с укрепител за гърба. Ами, щом пише, че е за бебчета от 3,5 кг нагоре, значи не би трябвало да има проблем. Слинга е същата работа, бебчетата "сядат" по същия начин и в двете, не вярвам да има проблем, въпреки че и аз съм се питала същото като теб...
Гали80, мерси за линка и че си се сетила за мен!   bouquet Тези столчета за кола, които предлагат, са към колите под наем Wink Иначе, аз вече си купих 2 ръка и вече е при нашите. Сега количка 2 ръка си търся за престоя ни в БГ, че нещо не ми се носи нашата, все ме е страх да не ни я откраднат по самолетите, че е доста скъпичка...

раллии, твоето Мите много послушно!  Hug Дано не ти се наложи да ти правят кюретаж!

vesi21, ти като фен на chicco, да те питам - имаш ли техен шезлонг? Нашият е такъв, долу горе съм доволна, нали люлея малката в него, ама имам чувството, че като седне бебето, много хлътва надолу и някакси няма никаква свобода да се движи това дете. И това някакси ми се струва като недостатък. Всички шезлонги ли са така или само на Чико?
След 10-тина мин мъжа ми реши да го изправи с гръбче към него, аз застанах отпред с извадена цица и Пепо захапа и почна да суче hahaha И ние с баща му смях, а то детето си суче така правичко, и се оглежда едно такова невинно...
Pretty_Galina, определено сте били голяма картинка  Joy Е, то тогава не ти е било смешно де...  Confused Важното е, че сте намерили решение! Wink

мимченце, моята госпожица понякога по цял ден пък не спи... Отде взема толкова енергия, не знам!
Ох, с тези ваксини, колко по-лесно щеше да е ако бяха по избор на родителя, а не задължителни...
Аз пък викам точно обратното  ooooh! че като са по избор тук, ми е мн. трудно да реша къде има риск, къде не. Предпочитам да бяха задължителни, че така нямаше да се тормозя толкова...

М за менструация и Т за температура са общо взето стандартни за този форум, затова и аз така ги пиша, аи както Прити Галина каза, по-кратко е. Та, аз лично нищо не цензурирам - и цица казвам, и дупе, квото ми падне Wink

Сега почвам да чета новата тема...  Crazy

# 76
  • София/Севлиево
Здравейте и от нас със Станиславчо, който в момента спи сладко-сладко и се надявам да е така поне до 4 часа.
Всички бебчовци на снимките са много сладки, да са ви живи и здрави.
Аз имам 1 въпрос, който много ме тревожи-по колко трябва горе-долу да яде бебе на 7 седмици, тежащо около 5 кг.На кутията с млякото пише по 120 мл., ама ние ядем само по 90-максимум 100 мл.Храня го по 6 пъти през около 3 часа, ама се притеснявам от това, че не си изяжда всичко...
И Славолини понякога си лапа ръчичката и по-скоро дрънкалката(която е като гривна), а биберон иска само когато е гладен или като сме на разходка.
Иначе е сравнително кротък-плаче само като е гладен или наакан.
Много обича да му пея песни и да му чета приказки.А най-му харесва като танцуваме Simple Smile
Общо взето с баща му се опитваме да се отнасяме с него като с голям човек, но май и доста си го глезим(особено аз  Embarassed )
Това е засега от нас.Лека и спокойна нощ.

# 77
Maichence, много ти благодаря за нагледния материал. Други предложения няма ли? Blush

Atina i Eli - доколкото знам, означенията на кутиите са ориентировъчни, на запад (ако греша да ме поправят) и АМ е на поискване, както и кърменето. Та, колкото иска малчо, толкова да яде.

Ако знаете как благородно завиждам на мамите със спокойни бебчовци. Кога ли ще го израстнем този период Mr. Green

# 78
ей хора, одеве се шегуваме с таткото, че зимното ни дете беше повече навън от лятното  Crazy
направо ни разби тая жега
аз днес на всичките хранения кърмих само легнала и поспивах по малко докато дребното яде и да ви кажа се чувствам много по-добре
вече вкъщи само така ще правя
някой да знае бебетата до кога могат да ядат легнали? в смисъл в хоризонтално положение

майченце - много сладурско клипче и да похваля светльо, че има страшно хубави големи очи  Heart Eyes

женик - стискам палци утре вече да се похвалиш със здрава кака  Hug

марвеле - скоро ми се струва, че ще спиш по цяла нощ непробудно Wink чак лека завист ме обзема  Crossing Arms благородно де  Hug

мимма - тия аптеки марешки почнах да им ставам фен аз
пазарувала съм в такава и в софия, и в пловдив и в търново и все е по-евтино от другите, не знам как го правят...

рози - пера с течен сано максима, много си го харесвам - добре пере и хубаво ми мирише Wink

люте - каква е тая твойта кърма, какво е това чудо Simple Smile направо съм изумена, да е жив и здрав  Heart Eyes

веси - ръцете на теди са в устата ако е гладен или има колики, иначе не
залъгалка категорично отказва
като го видя му ги издърпвам и това е..
песнички пея всякакви, но все пак имам и по-голяма кака и покрай нея знам десетки Simple Smile

танита - теди имаше разстройство от антибиотика и когато ядях запичащи храни сякаш имаше ефект (ориз, картофи и т.н.)

мег - защото после бибата лесно я изхвърляш, а палеца не можеш  Confused и като тръгнат зъбите става лошо... и за палчето и за зъбките..
бързо да оздравяваш, че с температура в тия жеги не си е работа Sad внимавай да не се обезводниш...

трънче - определено са различни памперсите Simple Smile тук 2ката е от 3-6 Simple Smile

джи джи - криско има страхотни трапчинки  Heart Eyes Heart Eyes

# 79
И на мен ми стана интересно - Кога малчовците спират да ядат легнали? Дали не е когато могат да седят newsm78

# 80
Ей ме и мен в тия късни доби..  Mr. Green Досега се хранихме и се надяваме да си поспи дечко поне до 5-6 сутринта, дай боже. Praynig

Днес жегата наистина беше ужасна.. Цял ден се чудехме къде да сложим Йоана да спи, така че да не се поти - еми не намерихме къде! #Cussing out На всяко събуждане й сменяхме бодито, защото беше изпотено на гръбчето. А представям си какво й е на дупето, не само мокро ами и запарено.. Хубаво си я подмивах на всяка смяна, а и тя се радваше на водата. Heart Eyes

Рози, и аз пера със Сано Максима, само че праха, а не течния, и ползвам и техния омекотител, белия на цвят - най-бебешки ми мирише. baby_neutral

Люте, браво на вашия момък! Да е жив и здрав и все така добре да си наддава детето! Hug

Мег, и аз (на всяка манджа мерудия) да потвърдя, че по-добре биберон, отколкото пръстче в устата. Peace Една приятелка с опит дори ми даде съвет как се отучва детенце от бибата - режеш я надлъжно с ножицата и то като я засмуче тя се сплесква и не му харесва и я плюе. hahaha Тя поне така отучила голямото си детенце..

Джи Джи, страхотни тръпчинки има твоя Криско! Heart Eyes Да го нацелуваш от мен! Hug

Гали, и аз доскоро се чудех кога ли и ние ще минем към групичката на спокойните, само че откакто й давам Инфаколик за болките в коремчето, ми се сбъдна мечтата. Mr. Green В най-пиковите часове за колики Йоана си е будна и спокойна, разглежда, кокори се и тем подобни, и вече ми плаче само когато е гладна. Heart Eyes Не мога да си я позная, дори днес на разходката беше мирничка и двете се насладихме максимално на хладното време и чистия въздух. Simple Smile Е, още не може да спи цяла нощ без да се буди, но и това ще стане рано или късно. Praynig

и Тони, днес не можах да се сдържа и взех на Хип мокри кърпички, олио и мляко.. Grinning Вярно - миризмата е страхотна! Чак се чудя как съм карала досега с Бюбхен-а, то направо мирише гадно в сравнение с Хип-чето. Мерси за споделеното! Hug И още нещо - много лесно се пише пост след тебе - само гледам какво си коментирала и на кого и аз го коментирам след теб. Laughing Hug

Метнах в албумчето избрани снимки от нашите модни ревюта. Heart Eyes http://www.snimka.bg/album.php?album_id=247114&pid=6943801

Хайде, чао! Лека нощ!  Hug (макар че повечето вече спите)

# 81
А, Мимченце, има и будни. То да ме пита човек що не си лягам. Мъжо на работа, малката - спи, аз на компа. Ама то, луд умора няма Mr. Green. Утре, ако ми кукне рано рано пилето, само аз ще съм си виновна, че не съм наспана  Crazy

# 82
Гали, писах ти 2-ри път. Получи ли? Че нещо нета ми прави проблеми.

# 83
Да, Вери  bouquet! Сега чета Wink

# 84
  • София
Мимченце и ние сме от будните... отново  Tired. Все се надявах да изкара като миналата нощ до 3, ама много искам. Преди малко се размърка и като ме видя ме посрещна с такава невинна усмивка  Crazy
Кога ли ще спя едни непрекъснати 8 часа поне  Tired
Много ти е сладка Йоанка  Heart Eyes.

# 85
......И още нещо - много лесно се пише пост след тебе - само гледам какво си коментирала и на кого и аз го коментирам след теб. Laughing Hug
Joy разби ме направо Simple Smile тамън бях почнала да се притеснявам, че много досаждам с моите романи и се чудех как да ги съкратя (не че успях  EmbarassedHug
радва се, че ти харесват хипп-ските работи Wink
а йоана има страшни бузки, направо да ги гризне човек  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes и очите ми остана в роклята с мечо пух!! таня като беше бебе сякаш нямаше такива кипри неща  Confused страхотна дрешка  Heart Eyes

ина - аз вече се примирих, че няма да спя дълъг непрекъснат сън и откакто свикнах с тая мисъл ми е малко по-добре  Blush
с таня не издържах и я отказах от яденето през нощта на 3месеца някъде, но сега с кърменето няма как и ще си търпя и това е  Confused
ама и ти си оптимист де, 8 часа Simple Smile аз на 5 ще се зарадвам Grinning

гале - да ти споделя нещо за кърменето, душа, че нали си ни е тема всеки ден на дневен ред  Wink
от легналото кърмене вчера цял ден ми се увеличи кърмата
съвсем сериозно
не съм пила/яла точно вчера и онзи ден нищо лактогенно, освен едни овесени ядки сутринта, но това не го броя, защото често си ям
явно от това, че суче по-дълго време (около 30-40мин се търкаляхме всеки път) и поради факта, че аз почти през цялото време дремя/спя и съм супер отпусната се получава повече стимулация
малчо е ял на точно 3 часа цял ден (броено от началото на храненето), без нерви, без лапане на юмруци, без плач, спокоен, усмихнат... чудо на чудесата Simple Smile

което ми напомня да ви се похваля, че теди най-после взе да гука и да се смее Simple Smile голям е сладур, като се надвеся над него и бърборя и той така си мърда устенцата и такива физиономии прави, че ахаааа и да ми сподели нещо  Flutter
по едно време чувам от тв, че за някаква комуникатори говорят и почвам да повтарям - комуникаторииии - и той такъв смях му дръпна  Crazy цял ден ми се е смял на тази думичка, днес вече не е вървежна обаче Simple Smile трябва да измисля нещо друго Simple Smile

# 86
Nie sa6to sme rodeni prez juni.Moeto malko momi4enze - Velina se rodi na 14.06.2008 g. v 18.01 h.Terminat mi be6e na 18.06.2008 g., no tja se pojavi 4 dni po-rano.

# 87
  • София
 ВИКТОР 3350, 50- petiu6a  София (термин 16.06.08),роден на 15.06.08

# 88
 Днес е Голяма Богородица и имам имен ден! Ще ви почерпя малко скромничко, но от сърце -  party023
 Popcorn beer2 ./Малко ме е срам, но не знам как става номера със снимките!!! Embarassed
Да са живи и здрави мамите и бебетата на мамите , които празнуват днес!!! Много щастие и много любов!
И още нещо, на такива християнски празници не се работи "женска работа", т.е. днес се почива. Това го знам от баба ми и си го спазвам. Като е казано, че трябва да си почина аз го правя. И прането и чистенето могат да останат за утре.
Приятен ден на всички в жегата sun.

Последна редакция: пт, 15 авг 2008, 15:02 от mimma

# 89
честито на всички именици  Hug
да си носите със здраве имената, щастие, любов и късмет   bouquet

ПП: мимма, аз вече 3та пералня въртя, как не се сетих по-рано  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт