В СЕПТЕМВРИйската дружина първо бебе вече има!

• 14 890
  • 294
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Добро утро,
Честит празник!

Мариям, честит празник на теб и на всички скрити Марии  Laughing Много се радвам за сестра ти, лошите новини са били само некомпетентно докторско мнение. Но и аз мисля като другите все пак да се поиска и трето мнение  Peace И стискам палци да се потвърдят хубавите новини. А ти се пази - още малко остана... Макар че с тия рожденни и именни дни дето ги зареди  Mr. Green
Поздравления за всички с хубави резултати от прегледите.
Мона - голяма емоция отрицателна си имала с тия доктори ама май това е за подготовка. Бог да ни пази от некадърни доктори  Praynig
Уанде, аре душа сядай вече да гнездиш  Mr. Green В колко часа на 28ми ти е секциото, че аз тогава съм на консултации сутринта и непременно ще разпитам а пък ако може ще накарам и Рени да ме докара да те видя. Макар че ме съмнява че ще си приключила към 10-11ч.
Дидка, сега те прочетох. Обади се на докторката да питаш. Да не да бъркаш и това което е изпаднало да е всъщност остатъци свещичката която си си пъхнала?

Последна редакция: пт, 15 авг 2008, 10:25 от Juliko

# 226
Дидка  Praynig
Моето раждане така zапочна преди. Вечерта ми падна тапата, на сутринта бях с бебе. НО явно не е zадължително да се раzвият толкова бърzо нещата.. За свещичката по добре питай..
Иначе спокойно и чакай ще има ли продължение Peace
Малеее, как се раzвълнувах, все едно те поzнавам  Hug Hug Hug

# 227
Добро утро мами!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ! Да сте живи и здрави и вие и бебовците и целите ви семейства!
Аз вече минах през църквата и запалих свещички и за вас се помолих - всички да сме добре и да са ни здрави бебчовците.

Мона мила ужасно гадно се е получило при теб.   Sad Искрено ти съчуствам и стискам палци вече да не те подлагат на подобни шокови терапии. Тия лекари верно заслужават да ги пребиеш от бои най-малкото, ама пък като са те направили на парцал преди това, нямаш сили и правата си да потърсиш...
Другите девойки основно с хубави резултати и положително отношение ми се сториха. Момичета все така спокойни и позитивни да сте   bouquet.

Ние сме в къща и от 3 години имаме локално газово котле и инсталация. Много е добре така.
Сега се замислих на лекцията във вторник Елена (акушерката) каза, че проблема на климатиците бил, че правят течение и задържат микроби във филтрите, затова не се препоръчвали при бебета. Иначе бебо първия месец се гледал денонощно на 23оС , а после 23оС  през деня и 18-19оС  през нощта. На мен малко множко ми се вижда, ама ще видим даи ще изтраем на такава жега....

Дидка сега прочетох. Обади се на доки мила. И ти стискам палци, ако Теди е решил да идва да е бързо и леко.  Praynig

# 228
Дидка[/b много хубав празник за излизането на Теди Simple Smile Стискам палци, но се обади на доктора ти, защото май ще е по-скоро, от колкото сме предполагали. Hug Praynig

# 229
За отоплението наистина си зависи от апартамента. При майка ми е много топло, но отдолу палят печка. И никой не вярва, че майка ми не включва нищо, а е толкова топло. Нашият апартамент е на първият етаж и от двете страни не живее никой, така че въпреки всички изолации, които сме направили (стените - външна и вътрешна, на пода и тавана) когато зимата е студена и вътре е студено. Тя изолацията сама по себе си нищо не топли. Просто позволява с по-малко разходи да си стоплиш жилището. Когато Виктор беше бебе отплявахме с маслен радиатор. Миналата зима бяхме с климатик и също съм доволна. Въпреки, че климатика го взехме най-вече заради летните жеги. За тези, които смятат да ползват някакви електрически радиатори, мога да дам една идея.
Ние бяхме купили един термоконтролер (не знам дали точно така се казва) от Практикер. Струваше около 50лв. Значи този контролер беше сложен над креватчето му, а с кабел се връзва към контакта, в който е включен радиатора. Самият контролер се захранва с 2 батерии и си има термометър и часовник. Имаше 7 заводски програми и 3 потребителски. Идеята е, че си настройвате желаната температура по часове (може и отделна програма за всеки ден от седмицата). За всяка програма има 2 температури за настройка - икономична и нормална (това условно). Контролера си следи постоянно температурата и реално включва и изключва контакта, към който е вързан. Примерно ние го бяхме настроили на 22 градуса, а между 20 и 21 часа (когато беше къпането) - 25 градуса. Когато температурата паднеше с половин градус под зададената, радиатора се включваше автоматично, когато се дигне с половин градус над - се изключва. Хубавото на цялата система беше, че след като веднъж я настроихме, не се е налагало да пипаме нищо до пролетта, когато махнахме радиатора. Знаех си, че в стаята температурата винаги ще си е постоянна. Нямах никакви грижи, а и беше доста икономично.

# 230
Видях новите снимки. Не ми се смейте, но Диде, в лицето итглеждаш все едно скоро ще раждаш. Ей сега раzбирам какво имат предвид хората, като го каzват. Лицето ти е рzлично  bowuu
Нинка, Елс, а вие просто сте като манекенки, с малки коремчета, особено Елс, много сте хубави. А моя пъп е напред като копче на транzистор ище от 7ми месец сигурно. Много ми е гроzно.
Дидка....????

# 231
  • София
Juliko не е свещичката мила. Тапата си е! Червеникаво-кафеникава слуз.
Деска мерси че си се развълнувала,  Heart Eyes Hug ама недей много се вълнува че си бременна все пак! Hug
Ще и звънна на доки да я питам за свещичката, но не мисля че ще се появи Теди днес.
Отивам до църквата да запаля една свещичка.

# 232
Дидка, какви са тези свещички? Нещо ми е подозрително.
За тапата, зависи - при някои жени е знак за скоро раждане, при други не е. Чакай и виж дали има някакво развитие.

# 233
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК,МОМИЧЕТА!!!
Богородица да закриля нас и семействата ни и най-вече неродените ни дечица!!! PraynigКойто има имен ден-да му е живо и здраво името!!!
Дидка,обади се на доки и и кажи ,може би със свещичката си и помогнала на тапата.Иначе аз знам ,че това не е индикатор за започване на раждането,може да тръгне родилния процес и след седмица...но ти се консултирай с лекар,че ще се сбъркаш от притеснение иначе HugТъкмо щях да ти пиша да не гладиш,че е голям празник днес,аз най-много да сготвя супичка и тва ще ми е работата за днес...Даже снощи навих мъжо ,ако бебка се роди днес ,че трябва да я кръстим ЯНА МАРИЯ,щото винаги на Богородица съм се молила за детенце Praynig
Мариам,радвам се за сестра ти ,но и аз бих потърсила 3то мнение...за успокоение.
Мона,ако можеш изтрай и другите 3 вливки там ,но като приключиш задължително им вдигни скандал и изрази възмущението си,защото персонала много често се самозабравя...Аз за пореден път се радвам ,че не ми се налага да си имам много вземане -даване с болници,щото сме от един бранш и ми е ясно как се работи в държавна болница срещу ниско заплащане..лошото е ,че хората страдат... #2gunfire
Жужа,ние сме с камина и локално парно,но предполагам че мъжо сутрин ще ми я зарежда ,а през остатъка на деня може би ще включвам климатика...Много е готско да гледаш пламъчетата в камината ,но как ще е с отоплението ще видим-за първа зима ще сме тук.
МОМИЧЕТА ,накрая една молба-стискайте ми палци да не се разраждам днес или утре-мъжо заминава довечера,че нали ми е ловец-утре ще откриват сезона.Няма да съм сама ,сестра ми ще спи при мен ,ама не ми е спокойно без него.Пък ако пропусне раждането на детето си ,щото е стрелял разни пилета ще му тежи на съвестта цял живот(аз ще се погрижа Mr. Green)
Сега отивам на лекар да си видя бебка за последно на монитора..докито ми излиза в отпуск #Crazy

# 234
  • Варна
Дидка,

Ако случайно Теди е решил да се появи на този свят днес - дата е много хубава.
Дръж ни в течение моля те  Hug

# 235
  • София
Здравейте момичета!
Нямате изчитане PeaceАз вчера бях при моята гинеколожка и тя ми съощи ,че точно когато съм в 9 месец ще е отпуск и наяма заместник.То без това се правелри 2 консултации през 9м.А аз като чета от Вас май е всяка седмица?Терминът ми е за 28 септември,а тя ми вика ще дойдеш на 3 и на 25 ,ако не си родила???Доста се притесних.Предлага ми да ходя на записи в Шейново за тонове,но това не се ли плаща и какво да им кажа?Те няма ли да ме попитат нямам ли си д-рка и тя заместник?А някой да знае нещо за тестуване за упойки,че давам алергий към някой моля да ми пише.Аз я питах и за тях а тя ми вика в Шейново ще ти направят.Така ми бяха казали и като раждах дъщеря ми и хората ми викат е как ще те тестуваме сега като вече трябва да те шиеме?
Днес ще ходя в Шейново при д-рката където ще ме изражда и ще я питам какво да правя.Да видим бебо колко е пораснал и как е-ама като Ви чета от вчера направо се плаша от тия прегледи и от резултатите от тях.
Мене по време на бремеността ми взеха  влагалищен секрет и цитонамазка.Аз вече 3 пъти си слагам Гино паварил-все гъбясвам-разбира се по предписание.
Днес ще ходя да купя най-после и комплект за изписването но бебо.После ще Ви пратя снимки.Сега Ви пращам на всичко купено досега за него-принца. Grinning
http://www.snimka.bg/album_organize.php?album_id=273588
Дидка стискам ти палци и ти пожелавам бързо раждане.

# 236
  • София
Шейли, свещичките са Арилин рапид (съдържа Metronidazole 1000mg ) За профилактика ако има някакви бактерии или възпаление. Щото секрет не сме пускали този месец.
А иначе Дани и аз знам че падането на тапата при някои жени не е фактор...пък да видим при мен какво ще е. Thinking
Аз по скоро си мисля че таз тапа падна от бъркането вчера и онзи ден. Naughty

Juliko ще ви държа разбира се! Тук съм до към 3, че псоле пак съм на преглед.

# 237
Дидка, късмет! От цялото си сърце ти желая леко и безпроблемно раждане, ако моментът е настъпил! Сега и аз мисля като теб да отида да запаля свещичка. Наблизо в "Дървеница" има една църква - "Св. Георги" и с мъжа ми сме решили да отидем дотам преди да е станало много горещо. Казват, че днес и утре ще е страшна жега!
Относно сутиена за кърмачки - вчера си го купих от фоаяето на "Майчин Дом" и марката е "Acousma" - френски е и е много мекичък и удобен. Към него за 1лв ми продадоха и 2 подплънки-предпазители, които се перат и са за многократна употреба.
Жужа, за отоплението - ние сме в панелка с централно парно. Нямаме проблем досега, само дето миналата година сме заявили минимално потребление, а сега трябва да отидем до "Тахем" и да им кажем да увеличат заявката ни, че за бебка парното постоянно ще е пуснато. Иначе за климатиците Бижу ти е писала - и аз това исках да ти кажа, като на тази срещата ни посъветваха да си вземем и овлажнител за въздух Simple Smile

# 238
Олее, Дидка! Стискам ти палци, раждането да е леко и безболезнено! Дръж ни в течение!   Praynig  Hug
Отивам да видя снимките ти. Даже и аз сега ще си снимам корема, че срамота - не остана, пък все не мога да се наканя да си направя снимки  ooooh! 

P.s. Айде, и аз се изтипосах в албумчето   Mr. Green

Последна редакция: пт, 15 авг 2008, 11:28 от моарейн

# 239
Мдаааам, както някои вече са забелязали  Wink (desi manova, мерси за комплимента Hug) и аз нещо се вдъхнових тази сутрин и си плеснах тумбака в албума. Малко гадни снимки, ама са от джиесема, че фотото е на морето с детето.

Дидка, и аз мисля, че тапата ти пада от бъркането за проверка за разкритие. Все пак те бъркаха и в два последователни дни. Няма да се очудя и да родиш след това. Но пък "червено-кафяво" както го описваш ми звучи малко странно. Тапата не е ли предимно прозначна, като гъст сопол (с извинение за сравнението) и само с червени или кафеви жилки?! newsm78 Поне при мен беше така. Ама тя моята падна след като ми бяха започнали контракции за раждането, де. За всеки случай се консултирай с лекарката си. А пък ако Теди е решил да се появи днес - виж, каква хубава дата си е избрал! Късмет във всички случаи! Peace

Общи условия

Активация на акаунт