На АПРИЛското буболече, в коша зимен му е тясно вече!

• 14 178
  • 271
  •   1
Отговори
# 165
здравейте и от мен отново
първо sisee: и аз съм младо мамче-на 20 съм все още,септември правя 21
Hiksita-от Смолян съм,но мъжа ми е от Добрич и живеем там(тоес само като сме си в Бг Laughing) и за водата дето питаш-ами тука и в болницата и при педито ми казаха едно и също:"щом детето е изцяло на кърма не се нуждае от вода"естествено това е избор на майката-не са я забранили,но не я препоръчват,защото майчиното мляко се състои от 70% вода.Прибираме се на 2-ри септември.Вече нямам търпение да си дйда в Бг.Тука има и приятелки и паркове и забавления.....но си е друго в родината-вече ми липсва,признавам.Ако има мами от Добрич да се обаждат-може да спретнем среща в градската градина..... Grinning като се прибера в Бг.

# 166
Рових по старите теми, но нещо не я откривам тази табличка. Бихте ли дали линкa още веднъж, моля!

Честит рожден ден, vercho! Здраве, щастие и късмет!

Честити месечинки на бебоците!

Привет, airin555!

Последна редакция: нд, 17 авг 2008, 21:29 от Ivane

# 167
Привет, момичета!

Реших да се разпиша, преди да сте подхванали нова тема, че то така или иначе вече втора тема пропускам. Аз ви чета от време на време, но така и не успявам да драсна по някой ред.
На момичетата, които се притесняват, че бебчовците им не правят това или онова, както някое друго бебе, искам да кажа, че всяко бебе си е съвсем индивидуално и няма нищо тревожно в това. Моите две деца са също много различни. Ето например Марта въобще не иска да се вози в количката - нито легнала, нито полуседнала. С Теди не беше така - той си седеше кротко в количката и нивгаш не се е налагало насред пътя да го вадя от нея, както сега често се случва с Марта. Теди от втория месец спеше непробудно нощем чааак до 5-6 сутрин, докато Марта все още се буди нощем - ту в 3, ту в 4, понякога и в 5, но рядко изтрайва дотогава. От няколко дена обаче откривам и прилика между тях - на същата възраст, на която е и Марта в момента - почти 5 месеца - Теди много обичаше да го държим изправен и той да подскача в скута. Същото нещо е любимо упражнение и на Марта от няколко дена.
Сега за отчета - ние още не сме били този месец на консултация, така че мерки и теглилки не мога да споделя, но от вчера почнахме захранване. Дадох й пюре от морков 1 лъжичка, която разредих с малко АМ, за да стане по-редичко. Тя го прие много добре. Днес отново й дадох, като увеличих дозата на две лъжички отново с малко АМ, като този път го оставих малко по-гъсто. И днес на Мартичка много й се услади пюренцето - само като видеше лъжичката, отваря устичка и маха с ръчички и ритка с крачета от нетърпение. И най-удивителното е, че си го преглъщаше, а не го избутваше напред с езичето. Е, аз, разбира се, и слагах по съсем мъничко на върха на лъжичката. Та така де, засега няма поражения от първото пюре (пу-пу). Утре мисля да дам картоф и вдругиден също, а после да продължим с тиква.
Днес малка част от акитата й се бяха оцветили в оранжево - та исках да попитам мамите, които вече са захранили, дали и при тях се е случвало?

ДолиДог, четох какво сте преживели с вашето педи. Много гадна история. Вие при Славова ли бяхте? За Славова една мама ми беше разказала, че си плащат, за да ги приема, без да чакат. Ако сте при нея, не ме учудва случката. Навремето можеше пидиатърът да се сменя по всяко време на годината, не само на 6 месеца. Може все още да важи това.

Акварел, стискам палци всичко с Габи да е наред!

И ето че постът ми стана мнооого дълъг. Извинете  Embarassed!
Хубава вечер от нас   bouquet

Верчо, честит рожден ден!!! Хубав празник ти пожелавам!   bouquet

# 168
  • Бургас
Ох, сколасах да се разпиша Embarassed
Тодоран, норпмално е да се оцвети и промени акото от различна храна Peace
Четох малко по диагонал, та дано не объркам нещо Embarassed
Сисе, по принцип с локална анестезия се извършват корекциите нта пишлетата, ако е след 2 години; при нас операцията на фимозата мина заедно с тази на пъпната херния и беше с пълна упойка; следващата седмица сме на консултация и ще искам направление за уролог, че да видим и друг специалист какво ще каже за Илчо.
Видях, че Вени е в Бургас; някой може ли да ми прати на ЛС неин телефон, че да си уговорим една среща из Бургас Praynig
Бягам да чета по-задълбочено Blush

# 169
  • Добрич
Eхо! Преминавам набързо да ви видя Hug

Честито на всички бебоци!
Честит рожден ден на Верчо  bouquet

Честито на булката и мноооого любов
!

Ние сме добре,вчера в тази адска жега бяхме цял ден на сватба с бебо и той милия гък не каза.
Тодоранче ние засега правим неуспешни опити да се храним с пюре от морков-не го харесваме,ама имаме оранжеви акита Grinning

Аквариел,моля се Габи да е добре Hug

airin555 добре дошла!Аз и още една мама Дороти сме от Добрич-като се прибереш свиркай и сме на линия Peace

# 170
Aquariel никаква не писа след прегледа?Да я мислим сега с Габи! Praynig
Ivane ако имаш предвид линка към таблицата ни с мерките....нея я има във всяка от темите ни на 1-ва страница,пише :КАК БЪРЗО НАШИТЕ ДЕЦА РАСТАТ -В ЦИФРИЧКИ Това е линка!

Честита месечинка на празнуващите бебчета и много целувки на априлското ни седмаче Дари!Големи да пораснат!
Верчо да си жива и здрава и много щастлива майка и жена  bouquet

Само да ви напомня утре в 18 часа на пейките пред Летния театър!

# 171
  • в илюзия
Айде Здраввейте
Сватбата мина СУПЕР имам малко снимки пускам ги аз , съпруга ми и Бо

# 172
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ,КОИТО ПРАЗНУВАТ!  bigdance2  Party Time
И аз като повечето настръхвам,като понечат да ми вземат детето да го подържат.Затова от самото начало съм забранила.Искат не искат се съобразяват ,поне в мое присъствие.Знам ли какво правят като ме няма?! newsm78Гледам да не мисля,че да не взема да се хумна newsm61
Doroty_d да ми вардиш снахата newsm62

оле и аз като се прибера в бг незнам какво ще правя Sadтука сме само с мъжа ми и от както се е родила малката никой друг не  е държал освен нас и ми е направо кошмар като се прибера как всички ще искат да ми я гушкат и мачкат CloseУжасссс!НЕ ДАВАМ!!!!!

# 173
Eхо! Преминавам набързо да ви видя Hug

Честито на всички бебоци!
Честит рожден ден на Верчо  bouquet

Честито на булката и мноооого любов
!

Ние сме добре,вчера в тази адска жега бяхме цял ден на сватба с бебо и той милия гък не каза.
Тодоранче ние засега правим неуспешни опити да се храним с пюре от морков-не го харесваме,ама имаме оранжеви акита Grinning

Аквариел,моля се Габи да е добре Hug

airin555 добре дошла!Аз и още една мама Дороти сме от Добрич-като се прибереш свиркай и сме на линия Peace

ОК няма проблеми само да се поосаферим от пътуването и после съм на линия.

# 174
много си красива на снимките  bouquetЧЕСТИТО-МНОГО ЩАСТИЕ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ ТИ ЖЕЛАЯ!!!!!!!!!!!!!arodoest2

# 175
верчо-честит рожден ден! arodoest2-страхотна булка си-желая ви много щастие! airin555 -добре дошла!  bouquetднес при мен страшни проблеми и незнам дали ще мога да спя,но дано утре всичко се оправи.неискам да ви занимавам-ама много ми е гадно.а и малката цял ден реве,днес пи малко сок от ябълка,а преди 2 дни яде пюре от ябълка-май не и понася,защото пак плака.дадох панадо и заспа милата ми.никаква ябълка повече!!!!!!!!!!!!хайде мами аз ще лягам,незнам дали ще заспя,а и дълъг ден ще ме чака утре.лека нощ!

# 176
arodoet2, честито! Много любов и щастие!!!   bouquet    bouquet  bouquet  Hug Hug Hug
Ти си много красива   Hug , Бо е като принцеска  Grinning , а  таткото е много щастлив и доволен  Peace /пък нашия тати гледаше като змей горянин на сватбата  Mr. Green /   hahaha Я кажи настъпа ли го, или съвсем забравихте да си скочите по краката....  Joy Joy Joy

vercho-честит рожден ден! Много здраве, щастие, любов и сбъднати мечти!   bouquet newsm67  Gift  surpriseuu

Моите мъже се върнаха от басейна- татито като препечен рак, щото е от по- бялата раса   Laughing , а Теди като леко запечено кебапче, щото е мургавелко като майка си.  Laughing Laughing Laughing

Aquariel, какво стана??? Confused Confused Confused Confused Confused Confused  Confused Confused Confused

Последна редакция: нд, 17 авг 2008, 23:21 от hiksita

# 177
  • Варна
airin555 Добре дошла!  newsm51

arodoet2 Много сте хубави, а малката е просто бонбон! Желая ви много години пълно семейно щастие!

vercho Честит рожден ден! Много здраве, любов и щастие!

за сравняването на децата гледам да не го правя, защото всяко дете си е различно, но разбира се винаги ги сравнявам волно или неволно. Още повече, че имам цели 2бр, с които да сравнявам  Wink  Имайте предвид, че доста често децата, които "закъсняват" с някое умение, после наваксват, че и задминават "бързаците".  Важното е да са здрави и обичани, всичко ще си дойде на мястото.  Peace

ася20 какво има бе, мила?

Емма това за възпитанието е доста сложна материя. И с порастването на децата става все по-сложно и сложно  newsm78

и накрая
 Честита месечинка на бебчетата ни и специално на Дарина на Sladka mama! Тя не е писала отдавна. в табличката видях, че добре си расте Дари.

Варненки, кои ще дойдат утре освен мен и Sisee?

# 178
Добър вечер  Laughing

Честити месечинки на всички празнуващи бебоци.

arodoet2, много сте сладки. И Борянка е страхотна.

vercho, Честит рожден ден! И весело изкарване на празника.

airin555, добра дошла  Hug

Aquariel, какво стана на прегледа? Как е Габи?

Ние днес се захранихме (не аз де, само Дари  Laughing). Дадох и 3-4 лъжички пюре от морков, хареса и. Само че не знаеше точно как да яде от лъжичката, опитваше се да я смуче, да я захапва, но ще се научи. За акото още не знам, ще видим утре какво ще е.

Лека нощ

# 179
Момичета благодаря ви за подкрепата и загрижеността, много  ви обичам   Hug Hug Hug
Ходихме до Педиатрична болница (в най-големия пек с метрото  #Crazy до центъра и после чак до Военна болница ) прегледа ни дежурната педиатърка и каза че няма нищо претеснително, детето изглежда съвсем добре.....но каза че ако се повтори да ходим директно на невролог  Sad И сега съм на тръни и само я следя  Sad  Днес беше мноого крива и плака много и още повече се побърках Sad Ей сега заспа- вижте по кое време..просто незнам какво и става  newsm78 Само се моля да ни е здравичка... Praynig Praynig Praynig

Верчо ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! Да си жива и здрава и много щастие и късмет ти желая. Да нацелуваш Ава  Heart Eyes
Ародоет много си хубава! И малката е една принцеска  Hug Hug:hug:
airin555 добре дошла сред нас   bouquet

Последна редакция: пн, 18 авг 2008, 00:47 от Aquariel

Общи условия

Активация на акаунт