На АПРИЛското буболече, в коша зимен му е тясно вече!

• 14 131
  • 271
  •   1
Отговори
# 60
бау, бау и аз тука да се отчета от хотела!

Искам да се включа във всичките обсъждани теми, ама тази тиква за кое да мисли по-напред, а и съм във слийп моуд.  Mr. Green

Аси ще става олимпийски плувец, днес го чипкахме в басейна на хотела без пояс, много му хареса - после като откърти-немож го събуди - който има проблеми със приспиването да пробва! Peace
Много се радвам че се видяхме със Сиси и Дани ( и тати Влади). Дани е тооолкова мек и сладък - където хванеш все за целуване.

Пишете ме за срещата обезателно!
Целувки на бебоците и ще се видим, т.е. пишем след морето може би.

# 61
Искам и аз на СРЕЩААААААААААААААаааааааа.............     Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms
Ще съм във Варна можеби не тази, а следващата събота и неделя - хайде ако иска някой да убие няколко часа с мен да казва!!!

Мога да огрея и в Аспарухово и във Възраждане - където ме поискате!!!    Crazy Crazy Crazy
 Embarassed Embarassed Embarassed
Айде да ми кажете като заместя яденето на обят с пюре -  какво количество трябва да е.
Ние ядем по 180 мл. мляко - и -пюрето ли да е толкова!!!          Thinking Thinking Thinking

Последна редакция: чт, 14 авг 2008, 23:03 от stefinka

# 62

Айде да ми кажете като заместя яденето на обят с пюре -  какво количество трябва да е.
Ние ядем по 180 мл. мляко - и -пюрето ли да е толкова!!!          Thinking Thinking Thinking
[/quote]
И аз това щях да питам,макар че няма да захранвам още.

# 63
Абе, мацки, много пишете, не мога да насмогна да чета  Rolling Eyes
За захранването: аз не давам нищо, освен кърма и вода.

За работата смятам от нова година да почна да работя, но работата ми позволява да работя откъщи, така че ще си го гледам до 3годишен и ще работя едновременно Peace

За обяда: трябва да изяжда около 180 мл млечно пюре

Имам питане: вашите деца плачат ли след баня? Мишо се скъсва от рев всяка вечер  Shocked

# 64
Емма, имаме вашия проблем от месец насам. Рових се доста по темата. Инфо почти няма. Вариантите са два:
1. Бебето е недохранено, затова има запек.
2. Бебето усвоява толкова добре кърмата, че няма какво да изхвърли. Запекът може да продължи 7-10 дни. Обикновено с въвеждането на новите храни нещата се нормализират.
На мене Самуил не ми изглежда недохранен Peace. Ти си прецени. А изглежда ли притесннен от това, че не ака?
Ние също сме само на кърма. Най-големия ни интервал без изхождане беше 8 дни. Не му давам нищо. Това, което ме посъветва лекарката е да му правя клизмичка с термометър на 3-4 дни, ако проблема продължава. Чувала съм при многократното повторение на тази процедура може да се докара друго - лениви черва, но имам доверие в нашата педиатърка, затова си я слушам.

Кали, моето бебе плаче след банята единствено когато го обличам.

Честито на всички празнуващи днес!

# 65
Ема, споко бе жено - няма запек туй диване - не се коси толкоз!!!
запек е твърдо аки, дето мноого трудно излиза - ние сме имали - не е просто гъсто, а твърдо - много твърдо - спокич!!!
 Hug Hug Hug

# 66
  • Варна
Здравейте!

ЧЕСТИТО на празнуващите!!!  bouquet  bouquet  bouquet

ЕММА, не мисля, че щом е по-гъсто е запек. Радославова каза че е повод за притеснение по принцип, ако не ака повече от три дни. За интересните случай като Невенка, незнам. Изчакай го, да видиш как ще продължи, преди да бързаш с оризовата вода и тем подобни.

Вчера лелята и чичито ни подариха столче за хранене на Чиполино Буено. Не е от най-готините, но ще върши работа, няма как.

Аз ВАРНЕНСКАТА среща ще я пропусна, понеже в неделя сутрин пътуваме за нашия край за една седмица, ще се върнем на 25 живот и здраве Wink

# 67
  • Варна
Емма стига си се притеснявала, че и лекарства се чудиш да му даваш. Виж, не само мойта ака през няколко дни. Ivane го е казала точно, явно си усвоява добре кърмата и няма какво да изхвърли. В това отношение моята е голяма спестовница.  Laughing

Alokazia аз понеже знам как реагират лекарите на акане през 5 дни, спестявам някои неща на педиатърката.  Wink Щото другото го знам - Дуфалак или клизми с термометър. Това е най-безобидното все пак, има и овесени ядки, сок от сини сливи или киви.  Crazy

tanzen Аси ще има ли нещо против да покаже някои плувни упражнения на Невена? Виждам, че сте напред с материала, ние засега само гледаме плуването от Олимпиадата.

Невена от няколко дни "откри" книжките и приказките. Като почна да чета на баткото, цялата притихва и се заслушва, чак забравя да суче. И така почнах доста често да й чета, доста успокоявщо й действа,

Към физическите постижения мога да прибавя нещо като пълзене с провлачване на коремчето. Днес измина така около 50см, можеше и повече, ама стигна таблата на леглото и след няколко чуквания на главичката се отказа.  Laughing

за къпането понеже на ден я къпя поне 2-3 пъти с душчето, хич не се занимавам да й нагласям водата и се случва често да я къпя с хладка водичка. Милата въобще не протестира и взех да се замислям дали да не попрочета нещо повече за закаляване със студена вода и да почна да й го прилагам. Някой нещо да знае по въпроса?

# 68
Честит рожден ден Anilinda! Много щастие и здраве!!!   bouquet newsm59  Gift 
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКОВЦИ!   bigdance2  bigdance2

С малко закъснение.....  Embarassed , ама е все още днес  Mr. Green

Относно нередовното акане- аз да питам, че май не вдявам...- защо са ви лекарства и клизми при кърмачетата  Confused newsm78 Някоя не е ли пробвала да наблегне на по-разхлабващи храни, когато бебчето е пропуснало да се изака 1-2 дни? Нали всичко, с което се храним преминава в кърмата.... Именно поради тая причина някои храни са "забранени" за определен период... Казвам го,т.к. наблюдавам как реагира Стефчо на моето хранене.  Wink  Когато хапвам домати през деня и вечерта, още на следващия ден е много активен в цапането на памперси,  Mr. Green по същия начин му действаха и кайсиите  Mr. Green Има и други храни, които са напълно безвредни, но могат да помогнат при необходимост. Това е мое мнение - не претендирам, че съм на 100% права, но има логика/поне за мен/  Peace
Айде лека нооощ от нас!  smile3507

# 69
Емма , ние както акахме след всяко ядене, почнахме по веднъж на ден и не е рядко а гъсто....а днес не е акала нито веднъж  Rolling Eyes Питала съм педи -каза за кърмачета от 5 до 7 дни не е страшно да не акат. Все пак ако искаш питай си и твойто педи. Аз като се ошашкам че не ака редовно и ям - грозде, сини слииви, праскови и шопска салатка (поне са пресни и сезонни) и резулат има. Ако искаш опитай и ти да хапваш по -разхлабителни храни!  Hug Опа сега видях че и Хиксита е дала подобен съвет  Peace

Габи си откри гласа и сега пее,- има най-сладкото гласче на света  Heart Eyes
За пълзенето- в последно време си вдига дупето и свива крачета в колената и се набира да пълзи, ама с ръцете нищо не прави и е много смешна. Mr. Green

Ей искам снимки от морските срещи, и да разказвате подробности!  Hug Flutter Heart Eyes

Последна редакция: чт, 14 авг 2008, 23:53 от Aquariel

# 70
Аквариел, ние пък вече пищим с голям кеф! Laughing Преди няколко дена почна да го прави и вече писка по няколко пъти на ден Grinning
Емма, и Лидия не беше акала 2 дена веднъж и точно съвпадна с ваксината, когато й мерих Т в дупето и да видиш как се изака - направо плака, толкова беше гъсто и много! Като взе да ми излиза това ми ти ако, направо си изкарах акъла... Ама и аз цветно, цветно.... Embarassed Embarassed Embarassed Мисля, че нямаш място за притеснение, както са казали и другите.  Peace
Кали, ние не плачем вече след баня, но за сметка на това се приспиваме с часове вечер, не може да заспива от известно време и това си е!!! Почти през вечер будуваме я между 2 и 3, я между 4 и 5, то има избор, нали нощта е наша!! Crazy Crazy Crossing Arms Crossing Arms
Маги, и на мен педито ми каза да давам първо зеленчукови пюренца - картоф и морков. Сок да не давам, но ако държа по-добре плода да е под формата на пюре. Peace
milisa, знам че се почва с малко, но се стига до едно бурканче май? newsm78
Ясмина, браво на Невенка! Laughing
Ева мери, какви плувци само! Laughing
Алокация, приятно изкарване  Wink

# 71
Mомичета дайте съвет, Габи тази вечер откакто е заспала се опитва дасе обърне по корем докато спи и успява, само че или лицето и е в чаршафа и не може да диша  #Crazy или е пак по корем ама едната и ръчичка и е притисната много отдолу, защото не може да я издърпа  #Crazy Пробвах няколко пъти да я обръщам по гръб и след 5 мин пак се обръща по корем. Страх ме е да не се задуши или да си прищипе така ръката за цялата вечер. Вие какво правите в този случай....голяма съм шашма....сега цяла вечер няма да мога да заспя спокойно  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 15 авг 2008, 00:33 от Aquariel

# 72
На моя Калоян не му действат нито сини сливи, ни домати (аз като ги ям де  Simple Smile)

Aquariel, от две вечери насам го правим същия номер - обръщаме се по корем, само че вместо да си намести главичката настрани или да я забучи в чаршафа той я вирва нагоре и се събужда. Явно им писва на душичките да спят само по гръб. Напоследък забелязах, че спи предимно настрани. За ръчичката не се притеснявай- не са такива глупачета, като им стане неудобно ще се понаместят.

Забравих да кажа добро утро!

# 73
Привет! За акането- докато бяхме само на кърма имаше периоди да не ака по 3-4 / че и 5/ дни , като акото си оставаше все така нормално! Не е запек!
Айде, почвам да стягам багажи  Laughing

# 74
Честит имен ден на всички, които празнуват днес!!!  bigdance2  bigdance2  bigdance2  bigdance2  bigdance2  bigdance2  bigdance2  bigdance2  bigdance2

Общи условия

Активация на акаунт