Как се ползват четки за грим?

• 30 418
  • 150
  •   1
Отговори
# 105
Ecotools са наистина много качествени четки.
[/quote

Мдаааа, взех да се навивам да си взема по една за руж и пудра. Само в ибей ли може да се намерят?

# 106
Аз ги купувам от аптеки, но за руж няма.

# 107
аз преди време си взех едни на манхатън, страхотни са и до днес си ги ползвам

# 108
  • София
В масовите парфюмерии има ли четки с добро качество?

Не

# 109
В масовите парфюмерии има ли четки с добро качество?

Не

Побутвам темата, за да кажа че това не е вярно  Wink Точно тези дни се сдобих със стахотен комплект четки за грим на ECOTOOLS точно от кварталния козметичен магазин  Peace
http://media.snimka.bg/6927/020110112.jpg
http://media.snimka.bg/6927/020110111.jpg
Цената на комплекта беше 49лв и според мен си е супер придобивка. Като се има предвид, че цените на четките отделно са около 20лв/бр. Четките са жестоки! Супер меки и нежни  Grinning Лошото е, че няма заоблена четка за сенки, която ми е много удобна за сливането. А има четка за вежди, която аз не ползвам. За това днес намерих един магазин, в който продават продукти на GOSH и се обзаведох и с такава тяхна четка:
http://www.---/product/54/gosh-chetka-za-senki-zaoblena.html
Цената в магазин беше малко по-скъпа - 13,90лв. Но пък от сайта трябва да платя 3-4лв доставка, така че пак съм на далавера  Laughing Тази четка ми идва малко малка, но за сега ще свърши работа. По-нататък ще си взема и една голяма. Много искам да си взема и четката на MAC 187. В едно клипче гледах, че я ползват за нанасяне на всичко - и ФДП, И руж, и пудра  Peace 

И писледно да попитам, четката ми за руж съхне много бавно след "къпане"  Rolling Eyes Трябва й поне 1 ден и то в сегашните жеги. Аз първо ги слагам да поизсъхнат в чаша с космите надолу. Така съм виждала, че го правят по клипчетата, за да не се стича вода надолу. Но четката изсъхва напълно само, след като я изкарам и я сложа легнала върху плат  Rolling Eyes Освен това, първия път измих четките като прибавих и малко зехтин към сапуна. Така се показваше в едно клипче, за ад се подхранвал косъма. Но след това не можаха да изсъхнат и да си станат пак пухкави, както преди. Измих ги повторно само със сапун и тогава се оправиха. Някоя пробвала ли е този вариант? И вие с какъв сапун миете четките. Аз за сега използвам течен за ръце. Но се чудя дали да не си взема някой бебешки шампоан, за повече щадящ ефект...

# 110
Veselina, аз харесвам екотуулс много и се счупвам да ги хваля тук Grinning Само ме учудват цените им в бг, точно този комплект го имам, струваше ми 10$ newsm78

Плоски четки за течен ФДТ са мечта просто, дават разкошен завършек, хвалих ги наскоро в темата за ФДТ. За пудра не ми харесват, лично предпочитание, за руж дават по-наситен резултат, та с много лека ръка, или с по-непигменирани ружове.

За миенето, ако водата се стече надолу по четката, попада в основата и след време размеква лепилото и четката се разпада. Не е фатално да я сложиш легнала, но го прави само след като водата вече се е оттекла. ПО-добре бебешки шампоан, отколкото сапун. Зехтина предполагам си го видяла от прочутата Мишел Фан...ако се заровиш в коментарите на клипчетата й подробно, ще идиш че има доста хора, недоволни от съветите й (да не говорим за скандала с 'козметиката' й). Ако ползваш хубав препарат спец. за четки, няма да имаш проблеми. Иначе, ако ползваш нещо което ги пресушава, има нужда от време на време от омекотяване. АКо избереш масло, не го слагай в сместа за миене, а си разтъркай буквално 2 капки между пръстите и съвсем леко търни четките.
МАС ския разтвор за четки е много добър също, доста продукт, а не е страшно скъп, става и за 'бързо' миене, без вода, пръсваш (ако си сложиш пулверизатор) или напояваш кърпичка и разртъркваш четката, и готово, изсъхва веднага.

# 111
Veselina, аз харесвам екотуулс много и се счупвам да ги хваля тук Grinning Само ме учудват цените им в бг, точно този комплект го имам, струваше ми 10$ newsm78

Ами то с всички цени в Бг е така  Tired Ама какво да правим - явно сме много богати  Laughing

Това за водата го знам, че трябва ад се оттече. Аз за това писах, че първо ги слагам в чаша надолу и после ги премествам. Но въпреки това четката ми за руж съхне много трудно  Rolling Eyes А предполагам не е добра идея да я суша със сешоар  Laughing

И аз си мисля, че май ще мина на вариант "къпане" с бебешки шампоан  Peace Може да видя и този на МАС. А клипчето за зехтина не си спомням на коя мацка беше  newsm78

П.П. Между другото, както и подозирах, в Бг не са и чували за гел очна линия на Мейбълин. А от Лореал ХИП нищо не се внася  Tired И попринцип серията ХИП ми излиза само по американски сайтове и май я няма в Европа. А четчицата към тях ми харесва повече, защото е наклолена и ще ми е по-удобна. Така, че ще търся друг вариант явно  Rolling Eyes

# 112
Пффф, съжалявам че те подведох! Реших, че като са такива известни марки няма начин да не намериш Tired А между другото, ъгловата четчица от комплекта, който си си взела е точно за очна линия, идеална е и за гела. Peace

# 113
А между другото, ъгловата четчица от комплекта, който си си взела е точно за очна линия, идеална е и за гела. Peace

Да, знам че става, но ми се искаше да си имам отделна четка на очната линия  Simple Smile

Ами то тука всичко е мноооого скъпо. Май е крайно време да седна и да разуча как стават нещата в ибей  Laughing Но като се има предвид, че само четката за сенки на ECOTOOL отделно беше 23лв някъде, комплекта си излиза на далавера  Laughing Иначе аз на няколко пъти поръчвах от САЩ мин.година. Но сега с тези нови данъци стъпва много скъпо и няма смисъл  Rolling Eyes
Днес ще се разпхождам из един мол и ще видя как са нещата в Сефора и МАС  Flutter

# 114
За поръчки от щатите от миналата нова година влезе нов закон: От търговец, поръчка на стойност между 15  и 150 евро - минава митница, трябва дасе подава митническа декларация, и да се плати 20%ДДС. поръчки над 150 евро - същото + мито. (такива малки гримчета от ибей щом са под 15 евро(около 20$?)ще минават метъра и направо в пощата)
За пратки от ЕС няма такива правила, тааа спокойно може да се поръчва от британския ибей.

Веси погледни и СЕфорския разтвор за почистване на четки, пак е хубав. Комплекта и тук е на 'далавера' струва съвсем малко повече о отделните четки Wink При всички случаи покупката е добра, хубави качествени четки са които ще ти служат вярно.

# 115
 Shocked Егати ужаса! Sick ooooh! Кой измисли тая глупост? ooooh!
А кой може да разбере от търговец ли е поръчка или колет от близък?

А аз имах навика така да пращам подаръчета на близки. Sick Купувам онлайн и се договарям за пратка в България. Не са ми се оплаквали че плащат мито. newsm78

Последна редакция: нд, 15 авг 2010, 16:59 от Delusion

# 116
Някой намерил ли е хубава blending brush, която да не е прекалено скъпа?
И колко струваше 217 на Мак, май нещо четох за 49лв, но не съм сигурна. newsm78

# 117
момичета, има ли шанс тези четки да са добри или поне сравнително добри:
http://www.fragrancedirect.co.uk/royal/royal-cosmetics-enchance- … uch/invt/0029994/

на външен вид комплектът ме блазни ужасно много  Blush

# 118
Бубанка, естествено,че има шанс Grinning Просто не е 100%. На снимките повечето изглеждат чудесно, и по описание обикновено всички са хубави.Но ако някой не е тествал вече марката, рисковете са следните: четките да се окажат твърди и неприятни за употреба; да се скубят много; да се разпаднат бързо. Та накратко, за непознатите марки трябва сама да си прецениш дали ти се рискува.

Ето снимки и ревю на сета също така:
http://awaywiththefairiess.blogspot.com/2010/11/royal-enhance-brushes.html

# 119
Мис Нели, благодаря!   bouquet
заемам се с четене на ревюто  Wink

Общи условия

Активация на акаунт