смолянски мами

• 22 473
  • 283
  •   1
Отговори
# 150
Симо също се очертава като лакомника на родата - никое от бебетата, родени преди него ( за 3 месеца Симо е 5-ият юнак, който се роди) не лапа толкова на често и толкова много, както него.
Разбрах, че в Мадан има много сняг, същото е сигурно и в Смолян. в София нищо не е разчистено..или по-скоро нито един тротоар не е почистен, а от улиците - само най-най-важните. Много мразя да съм на работа в такова време.
Иначе утре с част от колегите заминаваме за Хисаря - да изкараме там уикенда. Хем ще отморим, хем ще работим за сплотяване на колектива Simple Smile
Пиши, когато имаш възможност. Аз другата седмица пак поемам към Магадан, за да видя Симо:)

# 151
Андреа как изкарахте в Хисаря? Ако искаш се обади тази седмица кога ще идваш, може ако ти остане време да се видим.
Аз големи нерви събирам със свекито тези дни. То разбирам болен човек(тя е с ревматоиден артрит), ама тя прекалява в опитите и да и се обърне внимание. Налапала се с разни антибиотици, направила някакъв алергичен шок та ни изкара акъла. Сега сме и скрили повечето хапчета, ама миналата вечер пак ме заби с въпроса: "Аз да не съм луда та ми криете хапчетата? Незнам кой ви е дал този акъл." - по повод на това, че е била с висок пулс, а и нямало хапчетата. А аз бях сама с нея и заявих на мъжа ми, че когато той е нощна ще ходя да си спя при майка ми. То иначе не се издържа.

# 152
В Хисаря попаднахме на страхотно време, хубав хотел и типично провинциално обслужване.  Не знам защо тези хора не могат да се научат да си коткат клиентите. По-късно ще подготвя и албум със снимките от там. Мястото е много красиво, пълно е с малки хубави хотелчета и скъпи ресторанти, а накрая тези в нашия хотел са някакви...Конкретен пример със закуската - сервират я между 8 и 10ч. Отидохме в 9:45 и подносите празни..как и да е, сложиха 3 парчета сирене и 5 палачинки...и в 10:00 казаха да си вземаме каквото искаме още, че щели да прибират храната...халати се дават само под наем, а също и чехли...как беше евтини на брашното (направили страхотен хотел като база), скъпи на триците ( ще дават халатите под наем!!!). Разочарована съм от този факт. Не че няма да дам пари, за да вляза в джакузито, но е безкрайно тъпо. НООО това беше единственият факт, който може да се брои за негатив. Компанията ни беше страхотна и си изкарахме весело - постоянно се разказваха вицове и всеки беше в хубаво настроение.
Твоята свекърва малко или много ми напомня за моята баба, лека й пръст...беше като заслужила актриса на драматичния театър "Сълза и смях". Конкретна случка - сестра ми има бал и цяла седмица у нас се точат гости, всяка вечер стоим с тях , пием до късно (включително тя, която има операция на сърцето). В деня на самия бал, преди програмата в гимназията, на баба ми и прилошава и целият свят трябва да се върти около нея. Знам, че не е хубаво да говоря така, но де факто това се получи.
Не обръщай внимание на подбраните реплики на твоята актриса и наистина по-добре да бъдеш с майка си, щом там се чувстваш по-спокойна. Какво работи мъжа ти?

# 153
Мъжа ми работи като адмикнистратор в един хотел и кара само нощни смени, а отделно сега през деня ще почва втора работа в един строителен хипермаркет. Аз съм собственик на туристическа агенция, но за съжаление сега не мога да ходя на работа, трябва да лежа Cry . Затова те разбирам относно преживяванията с обслужването в хотела, но не разбирам персонала, нали от доволните клиенти им идват заплатите.
Относно престоя при майка ми - не мога да накарам мъжа ми поне в началото да съм при нея, може би месец след като съм родила, след като той ще работи на две места, няма кой да ми помага. Не мога да разчитам на свекито, затова единствения вариант е майка ми. Но ще видим какво ще стане по-нататък.

# 154
В Смолян знам само един такъв хипермаркет - Чечосан. Иначе е страхотна работата ти - с някои колеги през 6-7 седмици пътуваме на някъде като често използваме услугите на агенции, тъй като те дават по-добри пакетни цени от самите хотели. Така бяхме в Гърция, Турция и др. Когато правихме Коледното парти на фирмата, бяхме в Белмонт, Пампорово и беше страхотно. Тъй като то беше само една вечер,а на някои ни се купонясваше по-рано, си избрахме хотел Смилен на Езерата и спахме там предната нощ. Останахме впечатлени и от тамошното отношение, в добрия смисъл.
За майките и началото - моя бивша съквартирантка роди миналата година и майка й изкара у тях 40 дни след раждането ( тя роди нормално, никакви усложнения). Та, съквартирантката ми твърди, че помоща на майка й е била наистина необходима. Сестра ми обаче е на друго мнение - бабите са добре дошли през деня, максимум до изкъпването на бебето. После кой от къде е. Тя също роди нормално и бързо се възстановява.
Оказа се, че Симо толкова обича да спи, че дори работеща прахосмукачка не е в състояние да му наруши покоя. Голям лакомник е. После ще ти пусна от новите снимки.

# 155
Честита, баба Марта, мили майчета, бъдете живи, здрави и много ... много щастливи! baloni

# 156
здравейте сладурки, все съм далеч от форума за да се запиша и да ви поздравя. виждам че вече има доста смолянски мами стъпили във темата. преди две години си првихме на няколко пъти срещички и беше забавно, нека някой дето е "по-айляк"  и с мерак да организира нещичко. целувки на всички бебоци

# 157
Честит Празник на всички!!!

Виждам, че има доста смолянски мами. Хайде да пораздвижим темичката, аз на 11 март излизам в майчинство и след това съм свободна за идеи за срещичка. Ще се радвам да се запознаем.

# 158
Здравейте мами , извинявам се че нахлувам неканена в темата ви , но искам да ви попитам нещо.Донесохме си вода от с Баните Смолянсско . Аз имам проблеми с бъбреците и чести цистити ..веднъж в годината .Бабите ни похвалиха водата, казаха , че била много полезна при бъбречни и пикочо- полови проблеми  и напълнихме 3 бидона. Пия вече седмица , но вчера ми се слуи нещо , което малко ме посресна . Когато пишках капна малка капчица кръв ..имате ли идея може ли да е свързана с водата и дали да продължавам да я пия или да спра ?2Благодаря ви предварително .

# 159
  • в баира
Едва ли е от водата. Малко вероятно е, да не кажа хич. Пий си я! А Баните са известни с лековитата си вода. Явно причината е другаде.

# 160
И аз не мисля, че проблемът е от водата. По-скоро говори с нефролог отново

# 161
Привет мамчета!
ЧЕСТИТ 8-МИ МАРТ Flowers Rose newsm19
vikuna: Аз мисля  данеби да е тръгнал някой камък от бъбреците да излиза та се е получило това кървене,иначе водата много помага специално за камани в бъбреците знам това от опит

# 162
 Flowers Sunflower Честит 8 март ! Flowers Sunflower
Бъдете здрави,щастливи,обичани и винаги усмихнати !!!  babydust7                                                                                                                               

# 163
Честит празник на всички настоящи, бъдещи и кандидат - майки! Бъдете обичани!

# 164
vikuna: Аз мисля  данеби да е тръгнал някой камък от бъбреците да излиза та се е получило това кървене,иначе водата много помага специално за камани в бъбреците знам това от опит
Благодаря ви момичета.А вярно ли е , че водата е годна 10дни след наливането от извора ?

Общи условия

Активация на акаунт