Ларедутска машина за хляб !!!

• 31 215
  • 314
  •   1
Отговори
# 285
Аххх, като ви чета и започвам да се давя вече.  Crazy Още 10 дни диета и се включвам на фокачата.  Laughing

# 286
Смин не съм пробвала да пека в машината,но имам съмнение,че няма да се получи добре.
Ако пробваш да споделиш резултата Peace

# 287
Смин не съм пробвала да пека в машината,но имам съмнение,че няма да се получи добре.
Ако пробваш да споделиш резултата Peace

Със сигурност ще пробвам, че фурната ми не пече добре и ще пиша  Peace

# 288
Бях започнала да я сънувам тази фокача вече...  hahaha
Ето какво ми се получи: http://media.snimka.bg/1976/010206492-big.jpg

калисто, страхотна е!  Hug  bouquet

# 289
  • Sofia
Бях започнала да я сънувам тази фокача вече...  hahaha
Ето какво ми се получи: http://media.snimka.bg/1976/010206492-big.jpg

калисто, страхотна е!  Hug  bouquet
Добре че онагледи.  Laughing
Аз я правя на топчици като цветенце и пак много вкусна става и много се харчи, обаче това с дупките и с мазането с морска сол някак не си го представях.
Дайте рецепта за някой кекс ако сте правили хубав.

# 290
Да ви кажа какво сътворих:
Значи почнах да правя фокача,и се сетих да добавя натрошено сирене и маслинки нарязани на тънки парчета.Стана превъзходна фокача с лек привкус на маслини.
Valeria дупки е много силно казано, леко набождам питката с пръст.Морската сол меля в мелничка и си става ок,пък и само такава ползвам.

# 291
Ето какво приготвям аз през последният месец-почти всеки ден. Мъже ми много го харесаха и изобщо не им омръзва да го хапват за закуска.
Панетоне
3 супени лъжици прясно мляко
2 яйца(отделям малка част от жълтъка за намазване отгоре)
70гр.масло
110гр. брашно
50гр.захар
110гр.брашно
1/2 пак.суха мая
5 супени лъжици стафиди(добавям ги като започне сигнала за добавки)
Понякога слагам и други сушени плодове, нарязани на ситно(сушени череши, кайсии)
Слагам съставките в този ред и пускам на стандартната програма.Като започне печенето намазвам с яйце и поръсвам със захар.

Опитайте!

Последна редакция: пт, 30 яну 2009, 18:03 от bambimama

# 292
  • Варна
bambimama, ако знаеш как обичам панетоне! Grinning Още довечера ще спретна едно по твоята рецепта, много ти благодаря за която!   bouquet

Какъв тип брашно слагаш - козуначено или обикновено бяло? И защо слагаш два пъти по 110 гр. брашно? И захарта - на кристали, бяла или кафява, или пък пудра?

# 293
 chockolina  , използвам обикновено бяло брашно(Софимел). Слагам половината от брашното,върху него посипвам захар -бяла,кристална и после втората половина от брашното.  Нямам идея защо така се слага-прочетох рецептата някъде(дори не помня вече къде) и забелязах че става страхотно.
Успех и после да се похвалиш дали се е получило при теб добре!

# 294
  • Sofia
Това го сложих да се готви току що.  Grinning
След 3ч ще споделя резултата, маслото ми беше по-малко и добавих маргарин, дано не е фатално.
И понеже не мога да се въртя около машината кажете кога горе долу започва да пече та да го намажа с яйцето?

# 295
Valeria, печенето започва около час и 40мин след слагането в машината(без да съм съвсем сигурна).
Дано не ти отговарям твърде късно!
Ще чакам да споделиш!

# 296
Момичета,много съжалявам, но бях забравила да напиша, че слагам 1/2 пак.суха мая Embarassed .  Дано да  сте го съобразили, ако сте пробвали вече рецептата!

П.П.Добавих го горе при рецептата и съжалявам още веднъж ако съм подвела някой!

# 297
  • Sofia
Момичета,много съжалявам, но бях забравила да напиша, че слагам 1/2 пак.суха мая Embarassed .  Дано да  сте го съобразили, ако сте пробвали вече рецептата!

П.П.Добавих го горе при рецептата и съжалявам още веднъж ако съм подвела някой!
То ако има с какво да го съобразиш, го съобразяваш!  Laughing
Тези, които нямаме с какво да го съобразим си карахме по стандартната рецепта.  Mr. Green
Два дни тук се спотайвам и се опитвам да намеря точните думи, за да ви кажа какво г...но се получи и как замина в кофата.
Отворих си компютъра пред машината и следвах стъпка по стъпка от рецептата ти, направо свещенодействах, мина ми през ума, че трябва да има и набухвател обаче след като я прочетох 10 пъти и нямаше дори и между редове писано по този въпрос реших да не експериментирам.  Laughing
Следващия път ще добавя и малко мая от мен.  Mr. Green

# 298
Valeria, страшно съжалявам, че те подведох така!Много кофти се получи  Embarassed
Трябва да те черпя едно панетоне сега!

# 299
bambimama, благодаря за рецептата!    bouquet Ще я пробвам и аз и ще дам отзиви.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт