В молове, градинки или на море - интересно лято за ДЕКЕМВРИйското дете!

• 16 576
  • 289
  •   1
Отговори
# 240
Честит рожден ден, Шанталче! Всичко най-хубаво ти пожелавам и бъди много щастлива!

Вале, и ние май нямаме белег от БЦЖ и ще се наложи да правим манту. И аз съм в голяма чуденка тук в Бургас или в София. Преди малко се рових из разни теми посветени на мантуто според които може да се изчака до десетия месец за белега и тогава да се прави манту. Може би ще поизчакам да се върна в София и да говоря с педиатърката ни там.

През последните седмици и Калина започна пак да се буди нощем и сега се кърмим в десет вечерта, към 2-3, към 5 и в седем часа вече е кукуряк и трябва да ставаме. Общо се кърмим около 5-6 пъти на ден като в девет и половина и към шест вечерта й давам само каша с плод без да я кърмя. Но за сметка на това след обедното пюре умира за кърма и едва издържа докато го изяде.

Последна редакция: вт, 26 авг 2008, 22:53 от анима

# 241
Явно всичките сме на един хал - но не доумявам на какво се дължи.
Цвети - както са я подкарали отрочетата ни - съвсем спокойно можеш да сложиш заглавие на следващата темичка от сорта на " Ей какво сме чудо - туй Дете прекрасно - пак ли се събуди " Simple Smile Simple Smile

Ей мамо Яни - Как сте. Помогна ли въздуха на малката Рали?

Последна редакция: вт, 26 авг 2008, 23:23 от paloma_x

# 242
Шанталчо, Hug бъди , щастлива и много много обичана

# 243
  • Варна
Добро утро!

Шанталче, честит рожден ден! Да си здрава, щастлива и много обичана мама и съпруга!   bouquet   bouquet   bouquet

Ние вече 2-3 дни сме на кухня, но не забелязвам да сме почнали да ядем повече, а така се надявам, че храненията ни са голяма мъка. Незнам дали от топлото или от зъбите, но едвам го докарвахме до половин пюре. Надявам се да почне да си хапва повечко.

Някои мами отдавна не са писали Топчица, Хикси, Ирина Бонева, дано да са добре, а техните слънчица също  Hug

# 244
  • Sofia
Отново благодаря за красивите пожелания!  Hug

Изкарахме добре снощи, НО ... уж щяхме да ходим до морето за няколко дни, мъжо има много работа, следователно пропадна ходенето, в резултат на което съм  Weary smile3515
Егати, като някаква самотна майка се чувствам на моменти - навсякъде се мъкна сама с Мони, даже и на почивка нямаме време да отидем заедно ... Знам, че и на него не му е приятно и че трябва да се работи, ама .... м**ка му наЧи. Ако и Коледно - новогодишните планове ми се прецакат ще  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
А сега трябва да стоя да чакам в къщи някаква дограма да монтират ... изобщоооо , не ми е ден днес.
Айде, наоплаквах се рано - рано ...

# 245
Здравейте!

Честити празници на всички,които съм пропуснала!   bouquet

Снощи само надникнах в темата,нямах сили да пиша,легнах и спах като бебе.
Почивката ни се отрази добре.Не си починахме особено,но се скъсахме да обикаляме из Трявна.Ралица както тръгна на ръба на пристъп,така там 10 дни не се е закашляла дори(с изключение на последния ден,но това било от смяната на климата).Похарчихме доста пари,но се разсеях от проблемите.Чистият въздух,красивата природа ни се отразиха доста добре.На Наско му изби пети зъб там,криви се малко,но в рамките на нормалното.После ще пиша повече и ще кача и снимки.

# 246
Уф, като чета, виждам, че и вие сте на същия етап като нас със сученето през нощта. Не знам защо така, може би от топлото, ама и ние се будим по сто пъти на нощ на суче. Сутрин в осем пак суче и после не иска нито каша, нито попара. Обядва малко пюре и пак иска да суче. Следобед яде каша от бурканче. Много съм доволна от това уредче Бейбикук, много вкусни пюренца прави и е забавно самото приготовление. Simple Smile)) Днес му сложих картофче, морковче, чушка, доматче и малко сиренце и масло. Първо задушава зеленчуците на пара, после ги миксира заедно с маслото и сиренцето. Става много гладко и вкусно пюренце, както той ги обича.

Мамо Яни, радвам се, че почивката ви се е отразила добре. Simple Smile))

Шанталче, разбирам как се чувстваш като "самотна майка", и ние сме все така, на всичките почивки досега съм сама, мъжът ми идва само през уикендите. Чак сега в петък заминаваме заедно. Но какво да се прави, нали работят за децата и семейството си, за да можем всички да сме добре и да осигурят на децата добър живот, образование и някакъв старт. Така че не му се сърди. Simple Smile))

Валка, много сте пораснали. Simple Smile

Нели, доколкото знам, добре е да се дупчат ушенца малко по-късно, защото може да се разтегли иначе меката част на ухото от обичките. Мисля, че след три годинки препоръчват. Но питай майките с щерки, аз казвам каквото съм чувала от приятелки.

# 247
Този букет е за всички рожденници,които съм пропуснала да поздравя-здраве и много,много любов.Моето бебче почти не  се отделя от мен и затова нямам време и да пиша.Когато спи пък се занимавам с баткото и вечерта съм капнала.Да отварят вече градинити,че така няма да изкарам още много време.Моля някой който може да ми даде отговор на въпрос свързан с делба на имот да ми пише на лични,за да не занимавам всички с проблемите ми(незнам ,коя от нашите мами е юрист).

# 248
Здравейте момичета,
благодаря за по-късните поздрави Hug
Шанталко, честит рожден ден, да си здрава, много щастлива и обичана!
Ние вече сме в Бургас. Ходихме на плаж, Юлинка спа от 9:30 до 11:30. Като се събуди я сложихме в едно басейнче, в което сложихме вода още като отидохме...много се кефеше, а пръстите не спря да облизва...първо моите, а после и нейните си като разбра, че имат еднакъв вкус Flutter
Вече имаме две долни зъбчета Heart Eyes Едното "върви" по-напред от другото, но мисля, че скоро ще избият съвсем и ще се изравнят...
Като видя малко дете на нашата възраст и се вглеждам дали няма да позная някое наше детенце, но за сега "удрям на камък" Tired
Бургазлийки ще се видим тези дни...аз използвам да ходя на плаж сега, че края на месеца, което ще рече тези дни, трябва да ми дойде и ще съм негодна за плаж, та тогава ще се обадя и да се видим... Hug
Изпращаме ви много солени целувки Heart Eyes Hug Heart Eyes и ще се включим пак при възможност! Peace

# 249
стелче какво стана с теб, загуби се. звънях ти на именния ден да ти честитя ама не ми вдигна телефона. ние заминаваме за гърция в събота рано рано, та може и там да се засечем Simple Smile

# 250

Ето ги моите любими същества в Трявна.

Ретро!
А ето и всички останали снимки   http://www.snimka.bg/album.php?album_id=278509&pid=7212712

# 251
ЕЕЕ мамо Яни - Наско и Ралито са като две капки вода. Мног хубави сте на ретрото - просто са ми слабост.

# 252
  • Бургас
Шантал, честит рожден ден, с малко закъснение! Много здраве, късмет, благополучие и любов! bdbaloni

Мамо Яни, страхотни сте.  Дано климатът в Трявна да се е отразил благоприятно на Раличка и да няма повече пристъпи. Hug от нас за вас.

Иве, обади се когато можеш, ние сме до късно в Морската, та може и една късноследобедна среща да заформим.  Peace

# 253
  • Ilkeston
Здравейте!
Честит рожден ден,Шанталbouquet
Мама Яни,снимките са просто супер!
 Kаката е гушнала Наско много сладко. Личи си,че много го обича. Heart Eyes
И при нас нощния сън е само хубав спомен,ама не се оплаквам,щото сутрин спим до късно. Поради тази причина пък,не смогвам да свърша нищо  Tired Ама това да ни е проблема...
И аз се чувствам като самотна майка и то не само като самотна,ами направо сама-ние излизаме само неделя,когато таткото не работи.Crossing Arms През останалото време киснем вкъщи,така че хич не се оплаквайте Naughty 
На Иван сега му предстои ММР ваксината(на 9 месеца) и реших да не я правя,всъщност реших да не правя никакви ваксини повече. Обмислихме го с мъжа ми,претеглихме плюсовете и минусите и решихме да не слагаме вече никакви. Та исках да ви попитам,има ли сред вас такива,които не са ваксинирали и има ли някакви проблеми(прием в училище и т.н.).
Това е от мен. Приятна вечер! Simple Smile
Ето малко нови снимчици и от нас:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=212469&pid=7188210

Последна редакция: ср, 27 авг 2008, 18:22 от DE$$I

# 254
  • София
Привет на всички  Hug.
Мамо Яни Трявна ми е любимия български град в който съм ходила. Направо ти завиждам, че сте били там на почивка. А за децата думи нямам - страхотни са.
Терзиева дай казуса на лични ще го дам на майка ми и тук на две - три дружки адвокатки да кажат.
Стела Мария не е ли време вече децата да почват да ядат по едро пюре newsm78? Гледам пюретата, които са за след 8-мия месец вече не са така пасирани.

Ние също сучем нощно време и вече се чудя дали ще дойде момент, в който Ема ще спи цяла нощ Rolling Eyes.  Ние другата седмица пътуваме за морето и вече нямам търпение да тръгнем. А що се отнася до самотните майки - направо ви съчувствам. Аз 6 дни бях без мъж - е гадно си е.

Нели за обичките - лично аз мисля да изчакам тя да порасне и да има желание сама да отиде да си пробие ушите. И преди съм казвала - не харесвам бебета с гривни, обеци и други накити. Имат време цял живот да ги носят.
Е хайде отнесох се нещо днес, лека нощ на всички  newsm46 smile3524.

Общи условия

Активация на акаунт