Споделете мнения за Д-р С.Славчев АГ-окръжна болница Варна

• 174 673
  • 810
  •   1
Отговори
# 225
Здравей, Соня!
Радвам се, че и ти се включи и внесе яснота  за променените телефони и за 20.08. Аз имам записан час за ФМ , за 12 ч., но все още нямам СМС за промяната на графика. Ако наистина часовете ще се забавят, би ли споменала  колко по-късно да дойда.  Добре е също така, че внесе уточненията за флашката и пълния пикочен мехур.  Peace
Предварително ти благодаря!!!  Hug

# 226
Сонче, не се притеснявай мила! Аз нямам забележки нито към д-р Славчев, нито към теб! Просто сте страхотни и много си ви обичам! Много близки си ви чувствам! По-скоро аз трябва да Ви се извиня, че съм такава паника, не знам доктора как ме изтърпя!

Пак ми се бременеееее!!! Ама доктора каза, да чакам сега малко...  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 227
Addict, защо не звъннеш на жената да се разберете, остава сега да я караме да чете форума и да ни отговаря  Thinking . Пък сега като знаем, че го четат форума, как ще хвалим доктора   newsm78 . Пък той си заслужава човека  Mr. Green Аз поне от опит ви казвам, мога да напиша мемоари : Аз и гинеколозите - в няколко града на Бг....  Grinning

Последна редакция: чт, 18 авг 2011, 16:15 от deni-varna

# 228
Addict, защо не звъннеш на жената да се разберете, остава сега да я караме да чете форума и да ни отговаря  Thinking .

Защото, ако не бях влязла случайно в темата ( а нямах намерение по принцип) нямаше да имам ни най-малка представа, че ще има промяна в графика и щях да бъда пред кабинета в дадения ми час. Позволявам си да поискам отговор тук, защото виждам , че след като Соня се е регистрирала често влиза и отговаря на публикациите. И естествено, че ако не получа отговор тук до утре ще се обадя. Дай пък за всичко да й звъним по телефона. И без друго ми се вижда доста натоварена работата там!

# 229
Здравей, Соня!
Радвам се, че и ти се включи и внесе яснота  за променените телефони и за 20.08. Аз имам записан час за ФМ , за 12 ч., но все още нямам СМС за промяната на графика. Ако наистина часовете ще се забавят, би ли споменала  колко по-късно да дойда.  Добре е също така, че внесе уточненията за флашката и пълния пикочен мехур.  Peace
Предварително ти благодаря!!!  Hug
Addict Мисля да си останеш с този час, защото д-р Славчев ще бъде на работа към 12 часа, преди теб има едно момиче , но тя не е за фетална, ще мине бързо, ако пък искаш за всеки случай ела към 12.30 ч
така няма да се наложи да чакаш много дълго, че тези пейки в чакалнята ни са много неудобни, все моля шефа да ги сменим с меки столове, но все не стигаме до тях...Иска ми се като чакате, поне да ви е удобно, а то и на мен ми се наложи да седя пред кабинета на шефа - отвратителни са  Mr. Green 

# 230
Сонче, не се притеснявай мила! Аз нямам забележки нито към д-р Славчев, нито към теб! Просто сте страхотни и много си ви обичам! Много близки си ви чувствам! По-скоро аз трябва да Ви се извиня, че съм такава паника, не знам доктора как ме изтърпя!

Пак ми се бременеееее!!! Ама доктора каза, да чакам сега малко...  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Кратунка , ще почакаш две години и тогава, ако още искаш - давай, права си имаше известна паника при теб, но в реда на нещата е, имаше си причини, не се притеснявай.

# 231
Благодаря на всички ви  за похвалите , нека да има и критики ще го понесем в името на добрата работа, доктора си го хвалете , няма проблем, аз съм до него да го връщам на Земята  Mr. Green, като се сетя , че изобщо не исках да го назначаваме при нас на работа , понеже имахме вече четирима гинеколози и казвам на шефа:"Още един гинеколог - няма да го понеса", а то какво се оказа ...В началото влязох в кабинета с намерението да го въведа в програмата и да го оставя сам да си работи, но впоследствие станахме добър екип. Караме се   bash, но така пък работата върви по-добре.

# 232
Искам да ви кажа още нещо, което е важно, защото постоянно ви разхождат( след като родите), във връзка с тези болнични , значи ние издаваме еднолично - 45 дни преди раждане, болницата , в която раждате - 42 дни и личния лекар на бебчето - 48 дни , след това започват майчинските , НО като получите болничния лист от болницата, нашия болничен и отидете при педиатъра на детето, за поледния болничен , той(тя) от своя страна иска да "види" (не че не може да прочете в картона ви) точно колко болнични сте ползвали, от коя до коя дата и т.н за тази цел иска един зелен талон, да не се чудите какво е точно, просто когато родите (понеже аз научавам последна)обадете се или пратете половинките си , ако не ви се разхожда да им напиша такъв зелен талон, даже още докато сте в Родилно мога да го напиша и да си го вземете, че после да не се разхождате напразно, и до 42 -я ден след раждането трябва да посетите кабинета още поне веднъж, за послеродово наблюдение.
Другото важно нещо е - моля ви изисквайте влагалищен секрет, след петия месец поне два пъти, особено към края на бременността - важно е. Нека да сме сигурни , че няма никакви инфекции, гъби и прочие, особено за нормално раждащите мамчета. Здравната каса естествено плаща само един секрет за цялата бременност , което е пълна глупост, но аз ще икономисвам от други неща за сметка на някои по-важни изследвания.Не прекалявайте с приема на витамини- не е толкова полезно. През летния сезон , пък и след това има доста голямо разнообразие от плодове и зеленчуци наблягайте на тях. Използвайте сутрешното и късно-следобедното слънце - също зарежда с енергия, чистия въздух също е полезен. Научете се да дишате правилно, ще ви е от полза по време на раждането. Май стига за тази вечер Simple Smile

# 233
  • Варненско мишле
Eхееее, Соня, ти кога почиваш...и тук продължаваш работния ден май  Wink
За нас е и полезно , и приятно .Доста нова за мен и важна информация си дала...благодаря ти !
Правилно ли съм разбрала-  90 дни след раждане (общо от двата болнични) , започва майчинския ? Thinking

# 234
Соня, страхотно е това, което правиш! Благодарности за информацията! Hug
Благодаря за отговора на въпроса ми малко по-нагоре. Чакането не ме притеснява. Ще бъда там в 12. Предпочитам да почакам, отколкото за малко да изпусна доктора. Относно влагалищния секрет, до 5-ия месец не се ли прави изобщо? Ние ли трябва да напомним на доктора или първо с теб да координираме нещата? Ще се радвам да отговориш тук, защото така ще се изясни и на много други майчета, на които евентуално не им е ясно.

# 235
Соня много се радвам, че се включваш тук и ни разясняваш супер полезни неща  Hug

и до 42 -я ден след раждането трябва да посетите кабинета още поне веднъж, за послеродово наблюдение.

А този преглед поема ли го касата или трябва направление от личния лекар?

galatea72 135 дни са болничните, след това започват майчинските. Последния болничен се издва от педиатъра на бебето, като той изравнява дните, защото обикновено има разминаване при преносване или преждевременно раждане, т.е. бебето не е родено на определения термин, от който се смята издаването на първия 45-дневен болничен.

Последна редакция: пт, 19 авг 2011, 12:39 от Kisa05

# 236

А този преглед поема ли го касата или трябва направление от личния лекар?

Този преглед се поема от касата, водят го послеродово наблюдение, до 42-я ден от раждането може , тоест според мен си е напълно задължително да посетите още веднъж или два пъти кабинета, но много от вас навярно мислят , че трябва ново направление , а личните лекари знаем как "дават" направления и най-вероятно затова не идвате, но пак повтарям прегледа се ЗАПЛАЩА от Здравната каса, така че ви очакваме и след раждането.

# 237
В главата ми се заражда една идея да направя отделен график за родилите вече мами, и да ви се обаждам за послеродово посещение, но аз не знам как сте си настроили режима с бебока, затова най-добре вие ми звънете за час, аз ще имам грижата да ви отделя два часа от ценното време на доктора Simple Smile- два часа от работния график само за послеродово наблюдение. Вижте колко е полезно да обменяме мисли във форума Simple Smile

# 238
Соня, страхотно е това, което правиш! Благодарности за информацията! Hug
Благодаря за отговора на въпроса ми малко по-нагоре. Чакането не ме притеснява. Ще бъда там в 12. Предпочитам да почакам, отколкото за малко да изпусна доктора. Относно влагалищния секрет, до 5-ия месец не се ли прави изобщо? Ние ли трябва да напомним на доктора или първо с теб да координираме нещата? Ще се радвам да отговориш тук, защото така ще се изясни и на много други майчета, на които евентуално не им е ясно.
Влагалищен секрет се взема още при първото посещение в кабинета при регистриране на бременността, но нашия доктор не практикува така, секрет взема ако има засилено б.течение, което притеснява пациентката, цитонамазка предпочита да взема преди изобщо да забременее жената или шест месеца след раждането. Според мен също не е наложително да се взима цитонамазка по време на бременността , по-добре би било да сте си направили такава преди да забременявате. Относно секрета всяка от вас да прецени кога иска да и вземем и ще го направим, не се притеснявайте да ни го кажете. По принцип Здр каса плаща два секрета за цялата бременност.Имайте предвид , че и да има по - силно бяло течение , и да не е толкова засилено, и да е по-тежък случай (промяна на цвета , консистенцията и мириса) когато сте бременни няма голям избор на лечение, някои са забелязали, че лекарството е само едно в по-малък грамаж отколкото е в действителност, така че някои се повлияват (които са с по-здрава имунна система) други не се повлияват, всичко е индивидуално. Но така или иначе, трябва да се изследва два-три пъти до 8 месец поне, за да се атакува и да не пречи на родовия процес.

# 239
Eхееее, Соня, ти кога почиваш...и тук продължаваш работния ден май  Wink
За нас е и полезно , и приятно .Доста нова за мен и важна информация си дала...благодаря ти !
Правилно ли съм разбрала-  90 дни след раждане (общо от двата болнични) , започва майчинския ? Thinking
Почти правилно си разбрала Simple Smile, само че дните са 135, гарантиран болничен , заплащан от Държавата ни, след това започват майчинските, и правилно констатира Киса 05
, педиатъра на бебето изравнява дните , затова иска този зелен талон, за да види с очите си (написано от нас) точно колко са болничните, от кога до кога, кога е бил термина, кога раждането, той приема нашата информация за достоверна и издава последния болничен лист. Идеята ми беше като родите да ми се обадите да ви дам зеления талон, за да не се разхождате след това.
Относно почивката - това е дълго създаване режим - вече седем-осем години - няма отпуск, няма почивка , ако успея да релаксирам по някакъв начин е добре. Но както свикнеш - така си караш . Ако понякога не ви обръщам достатъчно внимание - имайте предвид , че аз по принцип съм технически секретар, в кабинета работя на доброволни начала Simple Smileимам много друга работа -текуща , която трябва да свърша, влизам и в Ортопедичен кабинет, помагам и на др лекари и понякога ми идва в повече, моля да бъда извинена.

Общи условия

Активация на акаунт