Проектирай, ремонтирай!

• 62 084
  • 650
  •   1
Отговори
# 210
Няма проблем !  Hug  Ето - http://www.DMCA-removal-from-Google/details.php?id=143025&hit=1 , но прочети внимателно упътването за инсталация , за да може да нямаш проблеми.Ако срещнеш затруднение се обади , ще помогна ако мога , лесно е по принцип !   Peace

Благодаря ти, ще кажа на сина ми да ми я свали на домашния компютър. Предполагам ще да се справи.  Laughing Аз му бях казала да ми я изтегли. Той все демо версии ми дърпа.
Дано се получи сега. Благодаря ти още веднъж!   bouquet

# 211
 Някой има ли опит с тази програма http://sketchup.google.com/

Google SketchUp е лесна за разучаване програма за триизмерно моделиране, разработена  от Google. Програмата дава възможност с няколко клика на мишката да се потопите в света на 3D-моделирането. Могат да се създават модели на сгради, отделни етажи, мебели, дори космически кораби. Създадените модели могат да се принтират или да се публикуват в специално създадения "уеб-склад" на Google - 3D Warehouse.

http://www.kaldata.com/modules.php?modid=1&action=show&id=873

# 212
BubolecheMeche и на мен ми направи впечатление голямата , празна стена и вместо да обяснявам си позволих да направя моето виждане на твоята стая.Коминът при мен дойде по-квадратен , защото взех за ориентир мебелите , които си сложила около него , т.е. между 55/60 см на рамо.Видях и точните размери на диваните и масата в Явор.Вратите ги заложих по 80-90 см , а прозорецът 1,40 м.За леглото и аз мисля , че може да не е там или пък да вземеш още един разтегателен диван.Масата ми се струва малка с тези 70 см на страна , докато диваните са 1,86 м /май толкова бяха или 1,80 м?! /.Цялата секция е около 3 м , но ако искаш точни размер ще ги напиша.Бюрото / предположих , че е такова с компютър / го вградих в секцията.Най-голямата дълбочина е 55 см , като и бюрото е толкова.За мен имаше още една причина да го сложа там , освен , че е по-подредено.Не знам вие дали обичате да гледате филми , но ние много и имаме компютър в хола.Не е в изправена кутия , а в легнала като усилвател и е под телевизора.Предполагам , че може би телевизорът ще е ЛСД и ще може да го използвате и като допълнителен монитор , както ние го правим в хола.Близостта на бюрото ще дава възможност да си пускате през компа , каквото желаете и да го гледате на телевизора.От края на леглото до секцията има около 1 м , но както казах всички размери ще ги напиша , ако те интересуват , цветовете са произволни.

# 213
Забравих да добавя и още една причина , поради която телевизорът не ми харесва на онази стена.Дори и да е ЛСД с матиран екран , светлината от прозореца ще попада директно върху него и контрастта доста ще се загуби и цветовете ще избледнеят.

# 214
Ех, момичета много ви благодаря Simple Smile
Берушка, отказах се от леглото.... точно приятеля ми снощи като видя и вика "А защо да не стои дори на половина празен хола пък после да можеш да внасяш разнообразие след като се роди бебето" и сте рпави с него Wink  Hug
Диде, свалих и аз програмата ама... не мога да задам размерите на стаята и това си е!  ooooh! Благодаря, че си си направила труда да ми направиш проект... сега да си кажа и по твоето творение.... под прозореца разстоянието е доста малко... дивана няма да се събере точно така... Ще ни трябва бюро за 2 компютъра. По-подредено е, но ми се струва неудобно да сме сбутани и двамата в секцията Simple Smile А на стената, на която аз бях сложила секция и ТВ и на мен не ми харесваше.. не знам защо като направя нещо или като се сетя.. не го променям повече въобще.. слагам го веднъж и не виждам начин да стои ан друго място, а ето че има и други начини. Леглото отпадна категорично и сега почти 6 метра хол... ще е само дивани  hahaha

# 215
Какво му е на прозореца ? Нали по принцип стената си има 3,50 м.Ако е по нисък , в смисъл первазът е по-близо до пода , това не пречи да има диван там.За бюрото не знаех , че трябва да е за двама души.Ако не работите по цял ден и двамата там , може пак да си остане единично , а единият да е с лаптоп , но вие си знаете.Аз погледнах и другите неща от линка , който си пуснала и попаднах на чертеж на апартамента.Искам да те попитам за стената между хола и спалнята носеща ли е и от тухла ли е ? Просто ми хрумна една идея и като видях онази стъклена стена.

# 216
Буболече , като заредиш програмата , появява ли ти се решетката ? Ако да , просто кликни върху нея два пъти и ще ти се отвори прозорец за размерите.Напиши какви точно прозорци ти се появяват и кое ти пречи да зададеш размерите.Ако мога ще помогна.

# 217
Много благодаря, Диди, захващам се и до довечера дано съм измайсторила нещо Simple Smile  Hug
Стената исках и аз да я бутна, но ми казаха че е носеща... Стената от стъклени тухлички пък отпадна, защото излиза доста скъпа, ако е само преградна стена си трябжа специално лепило, арматура за тия тухлички, което всъщност я оскъпява. Мислила съм и да направя дупка между хола и стаята, която да запълня със стъклени тухли, но баща ми вече полудя и каза, че съм ненормална и няма да ми ходи по дупето  Blush Та не смея да си искам повече такива неща Simple Smile

# 218
Като гледам проекта, който Диди е пуснала няма защо да ти показвам моя хол - подреден е горе долу по същия начин. Разликите са, че там където е леглото ние имаме гоооолямо бюро за компютъра (а скоро ще сложим и втори компютър на него) и дивана ни е ъглов и лежанката е срещу прозореца, а не под него. Нарочно го направихме така, за да се обособят нещо като 2 къта - единият с дивана и секцията, а другия с бюрото с компютъра (нещо като кабинет един вид).

# 219
...
Аз така и не можах да разбера как се прави заоблена стена и май ще трябва да мисля още по разположението на една врата !  [/b] newsm78

Диди, нещо такова ли имаш предвид?

В този случай стените са самостятелни елементи (в конкретния случа 3 правоъгълника и 1 произволна форма, начертана с редактора на форми), чрез които се очертава помещението. ПРО 100 е доста добро средство за дизайн и бърза визуализация на мебели. За дизайн на цели помещения обаче е доста грубовата и тромава. Сериозен недостатък за мен е и липсата на удобен инструмент за оразмеряване.

# 220
Точно такова , MarZ ! Как го направи , не на ПРО 100 май ?  Confused Аз не съм толкова наясно с програмата и засега ме задоволява на този етап , но тази стена ме тормози ! Иначе оразмеряването ми харесва , но както казах засега .С каква програма е правено това ?

# 221
# 222
Еее , кажи как , де? Плийз    Praynig

Аз и стените много не разбрах как се правят самостоятелно и използвам коминното тяло !    Blush

# 223
Задаваш достатъчно голямо помещение и след това вмъкваш стените като нов елемент. Три от стените са правоъгълници, чиито размери (височина, дебелина, дължина) ти определяш в зависимост от помещението, което искаш да очертаеш. С кривата стена е малко по-сложно. Там първо вмъкваш правоъгълника, а след това  с редактора на форми правиш заоблянето. Пиши ми на лични, ако искаш да ти пратя проекта за да видиш как съм го направила.

# 224
MarZ , много , много ти благодаря !   bouquet Още преди да ми пишеш , прочетох сигурно 6 пъти предишната ти публикация и си намерих подсказките , лично за себе си , в нея и схванах идеята !

Ето първия ми опит , малко грозно сбутах стените , но важното е , че вече знам как става , за което ти благодаря още веднъж !
  Hug

Последна редакция: чт, 16 окт 2008, 18:34 от * *•● Диди ●•* *

Общи условия

Активация на акаунт