Логически задачки за забавление

• 66 140
  • 679
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Вървите към един град, който е обграден с много висока стена и не може да се влезе от никъде, освен от строго охранявания вход. Забелязвате, че пазачът задава "въпрос" на всеки, който иска да влезе и при правилен отговор го пуска. Първо към портата се приближил един мъж. Пазачът казал - "пет" , мъжът отвърнал - "три" и веднага бил допуснат в града. След това приближило малко дете. Пазачът казал - "девет" , детето отвърнало - "пет" и веднага го допуснали в града. Дошъл вашият ред. Пазачът ви казва - "седем".
Какво ще му отвърнете и защо?

Не, първо ще запалиш клечката, ако не е светло вътре как ще напипаш лампата. Mr. Green

Може би ще кажа "девет", защото пазача е казал това на детето преди мен. А то е казало това, което пазача е казал на човека преди него...
налучквам в момента  Simple Smile

# 151
Вървите към един град, който е обграден с много висока стена и не може да се влезе от никъде, освен от строго охранявания вход. Забелязвате, че пазачът задава "въпрос" на всеки, който иска да влезе и при правилен отговор го пуска. Първо към портата се приближил един мъж. Пазачът казал - "пет" , мъжът отвърнал - "три" и веднага бил допуснат в града. След това приближило малко дете. Пазачът казал - "девет" , детето отвърнало - "пет" и веднага го допуснали в града. Дошъл вашият ред. Пазачът ви казва - "седем".

Не, първо ще запалиш клечката, ако не е светло вътре как ще напипаш лампата. Mr. Green
пет
защото седем е с пет букви

# 152
Не забелязвате ли, че пазачът винаги казва нечетно число и се наблюдава следната закономерност

Х - (х-1)/2

5 - 2 = 3

9-4=5

7 -3=4

Отговорът според мен е 4

# 153
Сутрин носи бели дрехи, на пладне зелени, вечер жълти, през нощта голо остава.

Четирма братя в една риза спят и не могат да се видят.

Това са гатанки за деца от клас 1, да ви видя вие сега колко сте умни. Mr. Green

# 154

пет
защото седем е с пет букви
това е според мен верния отговор.

# 155
Ето и една задачка от мен:
Съставете изречение от 20 думи, всички започващи с буквата "к"
Успех! smile3508

# 156
Когато куцият ковач Кольо кле..ше кварталната ку..а кака Кина край кене.., кака Кина каза - кле..й, Кольо, кле.ай кака, какъв корав ку. като камък, крив като краставица. Кеф, Кольо, кеф.
Вицът е от 1966г.

# 157
след изречението на Вълка нищо повече не мога да измисля... Crazy

# 158
  • Варна
Слабо ви е образованието!  Mr. Green "Когато комбайнера Киро катурна кака Кера край кооперативните кошари, кака Кера каза "Кеф, Киро, кеф, корав к.р, като кремиковски комин!"

ееех, какви неща знаехме навремето...

# 159

Имаше и с М, с къси изречения, но като пътепис. Сещам се само части.

Москва. Майор Михов марширува. Маршали, маршали, мършали.
...
Мафията моли милост.

# 160
отговор на задачата с мъжа и жената:той и е девер/брат на мъжа и/

# 161
Мъж решил да си тръгне от работа, така че той изгасил лампите и напуснал стаята, но 200 човека умрели?Защо

Човек умира от жажда в собствения си дом.Защо

Мъж влязал в бар и поискал от бармана чаша вода, барманът извадил пушка и я насочил към клиента.Мъжът му казал благодаря и излязал от бара.Защо

Един мъж лежал мъртъв в пустинята с лице надолу, забито в пясъка и с туристическа раница.Какво се е случило?

Ето ви няколко за образуване на нови гънки в мозъка.

# 162
Аз съм по-могъщо от Бог,
по-злобно от дявола
бедните ме имат
богатите се нуждаят от мен
ако ме изядеш, ще умреш

Музиката спряла, жената умира.Защо

Ето и тази с леда, дето ви е бях писала, само че на английски -Two cops walked into a room with no windows and found a dead man who obviously hung himself from the ceiling, though they couldn't figure out how. There was no chair beneath him that he might have jumped off of, or a table. Just a puddle of water. How'd he do it

# 163
Текста на предишната на английски, така е по-разбираем, горе е мой превод-

It's more powerful than God.
It's more evil than the devil.
The poor have it.
The rich need it.
If you eat it, you'll die.
What am I

На брега се чува камбана, една жена умира, защо?тя е подобна на тази с жената в цирка, просто и при двете трябва да се следва една и съща логика.

# 164
  • Варна
gitadam, откъде ги намираш тия загадки? от книгата с вицове на сатанистите ли?  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт