Логически задачки за забавление

• 66 140
  • 679
  •   1
Отговори
# 165
Не, в един сайт на английски, но не е за сатанисти.Малко са зловещи несъмнено, но провокират логическо мислене, нали това е целта на темата. Hug

# 166
ами ето - в превода на загадката за обесения мъж си забравила, че все пак ченгетата са намерили локва вода

"Един мъж лежал мъртъв в пустинята с лице надолу, забито в пясъка и с туристическа раница.Какво се е случило? "
да не му се е привидял оазис?
или пък раницата го е затиснала и не могъл да стане и така си останал

сетих се - парашутът му не се е отворил

# 167
Хип е права за решението.За обесеният нямам вина, мъжът ми го каза в този вариант, а аз в последствие го намерих в сайта.Той ме е заблудил, иначе за да се реши вярно задачата трябва да се следва втория текст.

# 168
Мъж решил да си тръгне от работа, така че той изгасил лампите и напуснал стаята, но 200 човека умрели?Защо
да не е доктор в болница и да е дръпнал шалтера на тока?

ох, сутрин не ми е силата да мисля

# 169
Въпросният човек, за когото Хип пише не е доктор, ами е работил на фар или контролна кула и като е изгасил лампата се е разбил самолет или кораб, затова са умрели 200 души.

# 170
защо никой от вас не се досети за задачата с ромео и жулиета, а именно че Жулиета е риба. hahaha

# 171
аз нещо май съм я пропуснала задачката с Ромео и Жулиета
аааа, беше изпил водата , сетих се....

# 172
защо никой от вас не се досети за задачата с ромео и жулиета, а именно че Жулиета е риба. hahaha

Tired

# 173
Хайде, ще ви дам малък жокер за брега и за музиката.Значи съответни неща за важни за хората, които ги изпълняват.

Музиката спряла, жената умира.Защо -да предположим че тази жена работи някъде, където зависи от музиката, примерно в цирк и изпълнението й се свързва с музиката.Какво ще я накара да умре при спирането на музиката

или примерно на морето камбаната показва дадено ниво на водата, което е опасно, защо жената умира, помислете логично

# 174
Чудех се, от къде са ми познати тези гатанки, а то било от тази тема, която, за съжаление, вече е заключена.

# 175
gitadam, два постинга един след друг, а пък и три на една и съща потребителка не изглеждат добре, остават впечатлението, че си говориш сама. Ако никой не е писал след твоя постинг, има опция да добавиш, кликвайки на редактирай. Остави един ред празен и пиши, ние ще те разберем.

# 176
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога

По листата , според мен  Grinning

# 177
Зуи , бъркаш загадките

тази за Ромео и Жулиета е една
ти си мислиш за тази с Адам и Ева - там отговорът е вече ясен - по пъповете и по-точно по липсата им

gitadam малко ни затрупа със задачки и вече не знам и аз на кое отговорихме на кое не

имам предложение - по една да се дава и да се чака отговор, че стана една....

# 178
gitadam малко ни затрупа със задачки и вече не знам и аз на кое отговорихме на кое не

имам предложение - по една да се дава и да се чака отговор, че стана една....
Определено така е по-практично.
Даваш задачка,две,три-в един пост и после чакаш няколко мнения да се опитат хората да я/ги решат.
Иначе се получава някак така все едно си говориш сама.
И най-вече не забравяй да пишеш дали е правилно решението,защото поне на 2 задачи досега аз не видях да има отговор дали е вярно или не.

# 179
Ок, съгласна съм с вълка и хипп.Кажете ми на кои задачки не виждате отговорите и ще ви кажа. Hug и по-нататък ще процедираме, както предлагате.

Общи условия

Активация на акаунт