Има ли мами в Австралия?

• 42 830
  • 294
  •   1
Отговори
# 135
Ехо, много сте притихнали нещо  newsm78
Я да побутна темичката  Grinning
Номадка, да нямаме бебе вече, а?  Hug

# 136
Верно много затихнахме. Rolling Eyes

Аз съм се впуснала в градинарство и сменяне на гардероба за лятото. Тъкмо извадих летните дрехи и то взе че застудя. Сутрин и вечер пускаме парното да позатопли, че човек не може да се отпусне на 17-18с. Тази сутрин е около 12с и децата още са по леглата. Денем е много приятно (около 24с).

Днес мисля и до търговксия да ида да поразгледам.. а колко хубаво е станало с цялата коледна украса!! Подаръци още не сме излислили за децата, та ще поогледам; може някоя идея да ми дойде.

Лек и приятен ден на всички!   bouquet

МАЙКА, Томи отвори ли вече всички подаръци? Какво му хареса най-много?

# 137
Мили, и аз трябва да преглеждам летния гардероб на Томи, че нали пропуснахме едно лято (бяхме си в Бг), и като гледам май половината дрехи са му омалели, да не кажа повечето.
А за подаръците какво да ти кажа  Mr. Green Каквото успя да докопа, отвори, ама аз прибрах малко (за под елхата  Crazy), че то много подаръци бяха, много нещо. Хич и не се усети даже. Аз почти всяка година такаправя, като го затрупат с подаръци за РД. То детето се радва и на 2, и на 102 игри и играчки, но аз обикновено скатавам някоя  Mr. Green
Най-много се кефи на часовника от баба и дядо, Плейстейшъна, скейтборда, скутера, една кола с дистанционно управление ... абе на много неща се радва. На всичко се радва, не мога да кажа че нещо му е любимо. А, има едно малко самолетче (комплект самолети и хеликоптери на Мачбокс. С него иска да си ляга да спи  Mr. Green

# 138
Е нека малко да ви развеселя с простотията, която сътворих днес - заключих се . Тук нали всички ключалки се заключват от вътре и аз бях врътнала предната врата като никога до сега и си се мотках по бански в градината. По едно време ми стана горещо и се прибрах и за късмет си метнах шорти и потник от горе. Явно някак си съм заключила и задната врата и излизам пак на двора и я затварям, в този момент просто ми просветна и си видях и ключовете и телефона и портмонето вътре, а аз от вън и няма как да звънна на мъжът ми да дойде да ми отключи. Цял ден седях гладна, жадна и без тоалетна в градината, добре че книгата ми беше на масата та не умрях от скука, а мъжът ми като се върна каза, че нарочно съм го направила, за да не готвя  Mr. Green. Ще взема да скрия един ключ в градината, че за малко да ми се наложи по бански да прибирам детето от училище.

# 139
Ох, Гуги, ще ме умориш от смях  Laughing
Представих си как отиваш по бански да си вземеш детето от даскало.
А репликата на съпруга ти за готвенето е просто върха!   chef Mr. Green
Нямате ли съседи, които да помолиш за телефон?  newsm78
Кофти.
Помня как и аз бях сътворила подобна глупост. Самозаключих се отвън с бебе на няколко седмици  Confused Звънях на мъж ми на работа, а той работи доста далеч. Дойде, какво ще прави, но поне мобилния ми телефон беше с мен.

# 140
Здравейте момичета Simple Smile

Ето последните новини и от нас, че напоследък рядко пиша, че стягаме багажа Simple Smile

Имаме си вече къщаааа, всъщност unit с 2 спални в квартала Ivanhoe, Мелбърн. Изключително  чистичко и приятно къщенце с доста приятно задно дворче, макар че дворчето не е с трева, а с цимент. Дворчето не е много голямо, но е достатъчно за да тичат децата, а ние с мъжо вечер да им се радваме и да си печем пържолите на барбекюто Simple Smile Къщата е на пеш разтояние от гарата и близките магазини. Наблизо има и училища, като разбрах че основното училище в Ivanhoe се води доста елитно  newsm78 Квартала изглежда много красив като го гледаме на сателитни снимки, с много много дървета и зеленина Simple Smile Така казват и приятелите ни Simple Smile И къщата е на една ръка разтояние от един голям парк. С две думи: много се вълнувам  Crazy

Купихме и билетите, на 19 януари сутринта излитаме, а на 20 януари в 20:20 кацаме Simple Smile

Целувки засега от нас Simple Smile

Пиша рядко, но ви чета редовно  Hug

# 141
Гуги, голяма веселба е била при теб! Аз сигурно щях да се побъркам да вися в задния двор без да знам поне колко е часа и още колко часа отшелничество ми предстоят. Сигурно щях да досадя на някои съседи или щях да направя няколко кръгчета на търговския. Че и кафе на вересия щях да пия  Mr. Green
Ние винаги имаме скрит ключ отвън.. откакто заключихме колата с малката вътре и цялата връзка ключове на таблото! Добре че беше още малка и не разбираше, та не се стигна до истерии. Опитвахме неуспешно да пъхнем голямата през един полуотворен прозорец  у нас, за да отвори входната врата отвътре. Накрая се наложи да разглобим един прозорец. От тогава имаме резервен ключ навън + резервен ключ в наши много добри семейни приятели, които живеят съвсем наблизо.

МАЙКА, и аз по рождени дни прибирам част от подаръците и ги давам постепенно по-късно, когато им омръзнат старите играчки. Иначе всичко се отваря наведнъж и захвърля в някой ъгъл. Все още съм в голяма чуденка за тазгодишните подаръци. Сякаш не сме вече за играчки..

ritka, честита къща! Звучи чудесно като разположение и като за първа къща. Като дойдете и се огледате ще прецените на място дали ви устройва.

rikk,  вие как сте??? Страховити кадри дават по телевизията от бурята в Бризбън. Надявам се вас да не ви е засегнала много  Praynig. Драсни някой ред, че сте добре.

# 142
Ние сме в южната околия, и при нас само вали напоително... много е романтично и сутрин на човек изобщо не му се става, то в такова време е само за гушкане, книжки и горещо какао. Аз много се радвам, че тази пролет е сравнително хладна, защото въпреки, че обичам топлото, в момента не ми понася много добре. Тука из квартала са понкнали гъби, а днес една жаба ми изкара акъла на улицата (аз и без туй едва карам, та само ми липсва жаби да ми подскачат по платното  Laughing) Иначе и в двора, освен обичайната какафония от звуци, се прибави крякането на жаби, което по-скоро може да се оприличи на нещо средно между рев на магаре и моторна резачка, но с по-ниски децибели, де...

Та общо взето за нас с това се изразяват пораженията от лошото време. И в това, че сигурно ще трябва да сипваме още химия в басеина... (Миналата седмица една жаба се опита да се засели и там, ама явно се отказа) Но като цяло е приятно временце. Само не знам дали нашите приятели от Мелбърн, дето пристигат утре (уж да ходят на плаж), ще са на това мнение  Rolling Eyes Blush

# 143
Ритка, браво за къщата! Добре звучи. Кой я избра всъщност вместо вас?

Мили, защо така мислиш? Как да не са за играчки? Та то си има игри и играчки за малки и за големи. Може нещо едюкейшълъл да вземеш. А да не говорим 4е на пазара има много забавни игри за деца, доста по-големи и от нашите. Аз лично за Коледа не знам. Ние май всичките желания ги изпълнихме сега, на РД. Искаше Плейстейшън и скутер - купихме ги. Искаше скейтборд - едни приятели му подариха и беше голяма изненада. Искаше часовник - изпратиха му от БГ. И други неща беше споменавал в последните няколко месеца, но така стана 4е и тях получи, без на никого да сме споменавали, че иска ... И сега не знам.
Китара иска ... от исвестно време иска да го записваме на уроци по китара  newsm78

Рикк, Имам много близка приятелка в Голд Коуст. Там как е положението. Последния път (преди няколко дни) се оплакваше от големи жеги.

# 144
rikk, разсмя ме много с магарешкия рев и резачката!!! Laughing При нас в горещите летни вечери ни озвучават скакалци; на моменти звукът е просто оглушителен!!!! Добре че трае само докато сланцето залезе!

МАЙКА, аз имах предвид точно бебешките игри и че вече не са за тях. Трябва да търся нещо по-образователно, но в същото време достатъчно интересно, за да не им омръзва бързо. Вчера ходих да избирам подарък за рожден ден на 4-годишно момченце и гледах точно игрите. Ами основно са от сорта на "Не се сърди човече", пъзели, нареждане на думи, домино... имаме ги. Наши много близки приятели вече са им купили коледните подаръци: за Кейт часовник и фотоапарат, а за Белинда огромна къща за кукли. Скутери имат, колелета имат. Пак ще гледам.. дано видя нещо интересно.

# 145
Мили, убедена съм че при вас има още по-голямо разнообразие на игри, отколкото при нас.  Тук сега хит са (от известно време де) Beados, Cadoo, Monopoly, Cluedo, Shopping List, Magnetix, K'nex, Kids Charades, Pictionary (ima i Junior Pictionary), Scrable (ima i Junior), Zooreka, Twister, Boggle, Lego ... и какво ли още не. От Плейстейшъните популярни са много разните видове Сингинг старс - децата припяват, или Джуниър Buzz.

Последна редакция: чт, 20 ное 2008, 11:08 от МАЙКА

# 146
Здравейте момичета Simple Smile

Да кажа за къщата, ние с нашите приятели от Австралия оглеждахме обявите в интернет, набелязвахме интересните, те правиха огледи и така. И снимки гледахме. Всъщност заедно харесахме къщата, те си казаха впечатленията от огледа и го наеха  за нас, че то е малко трудно да се класираш за къща в тоз район, още повече за тоз наем  Thinking

За Мая за Коледа избрахме подарък: детски лаптоп на български език. Има и на английски, но с оглед на обстоятелствата май е по-добре на български. Ще учи математика, природознание, български, рисуване и пеене с него. За малкия нищо не съм измислила, но каквото и да е ще е дребно защото и без това няма място в багажа Simple Smile

Целувки засега Hug

# 147
Ритка, на малкия можете и от Австралия да купите подарък. И без това имате лимит на багажа, а да не говорим че в Австралия повечето неща сигурно са по-евтини от Бг в момента.

# 148
МАЙКА, да, да... повечето имена ми звучат познато, други не съм ги и чувала (явно не съм много в час с пазара на детски игри  Crazy). Ще трябва по-обстойно да разгледам какво се предлага. Ще ида и до някой специализиран магазин за играчки тези дни.

ritka хубаво е, че имате приятели тук, които ви помагат. А и вие вече сте били тук макар и за кратко! Представям си какво вълнение кипи около вас!

# 149
Мдааа, вълнението наистина е голямо  Hug Hug Hug

За цените на играчките мога много да коментирам защото гледах онлайн магазините в Оз. Ами то например fisher price там са без пари (не само играчките, но и бебешките стоки), за разлика от тук, където като си купиш нещо от тази марка те гледат със широко отворени очи и те мислят за милионер Thinking

За малкия ще има много покупки: столче за кола, за хранене, кошара, количка, така че тук нещо съвсем дребничко ще купим  newsm78 Каката и тя отсега се готви за нова бебешка детска количка, столче за кола и тем подобни  ooooh! Харесала си е едни столчета с масички на Барби, лудница  Crazy

Всъщност подобно преместване и започване на нов живот с един куфар си има своята красива страна, усещането е все едно току що си се появил на тоз свят Simple Smile Но вие това го знаете и сте го усетили  Hug

Целувки на всички ви  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт