Слънчо весело грее, а в мамино коремче ФЕВРУАРЧЕ беснее- тема VII

• 22 110
  • 291
  •   1
Отговори
# 105
Има нещо,което малко ме притесни като бях на док днес.Мериха ни нухалната гънка-тя е 2.5 мм.Док каза че всичко си е в нормите,има си и костица на носа.Вече не е нормално ,ако е над 6 мм.Но тук във форумите чета,че извън нормите ако е над 3 мм.Та как е точно?и доколкото си спомням повечето от вас имаха по малко от 2 мм.А аз имам 2.5.Притеснявам се,въпреки че доктора ме убеди ,че всичко е наред.Информацията тук ме обърква.Посъветвайте ме... newsm78

# 106
На първата страничка има добавени няколко линка на магазини за мами Simple Smile

# 107
Darima не се притеснявай,

първо разбери какво точно са ви мерили - дали т.нар.  Нухалната транслуценция) или гънката на врата. при двете нормата е различна.

Нухалната транслуценция е пространството между кожата и вратната мускулатура на плода.
В случай, че то е повече от 3 мм, това са данни за повишен риск от раждане на дете с Даун.
След 16 седмица може да се измери и т.нар. “гънка на врата”. В случай, че тя е над 5 мм това е белег за повишен риск от раждане на дете с болестта на Даун.

Доколкото знам размерите се променят в зависимост от седмицата. При мен първия път гънката беше 1.1мм след около 2 седмици 0.8мм.

Ако се притесняваш иди просто при друг лекар и поговори с него. Нека той премери наново.
Вярвам, че всичко ще е наред. Бъди спокойна заради бебчо  Hug

# 108
Добро утро,скъпи мами!
Днешната порция витамини ще е от мен newsm03

Лек и спокоен ден ви желая!

# 109
 Добро утро, мацки!  newsm46

Много сте ми сладки! Да ви кажа аз си падам малко клюкарка, ама от тези изключително добронамерените, дето обичат да си знаят информацията само за тях ебз да разпространяват. Та в този ред на мисли форумът ми се отразява прекрасно - хем приятни клюкички има, хем сговорчиви събеседници  Grinning

Аз съм на преглед чааак на 5.09. и сега ви чета постингите с огромно удоволствие и благородна завист. Иначе коремчето расте - госпожа майка ми вчера отбеляза, че талията ми била изчезнала и се питала защо  smile3556 Вие да сте виждали бременилка с талия !?!  Аз не - всичките след един определен момент си ставаме слончета  261uu

Купих си крема на Мустела (уж най-интензивния, другите са ми безпредметни), ама ефект - йок. Имам една ужасна, грозна, отвратителна, гнусна виолетова  чертичка на гърдата, която ме влудява  newsm77 . Така че, вече си поръчак и аз 2 опаковки Palmer`s на моята кума, която е в Щатите и ще се върне до месец.  Иначе открих решението за пъпките!!! Моята козметичка ми го подшушна и направо ме уби. Крем "Здраве", мили мои! Най-обикновенния син крем, дето прабаба го ползваше! Съдържа цинк и изгаря връхчетата. Намазвате проблемната зона и до сутринта сте екстра! Да се ненадява човек, че нещо толкова просто, без да струва десетки левове може да подейства така добре. Препоръчаха ми още един евтинджос крем специално за бъдещи мами за пигментацията на лицето през лятото - "Кокона и Майка", някъде към 3-4 лева е и мирише много приятно. Него го ползвам от скоро, ама май и той ще се окаже удачен.

Толкова от мен, мамчета!
 Желая ви прохладен ден, много усмивки, приятни срещи и безметежен шопинг!  Hug

# 110
Добро утро и от мен! Благодаря още веднъж на всички за прекрасните думи  Simple Smile
Аз съм на преглед другата седмица, а за фетална морфология мисля да запазя час към средата на септември. И аз нямам търпение да видим пола на Бебчо (моето силно пречувствие е момче), но най-важното е да е живо и здраво.
Относно стриите - аз се мажа с обикновен лосион за тяло, но трябва да се замисля за нещо по-друго, че съм с доста суха кожа, а и отделно имам стрии от ученическите години.
Аз съм на работа до средата на септември и после мисля да отида за седмица-две в Стара Загора, така че ще се радвам да се видим със Зъбче, или ако има и други мами от там  Peace

# 111
Моята мила ,Гери!
Позволявам си и тук да те поздравя за хубавото събитие !
Пожелавам ви дълъг,хармоничен, и преизпълнен с любов ,семеен живот!
Не забравяйте никога простичкото " Обичам те" - то е най-хубавия подарък ,когато сме щастливи и най-бързото лекарство ,когато сме тъжни ! Обичайте се и си ги повтаряйте непрестанно!
Ние тримата   Wink също ви обичаме......

Моля,мамите ,да ме извинят за офтопика ,ама повода си заслужава .Благодаря ви!

# 112
Добро утро и от мен!
С Кокона и Майка" съм се мазала през първата си бременност, много хубав беше, но опаковката му беше много твърда и можеше да се изстиска само половината крем. Сега дали са я сменили? Аз се мажа с Дева и с първото съм го ползвала и имах само няколко стрии по дупето, по корема изобщо нямам. Надявам се и сега да нямам и си се клепам усърдно.
Как се справяте с жегите? Направо ме убиват. С малката сме целите изринати. Cry

# 113
  • София
Здравейте и от мен Simple Smile

Честито на всички мами с хубави новини  Hug

Аз започнах да пия магнерич-а, тъй като от утре се започва с командировките, но вярвам че всичко ще е наред Simple Smile

Абе как се мажете.. аз нямам ни желание, ни нищо... Ще си го купя и аз тоя палмерс пък да видим Simple Smile

Мартеничка , крем Здраве още от ехеееее кога ми е известен Simple Smile май-май от пубертета Simple Smile но сега за лицето не съм го ползвала... моите пъпки почти напълно изчезнаха.. започвам да с чудя да ли не са били на нервна почва /след като не остана човек който да не знае новината, започнаха да завяхват/

прегледа ми е в петък, но е по З.К. и най-вероятно само тонове ще слушаме...
Записала съм се на Ф.М. на 18.09 във Фемина, отново при Цолова... Тогава ми се пада да съм средата на 21г.с., но тъй като бебо е по-късно направен, по моите сметки ще е 20г.с... т.е. баш в най-подходящото време...
Бях заръчала на таткото да ми запише час между 08.09 и 19.09 и едва тогава е имало свободен... Така че побързайте и вие да се запишете!

Снощи единият ми брат беше на гости и наш'те са му съобщили новината, та дойде да ми честити... толкова се беше разчувствал - поподсмърча ми малко... направо им се чудя на тия моите роднини - абе много им слаба психиката  Hug

# 114
Добро утро и от мен,

благодаря за витаминките naiema  Hug
Днес се очертава горещ ден , така че се пазете мили мамчета.

Искам да ви питам за Феталната Морфология, в коя седмица е най-добре да се направи?
Аз живи и здрави от 26 Септември до към 13 Октомври зачезвам. Първо малко из страната , а после в Испанско. Така, че живи и здрави като се върна трябва да съм 22-23 седмица. Смятате ли, че тр да си запиша час за края на Септември (към 20 да речем) Или средата на Октомври също е вариант?

# 115
  • София
^desika^ , аз доколкото съм чела Ф.М. се прави 19-22г.с.... Сама си пресметни кога ти се пада... но можеш да попиташ в някоя клиника - да им обясниш и те ще те посъветват дали е по-добре преди или след ваканцийката.

Аз да ви кажа, че забравих.. снощи сънувах много странен сън... Имаме една съседка медицинска сестра. И сънувах, че майка ми й е казала че съм бременна и тя идва и ме пита в кой месец съм - казвам й: средата на 4-я... а тя - мдааа... още малко и няма да има страшно... но да знаеш че ако се случи нещо лошо тоя месец, няма да си ти виновна... и това беше

Да ви кажа не го възприемем тоя сън никак - нито като предзнаменование /както и да се пише тая дума Simple Smile/ нито като успокоение... ама сутринта ми беше някакво странно...

И друго.. знам че пак сигурно си въобразявам, но мисля вече че усещам бебо... много рядко и вместо като съм легнала, когато съм седнала... в офиса.. и наистина не се усеща отвън, а само отвътре... някаде около пъпа и леко вдясно /където би трявбало да са му крачетата/ та така от мен Simple Smile
Отивам да гледам как колегите пушат... че на мен как ми се е допушилооо..  ooooh!

# 116
  • Стара Загора
Добро тро и от мен дами!  Hug
Аз се събудих със страшно главоболие и повръщане  Sick,ама сега съм вече добре  Peace
Гери Колева ще се радвам да се видим с теб.Аз съм от 2-11.09 в Гърция и после съм си в Стара ЗАгора. Hug
CArbo,как го пиеш този магнерич и док ли ти го изписа или сама реши да го пиеш?

# 117
  • София
Привет! ФМ не е ли когато гледат за синдрома на Даун и гънката на врата? Прави се между 14 и 19 седмица ако не бъркам, поне аз ходих в 14 та. По-информираните, кажете дали бъркам моля! В момента аз съм в 17та и се чудех какви изследвания предстоят и кога.

# 118
Здравейте и от мен. Новините от вчера от доктора са повече от хубави...а първата е, че щъркела е.....

Моля да ми го сложите и на първата страничка до термина ми.....  Heart Eyes

Оказа се (ама това и птрвият път си го знаех) че бебо върви многоооо напред.

Отчитам се:
тежим 114 гр. (нещо , което е нормално за навършена 16-та г.с. седмица, а не за 14-та)
бедрената става ни е: 10.9см  newsm78  (на мен ми се вижда огромна)
сърчице - 158 удара
Има измерени и главичка, стомахче.....ще снимам по късно табличката и ще я кача...защото от еуфорията забравих кой размер, за какво беше...

Имам обяснение, защо бебо върви напред - Овулацията ми беше на 10-ия ден от цикъла...нещо почти невъзможно по книга....и за това реално съм една седмица по напред от линийката ми - та имам вече 3 дати за термина - 09.02. ; 14.02  и 19.02. ....ама не ми променяйте тази на първата страничка, защото и без това ще съм планирано секцио......

А да - и ми каза , че плацентата ми е малко по-ниско, но не е притеснително, защото била на границата   newsm78   Другата седмица съм на 4Д и тогава ще видим  Thinking

И съм в период, през който размера на плацентата е равна на бебто....та представете си корема ми....с бебе 114 гр.

^desika^   В Пазарджик има и болници и лекари с лопата да ги ринеш......но ...не съм толова НЕразумна да им поверя за втори път живота си и този на детето ми.
И в Хигия, и в Ескулап, и в Здраве и в държавната болница са все е дни и същи доктори. Няма да ти разказвам кошмара от първото ми раждане, но ще ти споделя, че когато отидох за устанояваване на тази ми бременост, и понеже отидох по-рано и с допотопната си техника неможаха да видят вътрематочна бременост - ми казаха че е ИЗВЪНматочна, но трябва да почакам за кюртажа....поне седмица  #Crazy  На другия ден отидох в Пловдив в АГ "СЕЛЕНА" и веднага установиха бременост.......ТА заради това....предпочитам да пропътувам 36км. , но да съм в сигурне ръце....

А и има една тема ЧЕРНО-БЯЛ списък на лекарите в Пазарджик, и там има доста подробно описани случаи на лекарите в Пз болниците....

# 119
  • София
mother-of-pearlS , ЧЕСТИТОООООО !!!!
Според мен 10.9 е дължината на бебето... бедрото може би да е някъде около 3см
Очаквам с нетърпение табличката Simple Smile

zabche , док. във Вита ми каза да пия 3х1 магнезий около 2 дни преди да ми се наложи да пътувам, въпреки че й разказах за друсливото ми отиване и връщане до морето без никави проблеми... Тя каза че контракциите може и въобще да не съм ги усетила, така че по-добре да го пия това... за Но-шпа нищо не каза, но аз си купих и ако нещо се спека ще пия и едно такова...

kalimbi , иам един ранен скрийнинг, който понякога го наричат ранна Ф.М. - той е 11-14 седмица... после е БХС-то май 15-17 седмица, където отново гледат и на ЕХО. и накрая са 2 Ф.М..
Едната е тази въпросната, при която ако нещо голямо се открие да се махне бебчето докато още може... /води се аборт по медицински причини/
След това има една май 30+някоя седмица за определяне на вида раждане /примерно ако бебето не се е обърнало и е седалищно се препоръчва секцио.../
Ако някъде съм сбъркала, моля някоя по-информирана мама да се включи, за да изясним въпроса Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт