Слънчо весело грее, а в мамино коремче ФЕВРУАРЧЕ беснее- тема VII

• 22 111
  • 291
  •   1
Отговори
# 120
mother-of-pearlS , ЧЕСТИТОООООО !!!!
Според мен 10.9 е дължината на бебето... бедрото може би да е някъде около 3см
Очаквам с нетърпение табличката Simple Smile

не миличка...точно на бедрената кост е размера...и аз попитах доктора, и той каза, че след 12 седмица се СПИРА да се измерва в цял ръст бебо, защото това вече не е показател за големина, защото след 12-та седмица, всяко бебе разсте с различни темпове.....

а и в ДНЕВНИК-КАЛЕНДАРА на "9 месеца"  за 15 г.с. - дават бебо да е дълъг 16 см. и 70 гр. , а за 16г.с.  - 17см. и 100гр.

Но аз и каката я родих малко по-голяма отколкото беше предвидена 54см. и 4 кг. 20 дена след термин, та ако си беше на термин щеше да е 4,5кг.

ето я и таблицата от ехографа

Виждаш размерите: 2.92см / 1.33см/ 8.36 см/ 10.9 см/  и срещу тях за коя седмица отговарят. КОгато отидох по последна меснтруация бях в 13седм. 5 дни. ; по Овулация 14седм 3 дни. и виж че бебето по размери е около тази гестационна възраст, само последния резултат е за по-голямо бебе.

запомних че само последния резултат е за бедрото - имаше някакви размери и на стомахчето и на главичката. А в дясно е грамажа: 114 г.  и под него 158 удара на сърцето.....

Явно трябва да се поровя в нета, съкращенията пред размерите какво означават  newsm78

# 121
БХС,ФМ  http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=vi … 438&Itemid=36
               http://www.bg-mamma.com/site/content/view/744/
                http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=vi … 756&Itemid=36

mother-of-pearlS ,честити ти сини гащи!Аз също пътувам до Пловдив въпреки,че съм от Бс,така че и моето мнение,че 36 км са нищо,за да получиш качествено обслужване.

# 122
  • София
ох, mother-of pearls.. ти съвсем ме шашна...
значи аз съм излъгала при моите резултати... на мен такава табличка не са ми дали, но имам данните:
по аменорея май трявба да съм била 16w6d
FL=1.84cm - 15w2d
BPD=3.05cm - 15w1d
AC=10.2cm - 15w6d
133gr
161удара в минута ни каза за пулса

naiema , инфото е супер подробно, благодаря Simple Smile На мен най-ясно ми стана от линк-а в bg-mamma

# 123
Здравейте и от мен!

Савина, Вили, добре дошли Hug

Гери, честито! Пожелавам ви много дълги и щастливи години заедно Grinning

mother-of pearls, честити сини гащи Wink как се надявам и аз на още един син щъркел Laughing но ще разбера чак в средата на Септември Rolling Eyes направо не знам как ще издържа до тогава.

Поздрави и лек ден на всички Grinning

# 124
хей честито и от мен на Mother of Pearls за сините гащи. И аз на такива се надявам ама ще видим чак Септември Simple Smile

Момичета нека, които има възможност да запише бебчето на Mother of Pearls в отбора на сините гащи, че нали от вчера започнахме да броим момченцата и момиченцата и съответно да намалим бройката на все още непоказалите се с 1  Hug

Супер, така с половете малко се разнообрази темичката.

Mother of Pearls аз съм от Пазарджик, но от почти 7-8 години живея в София. Така, че за повечето лекари знам за какво става въпрос. Но имаше една не си спомням точно името - мисля, че приемаше в Хигия дет си работи и в Пловдив (акушер-гинеколог) Но няма значение. Важно е да се чувстваш добре там където ходиш.

На мен на първия преглед също ми казаха, че нищо не се вижда и че съм със съмнение за извънматочна. Аз излезнах от кабинета  smile3511 newsm45. като инструкциите бяха да изчакам още 10 дена и да ида пак. но ако имам силни болки да се обадя задължително по което и да е време на лекаря ми. А аз в началото бях с постоянни болки, които в последствие разбрах, че били от изместването на всичките му там органи.

Сега се надявам, че съм попаднала на лекар. За в момента съм адски доволна след всички шемети, през които минах. Да не говорим и за прехвалената Токуда, може и да имат специалити, но трябва да ги научат как да общуват с пациентите си.

Това, което пишете относно размерите и мен много ме озадъчава. Миналата седмица като бях на преглед бях точно в 14 седмица и ми казаха , че бебчо е дълъг 7.1 см. Да наистина тя мери и бедрената става и главичката, но аз доколкото знам от тези размери по някакъв начин се изчислява общата дължина на бебока.

carbo прочетох, че ще ходиш във Фемина при Цолова. Само да вметна, че аз като бях за ранния скрининг при нея адски мн се разочаровах. Претупа ме точно за 10 мин, не ми пусна 3Д и 4Д както са го обявили, че правят. Обяснението й беше, че бебчетата били много грозни и трябвало да си спестим тази гледка. Прегледът ми не беше нищо по-различно от този, който си бях правила 4 дни по-рано при стария ми гинеколог. при него ходих заради гъбичния проблем, че моята докторка беше в отпуска 2 седмица, а доста се бях попритеснила, зачервила и подула.

Всички други мами къде и при кои ще ходят на фетална? Аз се чудя за Мазнейкова и за Димитрова. Но утре така или иначе тр да се чуя с моята лекарка за резултатите от БХС и микробиологията, така че ще се консултирам и с нея.

# 125
  • София
мами, пак съм аз  Embarassed
Обещавам да не пиша нищо поне до 2-3ч следобед Simple Smile
Но се разтърсих и ето какво намерих за съкращенията които се използват за размерите на бебчо:

в картинки

обяснение на англлийски /най-долу на страницата/

статия в bg-mamma

Синтезирано:
BPD - диаметър на главата
AC - обиколка на стомахчето
HC - обиколка на главата...
FL - дължина на бедрената кост

^desika^ , и аз бях при Цолова на ранния скрийнинг... Нищо ен мога да кажа, защото нямам с какво да сравня... нямаше >2D /може би защото ние не си поискахме/, но мисля че повече от 10 минути беше прегледа... Сега се надявам отново само хубави неща да ми каже, и ако е така, този път ще настоявам за всички гъзарийки за да има какво да показваме на родата...

Последна редакция: ср, 20 авг 2008, 11:36 от carbo

# 126
  • София
Здравейте и от мен:))) Carbo, аз във Фемина се обаждах някъде към 10ти и ми казаха, че за септември записвали чак след 15ти-20август и аз затова реших да се обадя утре след прегледа, ама ти ме уплаши, защо са ме излъгали така, сега ако няма часове какво ще правя Sad((, уффф, добре че 22 г.с. ми свършва чак някъде около 10 октомври та ще имам и аванс...

^desika^, за гъбичките, какво ти предписват, защото аз каквото и да ползвам, няма ги 2-3 седмици и пак се появяват, че и не е малко, аз нямам зачрвявания, сърбежи и подувания, ама ми писна да ходя с ежедневни превръзки и да ги сменям на 2-3 часа, много кофти така Sad((

Аз и да ви разкажа какво ми се случи днес в трамвая, качвам се аз, ама закъснявах и влизам от първата врата, там 3 свободни седалки и 2 баби, оставих ги най-учтиво да седнат и се насочвам към 3тата седалка, отзад обаче се задавя една яка българка, която явно се беше засилила към мойта седалка и за да я вземе ме бутна с лакът в корема, слава богу не беше много силно, почти не го усетих, ама все пак  #Cussing out ... Както и да е, реших, че тъй като съм в 4ти месец не ми личи особено бременността и може да и бъде простено и с огромно примирение се запътих към задните седалки (а си мислех, че корема ми вече е огромен, като за 5 месец е, имам колежка в 5 месец, която е с по-малко коремче от мен, но тя пък е много слабичка, обаче имам една към края на 6ти, която е вече с огромен корем, та явно в 6тия месец расте ужасно бързо), та държа си се аз за една седалка, някакви мъже се оглеждат като гузен негонен бяга, ама не стават, даже и заради няколко дядовци и баби с бастун не станаха, аз си викам, заради мен ли ще си направят този труд, ама взе да ме наболява кръста по едно време, мен си ме боли още от началото и никак не е приятно, по едно време на половината път гледам едно място се освобождава по средата на трамвая, а аз съм най-отзад, имаше и доста прави хора до там, ама все пак се виждаше и до мястото стой една циганка, по едно време маха жената, викам си, вика някоя приятелка зад мен, ама по едно време се усетих, че мен вика: 'Ела, миличка да седнеш тука, е пиленце, че си бременна, да не стоиш права', е отидох де, ама направо се шашнах, как е забелязала жената през половината трамвай, че чак ме и извика, а после тъкмо ставах и реших да я поканя да седне на моето място и тя си намери място, доста уморено се отпусна на седалката, чак гузно ми стана и тъпо и си викам, българката можа да ме ръгне в корема само и само да ми вземе мястото, а циганката уморена, ама през половната трамвай ме извика да седна, ама явно не е до нацията, а до човека   bouquet

# 127
carbo, задължително питай за 4Д, точно на тази възраст бебоците са много интересни и изобщо не са грозни ooooh! моето си беше много хубаво Heart Eyes След 22 г.с. стават много големи и по-трудно се виждат Wink

iva, думи нямам, добре, че все пак си успяла да седнеш.

иначе с предишната ми бременност коремът ми стана гигантски точно през 6 месец Sunglasses

# 128
iva_angel на мен ми предписаха Полижинакс глобули и крем Низорал за мазане. Вчера си сложих последната и засега се чувствам много добре.

От гъбите до този момент нямам и следа, а и течението ми изчезна, което е много много добре.
Но утре тр да се обадя на лекарката да видим какво ще правим, че тя искаше да види резултатите от микробиологията.

# 129
Здравейте и от мен! Аз в петък ходих на преглед извън регламента в Токуда. Доста бързо премина, но се успокоих, че всичко е наред. Не мериха бебето, но  пък ми махна с ръка. Heart Eyes Та уведомих и шефа. Следващият ми преглед е при моята лекарка, чак на 8-ми септември и вече нямам търпение. За ФМ съм си запазила час във "Фемина" за 29-ти септември и се чудя защо са казали, че не записват от сега. Може да проверя скоро, че да не се получи някой гаф.
Сега съм на вълната "Детски градини и изследвания" на баткото и в общи линии гледам да прехвърля тежестта и да не се притеснявам за бебето.
Колкото до пола на бебето, аз си мисля, че ще е мома, но не е потвърдена информацията. Правили сме я по специалната рецепта на баба Mr. Green. Д-р Карагьозова при предната ми бременност с Йоан ми беше казала за изследване на някакъв руски учен /така поне си спомням/, който доказва, че майката винаги знае какво ще е бебето... Да видим...
Пазете се много! И до скоро! Hug

# 130
Здравейте момичета,

Аз съм от тези дето само четат редовно и нищо не пишат. Но carbo като е казала викам да се включа ей така да не ме забравите.  Hug

Днес бях на преглед, всичко си е наред с бебо. Расте си нормално, отговаря си на седмиците. Не ни маха с ръчичка, но като започнахме да го гледаме беше с гръб и набързо се обърна да ни види  Heart Eyes Сякаш наистина ни виждаше Simple Smile сладур  Hug Мериха ни само главата и крачето, но не ми казаха колко са дълги, а само че отговарят на 14 седмица. Таткото пита за пола, но докторката каза, че на нейния апарат чак 20 седмица можело да се види. Ще си чакаме. Аз 20-тата седмица имам записан час за фетална при Марков... за тогава са ми всички надежди за определяне на пола.

Аз във Фемина бях при Врагалева, тя ме кара да си правя втория БХС, но май и него няма да правя.

Добре дошли на новите мами - Жълтият Ламтурник,  Савина1,  vilin.   bouquet

Честито на госпожа Димитрова  Hug И аз ще се бракувам след 10-тина дни и сега съвсем съм пощуряла.  Joy

Весел ден на всички и да се пазите.  Peace 

Последна редакция: ср, 20 авг 2008, 13:12 от blueberrygirl

# 131
Браво за хубавите новини! Hug

Аз също ще съм на преглед през септември, така че дотогава ще отмятам само в синьо и розово. Не бързам да узная пола, важното е другото да е наред. Но Мария иска братче и нищо друго. Laughing

А, за отношението на хората, особено в градския транспорт - нямам думи. И с първата бременност ми отстъпваха само жени на средна възраст, които явно знаят какво е... Миналата седмица щяха да ни смажат в един трамвай с дъщеря ми.

Иначе и аз усещам бебо от около седмица.  Heart Eyes Припомних си хубавото усещане.

Това е засега. Други новини нямам.  Mr. Green

Хубав ден!  bouquet

# 132
Здравейте момичета,
Искам да се оплача, че адски много страдам от жегата винаги съм обичала топлото време и сега просто не мога да разбера какво ми става едвам дишам направо. До толкова, че не излязох да обядвам с колегите понеже мисълта да вървя в тая фурна ме отказа  Cry
За разкош климатика естествено е развален ....
извинявайте ама наистина е мъчително и понеже предполагам, че не съм единствената исках просто да си кажа 
А за трамвая за съжаление не се учудвам на лошото отношение и непукизма на хората всички са толкова освирепяли..., но пък хубавата постъпка на жената ни дава все пак надежда, че има и свестни хора.

# 133
  • Sofia
Здравейте, мами,
чета си аз от сутринта хубавите новини и много се радвам Simple Smile Аз също се поразтърсих за различните съкращения по снимките, които ни дават, но Carbo ме е изправарила   bouquet Аз намерих същите неща, така че няма да я повтарям.
Carbo, сънувах те тази нощ Simple Smile Видях те на улицата и явно си се познавахме, защото направо се заговорихме и ти ми се похвали, че ще имаш мома  Joy Ха, дано!  bouquet
За ФМ - аз си записах час за 24.09. още на 01.08. Странно, но и на мен при обаждането ми за първата ФМ не пожелаха да ми дадат час от 2 седмици по-рано..!? Явно е до това кой ще вдигне телефона, знам ли... Аз на 01.08. се обадих без никаква надежда, ама много се бях изнервила на д-р Янкова, която ме претупа за 10 мин и много исках поне втората ФМ да е както трябва. И успях да си запиша час за д-р Димитрова  newsm44
Момичета, пазете се, днес ще е пещ навън, а и явно има нещо на налягането, защото ужасно ме боли главата. От началото само 2-3 пъти ме е боляла и обикновено бързо ми минава, ама днес... #Crazy

Много  Hug за всички и хубав ден!

# 134
Привет за днес и от мен!
Добре дошла,Савина!Изминала си труден път и затова още повече се радвам за теб!
Mother of Pearls,ЧЕСТИТО момченце!!!Аз с нетърпение очаквам на 1.09 др.Марков да потвърди думите си.Той ми каза,че почти 100% е момиченце(бях в 13 г.с.+2 дни).За втората ФМ съм се записала пак при Марков на 6.10.(той ми е познат-не сме близки приятели,но мога да разчитам на него и затова съм там през 3 седмици  Laughing).Иначе и по ЗК съм на ЖК(май с tortuga бяхме при др.Кирякова,нали?).

Iva_Angel,напълно те разбирам.То е доста обидно в такива ситуации.На мен не че ми е било зор да сядам,но направо точното чувство е....обидно.Затова преди заставах така,че ако може да не ме виждат...Сега по-рядко ми се налага да ползвам транспорта,но нравите едва ли са се променили.Просто една значителна част от хората прогресивно оскотяват и съответно се озлобяват.Но реакцията на циганката много ми хареса.Дано е накарала поне някой да се замисли(от тия с "капаците" на очите).
Между другото,вчера пътувах със 74 и като се качих едно младо момиче,до което се хванах,след половин минута стана и застана по встрани.Реших,че слиза и седнах на мястото.После се оказа,че тя слезе чак след 3-4 спирки...което ме наведе на мисълта,че ми е отстъпила място....Явно обаче не е била съвсем сигурна,защото не ми каза в прав текст.... Laughing
Така че-да,до човек си е...

Последна редакция: ср, 20 авг 2008, 13:50 от толо

Общи условия

Активация на акаунт