Слънчо весело грее, а в мамино коремче ФЕВРУАРЧЕ беснее- тема VII

• 22 114
  • 291
  •   1
Отговори
# 135
tortuga, от хормоните е явно. Laughing За пръв път се потя повече от мъжа ми и, колкото и да се къпя, мириша някак не на себе си.  Rolling Eyes
За градския транспорт- отврат е! С първото ми дете и в 9 месец ме избутваха за да седнат преди мен. Аз нямам проблеми да седя права, стига да съм до отворен прозорец, че миризмата на спарени тела направо ме убива. Sick
Момичета, преди кръвните изследвания казаха ли ви специално да не ядете сладко вечерта? Защото при първата ми бременност доки ми беше казала да си се храня нормално, а сега ми казаха да не ям сладко след 17 часа. newsm78

# 136
  • София
Ех, момичета, сега като ви чета си мисля, че едва ли ще успея утре да си запиша час за септември, ама дано да успея за началото на октомври поне, а толкова исках да е колкото може по-рано, ама няма смисъл да звъня още днес, щом съм си решила утре, значи утре и така, пък дано имам късмет  Wink

На мен за кръвните изследвания нищо не са ми казвали за храненето, на мен са ми правили пълна кръвна картина, за спин, сифилис и хепатит, за рубеола и токсоплазмоза и кръвна захар, за БХС не знам как е, но никой не м ие казвал нито да не ям сладко, нито да стоя гладна или нещо подобно:)

# 137
здравейте мами,
Савина1,Вилин добре дошли  bouquet, само положителни емоции и здрави бебоци февруари.
Mother of Pearls честити ти сини гащи
Аз сега се връщам от доки,видяхме му дупето и гърба,неиска и неиска да се обърне.Обърна се за секунда лапна си палеца и пак гръб.Ехогравски всичко е добре,в 16г.с и 5дни съм.Утре на бхс във варна.
Iva_Angel направо е ужасно това което си преживяла.Мъжо като си отпусне вечер ръката му я махам че тежи и ме е страх  а тая сигурно щях да я  fight.като отида във варна се наглеждам на такива случаи.Вече нито в автобус искам да се кача заради боините госпожи нито  в такси заради каращите лудо и несъобразително господа.
За кремовете аз сега ползвам на мама дона,но мисля да ги сменям да не карам само с една марка.
приятен ден   love001

# 138
На мен също нищо не са ми казвали за изследванията.

А и досега два пъти са ми взимали кръв. Първият път за общите кръвни и т.н. изследвания, а втория за БХС и беше след 5 часа. Като до 5 съм яла поне два пъти, а пък изпила вода, мляко и сокове да не говорим.

Момичета нещо апетита много ми се обажда. Ужасно е и то в тази горещина постоянно да съм гладна и то адски гладна. Не ми се мисли зимата какво ще е.

А относно потенето съм постоянно потна и все ми  е горещо

# 139
  • София
Cutesmallcat  и аз съм на 24.09. при д-р Димитрова  - от 18ч. Дали няма да се засечем? Аз се обадих преди няколко седмици и нямаше никакъв проблем да си запиша час за по-късна дата.
Момичета, за също изобщо не мога да издържам в тези жеги. А пък в адския транспорт направо не мога да пътувам, миризмите вътре ме убиват. Аз по принцип съм много чувствителна на миризми, а сега направо съм като куче смоето обоняние.  Laughing

# 140
И аз се потя и не мога да се понасям.И все на витамини ми мирише - и потта и като чуркам,отврат.При мен на кръвните изследвания също не са ми казвали нищо по специално,но съм чувала че за кръвна захар,особено при съмнение за диабет е необходимо от предния ден да се избягва захарта.Та може би за това - за по-точни резултати.
Мен днес ужасно ме боли гърба.Сигурно съм стояла нещо на течение вчера.
Момичета,как мислите тези грамове дали са теглото на бебо или общо на бебо,плацента,води и т.н.?Защото малко странно ми се вижда бебенце напр.7 см да тежи 100 гр.

# 141
  • София
^desika^ първата ми фет. морфология беше при Димитрова във Фемина в 11г.с. и 2 дни. Не останах доволна, защото ме претупа за 10 мин, тъй като било рано още за ФМ. А първата се прави именно между 11г.с. и 2 дни и 14г.с. Исках и запис, но тя каза, че нямало смисъл от това. Измери ми само гънката на вратлето и каза, че риска бил много малък за Даун. Каза още, че бебо си имал две краченца и ръчики, което си го виждах и на обикновенно УЗИ, даже с по-добро качество от нейния апарат. Не ми пусна и 4D. 
Втората фет. морфология правих при Марков в 15г.с. Прегледа продължи около 30мин. Каза ни пола, измери размерите на главичката и крайниците. Разгледа много внимателно всички вътрешни органи, даже броихме и пръстчетата на ръцете, пусна ни и 4D. Каза ни че най-голяма информация носи ФМ към 20г.с. и ние записахме час за нея при него. И двете фет. морфологии ни струваха по 50лв, но от Марков съм страшно доволна. Изводите си ги правете сами.

# 142
  • Sofia
Bobsi, аз съм от 16.30h, така че ако има закъснение в часовете нищо чудно и да се засечем  Grinning
Да ви кажа какво ми каза един доктор, при който ходих извънредно и леко полудяла миналата седмица  Blush. Тогава бях точно 1 ден на 16 г.с. Та той след като огледа всичко подробно на 2D, ми пусна 3D-to, за да го видим и там, но честно казано беше направо страшно Simple Smile Обясни ми, че на този етап бебетата имат много малко подкожна мазнина (да не кажа никаква) и затова не е удачно да се гледат на 3D. 2-3 седмици по-късно вече е друга работа и приличат на хубави  Grinning Затова и на втората ФМ вече е съвсем подходящо да се пускат глезотиите като 3D и 4D (впрочем той и такъв апарат има). Така че, май май докторите най си харесват 2D-то.
Относно мазането - сега се мажа с Mamma Donna и съм много доволна от ефекта, само миризмата ми е малко гадна. То всъщност се води, че няма аромат и мирише леко на ...не знам, на мазнината. А за Mustela - дадоха ми тестерчета и се помазах 4-5 дни - мирише страхотно, но не е така мазно и на сутринта корема ми лепне  Shocked и ми е малко неприятно. Абе няма угодия! Laughing Остава да пробвам прословутия Plamer's, я кажете много ли е мазен или все пак попива и не цапа?
Ами това е от мен. Оправих си фонетичната кирилица и сега няма отърване от мен  Mr. Green

# 143
 Аз, както правилно отбеляза carbo, съм една от тези, които повече четат, а по-малко пишат  Simple Smile Ама какво да направя като хич ме няма по писането... Но, все пак ще си взема бележка, обещавам!  Peace

Честито на младоженките. Пожелавам дълъг и щастлив семеен живот. ..

При мен също започнаха да кървят венците и тъй като моята кума е зъболекар и съвсем скоро се консултирах с нея - да споделя:
Според нея най-добро за случая е промивка за уста Тантуум Верде. Каза ми нищо друго да не купувам - това е най-доброто, особено в случай на бременност. И още - нямало да постигна особен успех обаче, ако преди това не отида да ми почисти добре зъбния камък. Така че момичета... действайте!

Относно килограмите - дотук съм +4, и продължавам... както казват: "the sky is the limit"  Laughing
Коремче имам, при това голямо. Всички около мен мислят, че съм поне 5 месец и половина, та ме е срам да кажа че съм в началото на 4-ти. Още в 12 седмица като се записвах на ЖК и доктора ме погледна бегло и почна да ми се кара, защо отивам да се записвам на ЖК чак в 16 седмица  Blush

Аз се записах още преди месец и половина на ФМ във 21 седмица при Марков. Според моя доктор на ЖК има само двама много добри специалисти в София - Янкова от 14 поликлиника и Марков. По някаква причина доцентките не ги признава. На ранната ФМ не можах да си запазя час за Марков, но ходих при Янкова. Впечатленията ми от нея са прекрасни. Млада е, но явно си разбира от работата. Много е внимателна и любезна. А и тъй като моят съпруг не говори български, аз почнах в началото да му превеждам, но тя направо обърна на английски и докрая (повече от 40 мин) си говори на английски. Много добро впечатление ми направи. Даже се чудя дали да не повторя късната ФМ при и при нея  Simple Smile

Ами това е засега от мен. Тържествено обещавам да се включвам по-често.

# 144
Ами не знам аз при кой. Утре ще видим първо какво ще ме посъветват за седмицата, в която да я направя.

Момичета чувалили сте , че късната ФМ, която се прави към 20 седмица е по-скъпа. Аз чета за някакви сумичко от по 80 лева. Ама и това ще го проверим.

# 145
  • Sofia
^desika^, това е цената, но с филмче, снимки и всички екстри. Аз първия път платих 65 лв. за 10 мин мълчание и една снимчица Sad. Радвам се, че все пак има някой преглеждан повече от 10 мин при д-р Янкова, но аз не смятам да повторя там. Хубаво е, че знае добре английски, ама хич я нямаше в българския - мълча си упорито през цялото време, та трябваше да й вадя думите с ченгел Simple Smile Надявам се, че доцентките си ги бива също, защото много разчитам при втората ФМ да не излизам от кабинета със сълзи в очите.... Peace

# 146
  • София
  bouquet за мен, че успях да устискам толквоа време без да напиша нито ред Grinning

iva_angel, направо ме разчувства с тази история Евала на женицата... аз като ежедневно пътувам по 1 час насам и 1 час натам, ми е пределно ясно положението в Г.Т.
Хем си знам че изглеждам по същия начин както и преди 6-7месеца, хем всеки ден си казвам Ако някой ми отстъпи, ще кажа че предпочитам да постоя.... и никой не ми отстъпва /но по извъртяните глави ми е ясно, че ги карам да се замислят.../
толо , теб нали съм те виждала на снимките.. .с твоето телосложение, нищо чудно че те познават че си бременна...

Много се радвам че толквоа мами си взеха бележка и набързо се отчетоха - така хубавите новини станаха още повече  Hug
Честито на duffy , blueberrygirl

tortuga, на мен пък не че не ми е горещо, но се чувствам що-годе нормално... Единствено съм забелязала че се потя под мишниците, където от пубертета не съм се потила, но не е толквоа страшно... /за мен единственото перманентно потно място е между бомбите... ама там река става/

cutesmallcat , много странен съм Simple Smile и готин... ти живееше някъде около Руски паметник, нали... или се бъркам... защото ти прочетох коментара точно след като гледах обява за апартамент в района Simple Smile

Жълтият Ламтурник , за кръвта на мен само са ми казвали да отида на гладно сутринта /но това е за захар/ Някой по-рано беше коментирал че за БХС няма такова изискване.

naiema , щом всичко ти мирише на витамини, може би трябва малко да ги намалиш? Чувала съм че хипервитаминозата също не е хубава...

Galiva , имах аналогично преживяване като се записвах на Ж.К.  Joy - акушерката ме гледа и вика "май си доста напреднала".. а аз бях в края на 8г.с Simple Smile

^desika^ , както и cutesmallcat ти е казала - 80кинта с 3Д-то  и филмче...  Аз за 2Д 12г.с. платих 50лв във Фемина

Хайде, мили мами - днес съм много доволна от вас   bouquet И по този повод ви оставям да се гледате самички Simple Smile Ще хвърля един поглед около 5ч и после - чак в петък Simple Smile

bouquet отново на всички и хубав следобед

# 147
  • София
Здравейте, аз като чета сега и се сетих да попитам, до сега си ходя всеки път при една и съща лекарка (от 6 седмици де, преди беше друг) в частна клиника, но картон не ми е направила, аз не смея и да попитам, като е частна клиниката, мога ли там да си водя Ж.К. или задължително трябва да се запиша и при лекар, който работи със здравната каса, защото разбрах, че и не могат да се издават болнични, ако не работят лекарите със здравната каса, освен това за този картон, тя ли ще реши кога да ми го направи или аз трябва да я попитам, направо вече съвсем се обърках, а възможно ли е при нея да си ходя на прегледи, а да се запиша при личната ми лекарка да ми следи бременността и тя да ми издава болнични и тогава кой води картона, абе направо се ошашвих, сега водя ли се бременна или не като нямам картон, а само изследвания и снимки???

# 148
Аз се записах още преди месец и половина на ФМ във 21 седмица при Марков. Според моя доктор на ЖК има само двама много добри специалисти в София - Янкова от 14 поликлиника и Марков. По някаква причина доцентките не ги признава. На ранната ФМ не можах да си запазя час за Марков, но ходих при Янкова. Впечатленията ми от нея са прекрасни. Млада е, но явно си разбира от работата. Много е внимателна и любезна. А и тъй като моят съпруг не говори български, аз почнах в началото да му превеждам, но тя направо обърна на английски и докрая (повече от 40 мин) си говори на английски. Много добро впечатление ми направи. Даже се чудя дали да не повторя късната ФМ при и при нея  Simple Smile

Аз също съм доволна от Янкова, но още се колебая дали да се запиша при нея на втората ФМ, не за друго, ама ми се ще да видя и при другите как е, иначе както писах преди няколко дни на Янкова час и половина и загубих баш на имения й ден, но беше много мила и внимателна.

# 149
iva_angel, мисля, че само лекар към ЗК може да ти дава направления, болнични и пр. Може да са се променили сега нещата, но поне преди беше така.

carbo, пиши си на воля. Peace

Общи условия

Активация на акаунт