Слънчо весело грее, а в мамино коремче ФЕВРУАРЧЕ беснее- тема VII

• 22 115
  • 291
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
Carbo, да, на Руски паметник съм. Хайде идвай, тук е лудница и не може да се спи след 8h сутринта лятото, като е отворен прозореца, но се ходи само пеша навсякъде. Аз не съм се качвала на ГТ от не знам кога... Grinning
iva_angel, по принцип ако клиниката не работи със ЗК, запиши се в поликлиниката при гинеколог, който да ти издава болнични и да ти пуска безплатните изследвания, които ти се полагат. А ако клиниката ти работи със ЗК (аз също ходя в частна клиника, но те си работят със ЗК), се плаща пакет за проследяване на бременността и те ти правят картон и ти дават направления. Питай доки, ще ти обясни предполагам по-подробно. И, да, бременна си отвсякъде! Hug Laughing

Момичета, да ви питам, какво ядете? Аз нямам НИКАКЪВ апетит, ама никакъв, много ми е гузно, държа детето гладно, ама нищо не ми се прияжда. Едвам по 2 пъти на ден хапвам насила и не наддавам на кг, само на коремче...

# 151
Здравейте и от мен. Не съм писала от 100 години, бях на море и на планина малко. Ще пиша подробно след малко. Реших да кача снимки, ама срам-не срам... споделете как се надписват, че много се изложих, не се сещам  newsm78

# 152
Момичета,как мислите тези грамове дали са теглото на бебо или общо на бебо,плацента,води и т.н.?Защото малко странно ми се вижда бебенце напр.7 см да тежи 100 гр.

Към 16-тата седмица бебо (по книга разбира се) трябва да е около 100гр., като тогава се изравнява по размер и тегло с плацентата. Нататък незная дали растат с еднаква бързина и олемина  newsm78 

Да ви кажа, на мен доста ми помага с информация ДНЕВНИК КАЛЕНДАРА на списание "9 месеца"

ЩЕ се опитам да го кача, за да може да си го свалите....

# 153
  • София
Мерси много за отговорите, то при мен проблема е, че нямам нужда от направления и безплатни изследвания, защото фирмата ме осигурява здравно допълнително и си ми плащат всичко, само болничните като се наложи ще са ми проблем, ама така или иначе личния лекар има право да ми даде до 7 дни, ама четох някъде, че ако бременната несе регистрира някъде до 12 г.с. губи право на майчинство или нещо подобно, не претендирам, че съм запомнила съвсем правилно, обаче регистрирането завеждането на картон ли означава, знам ли аз, ех, ето какво мисля да направя, продължавам да си ходя на частно, здравният фонд си ми плаща, а за всеки случай ще отида при личната ми лекарка и ще й обясня ситуацията (че не съм я виждала от 1 година, тогава горе-долу ходих за последно за медицинско за сватбата) и ще я питам за картона, ако се наложи, знам че и личен лекар може да води бременността, ще се запиша при нея и готово, хем ще си имам гинеколог, хем ще си имам и картон при джи.пи.-то Simple Smile))Ей, Мечи, здрасти и тук, отивам да гледам снимки, веднага, а за надписването, като влезеш в албума с user - а и паролата ще видиш, че отстрани някъде от дясно има 'надпиши снимки', ще го видиш, сигурна съм:)

# 154
  • Пловдив
Здравейте, ние се завърнахме от всички видове почивки. Докато ме е нямало сте изписали 2 теми... имам много да чета.
За сега казвам само, че при нас всичко е наред и се връщам да попрочета пропуснатото.   bouquet

# 155
Момичета какво ще кажете за масажното масло на ИКАРОВ против стрии?

# 156
Ууууу, блодинска му работа, мерси, Иве, ама то да я качиш, пък после пак да влезеш.... абе разбрах   bouquet

# 157
Що се отнася до апетита,при мен странно ми се струва това,че на моменти изпитвам голям глад,а като хапна малко и се чувствам ужасно преяла.Това не се ли получаваше като стане голям корема и започне да притиска?!Сега съм се вманиачила на едно синьо грозде,без семки и много сладко.Всеки ден,без пропуск.
Като чета за изследванията се сещам,че на мен не са ми пускани такива за токсоплазмоза,рубеола и спин....

# 158
  • София
Ууууу, блодинска му работа, мерси, Иве, ама то да я качиш, пък после пак да влезеш.... абе разбрах   bouquet

За нищо, Мечи, много си готина, ама и наистина вече ти личи коремчето, мнооогооо, супер, май, май и на мен, ама аз съм си и закръглена де:))))) Айде момичета, аз си тръгвам, утре сутрин ще се чуем пак, тъкмо ще имам какво да докладвам, дано са само добри новини:)))

# 159
здравейте мамчета

и аз се срамувам от себе си  Blush само ви чета, а докато стигна до писането и съм се захванала с работа..че сега тези работници като започнат да ми звънят и да ме търсят за всякакви глупости, а пък на мен ми е нервно и им се дразня - незнам как ще я караме.

Най- напред понеже има много за честитене ЧЕСТИТО на всички ви кукли мои за радостните новини и да дава Господ все така   bouquet

Иначе при нас всичко е наред..понапълнях и аз след като се приключи с гаденето..чак вчера казах на големия шеф за ангелчето ми, а той..вместо да ме попита в кои месец съм ми вика на колко години си..стресира се май..стана му неприятно че баш в сезон мен няма да ме има ама какво да направя. Хареса ми да съм в отпуска та си мисля за болничен.  newsm78 но знам ли как ще го приемат, а на доктор съм чак средата на септември..
Добре дошли на новите мами - чувствайте се като у дома си  Hug
По въпроса за крема аз съм с Мама Дона но като свърши ще го сменя..и на мен ми се появиха няколко стриики на гърдите ма то това чудо няма спиране-расте ли расте

За сега чао след малко може пак да драсна

# 160
Мами, трябва и аз да си изнамеря някоя по актуална смичица и да кача.

Аз предлагам да изтрием паролата от първата страничка. А който иска да я знае може да пита и да му я пратим на лични.

Поне гледам, че в повечето темички правят така.

Толо на теб поне грозде, ами на мен като ми са се преяли едни смокини , Ужаст.
Видях миналата седмица във вестника една статия за тях и сега само те са ми в главата.
Хайде отивам сега да си хапна следобедния плод. Ако не си проготвя някакъв сутрин още от вкъщи няма да ида да си купя и това е. нещо хич не ме блазнят пустите му, само пици и мекици
ми дай. Е за мекиците се шегувам, щото са много мазни и напраов мога да  Sick само при вида им , а и при миризмата.

ladymax ти ме подсети за шефа. И аз най-накрая вчера му казах. Така се бях спекла заради това, ама сега ми е хипер спокойно. Днес очаквах цялата фирма да е разбрала, ама не #Crazy
Та сега от фирмата знаят само няколко колежки и шефа. Другите или ще подочуят отнякъде или вече знаят ама си траят (ооо, не - те не са от този тип хора) или ще разберат след някоя др седмица като корема стане още по-голям.

# 161
  • София
охх, аз си тръгвам Simple Smile

Mecholana, много си готина, наистина Simple Smile

Linkata, да разкажеш после къде сте бродили Sunglasses

толо , на мен за токсо док ми каза че сама трявба да си го направя - в по-задните теми съм писала къде как и колко /сега нямам време да потърся, но ако до петък не си открила, ще ти пратя линк/
за спин би трябвало да те питат... моя ми го пусна без да ме пита... ама все тая
за рубеолата съм пас...

iva_angel , много ясно че ще са супер новините...

хайде отново ви пожелавам хубав следобед, после хубава вечер, а утре - хубав ден! Simple Smile

# 162
Толо, за токсоплазмозата и хламидиите (понеже ДжиПи-то ми пуска всички изследвания) каза, че касата не ми ги поема и си ги платих. А за СПИН - трябваше да го подсетя.....

Ето от тук можете да си изтеглите ДНЕВНИК-КАЛЕНДАРА на сп. "9 месеца" като в самият календар можете да си водите записки  - по седмици.

Обяснявам тегленето!

отиваш на Eurofootball.rar и с десният бутон на мишката натискаш Save Target As...
Пита те в коя директория да го запише. Архивирано е - затова трябва да си го РАЗархивирате. За стартиране избираш файла : PregnancyJournal.exe

Ако някой не се справи, нека ми пише на лични и ще му го пратя по мейла  Peace

# 163
  • София
Здравейте,момичета!Така ви се радвам на хубавите новини.Аз съм на преглед чак след месец,а на ултразвик-след месец и 10 дена,та ще има да си чака-а-а-ам.Но силно се надявам до тогава да мога да усещам бебчето,за да знам че си е там и всичко е о.к.
Да ви се оплача!Страдам от почти ежедневно постоянно главоболие.Събуждам се и си лягам с такова.Тук парацетамол няма.Всички препоръчват "Tylenol" и казват ,че е безвреден,но аз не съм фен на лекарствата и ме е страх да го пия.Ако ,все пак тези мъки не свършат скоро,ще се прежаля.
cutesmallcat,аз ползвам Palmer's и според мен не е мазен,по скоро е доста хидратиращ.Аз лично съм много доволна,а и неслучайно му се носи славата.  Hug
За коремчето-мисля,че вече леко ми личи,но все още мога да мина по-скоро за преяла,отколкото за бременна.Важното е,че аз си знам,а и скоро,живот и здраве,това ще се промени.

# 164
Hope, и аз съм като теб с главата. Рядко има дни в които не ме боли. При мен е от ниско кръвно - с главоболие си лягам и с него ставам. Бяхме на море с приятели, които живеят в Ню Йорк, те носеха Tylenol и ми даваха, май помагаше... Айрян със сол и много течности, а и кафе може, аз лично пия по 1 на ден, иначе няма да мога да ходя изобщо. Но ще мине де, просто има такива дни, споко.
А имайки предвид в САЩ какво са луди на тема задравословен живот, безвредни храни, органик и т.н. (убедих се в това), щом казват, че Тylenol e OK, значи е така. А и е по-вредно да те боли, отколкото да изпиеш 1 хапче. Поне аз така мисля... Т.е. 2 хапчета, разбрах, че Тylenol така се пие.

Общи условия

Активация на акаунт