Хайде време не остана, Лъвчета последна смяна!

• 16 918
  • 295
  •   1
Отговори
# 180
Ани стискам палци скоро да си гушнеш бебока,аз Ивайла я родих 7 дни след термин и зднам колко е изнервящо това чакане! Hug Hug
Да се похваля тази нощ успях да се наспя,след като  нахраних Пепи в 12 и спа непробудно до 04:30,та и майка му успя да поспи!

# 181
Честито на ЕЯ и мама Светла, на Пуши и всички останали мами, гушнали своите бебчета! Да са им живи и здрави бебоците и редовно да пълнят памперсите! Laughing
След като родих разбрах, че това в началото е най-важното и желаното.

Ние пак не акаме. Ей ще ме пощури това детенце!!! Ако довечера няма нищо ще пробвам пак с клизма. Ама така не може да продължава.Що за бебе на две седмици е това мойто, дето е акало само 5-6 пъти досега?!?!?! И педиатърката е спокойна  #Crazy
А според мен се мъчи, щото само се напъва (или поне личицето и се гърчи от време на време),мрънка и пръцка.

# 182
Хавга, и ние имаме подобен проблем с акането. Лекарката каза , ако повече от 24 4аса не се изходи да и помагаме с термометър. До сега сме го правили 2 пъти защото пък не било хубаво да свиква така. Всеки ден се моля и следя кога е било предното акане и дали са минали 24 4аса. Пробвай и с масажче, при нас помага на няколко пъти. Докато я храня и масахирам коремчето и имаше резултат няколко пъти. Иначе това с пръцкането и къркоренето начервата и при нас го има и наистина ми е мъчно, като я видя как прави някакви безуспешни опити.

Аз си мисля, че може би е нещо от храната, която ям и за това сега спрях примерно да ям круши и сливи, които ги ядях заради мене, че действат разхлабващо и ще видя дали ще продължи така.

А да питам аз нещо. На Жаки и се появяват някакви пъпчици по лицето. Като спи на едната страна и после като я вдигна и там се е като обринала. Аз си мисля, че е от жегата, но някои от тях не изчезват след няколко часа ами си остават повече време. Някои има ли подобен случаи?
Така е и по главичката и вече почвам да се чудя дали не е някава алергия  newsm78

# 183
  • Бургас
svetla_mama и на дребното му излизат така пъпчици и после изчезват. Може наистина да е от жегата. Желая ти скорошно възстановяване, за да може спокойно да се гледате с бебка.
Ани стискам палци скоро да се гушкате с бебчо Hug
Асе мерси за писмото   bouquet
Използвам докато малкия спи да прочета какво сте писали, че вече имаме по-дълги периоди на будуване и трябва да се забавляваме. Вече излизаме по разходки, ама преди следващо хранене трябва да се прибираме  Wink Да ви питам вие как се справяте с комарите навън? Аз по тъмно не съм го разхождала, ама в морската градина си има комари и ме е страх да не го нахапят.
За килограмите - в болницата свалих 6кг. и досега още 2. Остават 6кг. за сваляне ама има време, нека да има манджа за дребното Laughing Иначе и на мен ми препоръчаха колан за стягане да слагам след като ми дойде първия цикъл... Ще изчакам, аз и без това почти нямам корем вече Simple Smile

Честито на всички мами, които гушкат вече малките си душички!! Да са им здрави и много послушни.
Успех на всички, които ще раждат скоро.
  Hug

# 184
И Али има пъпки, първо бяха едни по-големи петна с бяло връхче, после станаха по ситни и на ризлични места. Аз се притесних, защото си помислих че понеже не ака се е натровила, но педиатърката каза, че това било нопмално защото се чистела още от погълнатите неща в коремчето ми и пр. и било нормално.

Ох Светла
е, незнам с това акане. Аз е смея да правя клизми на често именно защото привикват лесно. Но пък мойта пръдла не е акала вече трети ден .....,  а все пак суче на три часа горе-долу (понякога и по-често).

# 185
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=182489.msg3709538

Това е линк към тема относно неакането на малчовците през първите няколко седмици от раждането. Мен лично ме поуспокои малко. Дано помогне и другите мами със същия проблем.
Но аз наистина си мисля, че кризми през 24 часа са прекално начесто.

# 186
Имам удоволствието да ви съобщя една прекрасна новина.  Smile  Smile  Smile

На 23.08. в 11:35ч. Диди (didi-2) роди първата си рожба.
Малката принцеса носи красивото име Микаела и е с перфектните мерки 3200гр, на 50см. Диди каза, че ще става манекенка.
Очаква се двете дами да бъдат изписани във вторник.

Честито, да ви е жива и здрава дъщеричката!
Да ви пълни сърцата и душите с много хубави мигове,които да се превръщат в красиви спомени!
Желаем ви да е здрава, силна и смела в живота, да се бори с трудностите, и да побеждава за ваша радост. Надяваме се да бъде много щастлива и голяма късметлийка!
Много се радваме, и много ви обичаме - желаем ви от тук насетне само радост в дома ви!

Последна редакция: пн, 25 авг 2008, 12:19 от justice

# 187
   Привет на всички! Hug
  Светле върнах се да изчета поста ти относно раждането,нямам думи, #Crazyпожелавам ти всичко лошо да е зад гърба ти и много ,много положително мислене за вбъдеще!Гушкай бебчето по-често,ше ти дава сили за много неща- Peaceтака се зареждам аз лично с положителна енергия,като прегръщам децата си!

Сега аз имам въпрос към мамите отгледали вече момиченца-прави ли се нещо специално около почистването на половите им органи,защото нашата доки нищо не ми каза,а днес забелязах някакъкъв секрет насъбран вътре,опитах се да го отстраня,но тя много рита и се страхувам да не я нараня.Ако трябва да се прави нещо специално ,моля споделете!

П.П.Еха докато съм писала се е появила новина за нова принцеса!

Диди,да е жива и здрава красавицата,много щастие и радост на цялото семейство!

# 188
Здравейте мили момичета!!!
Влизам при вас с ведро настроение поздрав към всички обебили се  bouquet Да са ви здрави дечицата!!!

Специален поздрав за мамите родили на 15 август под закрилата на Богородица  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Честито на:
- мама Бланш с бебче Мариела
- мама малкабуби с беб Борис
- мама бобито 81 с бебешок Александър
- мама Яна с момченце

и да се наредим и ние :
- мама Алфира с бебе Стефан роден в 12.49ч. в болница Токуда 4 килограма синеок като сиамец Laughing

Успешно възстановяване на всички мамчета!!! Hug

# 189
Честито на Диди,да и е жива и здрава дъщеричката и много да ги радва!
Ах тези лекари са за убиване,Диди милата колко се притесняваше за размерите на бебето нали и бяха казали,че ще роди бебе гигант,а тя виж каква хубава госпожица се появи,за пореден път се убеждавам,че хич не познават с тези размери!
Алфира,честито и на теб мила да ти е живо и здраво синчето!

# 190
Аграмд, аз лично и измивам хубаво пишока с памук и вода поне веднъж дневно, главно след баня. Водата по-обилна помага за по-лесното премахване на секретите, които се събират, за разлика от мокрите кърпички. Но трябва да се отстраняват тези секрети, да не стане някво възпаление. Но това не е съвет на педиатърката, а на майка ми, която така е процедирала с мен самата и не е имало проблеми. Освен това нямам наблюдения да я бол когато го правя, така че давай смело!

Честита госпожица на Диди!

# 191
Днес в 9:42 нашата мама Стели-Мели е родила своя втори юнак Кирил, със страхотните мерки 4000 гр, 52см. Да са ни живи и здрави, мнооого щастливи и обичани!!!

# 192
Стели-Мели , добре дошъл на този свят на Кирил, Честито бебенце на теб мила! Да ти е жив и здрав и много щастлив!

Алфира, честит син и на теб!

# 193
Честито на Алфира, Диди и Стели-Мели! Да са ви живи и здрави дечицата и да имат много късмет в живота!

Ние да се похвалим , днес си тръгваме. Цяла нощ се кърмехме сега запетайката спи. Едвам гледам. Вече сме 10 гр над рожденното си тегло.

# 194
  • Бургас/Пз
Eй, само за една сутрин и толкова много бебешки новини.

Честита госпожица Микаела на мама Диди и Честити юнаци Стефан и кирил на мама Алфира и Стели - Мели. Да са ви живи и здрави дечицата и много да ви радват.
Ах тези лекари са за убиване,Диди милата колко се притесняваше за размерите на бебето нали и бяха казали,че ще роди бебе гигант,а тя виж каква хубава госпожица се появи,за пореден път се убеждавам,че хич не познават с тези размери!

Напълво съм съгласна с тебе. То тяхното стана вече като прогнозата за времето. Ще вали, ама може и слънце да грее. Като гледам от предишните теми на повечето вайки докторите не са познали за размерите на бебето. Особено тези които ги изкараха бебета гиганти.

Аз се завърнах от запис на тоновете. Всичко е наред май и днес ще се носим две в едно. Добре че поне е малко по-хладно та се живее. Утре сутрин съм пак. Макарл че знае ли се нощта е дъъъългаааа.

Общи условия

Активация на акаунт