Тук сме се събрали да слабеем, все Дюканки сме и хубавеем - 120

• 47 018
  • 977
  •   1
Отговори
# 900
И моите кила са 4.

Не пия кафе. Сутрин ям половин чаша кисело мляко с триците или с кексчето.
Извара рядко. от време на време крем карамел, че ми е любим, но не повече от едничко. Смятала съм го, излизат около 120-130мл. прясно мляко.
Кока кола лайт обаче пия всеки ден по 1 чаша.  Rolling Eyes

Ще видим наистина да се консултирам с лекар, пред личната нямам време да чакам, но ще видим къде ще отида.
Ще увелича спорта също така.

# 901
Здравейте мили млади майки,

От известно време чета форума и понеже тук има много "Дюканки" реших да пусна този пост. Всеки човек сам избира какво да прави със живота си, но понеже съм сигурна, че има много момичета които са на диетата на Дюкан без изобщо да знаят какво вършат затова пиша този пост.

Тази диета е т.нар кетонна (кетогенна) диета и е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО опасна. Цели се следното:
Спират се изцяло въглехидратите, които са много важна за здравето на човека съставка. Те са източника за набавяне на гликоген. Когато гликогена в тялото се изчерпа напълно (което е неминуемо при тази безумна диета) човек изпада в състояние на кетоза. Можете много бързо да проверите думите ми. Купете си от аптеката кето ленти, изпишкайте се и вижте резултата. Ще кажете "И кво от това като съм в кетоза нали свалям"

Ами проблема е че организма се отравя и търси начин да изхвърли кето телата които са в кръвта ви в следствие на тези диета!!! Ако сте на Дюкан и храните бебчо, замислете се какво му причинявате тъпчейки го с кето тела. Това изхвърляне става основно чрез урината (бъбреците). Ефекте от диетата разрушава бързо и НЕОБРАТИМО бъбреци, сърце и мозък! Ефекта се усеща по-късно (между 12 и 16 месец) но сташното е че е необратим.

За да функционира мозъка ви вие имате нужда минимум он 1.5 грама въглехидрат на килограм тегло. Тоест ако тежите 60кг ви е необходимо да приемата най-малко 90гр. въглехидрат. Къде са тези стойности при вас??? От друга страна кетозата повишава киселинността на кръвта. В комбинация с кафе и цигари това може да доведе до смърт.

Просто помислете какво си причинявате. Мъка ми е! Попитайте най-слабият студент първа година по медицина за тази диета и рисковете от кетозата и после пак яжте овесени трици!

KISS! Желая ви здраве и успех.

# 902
Здравейте отново,искам да ви попитам няколко неща:
Къде е тази табличка, която Вещи попълва, предполагам, че в нея се вписват всички Дюканки и Дюканци
Виждам и от поста на Duhi Puhi, че продължавате да слабеете и в трета, и в четвърта фаза. Нали към трета фаза се минава, когато си постигнал желаното тегло и минаваш в етап на задържане?
Царевицата към нишестените храни ли спада  Embarassed
Още ми е рано за трета фаза, но все пак да попитам - при галавечерите позволява ли се сладко и алкохол? Разбирайте ме просто да си опиташ, не да изядеш 1 парче торта.
Грешно ли е да смятам, че мога вместо 40 гр. сирене на ден мога да си хапна 1 кубче шоколад?

По принцип в 3та минаваш като достигнеш желаните кг.. Аз съм малко частен случай - кърмя още и карах малко олекотени програми  Blush Макар че 1 и 2ра фаза общо взето доста стриктно си ги спазвах..
Царевицата е нишестяно според мен..
Галавечерите можеш да изядеш КАКВОТО ИСКАШ, но 1 порция.. Т.е. можеш 1 парче торта, но не ЦЯЛА ТОРТА  Mr. Green
По добре си яж 40 гр. сирене .. а шоколада го остави за галите - и си хапвай ако искаш и по 1  Wink ама това ще  ти е цялата гала..

# 903
Вещи, Благодаря/ти си занаеш за какво/!

# 904
Кърмене докато си в кетоза!! Звучи страшно. Някой хора си обичат телата повече от децата  Joy

# 905
  • В средата на времето
MilaB, довечера ще си купя такава лента и ще отчета утре.
На кърмещите майки се казва, че не трябва да спазват тази диета или ако да - в олекотен вариант..
За бъбреците - нали за това се прима увеличено количество вода? Все пак това "неядене" е само през втора фаза, която все пак не продължава цял живот, нали?
Какво ще кажеш за приема на подсладители - те не набавят ли необходимото количество въглехидрати за деня?

# 906
Ех, не се стърпях...

Ако сте на Дюкан и храните бебчо, замислете се какво му причинявате тъпчейки го с кето тела. Това изхвърляне става основно чрез урината (бъбреците). Ефекте от диетата разрушава бързо и НЕОБРАТИМО бъбреци, сърце и мозък! Ефекта се усеща по-късно (между 12 и 16 месец) но сташното е че е необратим.

За да функционира мозъка ви вие имате нужда минимум он 1.5 грама въглехидрат на килограм тегло. Тоест ако тежите 60кг ви е необходимо да приемата най-малко 90гр. въглехидрат. Къде са тези стойности при вас??? От друга страна кетозата повишава киселинността на кръвта. В комбинация с кафе и цигари това може да доведе до смърт.

Просто помислете какво си причинявате. Мъка ми е! Попитайте най-слабият студент първа година по медицина за тази диета и рисковете от кетозата и после пак яжте овесени трици!

За кърмачки си има олекотена фаза, в която се ядат всеки ден зеленчуци.. а през ден и плодове, дори и хляб, торта ако искаш..

А за въглехидратите - ми те овесените трици са почти изцяло въглехидрати.. И точно затова се приемат.. за да се компенсира липсвта на такива..

Ех.. пак се започна  Rolling Eyes

# 907
MilaB, а овесените трици какво са? Доколкото ми е известно 66% въглехидрат! Така че като не си съвсем наясно, недей се изказва  неподготвена! #Cussing out

# 908
Какво ще кажеш за приема на подсладители - те не набавят ли необходимото количество въглехидрати за деня?

В подсладителите няма въглехидрати Simple Smile То няма нищо в тях де..
Има само ХИМИЯ  Mr. Green

Всеки избира дали да ги ползва.. не са задължителни..

# 909
  • Велико Търново
 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44
Ура, ура, ура!
Оставам на работа!
Момичета и Тунинг, никак не е лесно (повярвайте ми) да организираш производството на смяна от 40 човека, 30 от които жени, от които поне 15  smile3508 smile3511 smile3515 smile3516 newsm61 smile3512 newsm48. Знам, че не мога да угодя на никой, но се старая всеки ден работата на смяната да върви.
Айде чао за сега. Ще newsm55 и после ще  smile3524, зещото довечера съм  atwork, т. е. нощна.
Още веднъж благодаря за Вашата подкрепа.

П. П. А доносниците сами ще се издънят.

# 910
Здравейте мили млади майки,

От известно време чета форума и понеже тук има много "Дюканки" реших да пусна този пост. Всеки човек сам избира какво да прави със живота си, но понеже съм сигурна, че има много момичета които са на диетата на Дюкан без изобщо да знаят какво вършат затова пиша този пост.

Тази диета е т.нар кетонна (кетогенна) диета и е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО опасна. Цели се следното:
Спират се изцяло въглехидратите, които са много важна за здравето на човека съставка. Те са източника за набавяне на гликоген. Когато гликогена в тялото се изчерпа напълно (което е неминуемо при тази безумна диета) човек изпада в състояние на кетоза. Можете много бързо да проверите думите ми. Купете си от аптеката кето ленти, изпишкайте се и вижте резултата. Ще кажете "И кво от това като съм в кетоза нали свалям"

Ами проблема е че организма се отравя и търси начин да изхвърли кето телата които са в кръвта ви в следствие на тези диета!!! Ако сте на Дюкан и храните бебчо, замислете се какво му причинявате тъпчейки го с кето тела. Това изхвърляне става основно чрез урината (бъбреците). Ефекте от диетата разрушава бързо и НЕОБРАТИМО бъбреци, сърце и мозък! Ефекта се усеща по-късно (между 12 и 16 месец) но сташното е че е необратим.

Момичета, моля ви не започвайте пак тази дискусия.
 ignore2 ignore2 ignore2
Вещи, моля те, давай новата тема.  Praynig

# 911
ooooooo това май е някоя от онези диетоложки които пишат по весниците глупости ... сега дойдоха и в форума да ни дразнят
нека я подминем без излишни спорове... не въждате ли че това и е 1вия пост ...

# 912
  • София
MilaB, кърмачките ги бием с тиган и не им даваме да почнат режима, докато кърмят. Ако са много упорити, пускаме ги на специален режим за кърмачки  Peace

# 913
  • В средата на времето

В подсладителите няма въглехидрати Simple Smile То няма нищо в тях де..
Има само ХИМИЯ  Mr. Green

Всеки избира дали да ги ползва.. не са задължителни..

Embarassed Аз пък си мислех, че има, но с изкуствен произход.. Както и да е..изказала съм се неподготвена Laughing

А защо да няма и инакомислещи, що така и се нахвърляте на MilaB  newsm78

# 914
  • Пловдив
МилаБ, благодарим ти за високата чест , че си се регистрирала специално, за да ни кажеш всичко това. Щеше да е още по-добре, ако се беше запознала повече с режима и това, което се яде по време на спазването му. Момичетата вече са ти отговорили, не е необходимо да ги повтарям. Вярно е, че въглехидратите и мазнините са сведени до минимум, но все пак ги има - в овесените трици, в зеленчуците, които се консумират доста често. Кърмачките или ги отказваме, или ги изпращаме в трета олекотена фаза. Кафето и цигарите са въпрос на личен избор - лично аз не ги употребявам, но всеки сам преценя за себе си.
А, и да уточня, че не всички тук са млади и не всички са майки. Прекалено младите също ги съветваме да не започват режима.
Аз все още не съм видяла празнини нито в мозъка си, нито проблеми със сърцето и бъбреците, скоро отново се изследвах и всички показатели ми са отлични. Въпреки, че съм на режима от 18 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт