Тук сме се събрали да слабеем, все Дюканки сме и хубавеем - 120

• 47 022
  • 977
  •   1
Отговори
# 885
Някой да си е купувал в-к "24 часа" днес? Имало статия за режима на Дюкан. Можело да се разболее човек от него..Не знам подробности. Майка ми ми се обади по телефона да ме наспами, да съм си купила вестника и да прочета сатията.. Crazy Стига ми било вече с тази диета, да почна да си хапвам плодове вече, щяла съм да си докарам болест, вече съм била добре на кг..ей такива неща, започна се тормоза при мен.. Tired

И аз чух за това,някаква др.Георгиева се изказвала по въпроса.
Не знам ,вече така да не ми пука кой как е решил да ни плюе.От икономичски интереси всеки може да плюе който си иска!Ама ние си знаем най-добре.А и човека не просто е лекар с дългогодишна практика-а председател на Международната Диетоложка Асоциация (дано не обърках на кое).
  Да се похваля,ама тихо да не ме чуе кантара-днес мярнях 84,ама да се подсигуря още няколко дни и тогава -ще се хваля повече Laughing

# 886
Здравейте отново,искам да ви попитам няколко неща:
Къде е тази табличка, която Вещи попълва, предполагам, че в нея се вписват всички Дюканки и Дюканци
Виждам и от поста на Duhi Puhi, че продължавате да слабеете и в трета, и в четвърта фаза. Нали към трета фаза се минава, когато си постигнал желаното тегло и минаваш в етап на задържане?
Царевицата към нишестените храни ли спада  Embarassed
Още ми е рано за трета фаза, но все пак да попитам - при галавечерите позволява ли се сладко и алкохол? Разбирайте ме просто да си опиташ, не да изядеш 1 парче торта.
Грешно ли е да смятам, че мога вместо 40 гр. сирене на ден мога да си хапна 1 кубче шоколад?

# 887
  • Варна
Здравейте отново,искам да ви попитам няколко неща:
Къде е тази табличка, която Вещи попълва, предполагам, че в нея се вписват всички Дюканки и Дюканци - в първия пост на всяка тема НИЕ СМЕ ТУК
Виждам и от поста на Duhi Puhi, че продължавате да слабеете и в трета, и в четвърта фаза. Нали към трета фаза се минава, когато си постигнал желаното тегло и минаваш в етап на задържане? - по принцип не се слабее в тези две фази, но винаги може да има аномалии (Духи Пухи е още кърмачка)
Царевицата към нишестените храни ли спада  Embarassed - ДА
Още ми е рано за трета фаза, но все пак да попитам - при галавечерите позволява ли се сладко и алкохол? Разбирайте ме просто да си опиташ, не да изядеш 1 парче торта. - позволява се чаша вино, 1 салата, 1 предястие, 1 основно и порция десерт
Грешно ли е да смятам, че мога вместо 40 гр. сирене на ден мога да си хапна 1 кубче шоколад? - не са съпоставими, шоколада освен мазнини има и въглехидрат (разбирай захар)

# 888
Момичета,как мога да намеря една приятелка във Форума?  newsm78

# 889
еМерси Звездопад!
Много изчерпателен отговор и се надявам след няколко месеца да се похваля с влизане в трета фаза за задържане на вече постигнатото тегло!Успехи много от мен на всички! Hug

# 890
  • Пловдив
Момичета,как мога да намеря една приятелка във Форума?  newsm78

В началната страница на форума долу има "потребители" , като кликнеш там има "търси потребител" и ти излиза търсачка. Търси се по ник и мисля, че може и по мейл.

# 891
Здравейте момичета и Тунинг,

newsm59 за Баба Яга и Франс (със закъснение). да сте здрави, късметлийки и много усмихнати.

Ива_нета, стискаме палци и споко. Истината ще излезе наяве и ти не само ще останеш, но и ще набереш дивиденти

относно задържането възможна причина е жегата.
Човек за 24 часа изразходва около 2000 калории, като 1500 се загубват чрез кожата за поддържане на терморегулаторната функция. В тези жеги, когато температурата на въздуха е близка и даже по-висока от тази на тялото, явно намалява разходът на енергия (При Дюкан не броим калории, но физичните закони остават в сила). Затова Дюкан препоръчва студени душове, носене на леки дрехи, консумация на студени храни и напитки и др.
Аз бих добавила - моренце, басейн, СПА (Цоци, как си?), климатик и всякакво охлаждане.

След месец задържане, на мене ми помогна един пост на Звездопад за психологическата нагласа.

Относно алкохола За първи път ще бъда груба, за което се извинявам. Но това е тема за отслабване, а не за алкохолна зависимост. Мисля, че всеки човек, който не може да се откаже от "меко и твърдо гориво" за няколко месеца, трябва сериозно да се замисли за тази зависимост. Размерът на изпитото е почти без значение, показва само фазата на оплакващите се.

Реакциите на околните за нашето слабеене Момичета, защо се връзвате, ако някой не забележи или каже нещо, което не ви харесва. Ние отслабваме заради себе си и близките си, а не заради хорските думи. И май понякога сме излишно мнителни. Аз например почти никога преди не съм отбелязвала, че някой е отслабнал, защото мислех за грубо и нетактично да коментирам тази тема. И днес една приятелка ми каза, ама ти си станала на моите килограми, но съм сигурна, че не беше с лошо, а с добро чувство. Вчера една позната (от една пушалня, където се засичаме) каза -"Верно си се стопила и никакви цици не са ти останали", аз реагирах съвсем спокойно, обясних, че режимът е вълшебен и топи наистина всички сланини.

А сега, да рапортувам.
От вчера съм в трета фаза, но все още не съм се ориентирала добре. Почвам да включвам храните, но хлябът смятам да го пропусна (аз и преди Дюкан не го любех и рядко го консумирах).

Та по този повод малко снимки и от мене. Постижението ми от 10-11 кг не е рекорд, но си е моето постижение и аз се гордея с него и съм много щастлива.  
http://picasaweb.google.bg/biborana/Dukan

Това е положението, засега. След време ще се върна да стопя до 52 кг. На нас мечтите ни са смели, няма невъзможни цели.

Последна редакция: вт, 26 авг 2008, 16:05 от biborana

# 892
  • София
Здравейте момичета,смятам и аз от 1.09 да съм Дюканка,а сега отивам да чета темата.

# 893
Вещи, моля още веднъж да ме включиш в табличката за стимул. newsm17 newsm03
И при мен има задържане, боря 8-мо кило. Започнах режима на 16.07.
Но си пийвам доста кола - около 1 л. Споделете вие задържате ли от безалкохолното? newsm78Иколко пиете на ден? Аз не употребявам нищо друго с подсладител, освен в сутрушното кафе. Не пия степчета и не си приготвям сладки неща. Пия около 2 литра течности.
Иначе ям около 200-300 г извара, едно мляко, 1 яйце, 3 лъжици трици, пилешко или телешко  месо.

# 894
  • София
Сега чета статията в 24 часа, на 17страница е - пробвах да я снимам и да я кача - не става, трепери ми ръката и се размазва всеки път....

В общи линии - д-р Дора Георгиева, анестезиология, реанимация и акупунктура предупреждава, че диетата е хит и у нас, но крие опасности, ако човек не е физически здрав. Според мен си ракламира Вега-теста, за поносимаст към хранита, който тя прави, защото на следващата страница пише за него.

Също така на 18стр има каре с 4те фази, обяснени ПРИБЛИЗИТЕЛНО вярно...

Глупости и прилича на платена статия, ама айде здраве да е.

Най-добрата прятелка на майка ми е а Дюкански ржим от около 5 месеца и е 9 кг. надолу, днес се обади да ми докладва  Laughing

# 895
Здравейте момичета! Продължавам да съм режимна, но и все така отчаяна. Проблемите с WC не спират. Продължавам да качвам в ПЗ по кило и нещо, сега последния път дори 2. После даже не успявам да ги сваля в П.
Сигурна съм, че е заради скапания ми метаболизъм от многото диети и неходенето до 00. Не ми помагат дори 2 хапчета бисалакс. Освен да спра да ям да се свършват мъките поне  Cry

# 896
Привет Дюканки и Тунинг Hug, гледам пак са се разгорещили страстите. Е няма да ви коментирам пък Crossing Arms
Мерито ха добре дошла в залата на двуцифрените, сядай на най- близката пейка и смело напред Peace, чакаме те Hug
Appetite какво количество млечни приемаш дневно, Дюкан казва в сайта си, че при задържане се ограничава приемът им до 400гр. дневно. Успех нататък Peace

# 897
  • Пловдив
biborana, браво!  Grinning Успешна трета! Party
И си абсолютно права да се гордееш с твоите 10 килограма.  bouquet

ninkata80, добре ще си дошла, но защо отлагаш чааак за 01.09? Скачай в казана! Wink

veni_c, лично моето мнение относно безалкохолното е, че разумната доза е чаша-чаша и половина на ден /около 300 мл/. Поне моят организъм на толкоз не се муси.  Simple Smile

Aya_Cuervo, ако спреш да ядеш - мъките тепърва ще започнат...
Отиди на лекар и искай преглед, изследвания и смислено лечение. Тук можем да ти дадем общи, изпитани съвети кой как преодолява този проблем, но ако при теб не действат и нещата са толкова зле - трябва да се консултираш с JP-то си.

Последна редакция: вт, 26 авг 2008, 16:10 от zvezdopad

# 898
Е,стига де момичета и момче!Аз тукмо се успокоих че поне мляко Фитнес мога на воля да си пия и пине по литър на ден пия,а кисело мляко Верея поне по 1 и половина от 300 грамовите опаковки,ама на , чета и виждам че не бива!Аз наблягам на млечните заяото адски много ги обичам,но май трябва да по намаля темпото!Прекалено хубаво беше за да е истина!Успехи и минусиии! Hug

# 899
Appetite какво количество млечни приемаш дневно, Дюкан казва в сайта си, че при задържане се ограничава приемът им до 400гр. дневно. Успех нататък Peace
Здравей Танче!
Аз обикновено се храня със следното /все от вашите рецепти/:
дюканска палачинка
гювече от пилешко месо извара и кисело мляко или бъркани яйца с извара
пържоли от пилешко филе
кафе с мляко
И аз като Айя качвам в ПЗ. Едва ги смъквам в П.
Да, аз го отдавам на малкото килограми, които трябва да свалям още - само четири са...

Общи условия

Активация на акаунт