ОКТОМВРИЙЧЕТО любимо е на мама най-неповторимо!

• 15 664
  • 294
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Здравейте момичета  Hug
Не съм писала  много в темичките, само се представих в отбора, но ви чета редовно и сте ми много полезни, благодаря за което   bouquet
Аз съм много "боса" по бебешките въпроси, затова и не смея да се изказвам по обсъжданите темички  Embarassed

Параходче аз също много ти благодаря за подробната информация за припознаването, която си дала, остава ми само да попитам в частната Св.София, към която съм се насочила, дали изискват такъв документ или присъствието на таткото е достатъчно...Друго важно, което ме интересуваше също си написала - за акта на детенцето, че се получава от общината по местоживеене на майката...аз съм по лична карта все още живееща във Велико Търново, което означава, че от там трябва да си взема акта ли? В който обаче ще пише, че детето е родено в София? Общо взето сега ми се поизясниха малко поне тези неща Simple Smile

Между другото и аз не виждам снимката, пусната от Пуки  newsm78

# 91
Предлагам ви да спретнем нов фото албум със снимки от стаята или къта на беб4о, когато ве4е станат готови. Предполагам пове4ето от вас обичат да гледат обзавеждане, подредби и разни други такива неща, а и може да има някакви практични идейки.Вижда ли ви се добра идеята? 
Идеята изобщо не е лоша, а и това може да даде идея на някои от нас как да се справим с пространството с което разполагаме Peace Защото аз имам такъв проблем!

# 92
Джиджи-биджи, останах с впечатление, че изискванията са различни в различните болници, затова най-добре попитай в самата Св. София.
Вписването НЕ се прави на самото раждане, а най-често на следващия ден, така че таткото и да присъства на раждането, трябва да дойде пак за припознаването.

Поправка - дано не съм те подвела. Бях с впечатление, че актът се връчва в общината по местоживеене на майката, но изглежда, когато детето е вписано в София, има опция да е в общината, където се намира болницата... Абе индивидуални консултации ще ни трябват още явно Simple Smile

(BTW и аз съм от Търново, но от дълги години софиянка Simple Smile)

Последна редакция: ср, 20 авг 2008, 18:52 от Параход

# 93
Не го твърдя със сигурност, но май се опъват властите на презиме, дето не завършва на "ов", чувала съм, че се искало специално разрешение за това отнякъде. Пак да кажа- не съм сигурна, де- проверете ако искате...
Иначе мойто синче е Данни Иван, като Иван му е презимето, ама той е хамериканец по рождение   Mr. Green...

# 94
Ами, Софко, опъвали са се по навик от соца за такива неща... Сега нотариуската сама ме пита как го искаме Simple Smile

Аз имам кръщелница, която е вече на 10 години, и нейното презиме е без окончание на -ов.

Между другото едни приятели се утрепаха постфактум да ходят по чиновници, защото таткото се казваше Жоро... а искаха детето да е вписано Георгиева... и пак стана Simple Smile само нерви от желязо човек да има.

# 95
  • Варна
................................. Става дума за една предварителна декларация за припознаване на дете, Утре, ако искате, ще ви копирам цялото съдържание, че не е пред мен листчето, но в най-общи линии съдържа имената, ЕГН-то и № на лична карта на бащата и същите данни на майката; декларира воля да бъде припознато по чл. 35 от Семейния кодекс, както и факта, че двамата нямат граждански брак. Подписва се само от бащата и се заверява нотариално.

Важно уточнение, което ние бяхме пропуснали - с тази декларация се уточняват презимето и фамилията на бебето!!!! Трудно могат да бъдат променени след момента, в който тя се занесе в родилния дом.

Да, а още по-важно уточнение е,че майката може да си сложи каквото си иска първо име за детето  Laughing , защото това никъде не е упоменато в декларацията, така че за всички мами,които имат все още спорове с татковците и последните няма да присъстват на раждането спокойно можете да им заявите това
Ние вече извадихме такава декларация, но често подхвърлям че ще кръстя детето Станислав (много ми е хубаво това име, а мъжът ми хич не е фен на имена,завършващи на -слав/слава, -мир/мира, нищо че аз съм от първите) когато реши да ми бие контра за желанията  Laughing
И днес никакъв успех с нашето легло и скрино/гардероб Confused.
Установих,обаче че вече не мога да стоя дълго време права-заболява ме или в ляво, или в дясно, болките са режещи и направо ме присвиват
Настоявам си за скрина, защото е точно като нашите мебели и няма да стане шарения в спалнята ни, да не говорим че е от същата серия, пък и е удобен да се сложи ваничката на бебето и да се избегне купуването на прословутите две пръчки,наречени "стойка за вана"
За мое нещастие открихме днес такъв гардероб, какъвто иска мъжът ми-с точните размери, обаче е друг цвят, а не правят поръчки-и аз естесвено- не го искам-грозно ми е, въпреки че ще ми върши много повече работа от скрина

Сега мълчим и двамата-не искам да го убеждавам,че аз съм права-никога не действам така, просто подхвърлям разни странични идеи, вмъквам нещо за моят скрин, или направо му пускам друга идея,или пък с половин уста му казвам-амии може и да го купим....ама да обмислим пак,  и накрая той самия не е сигурен,че неговото е правилното
Дано и тоя път стане Praynig

А за падналия корем-така ме обиди моята фризьорка вчера-отивам да ме подстригва и ме пита-айде кога ще доведеш да видим бебето, и аз и казвам, че не е излязло още. А тя-така лиии,ами аз...ами то щото ти имаш вид на родила, с този виснал корем  #Crazy
Корема ми бил виснал, слязъл долу, ниско бебе,така изглеждали тез дето вече са родили и още не им са се прибрали тумбаците, ала -бала, .....ама и аз си отворих устата и и и казах това-онова, ай сиктир от нетактични хора....

П.п-Сев, грахчетата ги забелязах отдавна-благодаря  bowuu

# 96
Г-це баш така е, аз съм го написала по-надолу, че изборът на малко име си е изцяло наш Party

Фризьорки, козметички, баби, съседки, продавачки, секретарки и т.н. трябва да им бъде забранен достъп до бременни аз мисля Simple Smile Или поне да идват комплект с лепенка за уста.

# 97
  • София
Г-це, аз точно заради една изключително "мила" продавачка съм ударила бойкот на най-близкия магазин за мин. вода и такива неща.
Всеки път ме пита защо аз ще нося тези тежки неща или нещо такова. Но последния път ме срути -
влизаме с приятеля ми и тя заявява - Е ама ти си станала огромна! - аз разбира се се ококорвам, но тя продължава - Ама събитието май няма да е скоро като гледам коремът още е високо.. Е, нищо не можах да кажа, но не влизам там вече..
Така сега си изживявам драмата как съм огромна..

# 98
  • Варна
Вчера мъжа ми хвърля кашони и торбички от нови покупки бебешки.И една комшийка се загледала в боклука представете си и изръсила, че и тя пазаряла така като нас много, ама после почти всичко била хвърлила. направо ми секна удоволствието с това изказване.

# 99
Що им се връзвате, бе  Laughing...

# 100
Ох,не обръщайте внимание на такива всизнайковци-и мен кой ме види първо пита -скоро ще е нали ,ууу колко си пораснала и тем подобни ама спрях да и м обръщам внимание и им гледам опулените физиономии като им кажа че има почти още 2 месеца и така ми става забавно чак.
Аз също мисля да къпем бебо в банята ,има място и без това спалната ни е мъничка,другата седмица имам обещание да сглобим и креватчето -дано да стане че вече не вярвам на обещания а на действия!
О и с тия роднини ми е голяма мъка като се замисля,как ще почнат да звънят,да идват уж да помагат а всъщност да ни притесняват ,незнам как тактично да отклоня такива самопокани,аз съм си мекушава и не мога да отказвам по принцип а и знам че го правят за добро и от радост ама понякога са толкова досадни #Cussing out
Айде,аз отивам да почвам салатката ,че мъжленцето ще си дойде всеки момент.

# 101
Ама що им се връзвате на тия хора? Я им отговорете подобаващо и хич да не ви пука Naughty
За презимето преди 11г. беше така: само при момичетата можеше да не е с окончание ова, при момчетата не, само по съдебен път Shocked Е много тъпо ми се виждаше, на детето сега презимето му е Даниелов, и докато се учеше да си казва трите имена чак ми ставаше жал за него Tired
Ще се къпем в банята ние Naughty Спомням си при синето, свеки ме засипваше с някви бабини дивитини от сорта , че детето не трябвало да излиза от стаята Shocked и затова всичко там трябвало да се прави ooooh! Е да ама не мъкнеше тя лигените, а аз бях станала, като култористка. Затова сега решавам АЗ Naughty

# 102
  • Варна
Тедико, то има и една бабешка деветина че и кърмачката 40 дни не трябва да се показва и излиза. Незнам за вас ама аз ако ги спазвам тия ще вляза в психиатрията след 40 дена. Laughing И това за прането вечер да се прибира и да не се оставя на телта ............мале, .............не ми се сеща за всички тея глупости как са ми усложнявали живота преди.
Вчера яко отрязах майка ми,като взе да ми нарежда как да кърмя и т.н. ама и аз с голямата си уста я сецнах като й казах че от нейните акъли нямах кърма с щерката, а и тя не ме е кърмила. Ама то наистина само коластра тогава ми слезе и това беше. Сега да е жив и здрав форума,че ако не беше той сигурно пак тоз и оня щях да слушам ,дето понятие си няма. Crazy

# 103
  • Варна
Само се записвам в новата тема и отивам да си легна, че нещо много ми се спи  smile3507. Лека нощ на всички и приятни сънища   love001

# 104
Здравейте и от мен. Да се отчета след прегледа - бебо е екстра, покада си пишката на доки, ма крак не пожела. Тя даже по едно време му се молеше, че й трябва крака му и че вече го е видяла, че е мъж  Mr. Green Забрани ми в следващите 4 седмици да раждам - после каза, че може  Laughing В резултат на това продължавам да си пия магнерича 3х2, но трябва и всеки ден 2х1 но-шпа, след четирите седмици спираме магнерича.
Сев аз също си питах за епидуралната и тя ми каза, че е сигурна само в двмама от анестезиолозите и ако е някой от тях на смяна ще ми я осигури, ако ли не каза, че ще ме омайва с каквото тя прецени, но ще гледа да не боли много  Mr. Green Може би и Калев заради това не е пожелал да поеме ангажимент за епидуралната.
Гледам че сте имали неприятности с превозните средства  Rolling Eyes Рени въобще не се впрягай - ти по никакъв начин не си виновна - нормално е щом сфетофара светва червено да спреш, това че някой блее и кара с несъобразена скорост си е негов проблем  Naughty Лошо е само, че си се стерсирала.
На нас пък ни се случи да ни изчезнат светлините и мигачите в центъра на СОфия днес  Crazy Горкия ми мъж, само той си знае какво му беше. Иначе аз се улавям напоследък, че въобще не ща да шофирам - много ми е некомфортно, така че в следващите два месеца ще съм зависима за транспорт  Rolling Eyes
 Адина радвам се, че и при вас лошото се е разминало  Hug Иначе аз бях купила от хавлиените поставки, но така и веднъж не я използвахме. МОже би разликата е, че малкия го къпехме двете със свекърва ми или пък с мъжа ми. Иначе и бебо ще го къпем в стаята, както и баткото беше. Нашата баня е много тясна и не е удобно. Освен това ми беше много удобно, че директно от ваничката се слагаше бебо на шкафа за повиване и там бяха всички принадлежности. Принципно не е хубаво бебето докато е малко да се разнася голо от стая в стая при различни температури.
Що се отнася до любопитковците с коментари аз съм намерила прекрасен начин да се оправям. На въпроса "Какво правиш?" винаги отговарям с "Дебелея"  Mr. Green, което отказва всякякви коментари по-нататък за моето физическо състояние, които биха нарушили душевното ми равновесие  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт