ИКЕА! ИКЕА! - Тема 4

• 57 099
  • 370
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Много добро обяснение finty. В началото на октомври планираме да ходим до ИКЕА в Букурещ и събраната информация много ще ми е от полза. Досега не съм ходила в ИКЕА и искам да попитам за уточнение относно каталозите. Естествено, аз ще искам да си взема за България. Доколкото разбрах от обяснението, каталог може да се вземе безплатно от касата, т.е. оставяш този, който си взел от входа на касата и си вземаш друг. Така ли е? И какъв е проблемът, че не дават каталози? Сега е излязъл новият каталог- това дали ще е причина в началото на октомври да не мога да си го взема от магазина?

# 91
  • София
Доколкото разбрах, каталозите които се ползват в самия магазин са ламинирани - за многократна употреба. Затова ще ви ги вземат. Аз лично ходих малко преди д сменят каталога и така и не успях да намеря каталог да си взема - от личен опит нищо не мога да кажа.

# 92
В Икеа - Букурещ имаще неламинирани каталози веднага срещу входа, на две купчинки. Ходих в събота. Ламинираните не ги видях къде са.

# 93
Каталозите които са за магазина са в едни сини подвързии, те се оставят на касата.
В събота още на входа на магазина имаше контейнери с нови каталози. Аз си взех 4-5 бр. от каталога за 2009.
Раздаваха се абсолютно свободно и никои не ти държеше сметка колко ще вземеш. Предполагам, че и през октомври ще е същото.

За столовете, нищо не мога да кажа. Не сме ходили в "склада" за столове и не знам какво е било налично.

# 94
  • Варна
Мерси за информацията Peace Дано има каталози и в началото на октомври.

# 95
Вчера отскочих до нашата Айкиа и имам много пресни впечатления. Питайте .. каквото ви интересува.  Simple Smile

Бих искала да споделя, че голяма част от обзавеждането ни е от там. И преди съм казвала, че матракът ни е Султан Хаселбак, но изобщо не съм доволна - образуваха се нещо като бабуни по него - там, където се предполага да се намират опорните точки на гръбнака. Иначе спалнята ни е Малм - не е лоша, но доста боли като си удряш краката на страничните летви. Blush Нощните им шкафчета са номер едно. Wink

Вчера наблегнах на хоум декорацията. Лампата от задната корица на каталога не струва - нито малка, нито голяма. Нематирано стъкло и ярка крушка.. Купих си тенджера от някаква нова серия, Кнастер май беше - ще я тествам и ще споделя. М/у другото, повечето тенджери и тигани са с метални дръжки, дори на любимите ми ''тумбички'' - топлоизолирани ли са? Аз мисля, че не, затова залагам на удобството да имам пластмасова дръжка пред красивия дизайн.. Цветя, цветна черга, разкошни чаши за мляко в черно и червено, стъргало и сушилник са част от хубавите ми попадения вчера. Гледахме за качествен разтегателен диван, защото очакваме гости, но нито един не ми хвана окото. Имам чувството, че леко са вдигнали цените и че са повлошили качеството. Може и да греша и просто да са ми омръзнали моите неща (белият диван на черни цветя и бялата ми маса са 1:1 с шоуруума - съвпадение. Blush)
О, да, търсихме си стойка за плазма, но са или много ниски, или издържат твърде леко тегло, а тя ще е доста голяма и ме е страх да не падне. Пак ще ходя, че бяха свършили 1/3 от масите незнайно защо, ще разказвам пак.

Чаршафите им са много красиви, но са по-скъпи от Томи Хилфигър и Калвин Клайн на разпродажба, което не знам дали е нормално или не, просто споменавам. Аз имам и от Икеа - с черните маргарити, кинг сайз  - хубави и точен размер. Шият се в България някои от тях, м/у другото.  Simple Smile

Дано съм била полезна.

# 96
използвам темата за да попитам нещо за румънската икеа. знаете ли дали там се предлагат маси които регулират височината си т.е да става и за холна и за трапезна? 10х предварително

# 97
Finty мерси за упътването. Ще е много полезно на всички. При следващата тема трябва да се сложи на първа страница.

# 98
  • София
Винаги се радвам да помогна Simple Smile

# 99
Моля, ако някоя варненка има новия каталог (румънски) да ми го даде за ден-два да го разгледам  Praynig

# 100
използвам темата за да попитам нещо за румънската икеа. знаете ли дали там се предлагат маси които регулират височината си т.е да става и за холна и за трапезна? 10х предварително

доколкото се сещам нямат. преди няколко години имаха една холска, която се вдигаше от едната страна по-високо, но не мисля, че вече ги продават.

Ева, доволна ли си от дивана като качество?
 и на мен ми трябва разтегателен и твоя модел предлагат и софа бед.

за тенджери и тигани, аз имам от серията 365+
http://www.ikea.com/PIAimages/67813_PE181748_S4.jpg

не им се загряват дръжките, но моите нещо се скапаха в миялната, а уж пише, че е сейф...

# 101
  • Плевен
Току що се завърнахме от Румънската Икеа! Във възторг съм!
Голям пазар падна и след 1 месец пак ще съм там, защото доста от нещата, които харесах бяха свършили и ни увериха, че до 3 седмици ще има ново зареждане!
LaDiDa,  а вие какво сте търсили, а не  е било налично?
И да ви питам има ли в момента в Икея Букурещ от белите легла (не бебешко, а детско-юношеско)? http://www.ikea.com/PIAimages/79387_PE203254_S4.JPG и подобно бюро и гардероб http://www.ikea.com/PIAimages/65574_PE177068_S4.jpg
http://www.ikea.com/PIAimages/22497_PE107372_S4.jpg?

Последна редакция: чт, 18 сеп 2008, 13:27 от valja

# 102
Валя, в събота ги гледах в шоуруума, но дали са били налични в склада - не зная. Имаше ужасно много хора и като гледам как пазаруваха, трудно може да се каже дали нещо го има или го няма в конкретния момент. От старите теми разбирам, че в този магазин зареждат в понеделник, вероятно тогава е най-голям асортимента.

Аз правя планове да ходя този понеделник, дано да намерим това, което сме харесали.

# 103
  • Варна
Вчера и аз ходих пак до Икеата в  Букурещ.След като предният път купихме легла за децата от там,сега купих бяло бюро за ученика,че да пасва на леглата. Установих обаче,че на някои стоки кото си бях набелязала да купя  им беше повишена цената в сравнение със старият каталог.Друг забелязал ли е това или аз греша някъде? Най -успешната ми покупка за мен от вчерашният ми пазар е   дъската за гладене,но в умален вариант и можеш да я слагаш върху плот,маса .Особено е практична,когато имаш една  или няколко дрехи да изгладиш и не трябва да разпъвам голямата. Взех си и от каталога и днес го разглеждам и пак правя списъка.А наистина ,на някой ако му свършат леите,на входа вляво( срещу тоалетните горе долу)има банкомат с който може срещу банкноти от евро и долари да получите леи. Всичко ми хареса,само трафика в Букурещ е ужасен. Wink

# 104
  • Плевен
Вчера и аз ходих пак до Икеата в  Букурещ.След като предният път купихме легла за децата от там,сега купих бяло бюро за ученика,че да пасва на леглата.
Случайно виля ли има ли бели легла в наличност? Какво бюро взе?

Общи условия

Активация на акаунт