Ей го Юнското дете - иска вече на море!

• 15 965
  • 291
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Усеща се захлаждане, ама само навън, на вятъра. В панелката е все още горещо.

# 121
И при нас е много горещо в къщата, става течение като са отворени прозорците. Малчо спи и аз съм притворила в нашата стая , защото е 32 гр, не зная кога ще се разхлади.

# 122
Добро утро  Party
 Днес Алекс става на 2 месеца  Heart Eyes

Честити месечинки и на другите бебоци    bouquet  Hug

Последна редакция: пн, 25 авг 2008, 09:47 от panterkata66

# 123
Добро утро!

panterkata66, мерси за почерпката! Честита месечинка на Алекс и на всички, които празнуват днес, а те май са много. Няма да ги изреждам поименно, за да не пропусна някого   bouquet

Аз днес съм станала в 6,30ч. Нахраних Марти, изкъпах се (като за последно с топла течаща вода в близките 3 седмици  Confused) и седнах на компютъра  ooooh! Да ме пита някой защо, ама - на. Тя спи - аз будувам. Следобед като ми се доспи, сигурно няма да ме остави на мира  Crazy

Ох, а вчера какви колики ни мъчиха, ужас  ooooh! Цял ден ни побърка от рев. А като не я болеше, вместо да спи, ни се хилеше  Laughing Така ми е мъчно като я гледам как я боли коремчето. И ме гледа с един такъв поглед който сякаш ми казва: Мен ме боли, а ти защо не можеш да ми помогнеш  newsm45 Направо ми се къса сърцето. А и като започне да рони сълзи ми става още по-мъчно  smile3518 Дано скоро да минат тези колики, че е ужас. Хем напоследък нямаше толкова и бяха доста слаби, вчера какво стана - не знам.

А иначе разходката на Витоша й се отрази много добре. Като пристигнахме на Алеко, седнахме на една полянка, където имаше още 3 компании. По едно време Марти огладня и се разплака, ама както тя си знае - гръмогласно  hahaha И какво гледаш - до 2 минути и трите компании си стегнаха багажа и си тръгнаха  #Shocked Направо се шашнах. Не че ми пука, ама в крайна сметка, изчакай 5 минути да видиш дали бебето няма да млъкне. А аз я нахраних и тя пак си заспа  Mr. Green

offioly, аз замразявам кърма в контейнерчета за урина от тези най-големите по 100 мл, които са. Защо не потърсиш и ти в аптеката? А и струват по 39 стотинки парчето Peace На мен хич не ми се даваха толкова пари за тези на Авент, а една приятелка ми каза, че е ползвала само такива, докато е кърмела  Wink

Айде от днес захлажда  Praynig Аз отивам да се паркирам, докато Марти още спи Simple Smile Приятен ден на всички   bouquet

# 124
  • Вече в моята си приказка...
Здравейте отново !!!
моята щерка ,нещо и става.Мн е изнервена(незнам ,заради Алекс ,ревнува ли какво незнам.......Някакъв съвет ако може да ми дадете ,ве4е нямам идея какво да правя

Много се страхувах и аз от евентуалната ревност на Ивайло. Гледам, че с Мони са горе-долу на една възраст. Съвет адекватен едва ли ще мога да ти дам. Предполагам, че има разлика от това по-голямото ти дете да е момиче и от това да е момче... Гледам, че Ивайло е силно привързан към баща си, обича да си играе с него, Пепи му угажда, играят си "по мъжки"... Така че аз, донякъде мога почти пълноценно да отдавам вниманието си на Калина... Знаеш ли, понякога се усещам и ми става тъпо, защото Ивайло е буен и понякога не се съобразява /а и защо ли да го прави?! Thinking/, че сестра му спи, а пък аз му правя забележка... Тъпо, нали? Дори на моменти го третирам като вече пораснало детенце, което може си седи кротко на стола и да се забавлява само... Незнам ти с какви очи гледаш по-голямото си детенце - като вече пораснало човече или като дете, което има нужда от твоето внимание /понякога дори повече от бебето!/ А ако много те притеснява това или ако смяташ, че наистина Мони изпитва ревност би могла да се обърнеш към детски психолог! Стискам палци това да не е някакъв сериозен проблем и бързо, бързо да се оправи всичко!

Има и доста информация в нет-а!
Тук  И тук също и на доста още места...

А за страховете - и Ивайло ги има! Мисля, че е нормално да се страхуват от почти всичко на тази възраст. Вчера Ивайло дори ми заяви, че се страхува от вятъра ooooh!, беше се раздухало, а ние бяхе навън до по-късно...

Честити месечинки на всички малки бебоци! Да растат здрави и щастливи!

# 125
ралли, доколкото знам, бебчетата трябва поне 4 месеца навършени да имат и тогава ходят на плуване. Тук на един курс беше от 4 м, а на друг от 6 м., така че май е още раничко Wink

Гали80, и аз съм така с килограмите, ужас  Confused Искам сега малко да напълнея, ама не става. Хапвам си добре иначе...
А дребната и тя нещо не наддава. Най-после днес ходих да я претеглим. Ми, едвам 4600 гр.  Thinking А пък яде, та пушек се вдига, пълни памперсите като за световно... явно само хаби храната...

ConfusedПантерке, добре, че си изпратила каката за малко далеч от бебето, че тая ревност много голяма бе!

Аз вече ще почвам да стягам куфарите, ама ми е едно притеснено - как ще се оправим с малката по летищата и в самолета, че само с кенгурото ще я носим, а тя много не обича в него да стои.  Confused А имаме и прехвърляне в София. Ох, дано всичко е наред и със самолетите.. хванало ме е шубето нещо, че последната седмица 2 самолетни катастрофи имаше по света. Ама, ще трябва да си превъзмогна страха, няма как...

# 126
ЧЕСТИТА ВТОРА МЕСЕчИНКА НА АЛЕКС на panterkata66 Wink
ЧЕСТИТО НА МАЛКАТА ПОЛИНА на elly24 Grinning
Весел празник и на останалите малчовци:
МАРИАНА на бебешор
ЕММА-ЕКАТЕРИНА на megan79
КАЛИНА на savig
ЗДРАВКО на julielm

Нека растат здрави, обичани и мнооооого щастливи Tada

panterkata66
, аз нямам такъв проблем с каката, може би защото е по-мъничка, но да ти кажа аз двете сами не ги оставям (дори ако трябва да ида до тоалетната Laughing), от такива инциденти се притеснявам и гледам да съм нащрек.Иначе ако бебка спи с каката си играем,но в повечето случаи сме всички на вън и тогава няма конкуренция за вниманието ми. Не се шашкай, мисля че е нормално да има подобни реакции след появата на друго дете, а пък може да не е било проява на ревност или злоба.Може каката да е любопитна и с въображение и да е искала да види ако го одраска какво ще стане- ще има ли следи, ще го заболи ли или нещо такова, без лоша умисъл. Аз като малка много си правеакива експерименти но върху себе си(може би защото съм 1 дете) Laughing разбира се без мама да знае Heart Eyes Каквото и да е силно се надявам да не го преживяваш пак  bouquet

Sleeping Beauty,бъди спокойна, всичко ще е ок Peace И за малчо не се притеснявай, те бебетата много обичат шумни места пълни с хора и със сигурност ще се намерят и такива да и се радват и да я закачат, пък и от кенгурото ще може да наблюдава Wink
Желая ви лек път и никакви черни мисли Hug

# 127
Здравейте!!!
Да почерпя и аз за нашата втора месечинка:

Честита месечинка и на Алекс и всички други бебоци!!!
Да ви се оплача и ние сме с режим на водата отняколко седмици, някакъв кошмар е. Стерилизирам с минерална вода, защото тази която тече понякога е ужасна. #Cussing out Поли също я къпем с минерална вода, дали няма някакъв проблем newsm78
Днес пък много духаше навън, много прашно и не посмях да изведа Поли на разходка и ми е много скучно в къщи.
Чао от мен Hug

# 128
Здравейте мамчета!
Честити месечинки на всички сладки бебчовци!!! Да са живи и здрави!!!

Оф аз нещо последно време хич не се разбирам с мъжа ми Sad. Досега се разбирахме чудесно (е... нали...), а сега е като дърта свекърва. Само ходи след мен и ми прави забележки. Вие представяте ли си?!?!?!?!?!?!?!?!? А вчера дори не ми каза за какво ми се сърди - сама да съм се сетила...Не знам вече да се ядосвам ли, да плача ли... #Cussing out Cry

Мразя мъжете Crossing Arms

# 129

offioly, аз замразявам кърма в контейнерчета за урина от тези най-големите по 100 мл, които са. Защо не потърсиш и ти в аптеката? А и струват по 39 стотинки парчето Peace На мен хич не ми се даваха толкова пари за тези на Авент, а една приятелка ми каза, че е ползвала само такива, докато е кърмела  Wink

Аз замразявах в такива, макар че ми ги продаваха по 50ст!!!, но да ви кажа, не съм доволна - като се размрази кърмата, много мирише на пластмаса - понеже аз сега давам по мъничко най-първата си кърма, заради коластрата в нея - нали я замразявах, докато Катето не беше при нас Simple Smile
Та започнах да ползвам торбички за кърма - на Лансинох, но ми ги пратиха от Америка, защото тук не намерих. Междувременно обаче видях, че има и тук, макар и на друга фирма  Peace
ето ги:
http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=131&products_id=3164

Иначе се цедя само сутрин, когато тека много - досега никога не съм събирала кърма на части - гони ме голяма параноя за бактерии, но като ви слушам, ще почна да събирам и аз, че бебоците вече растат и нищо чудно скоро да започне да не им стига Wink От мазната кърма с коластра ли от какво ли, но Катето май доста понатежава. Ние обаче сме на консултация чак към 15.09, защото ще си пътувам за Русе - таткото ни заминава командировка в чужбина за една седмица и ще сме сами  Cry Но като я мерих с мен, излезе към 5,800, което ми се вижда страшно много - за 3 седмици да е ка4ила около 800гр!!!

# 130
  • Miami
Честито на всички бебоци   bouquet

Pretty_Galina, малко секс няма ли да помогне  Rolling Eyes

# 131
Здрасти. Ние  бяхме два дни с висока температура от гадните ваксини  #Cussing out Така ми беше жал, един такъв отпуснат беше, плачкаше... следващите ваксини на 4ти месец няма да разреша да ми ги правят всички наведнъж. Ще ходим всяка седмица ако трябва, по една. Така както четох, май на никой друг не му са се отразили чак така... ама на, казват че 10% от бебетата вдигат температура, и нас, разбира се, ни огря.

Мег, и аз като теб давах тези дни по мъничко размразено мляко с коластра. Даже пуснах тема в кърмаческия, защото не бях сигурна дали е добре да се дава на тази възраст вече. В смисъл, тази кърма е богата на протеини и имунозащитни вещества, но бедна на мазнини и въглехидрати. Но добре му се отрази на мъника... май акаше повече, но нали коластрата е разхлабителна, да гони мекониума.

Иначе и аз замразявам в торбички Лансинох. Точно мислех да питам дали ги няма в БГ защото са страшно удобни. И са стерилни.

Бюте, не се тревожи за пътуването - хич не е дълго при вас. Ние как ще пътуваме едно 20-24 часа като се прибираме, не знам... една смяна в Европата и после от София до Бургас.... не ми се мисли. Но смятам да си вземем количката (със столчето за кола), че иначе къде ще спи малкото. Вие поне столчето не можете ли да вземете?

Пантерке, много неприятно за каката, но сигурно е само период и ще мине  Hug

И още исках да пиша ама ме зоват  Crazy

# 132
Pretty_Galina, малко секс няма ли да помогне  Rolling Eyes

Мда сигурно ще помогне. Това е универсалното лекарство за мъже Mr. Green. Ама за целта трябва да сме в поне малко по-добри отношения. Няма аз да отстъпя този път Crossing Arms

# 133
  • София
Йоана се изака на 9-ия ден. Дотогава, пък и на заветния ден нито се е напъвала, нито някакъв дискомфорт е показала. Изака 1 памперс ако, но не преля, абе все едно си е акала досега, та песни е пяла. След това 2 памперса без ако и тази сутрин 1 с ако, но не много. Явно след 3 дни полуглад, първо е решила да си навакса със запасите за черни дни и чак тогава да отделя излишното. Sunglasses

# 134
Благодаря  ви момичета Simple Smile Моника днес се държи по добре и е по спокойна,надявам се да поутихнат нещата.
Бюти,не съм се изразила правилно.Моника не съм я изпратила далеч,а при баба и в отсрещния блок  Joy
и днес отново е у дома  Mr. Green

лека вечер Simple Smile отивам да готвя  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт