Ей го Юнското дете - иска вече на море!

• 15 956
  • 291
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте и от мен!

За болките в краката и мен не ме пропуснаха. Не знам от какво са но не мисля че са от неудобни обувки. Щото моите са също спортни и много удобни ама пак ме болят - мен вечер Thinking

Малта и според мен е рано за сокчета.

Аз също имам няколко чашки замръзена кърма. Когато по някаква причина Пепо пропусне някое ядене (стига да не е през нощта) цедя гърдата и замръзявам. Така имам и за всеки случай.

# 151
Здравейте!

Моята буболина днес става на два месеца, ето да се почерпите нещо сладичко:

Снощи се случи нещо невероятно - Йоанка заспа в 10 вечерта и спа чаааак до 6 сутринта! Цели 8 часа наведнъж! Mr. Green Дето се казва - порастна за една нощ. Heart Eyes Обачееее се събуди с такъв глад, че не сварих да я сменя и докато й закопчея бодито огласи целия блок, че и квартала. Laughing Хубаво, че спи по-дълго ама после трябва да съм от най-сръчните, за да я преобуя за отрицателно време. Crazy
Вчера получи подарък за двумесечния си рожден ден - музикална въртележка за кошарата. Леле, така се омагьоса това детенце, направо не можахме да я познаем. Heart Eyes Лежи и ги гледа и им говори на буболечките и като спре музиката, започва да мрънка да й я пускаме пак. Crazy
Мен пък не ме болят толкова ходилата, колкото прасците и бедрата, и това определено се дължи на повечкото килограми, които мъкна.  Tired Все още имам 5 кг. отгоре от бременността, но ако сваля 8-10 няма да се оплача. Flutter
Никакви сокове-мокове не давам и няма да давам в скоро време. Naughty Още е малко детето да се мъчи с такива неща, добре си му е на мляко. Аз лично се надявам поне до 6ти месец да не давам нищо друго. Peace Тъкмо й поизчезнаха коликите, не искам да виждам сълзички! Heart Eyes
Замразена кърма имам още от първите седмици, когато педито ми препоръча след всяко кърмене да доизцеждам гърдата. Wink Имам може би 10ина чашки от Авент-ските за кърма. Сега ако ми се наложи да изляза за по-дълго време, майка ми я храни с някое от тях, а после неизменно ми се налага да поизцедя като се върна, защото ще се пръсна, та пълня шишето което току що се е изпразнило и така все си стоят 10. Mr. Green Нека да има, знае ли човек кога може да потрябват, по-добре кърма отколкото АМ. Naughty Много се изненадах, когато някой тук писа, че затопля в микровълнова - това е най-лошото, което може да се случи на съхранена кърма, губят й се и последните останали свойства от микро вълните.  Naughty
За пътуването с бебе и аз знам, че може да се вкара в кабината на самолета столчето за кола, освен ако за бебето не се закупи отделен билет и ще пътува в скута на майка си (което би било много неудобно ако е по-дълът полета). Количките се чекират. Simple Smile Вече поразучих, че и на нас ще ни се налага след някой друг месец.  Party Мъжът ми иска да ни води на Дисниленд, представете си. hahaha Казах му да поохлади малко страстите, още ни е рано. Heart Eyes

Забравих да отбележа, че днес точно на втория си месец, нашата топчица Йоана тежи вече 6 кг. Heart Eyes Mr. Green

Последна редакция: вт, 26 авг 2008, 11:22 от mimchence

# 152
Трънче, аз реших да не си взимам нито количка, нито столче за пътуването, щото и двете не могат да се вземат в самолета, както и поради други причини.
Ама как да не може... наистина? Едни познати тъкмо тръгнаха за БГ и им казали че на малкия се полага парче багаж, което може да е и количка или столче за кола... Дано да е така, защото не виждам как ще пътуваме, с 3-4 или не знам си колко часа престой на кой знае кое летище.  ooooh!
ooooh!, не съм се изразила правилно. Имах предвид в самия самолет, не багажното. Количката и столчето могат да се чекират. Друг вариант е с количката да отидеш до входа на самолета, там ти я взимат и слагат в багажното (където едва ли е много чисто). КАто кацне самолета, или ти носят количката на изхода или ти я пускат с останалия багаж. А столчето директно на чек-ин с всичкия багаж. За дългите полети, мисля че в самолетите предлагат столчета за бебенца. Може да попиташ. Но ние с България Еър няма да сме привилегировани. Дори не знам дали ще ни дадат 3 места... Днес ще се обадя да питам как стоят със сигурност нещата. При вас определено е по-сложно и дълго пътуването и няма как да сте без количка или столче, където детето да спи! Кога пътувате?

jenik, InaD, благодаря за подкрепата!  Hug

Мен пък ме болят рамената, че вчера направихме едно дълго пробно с кенгурото. Докато ходя, се кефи дребната, а като спра, надува гайдата...  Thinking Но, бързо заспа. Припомних си набързо колко ми тежеше корема, като бях бременна  Joy Но, тогава кръста ме болеше, а сега раменете Simple Smile

Като казахте колики и Мишел снощи имаше. Мисля, че е от една праскова, която изядох...  Confused Сложих й топличко на коремчето и тя заспа, душицата.

# 153
Добро утро мами.  Simple Smile

Дано да сте се понаспали тази нощ. Аз се чувствам отпочинала въпреки, че пак ставахме на 2 часа да се храним (е, имахме и една пауза от 4 часа тази нощ). Ние все още се храним на 2 часа и незнам как бих могла да увелича паузите на 3 часа както ми препоръчват мои приятелки.  newsm78

Малта вие кога ще пътувате? За количка знам, че е позволено да се взима, като тя не ти се включва към общия багаж. По отношение на столчетата, не съм сигурна, но ще трябва да се поразровя, че и нас ни предстои пътуване до България най-вероятно към ноември.

Bunni много неприятно с тези ходила. Опитай с масажи, да си вдигаш краката нависоко, да ги киснеш в топла и в студена вода. Де да знам може и да помогне.  Praynig

Mimchence честита ви месечинка и поздравления за новата придобивка.

По отношение на сокчетата, и аз смятам, че е твърде рано за тях. Пък е и доказано, че придизвикват колики. Аз смятам захранване да започна най-рано след 4 месец и то с прясно приготвени пюренца. То ако ги слушаш педиатрите в Англия, на бебето нищо не трябва да се дава освен кърма поне до 6 месец - нито вода, нито витамин Д, нито други храни. Аз и затова не давах вит Д и малко ме притеснява това, щото виждам, че вие доста поизписахте за него и всички сте давали. Дано да нямаме проблем.

Да ви попитам, вие като кърмите едната ли гърда само давате или и двете. Аз от самото начало давам и двете гърди. В последно време започнах да давам само едната на храненето преди баня за да мога да му дам другата (препълнена) преди лягане. Та се чудя дали да не започна да давам само едната, след което да я изцеждам, за да стимулирам  лактация. newsm78

Приятен и усмихнат ден ви желая  Heart Eyes

# 154
Обърках, че Малта ще пътува, а не Sleeping Beauty. Но това не прече Малта да си спретнат едно пътуване  Laughing

# 155
  • София
Честито на всички празнуващи месечинки. Аз празнувам разхлаждането Laughing. В неделя щях да умра от тази жега, а и тук във Варна е много трудно за понасяне, защото е много влажно. Но и аз съм си виновна, бях на дискотека, а сутринта на плаж. Следобеда не знаех на кой свят съм. Но не бях излизала от толкова време и не съжалявам. То луд умора няма Laughing

Офиоли това жълтото на снимката си е от шезлонга и на столчето за кола имам такова, но това не пречи бебето да седи прегънато. Аз пак слагам възглавници.

Рали и в моите книги също пише, че плуването трябва да започне след 4 месец, защото преди това бебето може да плува само под водата и не може да се задържи на повърхността, защото главата му е много голяма.

Ние вече си смучем палците много систематично Sad, даже така се приспиваме. Давайте съвети какво да правя - в ужас съм. Като го видя ги вадя, но започва неистов рев Thinking. Направо не зная какво да правя, на 4 сме на косултация, ще питам педито.

Бях решила да почвам сокчета, но като ви слушам, май ще отложа и като навършим 4 месеца, след 20 дни ще почна направо пюрета. Соковете по-късно.

Гали80 и аз много се чудя за тези люлки, дали имат ефект newsm78. като си вземеш сподели, някоя от другите мами имат ли?

И аз замразявам кърмата в стерилни контейнери за урина, но си взимам едни по-скъпи, който не миришат.
Чао засега и много усмихнат ден.

# 156
И аз замразявам кърмата в стерилни контейнери за урина, но си взимам едни по-скъпи, който не миришат.
ами аз от теб знам за контейнерчетата с червена капачка, но като размразя кърмата, си мирише. ти други ли ползваш?

# 157
Привет моми4ета и аз да се разпи6а,4е отдавна не съм влизала а като гледам колко сте изписали  #Crazy
4естито на вси4ки които са празнъвали и тези които имат повод за празник днес
беб4етата са много сладки вси4ките Hug Heart Eyes
Ние преди няколко дни се върнахме от море...то бе6е една по4ивка мале мила,трябва6е да стоим 3 седмизи ние стояхме 10 дни само,но като отидохме и коликите на малката спряха,незнам дали е от смяната или бъздуха но и се отрази добре.Ве4е гука смее се разпознава ме и аз много и се радвам.
Гледам 4е пи6ете и за патуването(т.е. майките които са извун БГ.и нас 6те ни се наложи и аз като гледам последно време колко злополуки с тия самолети ми настръхва косата ама няма на4ин,незнам само дали да из4акам като сложим ваксините или преди това да патувам.Доки каза 4е няма проблем ама на мен не ми се рискува много.
кърма нямам зъмразена за6тото не остава ни6то за изцеждане.ина4е давам от 2 те гърди.
хайде бягам 4е малката се събуди
лек ден на вси4ки и много целувки

# 158
  • София
ами аз от теб знам за контейнерчетата с червена капачка, но като размразя кърмата, си мирише. ти други ли ползваш?

Не тези с червената капачка, но на мен не ми мирише.  Thinking. Много странно. Като размразя пак ще ти кажа.
 Иначе бях взимала едни други - наистина много миришат

# 159
  • София/Севлиево
Здравейте!
Днес имам сериозен повод да почерпя-с мъж правим 4 години, откакто сме заедно и една година от сватбата ни  newsm44 - Wine Glass.
Иначе бебчо е добре-гука си на играчките, смее се и се плези, когато му говорим.Онзи ден на семейната сбирка обра всички овации като най-сладко бебе в рода  smile3521 .Жалко че не го бях взела с мен, ама да го разкарвам от Севлиево до Плевен за 1 ден не ми се стори много удачно.
Та това е засега.Отивам да дремна докато спи, че нощес не бяхме от най-примерните и кротките деца.Лек ден на всички.

# 160
Честита втора месечинка на Йоанчето!
И бюти има да черпи Simple Smile Честито и на нейната Мишел, както и на другите празнуващи днес!!!

Честита годишнина Атина-Ели!

# 161
Здравейте мамчета и бебчета,

нямам оправдание че се изгубих, но някакси все не стигах до копютъра през тези месеци.
Честита годишнина на Атина-Ели като за начало.
Сега ще ви се отчета. Лори вече навърши 3 месеца. Кърмим се, като май вече излязохме от кърмаческата стачка която ми спретна. Оказа се, че помпата за кърма се превърна в най-добрия ми приятел, не само защото малката се дърпаше да яде вечер а защото и аз май имам доста кърма, гърдата ми е колкото главата й Joy Та тази нощт за първи път не се изцедих и не се събудих с твърди гърди Laughing
http://www.youtube.com/watch?v=VB8ISWPsLak
http://www.youtube.com/watch?v=VB8ISWPsLak&feature=related
ето две клипчета как си играем.
Вече успяхме и да се обърнем от гръб на корем Sunglasses. Много е смешна, застава на една страна и почва голямото ядосване да се катурне по корем.

Това от нас за сега.

Иначе и аз замразявам кърма. 24 ч. в хладилник, и 3 месеца в фризер Wink

# 162
Честито на празнуващите днес.
Вчера бяхме на консултация,тежи 6800гр. и е 62см. Биха му Пентаксима и нямаше никаква реакция.Наща педиатърка е отпуска и сестрата ми каза да му давам сокчета дори вика "можеш да му правиш миксове от пъпеш,праскова,грозде,ябълка..." Shockedи аз и обясних,че докторката каза че е рано,а тя "ами тя се притеснява от алергични реакции,но като обелиш плодовете няма проблем". #Crazy Аз мисля да изчакам до навършване на 4-5мес. и да почна първо с зеленчуково пюре.
Pretti_Galina и моя мъж понякога се държи доста гадно и понеже е избухлив почва да повишава тон,но му намерих цаката,почвам да викам и аз и той млъква понеже неможе да ме надприказва,все пак съм жена и мисълта ми тече по бързо от неговата.А от както му казах,че щом това стоене вкъщи го свързва с лежане по цял ден и ако си мисли че ходенето на работа е по изморително ще го оставя само един ден с децата и цялата домакинска работа да го видя как ще си почине и понеже знае ,че наистина ще го направя си мълчи и не се оплаква.
Това е от мен засега.Приятен и усмихнат ден на всички.

# 163
  • София
здравейте и от мене.
много благодаря на вси4ки които са споменали 4е и вас ви болят ходила, крака, ръце и т.н. поне се поуспокоих малко. аз достигнах до извода 4е от хормоните ще да е - не съм ка4ила много кила, даже свалих вси4ко.обувките които нося са ми от преди и никога не са ми били неудобни... няма на4ин ще трябва да търпя. лошото е 4е си прваих ПКК и се оказах с много висока утаика, което говори за някакво възпаление. сега пак ще ме боцкат и ще го търсиме къде е това възпаление.

на нас също ни се върнаха коликите. наи-ве4е са нощем. милата Роси, не пла4е, но се огъва като 4ервии4е:( сутрин към 7-8 ч я мятам на леглото да си поспи до нас на спокоиствие:)

а сутринта я намерих по гръб, пряко на леглото и с 2 висящи крака между решетките:))

# 164
а сутринта я намерих по гръб, пряко на леглото и с 2 висящи крака между решетките:))

Joy Joy Joy Много пъргава ти е момата

Общи условия

Активация на акаунт