Любители на котки - тема 12

• 32 736
  • 620
  •   1
Отговори
# 525
  • София
yani_cat да ти е живо и здрави синчето   bouquet

# 526

yani_cat , да ти е жив и здрав синът !

# 527
Много моля някой да ми каже, защо котка си остава току що родени котенца и не иска да ги гледа?

# 528
  • София
Да не сте ги пипали?
Идебнете я докато дреме,и ги сложете на зърната й да почнат да сучат.Другия вариант е да я затворите в кашон с бебетата,да няма къде да бяга.
Дай повече инфо,за да дадем повее идеи Peace

# 529
Тя живее на вилата ми. Преди 4 месеца роди и сама си ги гледа безпроблемно, но завчера е родила, като отидох вчера видях, че
са се сгушили, а тя беше из двора. Нахраних я и я наблюдавах до вечерта не отиде при тях. Взех я и я поставих в кашона при тях, но тя ги погледна и избяга. После пак я поставих, тя направи същото. Цяла вечер е наблюдавах, но тя правеше едно и също не ги иска.
Сутринта отново опитах и пак същото. Днес до след обяд те вече бяха мъртви. Не мога да разбера защо е така, не исках да ги местя, да ги пипам, съжалявам, може би ако ги бях прибрала на топло нямаше да са мъртви. Много ми е мъчно за тях. Не мога да си обясня повечението й.

# 530
  • София
Много лошо се е получило.Чувала съм ,че някой котки понякога не искат да си гледат котилото.Аз нямам логично обяснение.
Направила си каквото можеш.Може би следващия път, ако се държи пак така,да вземеш малките да ги храниш с пипетка,докато закрепнат и после да ги раздадеш.

# 531
 Мислих и по този въпрос да ги взема в къщи, но аз не знаех, че могат такива малки котенца на 2-3 дни да се гледат вкъщи.
 Много ми беше жал за тях, но наистина не мога да си обясня защо стана така. Предните котенца майката ги гледа
 прекрасно, просто и се възхищавах на прекалената й загриженост, а тези ги остави. Дори не им беше пригризала пъпната връв.
 Благодаря ти много mausbeni, че откликна на молбата ми. За първи път имам котка и ражда на вилата, но защо сега стана така
 нямам обяснение. Тя продължава да се грижи за едно от котенцата от предното й котило, което остана с нея на вилата, а тези
 ги отблъсна.

# 532
  • София
Могат да се гледат толкова малки котета.Мисля,че Бри* наскоро гледаше един много малък маник.
Другите са се запилели празрично някъде.Можа те да подскажат после ,защо е направила така майката.

# 533
Black See,

Щом не е първо раждане, значи сигурно има някаква друга причина да ги изостави - понякога оставят болни котета, за които майката е решила, че няма да оцелеят или че няма сили да се грижи за тях... има много причини. Имала съм котка, която изостави две от четирите си котета и нищо не можахме да направим - гонихме я да ги кърми, затваряхме я в кашон с тях... не помогна. Не го мисли сега, вече няма какво да направиш.

# 534
arqun
Аз същото си помислих защото няма 6 месеца от първото и раждане и сега отново и то 6 бр., просто е изморена.
А от предното й котило до преди 1/2 месец сучеха. Аз дори не можах да разбера, че е бременна, едва преди месец
ги усетих в нея. Наистина всичко направих за тях, но уви. Като се върнах порових насам, натам из Интернет и разбрах,
че е можело да ги гледам аз, но е много късно. Преди 20 дни едната и бузичка беше подута, а  след това се появи нещо
като раничка на същото място,  така и не разбрах какво й се беше случило. Дали това има нещо общо с отхвърлянето на
котенцета?

# 535
  • Costa Rica
 mamma yani_cat, да ти е честит малкият пухчо!  bouquet

# 536
Здравейте!  newsm68
Да се похваля - имам син Йордан - 3,850/52 см. Роди се на 14 Септември с цезарово сечение - Кръстовден. Беше определен за 15, но той реши да избърза малко ...  Laughing
Ето го веднага след раждането: http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=7755329

Аууу, каква хубава новина, честито !!!   bouquet Голям е сладур !  Flutter
    Макар че, честно казано, малко ме хвана шубето, моят термин е за 12-ти, и макар че ще е със секцио по-рано, дано не вземе да избърза...  #Crazy

# 537
  • Пловдив
Честито бебе на Яни кат! Да ти е жив и здрав!

Малко снимки от нас:

Буги в опит да събори ваза, а хамстера гледа умно:

Вечер на спалнята:

По време на хватка:

# 538
 Simple Smile   привет на всички любители на котки    Simple Smile

аз за първи път влизам във вашата тема и ще се представя с удоволствие.

Жена на 38 години съм. Имам една дъщеря на 8,5 години и сега през декември очаквам второто си дете. У нас си имаме и куче и коте. Всичко си е ОК. Това върху, което съм се замислила е дали има неща, които мога да направя за котето и/или за бебето, когато се роди, за да продължим да живеем в мир   Simple Smile

Може би да поразказвам още малко, за да сте наясно със ситуацията и да можете да ми дадете съвети.

Кучето ни е на 2 години. Лабрадорка и не се притеснявам как ще приеме бебето. Котето ни е на 1 година. Не е специална порода, но мога да кажа, че е най-красивото коте, което съм виждала    Flutter   та...имам опит за малко дете и куче /когато Лили бе малка пак имахме куче/ ама няма опит за съжитеслвтото на бебе и коте. Не знам как Лейзи /котето/ ще приеме бебето. Това, което до момента сме напраавили у нас, е че има правило за кучето и котето - да не влизат в спалнята. Мисля, че така ще има по-леко адаптиране към бебето. Дали мога и нещо друго да направя?

Хубав ден от мен!     bouquet

# 539
Yani_cat, честито момченце! Да ти е жив и здрав, и много да те радва!

АнМари, много са хубави котаците. Направо си го оставете този риж красавец ... я, каква са любов с Харо  Grinning

Ето малко снимки от нашата почивка.

Тези тримцата бяха постоянното присъствие в една таверна:

И няколко от кучовците, с които се "запознахме":

Общи условия

Активация на акаунт