Американски колеж-първа тема

• 222 698
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 345
 Whistling ooooh!

Аз мисля, да не се и обаждам в тази школа Магнет!

♥.Прасковката.♥ извинявай, ако съм те засегнала! Peace

# 346
Най-приятелски и от сърце те съветвам да избереш друг вариант!

За цената, предварително няма как да разбереш колко ще ти излезе. Г-жата непрекъснато измисля някакви интензивни курсове, уж не и стигало времето да си предаде материала(който в крайна сметка не се пада на изпита)!?! Но по мои сметки клони към пет цифрено число. Побърква децата, набива им разни от типа: "...това, ако не го научиш си загубен...". На изпита повечето от мателиала, които се подна не го бяха учили изобщо. Разбираш ли!, децата се сбъркват от решаване на задачи, чак до затъпяване(защото обяснява всичко много тъпо и ги кара да го учат наизуст), а накрая на изпита се пада нещо коренно различно!!! Не мога да ти опиша колко е гадно, чувстваш се като последния идиот, защото по едно време лампата ще ти светне, но си викаш до края, а бе сигурно така трябва и се опитваш да стискаш зъби, но уви не е трябвало така!!!!

Понеже от това място(форума) човек трудно "хваща декиш", препоръчвам ти: остави сайта, искай лична среща с дамите и ги прецени сам, но критично! И знай, преценката ти не те лъже!

Относно момчето, което приеха на първо място тази година (другото дете може би е от някоя друга година, ако изобщо има такова) изобщо не го е подготвила г-жата. То се записа за курса в последните 2 месеца и с попадането си в групата резултата му беше космически в сравнение с останалите, т.е. то си беше генийче и преди 2-та месеца курсове в Магнет. Ще ти разкажа друг случай, дете, добро, скромно и ученолюбиво посещава курса от 6-ти клас и в 7 ходи на двете подготовки и за АК и за езиковите, т.е. "двоен тигел" - не е прието, а повярвай ми го направиха разногледо. А г-жата за есетата е меко казано "гола вода"-обезателно искай да я видиш и нея!

Т.е. ако трябва да обобщя там нещата изглеждат така: "Напън..Напън, но в погрешната посока..."

Здравейте,

Много съм озадачен от негативното ви мнение за учебен център "Магнет". От начина, по който говорите, ми се струва, че сякаш сте присъствала на учебните часове. Никът ви обаче подсказва, че по-скоро не сте във възрастовата група 10-18, затова изключвам този вариант. Това ме навежда на мисълта, че вашето дете е било там. Тук обаче също започвам да се съмнявам, защото лично съм го изпитал и знам, че в "Магнет" има приятна атмосфера за децата (нека дам определението си за "приятна атмосфера": децата не ходят в центъра единствено за да се учат там, а ходят с желание, защото там са открили нови приятели).

Не мога да не забележа, че не сте регистриран потребител, а гост, което изключва варианта да ви напиша всичко това в лично съобщение, затова ви отговарям публично. И спрямо горепосочените си наблюдения съм склонен да си мисля, че въобще не отговаряте на определението "Майка". Извинете, нека поясня: напълно бих ви разбрал, ако детето ви е било на уроци в учебен център "Магнет" и не е останало доволно. Напълно бих разбрал, ако вие защитавате интересите му, като изказвате мнението си за този център. Но вижте, аз не разбирам защо агитирате други хора да не проверят сами дали това е правилното място за техните деца. Може би съм в грешка, но ми се струва, че имате прекалено много информация от "кухнята" на "Магнет", а такава информация трудно идва от едно дете. Аз направих своите изводи за вас и за истинността на думите ви, но ще ги запазя за себе си.

Нека се върна към основната тема на тази тема:  Wink

На утрешната дата (21.05.2009г.) ще се състои празничното връчване на дипломите на зрелостниците в Американския колеж. Аз лично имам честта да съм един от тях и с радост извървях пътя, които води към американската диплома. Пиша в тази тема, защото от утре вече няма да бъда считан за ученик в Американския колеж в София, което може спокойно да ви доведе до заключението, че информацията, която мога да ви предоставя е толкова прясна, че все още пари, а определено когато вече държа дипломата в ръцете си няма да имам причина да говоря лъжи за Колежа, или да го оправдавам за каквото и да било.

Тук поставям своя апел към вас да ми зададете всички въпроси, които ви вълнуват относно Американския колеж. Ще се постарая да отговарям често докато темата не се изчерпи.

# 347
  • София
Лукчо, ок, започвам те с въпроси:

1. Харесваше ли ти атмосферата в АК?
2. Доволен ли си от нивото на преподаване?
3. Много ли ти беше трудно да се справяш?
4. Къде ще учиш след това?
5. Успява ли АК да се справи с високите изисквания, които си поставя по отношение на тоталното нетолериране на цигари, алкохол, наркотици?
6. Как оценяваш избора си да завършиш средното си образование в АК?

Елина, не съм обидена въобще.  Hug

Ана, сега като ти прочетох последния пост, мога да кажа, че съм съгласна с теб за едно нещо - човек е добре да си познава децата и да прецени от гледна точка на конкретното дете, а не по принцип.  Peace

# 348
Извинявам се ,че отново се включвам.И аз имам един въпрос към Luk4oo.
Не е негативизъм,не е нищо особено.Отговорът е прост:ДА или НЕ.
Лукчо,твоята майка не е ли преподавателката по математика от школа Магнет?
Понеже и тя има син,който завършва АК тази година.

# 349
Като майка на дете, което се подготвя в МАГНЕТ не мога да остана безразлична към начина по който се пише и мнението, което се налага от Майка_ и Прасковката / моите уважения/. Звучи обидно за интелекта и преценката на  децата , и на техните родители. Питам се има ли родители, които  виждат, че децата им са изтормозени, демотивирани и разногледи , и да продължават  подготовка им там?! Относно научаването на правила и таблици наизуст, както и от повече  решени задачи, и проверка  на усвояването им, лично аз мисля, че е полезно и необходимо. Съжалявам, че в темата за АК се стига до махленско шушукане за школата , без да има конкретни аргументи. Там се работи и то наистина много, и добре. Резултатите го показват. Когато се касае за човешки фактор, то винаги ще има доволни или не.

# 350
  • София
За Магнет - нищо не мога да кажа, нямам никакви лични впечатления. Нищо не налагам.

# 351
Ако ми позволите искам да задам един въпрос.

Можете ли да ми посочите негативно мнение за колежа на родител или ученик, които имат пряки впечатления от колежа, а не просто са чували от някъде???

# 352
"Момчето, което тази година е прието на първо място не дойде два месеца преди изпита, а дойде със два месеца закъснение. Резултатите му наистина бяха по - високи признавам, но на изпита момичето, което тази година е осмо има по - висок бал на теста от него.
А за детето, което ходи от две години в школата и не е прието мога да Ви кажа, че се е притеснило. Понякога това може да изиграе много лоша шега."

Интересно ми е "ученикът" от "Магнет" откъде има толкова много информация относно резултатите и притесненията на останалите деца. А може би не е ученик, а преподавател (собственик) на школата

# 353
за rosss :моето Naughty  казах по-горе + и -  Naughty

# 354
ana_, отговорът на въпроса ви е "да". Не виждам какво отношение има това към написаното от мен, но предполагам, че вие ще ми разясните много скоро.

Лукчо, ок, започвам те с въпроси:

1. Харесваше ли ти атмосферата в АК?
2. Доволен ли си от нивото на преподаване?
3. Много ли ти беше трудно да се справяш?
4. Къде ще учиш след това?
5. Успява ли АК да се справи с високите изисквания, които си поставя по отношение на тоталното нетолериране на цигари, алкохол, наркотици?
6. Как оценяваш избора си да завършиш средното си образование в АК?

1. Атмосферата в Американския колеж е много приятна, поне според мен. Една кратка разходка из Колежа би ви показала колко силно въздейства околната среда върху учениците. (Ако сте разглеждали брошури на университети лесно ще забележите колко е подобно в Колежа през пролетните и летни месеци: учениците постоянно са навън из парка на Колежа по време на междучасията, а понякога (когато предметът позволява) и по време на час). Във всеки випуск се наблюдават различни социално слоеве, но учениците бързо свикват с това, защото така е и в живота.
2. Определено съм доволен от наученото в Колежа. Нямам конкретна база за сравнение с нивото на преподаване в други гимназии в София, но често съм се оказвал в ситуацията да бъда сред свои връстници от други столични училища и да осъзнавам, че знам малко повече от тях.
3. Ще раздробя отговора си на пет части (по една за всяка година):
а) В осми клас: учителите са мили и съзнават, че трябва да предразположат учениците, за да е по-лесно адаптирането им. Материалът не е труден, по-скоро се цели едно изравняване на нивото на всички, за да може в девети клас да започнат от едно и също място.
б) В девети клас: Започва наистина сериозното учене; предметите стават със пет-шест повече (навлизат различните науки и там подобни) и е необходимо човек да седне и да учи просто. Няма нищо общо с осми клас, но ако ученикът е психически подготвен за тази промяна в натоварването нещата не са толкова лоши.
в) В десети клас: Продължава натоварването от девети клас без особено покачване на напрежението при ученето. Вече си свикнал с повечето домашни и контролни и те не ти правят впечатление.
г) В единадесети клас: Натоварването се покачва съвсем леко, защото наближава процесът по кандидатстване и на главата на учениците идват куп допълнителни неща (TOEFL, SAT, IELTS); като цяло според мен това е най-сериозната година в Колежа.
д) В дванадесети клас: Въобще не се случи това, което очаквах: да ни оставят да си лентяйстваме целодневно. Ученето си беше напълно сериозно чак до последната седмица, въпреки че сякаш вече се усеща, че всичко се движи по инерция (и все пак това беше годината, когато успехът ми беше най-висок).
4. Тенденцията тази година е да се кандидатства в Англия. Аз пуснах документите си за Европа и за Англия, приеха ме и на двете места и засега повече ме влече Европа.
5. Определено. Дузина ученици бяха поставяни на изпитателен срок заради изброените от вас неща. Дванадесетокласниците не правят изключение. През lunch-а (голямото междучасие от 45 минути между четвъртия и петия час) дежурят учители по пътя към входа на колежа, за да се сведе до минимум тяхното пушене. В никакъв случай не твърдя обаче, че учениците не пушат. В крайна сметка това е 1. въпрос на личен избор и 2. въпрос на възпитание/контрол у дома. Все пак не помня случай, в който някой да е бил "спипван" за някое от изброените неща и да не е бил наказван.
6. Определено съм много доволен от цялостното си обучение в Колежа. Там срещнах учители от много и различни националности и култури, като така научих много за света, още преди да ми се е наложило да се сблъскам с него. От друга страна получих ценни знания за живота, а също така се запознах с приятели, някои от които ще бъдат до мен за цял живот. Знанията, които натрупах в Колежа са много над това, което бих научил другаде, просто защото дисциплината в Американския колеж е на много високо ниво и няма нищо общо с тази в държавните гимназии (дори в 12 клас не се толерира по никакъв начин неприсъствието в часовете). Накрая, но не на последно място, Колежа е добре признат както от българските университети, така и от чуждестранните.

Надявам се да съм бил достатъчно изчерпателен. Ако някъде не съм разбрал въпроса и съм отговорил другояче можете да перифразирате въпроса и да го зададете отново.

# 355
Лукчо,
Бяха ли благоскллонни университетите към вашия випуск по отношение на отпусканите стипендии ?

Благодаря предварително за отговора

# 356
Лукчо,
Бяха ли благоскллонни университетите към вашия випуск по отношение на отпусканите стипендии ?

Благодаря предварително за отговора.

Трябва да разпитам хората от випуска. Днес ще ги видя всички на церемонията и ще ги поразпитам.

# 357
Лукчо,   bouquet

Ако ще те затрудня, не си прави труда. Мислех, че по време на кандидатстването и избора си коментирате по между си и това.

Приятна церемония и успех в университета Hug

# 358
rosss,

Просто имам чувството, че повечето стипендии тепърва предстои да бъдат раздавани. Не е проблем, ако стане въпрос ще разпитам няколко човека. Благодаря за пожеланието, лек ден.

# 359
  • София
Лукчо, благодаря много!   bouquet  Разбрал си ми въпросите. А освен това си ми отговорил така, както ми се иска, така че  Joy доволна съм...  hahaha

И от мен - приятна церемония и успехи в университета, и въобще в живота!

Общи условия

Активация на акаунт