Американски колеж-първа тема

• 222 677
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 360
Лукчо,благодаря за откровения отговор.Попитах по две причини.
Първата е, че темата за АК в последно време си беше назаднала и очаквах в най-скоро време да се появи човек от "кухнята" на колежа и школа Магнет за да защити тяхната чест.
Втората причина е: От чисто човешко любопитство.
Успех!

# 361
Само аз ли виждам, изгодата на Лукчо от точно такова изказване?

По мои прости сметки майка му печели между половин и милион годишно от подготовка на ученици за мястото, което така любезно ви рикламира, а вие му благодарите, че си продава стоката!
 ooooh!

Е, за такава печалба човек си струва да се потруди!, но за мен това не е информация от кухнята на АК!

# 362
  • София
Хайде сега, Елина, представи си, че самата ти изкарваш по 1 милион на година  Grinning Къде ще си пратиш детето да учи? М? Ще имаш огромен избор, защото финансовото ти състояние го позволява. Какво правиш? Избираш най-доброто за детето си или изпращаш детето си в определено училище като рекламен агент, за да ти продължава вървежа на бизнеса?
Според мен хората са хора на първо място и чак след това бизнесмени... За децата си всички искаме най-доброто - и бедни, и средни, и богати...  Wink

А от кухнята на колежа аз лично много съм чела - по тийн форумите, в които споделят много деца от различни училища... Интересното е, че нещата се припокриват с това, което казва Лукчо.

И още нещо - нима е необходимо човек да бъде напълно анонимен, неразпознаваем, средно-статистически индивид, за да може да му се вярва?

# 363
Хайде сега, Елина, представи си, че самата ти изкарваш по 1 милион на година  Grinning Къде ще си пратиш детето да учи? М?

Определено мога да кажа- не съм убедена, че това ще бъде АК!  Thinking

За мен не е меродавно и добро мнение - напудрено, високомерно и изцяло в розови краски. Как пък не каза нещо, което може и да е по-добре, ей така за достоверност и за цвят!

Но теб те разбирам, ти искаш точно това да чуеш. -Няма лошо! Hug

# 364
Само аз ли виждам, изгодата на Лукчо от точно такова изказване?
Не, не я виждаш само ти.
Видях я и аз.
Просто се изказах по културен и интелигентен начин за да не бъда натирена в ъгъла да се срамувам от крайно изказване и навлизане в спор и вероятно после изтрита от модераторите.
Между другото:В изказването на Лукчо не видях нещо,което да ме впечатли.
Със същият добър правопис, начин на изказ и постигнати успехи би се похвалил и един ученик от НЕГ,СМГ,АЕГ НГДЕК и др.

Последна редакция: чт, 21 май 2009, 16:22 от ana_

# 365
До Elina__, ana_, както и който и да било друг:

Писах в темата с цел да изкажа мнението си за Американския колеж, но в българското общество винаги се намира някой, който да си пъха носа в чуждите работи и да те накара да изгубиш всякакво желание да бъдеш полезен на другите. Извинете, ако съм ви обидил с последното изречение. Съжалявам, но не възнамерявам да водя споровете, в които бих попаднал, ако отговоря на написаното от вас, затова се оттеглям от тази тема във форума.

С удоволствие ще отговарям на въпроси, свързани с Американския колеж на лично съобщение.

# 366
Чета ви и не мога да повярвам.
За какво е този спор?
Ами едни избират АК, други не, трябва ли да ги укорявате за избора им.
Появява се някой във форума, който отговаря на въпросите ви и вие пак не сте доволни.
Ами като не ви харесват школите и АК----просто не ходете и спрете да коментирате без да имате преки впечатления.
Лукчо на теб успех и благодаря за споделените впечатления, те затвърдиха избора ни.

ПП Вчера видях церемонията, много тържествено и мило, УСПЕХ, където и да продължиш.

# 367
За пореден път се убеждавам, че завистта е качество #1 на българина.
Не можем да се радваме и да признаем успеха на другите, веднага изчислихте колко пари са спечелили от школи и уроци.

# 368
  • София
За пореден път се убеждавам, че завистта е качество #1 на българина.
Не можем да се радваме и да признаем успеха на другите, веднага изчислихте колко пари са спечелили от школи и уроци.

...които при това съвсем не са задължителни  Peace

Между другото в един момент съжалих, че някога съм се записала да следя темата...толкова злоба и жлъч се изляха.  Rolling Eyes
Докато се чудех как да кажа "Стига", iotchev го направи вместо мен по един интелигентен начин Simple Smile

Последна редакция: пт, 22 май 2009, 10:50 от ВаняМ

# 369
Лукчо, много здраве и попътен вятър за реализацията на мечтите ти. Браво за това, че не им влезе в тона на критикарите. Браво на АК, че са те научили на толерантност и самоконтрол. Благодаря за споделеното мнение и моля те не ни зарязвай . Тук пишеше и едно момче от ААУ, и с него постъпиха по същия начин. Вчера освен диплома, получи от пишещите във форума един добър житейски урок. Пази се от някои хора, опасни са.

# 370
Лукчо, широко скроения човек не обръща внимание на негативизма.Не се обиждай от такива мнения а отговаряй само на хора,които имат конкретни въпроси.Аз ти желая много успехи занапред.Би ми било интересно да знам какви резултати изкарват учениците от АК  на стандартизираните изпити - IELTS , SAT 1 , SAT Subjects.Предварително ти благодаря.

# 371
Никсън,
На страницата на колежа има изнесена официална информация за резултатите на техните ученици
http://www.acs.bg/en/acs_overview.php?case=4

Справката е за явилите се от1999 до 2006г.

# 372
Ross,много ти благодаря.Ще черпя някой път.

# 373
До Elina__, ana_, както и който и да било друг:
Лукчо,не мисля,че съм те обидила с някоя от моите думи.
Ако греша-поправи ме и ще се извиня.
Струва ми се некоректно да коментираш школата на майка си по ред причини.
Вероятно повечето се сещат защо.
Никога ,в нито един мой пост не съм се изказвала негативно за АК.
Който е на друго мнение-моля да ме цитира.
И последно-докато темата е в този вид-аз ще се намесвам с коментар за всички школи,които подготвят за АК ,когато преценя,че има заблудени хора.
Когато някой смени темата и тя предобие друг смисъл-например:"Положителното в АК"-
аз ще спра да пиша и чета,защото това не ме интересува.
Между другото-това е и добра идея.

# 374

И последно-докато темата е в този вид-аз ще се намесвам с коментар за всички школи,които подготвят за АК ,когато преценя,че има заблудени хора.

Чета те в няколко теми и едно не мога да схвана - защо твоите възприятия за живота и образованието на децата ти трябва да ги налагаш по такъв груб и агресивен начин на всички!!! Значи подготвителни модули за СМГ - може, защото ТИ ги харесваш, а школи за АК - не може, защото ТИ не ги харесваш.

Но какво разбирам и аз като тотално съм заблудена по твоите критерии щом дори съм избрала ЧУ за децата си.

Момичета, темата ви е много интересна и полезна! Благодаря на мамите, които дават информация. А изводите - всеки сам може да си ги направи.

Общи условия

Активация на акаунт